ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

http://gdailynews.files.wordpress.com/2010/12/happy-new-year-2011_061.jpg?w=450&h=360

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τα «κάλαντα» στην… Τρόικα!

 

Καλήν ημέραν Άρχοντες, αν είναι ορισμός σας
να δούμε τα «τσακίδια» σας και τον «ξεκουμπισμό» σας.
Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει
κι ο Πάγκαλος…αγάλλεται: «μαζί τα φάγαμ’ όλοι».
Εν τω «σπηλαίω» τίκτονται μνημόνια «σφαγεία»
κι ο Πάγκαλος… επαίρεται πως «είναι…ευτυχία».
Πλήθος αγγέλων… ψάλλουσι κι η Μέρκελ … η Αγγέλα
«από την πόλιν έρχεται και στη γ – κορφή κανέλα».
Εκ της «Μαφίας» έρχεστε τρεις «Μάγοι» με τα....

Κ «δώρα»
«πόνος», για μας, σας οδηγεί και… «την κακή σας ώρα».
Σ’ αυτόν τον τόπο που ‘ρθατε πέτρα να μην αφήσει,
του καθενούς σας κεφαλή να μην την εραγίσει.
Και εις έτη σας…λίγα

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έκλεψαν το πορτοφόλι της Ντόρας...


Απίστευτο και όμως αληθινό.. Η Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ έπεσε θύμα κλοπής... Άγνωστος σύμφωνα με πληροφορίες της έκλεψε το πορτοφόλι μέσα απο την τσάντα της στο καφενείο της Βουλής... Δύο πράγματα μας έκαναν εντύπωση.. Τελικά ο Γιωργάκης κάνει καλά την δουλειά του (λέμε τώρα).. Δυσκολεύονται να κλέψουν τους πολίτες με αποτέλεσμα να αρχίσουν το αλληλοκλέψιμο!!! Και δεύτερον και κυριότερο, ποιος είναι αυτός που τόλμησε να κλέψει το πορτοφόλι μιας Μητσοτάκη;;; Ο άνθρωπος πρέπει να είναι παρανοϊκός.. Εμείς το ψάξαμε λίγο περισσότερο το θέμα και μάθαμε πως ο κλέφτης μόλις άνοιξε το πορτοφόλι να δει το περιεχόμενο αμέσως το πέταξε.. Δείτε σε αποκλειστική πρώτη την εικόνα που αντίκρισε ο ληστής!!!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έρχονται το 2012 οι εξωγήινοι;;;

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» όχι μόνο επιβεβαιώνεται πια η ύπαρξη Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, αλλά υπερτονίζεται και το γεγονός ότι οι επιβάτες του σκοπεύουν να καταφθάσουν συντομότατα στον πλανήτη μας με άγριες διαθέσεις!

Συγκεκριμένα πρόκειται για «τρία γιγάντια διαστημόπλοια. Το μεγαλύτερο έχει πλάτος 242 χιλιόμετρα και συνοδεύεται από δύο μικρότερα σκάφη που ήδη υπολογίζεται ότι ταξιδεύουν και βρίσκονται πίσω από....


την τροχιά του Πλούτωνα»!

Το πιο… σκανδαλώδες όμως από όλα τα στοιχεία του διαστημικού ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι το γεγονός ότι τα εξωγήινα διαστημόπλοια έχουν ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Και η NASA, κουβέντα!

Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.

Για τους καχύποπτους πάντως, η «Pravda» σπεύδει να «δέσει» το ρεπορτάζ της επικαλούμενης «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence)» προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία διαστημόπλοια θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!

Όσο για το «πότε» θα συμβεί το κακό, η άφιξη των «ξένων» εικάζεται ότι θα συμπέσει απόλυτα με την ημερομηνία που οι Μάγια είχαν προφητεύσει ως τη μέρα συντέλειας του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έρχεται ο... υπερ-φορτιστής!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά οι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.

Μόλις δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα, που πληρούν τις νέες προδιαγραφές, αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011» εκτιμά η...


Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Παρόλα αυτά, οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα αυτού του τύπου.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, οι συσκευές αυτού του τύπου «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φορτιστών για τα κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή των καταναλωτών και προκαλεί πολλά ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony Ericsson, είχαν υπογράψει, πριν από ένα χρόνο, μια συμφωνία τυποποίησης των φορτιστών τους.
totefteri

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η Wall Street Journal "τα βάζει" με τις τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα

Ανθελληνικό μπορεί, αναμφίβολα, να χαρακτηριστεί σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι σύνθετες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με γήπεδα γκολφ για ευπορότερους πελάτες, συναντούν μεγάλες και ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Γκολφ στην Ελλάδα: Μια βυζαντινή δοκιμασία", καταγράφει ως σημαντικά προβλήματα τα μικρά οικόπεδα, την έλλειψης χωροταξικών σχεδίων, τη μεγάλη γραφειοκρατία και τις μακρόχρονες δικαστικές προσφυγές. "Μεγάλο μέρος της Ελλάδας δεν καλύπτεται από χωροταξικό σχέδιο και έτσι οι δασολόγοι χρειάζεται να εντρυφήσουν σε...




στρατιωτικές αεροφωτογραφίες για να εκτιμήσουν ποιες εκτάσεις μπορούν να αναπτυχθούν.


Στη συνέχεια, επειδή τα οικόπεδα είναι κατά κανόνα μικρά, χρειάζεται κάποιες φορές να αγοράσει ο υποψήφιος επενδυτής περισσότερες από χίλιες εκτάσεις. Μετά από αυτό, χρειάζεται έγκριση από τις διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού - την κλασική, τη βυζαντινή και τη σύγχρονη - καθώς και μία ακόμη έγκριση για την υποθαλάσσια έκταση", αναφέρει το άρθρο.

Τελικά, συνεχίζει ο συγγραφέας του άρθρου, η Ελλάδα δεν είναι οργανωμένη για την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θέρετρων - με γήπεδο γκολφ, ξενοδοχεία και βίλες - που θα μπορούσαν να προσελκύσουν πλούσιους τουρίστες.

Και αναφέρει την περίπτωση του κ. Σπύρου Τζοάννου, διευθυντή της εταιρίας Dolphin Capital Partners που ασχολείται με σχετικές επενδύσεις, ο οποίος χρειάστηκε να συγκεντρώσει περίπου 2.000 υπογραφές για ένα τουριστικό σύμπλεγμα στην Πελοπόννησο.

"Υπάρχει ένα σύνολο νόμων και ένας ολόκληρος κατάλογος εγκρίσεων που αποθαρρύνουν πολλούς επενδυτές", λέει ο κ. Τζοάννος, προσθέτοντας ότι "αυτός ο λαβύρινθος δεν αποθαρρύνει μόνο τους επενδυτές, αλλά καταπονεί και τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς συχνά δεν είναι βέβαιο τι πρέπει να γίνει".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εμπόδια για την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ στην Ελλάδα συνδέονται με τα ευρύτερα οικονομικά προβλήματά της, ιδιαίτερα με το γεγονός ότι η Αθήνα δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει το φυσικό περιβάλλον της χώρας για να προσελκύσει κεφάλαια που τα έχει μεγάλη ανάγκη.

Οι ηλιόλουστες ακτές της χώρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι ιδανικές για γήπεδα γκολφ, ενώ η αύξηση των συνταξιούχων στη Βόρεια Ευρώπη είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη μετανάστευση από το Βορρά στο Νότο της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει μόνο 6 πλήρη γήπεδα γκολφ έναντι 300 στην Ισπανία, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ τα ειδυλλιακά νησιά της προσελκύουν κυρίως χαμηλού εισοδήματος τουρισμό.

Η εταιρία Dolphin εκτιμά ότι θα αρχίσει να κατασκευάζει το γήπεδο γκολφ στα τέλη του 2011 ή το 2012, επτά χρόνια αφού η εταιρία δημιουργήθηκε για να προωθήσει το συγκεκριμένο και άλλα επενδυτικά σχέδια. Μερικοί, αναφέρει το δημοσίευμα, πιστεύουν ότι η δημοσιονομική κρίση της χώρας έκανε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την ανάγκη για βιομηχανίες που φέρνουν έσοδα. Το κόστος για την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ στην Ελλάδα κυμαίνεται από 10 εκατ. ευρώ έως 20 εκατ. ευρώ.

Τα γήπεδα απασχολούν συνήθως 40 έως 50 άτομα, αλλά η απασχόληση μπορεί να φθάσει και τα 800 άτομα, αν πρόκειται για ένα μεγαλύτερο τουριστικό σύμπλεγμα. Το πρώτο εμπόδιο στην κατασκευή τους είναι η γη, καθώς δεν υπάρχει κτηματολόγιο για μεγάλο μέρος της χώρας, κάνοντας δύσκολη τη διαπίστωση σε ποιον ανήκουν συγκεκριμένες εκτάσεις.

"Είναι δύσκολο να βρεις μεγάλα οικόπεδα που να ανήκουν σε ένα πρόσωπο", λέει ο κ. Λεωνίδας Τσιμπούρης, γενικός διευθυντής της εταιρίας τουριστικής ανάπτυξης Temes, η οποία εγκαινίασε μετά από αγώνα το έκτο γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα στο Κόστα Ναβαρίνο της Πελοποννήσου.

Η εταιρία χρειάστηκε να αγοράσει περισσότερες από 1.300 εκτάσεις για να συγκεντρώσει την έκταση. Η Temes ιδρύθηκε το 1997, αφού η οικογενειακή εταιρία άρχισε να αγοράζει εκτάσεις στην περιοχή της Πελοποννήσου στη δεκαετία του '80. Ο κ. Τσιμπούρης λέει ότι η εταιρία πρόκειται να ανοίξει δύο νέα γήπεδα γκολφ στο άμεσο μέλλον.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη δικαστική περιπέτεια της εταιρίας Minoan Group, η οποία προσπάθησε να κατασκευάσει ένα γήπεδο γκολφ από το 1992 και πήρε την κυβερνητική έγκριση πριν από λίγα χρόνια, αλλά στη συνέχεια υπήρξε προσφυγή εναντίον της επένδυσης από ακτιβιστές που υποστήριξαν ότι θα καταστραφεί το περιβάλλον. Η υπόθεση βρίσκεται εδώ και δυόμισι χρόνια στα δικαστήρια.
 
http://www.trelokouneli.gr/2010/12/wall-street-journal.html

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τον ξεβράκωσε!!

Αυτό το All Star Game που πραγματοποιήθηκε στην Βραζιλία τα είχε όλα!! Εκτός απο καλή μπάλα που είδαν οι θεατές, ο Κάρλος Αλμπέρτο δεν συμφώνησε σε μια απόφαση του βοηθού διαιτητή και του κατέβασε το σορτσάκι.. Δείτε το βίντεο!!
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Όσο πιο πολύ μας κοροιδεύουν, τόσο πιο δυνατές γενιές νέων θα δημιουργούν-15χρονοι μαθητές αντιστέκονται στη Νέα Τάξη

Κάποιοι νόμιζαν ότι βάζοντας τα παιδιά στον υπολογιστή, θα τα έκαναν να ξεχαστούν και να χαζέψουν. Νόμιζαν πως θα δημιουργήσουν μια γενιά που θα ξεχνάει να σκεφτεί.

Κάνανε λάθος! Οι αδυναμίες που μας φόρτωσαν έχουν γίνει τα όπλα μας.
Το facebook αντί να μας χωρίζει με την πραγματικότητα, μας ενώνει με ανθρώπους που θέλουν κι αυτοί να παλέψουν για να την αλλάξουμε. Ο Έλληνας ξυπνάει, ο Ευρωπαίος ξυπνάει, οι πολιτικοί...

ξεροκαταπίνουν! Δεν ξέρω αν θα έρθει πόλεμος, χαμός ή πανικός, ξέρω πως όταν πιάσεις πάτο, ο μόνος δρόμος που μπορείς να ακολουθήσεις είναι προς τα πάνω...

Δείτε ένα βίντεο από Άγγλους 15χρονους μαθητές, σχετικά με τον τριπλασιασμό(!) των διδάκτρων στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας τους:
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Βαρύ το σακί με τις πατάτες...

 

Τέτοιες μέρες δεν μπορώ να ξεχάσω έναν δάσκαλο που είχα γνωρίσει στα νιάτα μου.

Καλή του ώρα όπου κι αν είναι τώρα…

Τέλος πάντων.

Θυμάμαι λοιπόν, όταν μια φορά είχαμε κουβεντιάσει για το πόσο απαραίτητο είναι να μην κρατάμε θυμό μέσα μας, αλλά να κοιτάμε πως θα απαλλαγούμε από αυτόν, μας έβαλε να το δούμε αυτό πρακτικά.

- Αύριο, μας είχε πει, να φέρετε όλοι στο σχολείο μια πλαστική σακούλα και ένα μικρό σακί με πατάτες.

Τον κοιτάξαμε έκπληκτοι, αλλά είχαμε μάθει πως δεν αστειεύεται με κάτι τέτοια. Έτσι την άλλη μέρα είχε ο καθένας μας ό,τι μας είχε ζητήσει.

Τότε εκείνος λέει:

- Κάθε φορά που αποφασίζετε να μην συγχωρέσετε κάποιον, να παίρνετε μια πατάτα, να γράφετε πάνω της το όνομα εκείνου και την ημερομηνία και να την βάζετε μέσα στην πλαστική σακούλα. Δεν πέρασε πολύς καιρός που μερικές σακούλες ήταν αρκετά βαριές.

Μας είπε επίσης αυτή την σακούλα να την κουβαλάμε μαζί μας, όπου κι αν πηγαίνουμε. Στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, στο σχολείο, στα ψώνια παντού. Καταλαβαίνεις γιατί, έτσι;

Μ’ αυτό τον τρόπο ήθελε να μας δείξει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το βάρος που κουβαλάμε. Να έχουμε επίγνωση κάθε στιγμή. Να το έχουμε μαζί μας ακόμα και στα μέρη που είναι κάπως… καθώς πρέπει. Για φαντάσου τώρα να έχεις μια σακούλα με πατάτες στην disco.

Όπως επίσης φαντάσου ότι αρκετές από αυτές τις πατάτες είχαν αρχίσει να σαπίζουν. Για να μας θυμίζουν το τίμημα που έχουμε να πληρώσουμε για τον αρνητισμό και τον πόνο μέσα μας, όταν δεν αποφασίζουμε να συγχωρούμε.

Πάρα πολλές φορές σκεφτόμαστε πως το να συγχωρήσουμε κάποιον είναι ένα δώρο που του κάνουμε. Θαρρώ πως είναι το αντίθετο. Είναι δώρο στον εαυτό μας. Απαλλασσόμαστε από ένα περιττό βάρος.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς πόσο δύσκολο είναι να συγχωρέσεις κάποιον θυμήσου:

«Δεν είναι ήδη αρκετά βαριά η σακούλα σου;»

Πηγή: dkaravasilis.gr


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μπαλέτο αυτοκινήτων σε παγωμένο δρόμο...

Αναρτήθηκε από ClopYPastE 30 Δεκεμβρίου 2010

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σε πολλές περιοχές του κόσμου και οι συνθήκες που δημιουργούνται στους δρόμους καθιστούν την οδήγηση πολύ επικίνδυνη.

Δείτε τί συνέβη σε έναν παγωμένο δρόμο της Washington, όπου τα αυτοκίνητα γλυστρούσαν και έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο, σ’ ένα σκηνικό που έμοιαζε με μπαλέτο και bowling...




Πηγή: 24wro.blogspot.com


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Facebook: Τα στοιχήματα του 2011

To 2010 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του ιδρυτή του πλέον «καυτού» ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστού σε όλους μας Facebook. Ο ίδιος ανεδείχθη πρόσωπο της χρονιάς, η ταινία – βιογραφία του σπάει τα ταμεία διεθνώς, ενώ με βάση τα τελευταία στοιχεία το Facebook είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο site στον κόσμο, ήτοι η ηλεκτρονική διεύθυνση με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη, πίσω μόνον από την Google και τη Υahoo.

Με περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη – χρήστες, το Facebook ετοιμάζεται να αντλήσει κεφάλαια – ρεκόρ από την αγορά μέσα στο 2011, όταν θα ξεκινήσει και επισήμως τη διαδικασία δημόσιας εγγραφή του, όμως οι προκλήσεις της νέας χρονιάς αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξή του σε αγορές στις οποίες μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει μεγάλη διείσδυση. Γιατί υπάρχουν και τέτοιες ...

Έτσι, το 2011 ο μίστερ Ζούκερμπεργκ καλείται να κερδίσει το στοίχημα της Ιαπωνίας (!), της Βραζιλίας, της Κίνας αλλά και της Ρωσίας. Με δυο λόγια σήμερα το Facebook έχει γιγαντωθεί ΧΩΡΙΣ να παρουσιάζει σημαντική επισκεψιμότητα σε αγορές που σε απόλυτους αριθμούς συγκεντρώνουν σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του πλανήτη! Στην Ιαπωνία το site κατατάσσεται τρίτο σε επισκεψιμότητα ανάμεσα στα sites κοινωνικής δικτύωσης, στη Ρωσία το ίδιο, ενώ στην Κίνα και στη Βραζιλία η αναγνωρισιμότητα του Facebook – και φυσικά οι εγγεγραμμένοι χρήστες – είναι ακόμα χαμηλότερη.

Πρώτος στόχος η Ρωσία. Όπου από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο οι χρήστες του Facebook αυξήθηκαν μεν κατά 376%, πλην όμως υπολείπονται σημαντικά των χρηστών που συνδέονται καθημερινά στα δύο μεγαλύτερα «ρωσικά» social networks. Για να αυξήσει τη διείσδυσή του στην αγορά ο κύριος Ζούκερμπεργκ έφτασε σε συμφωνία με δύο μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στη Ρωσία, τις Beeline και OAO Mobile TeleSystems, με στόχο να ... πλασάρει και την mobile έκδοση του Facebook. Το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην Κίνα, εκεί όπου ακόμα και η Yahoo αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες ...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κάν’ το όπως οι Έλληνες… στη διατροφή!

Οι άνθρωποι που τρώνε και πίνουν όπως οι Έλληνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο καθαρό μυαλό, όταν γεράσουν, και να αποφύγουν την άνοια και το Αλστχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προσθέσει μια ακόμη «ψηφίδα» στο «παζλ» των πολλών ωφελειών από την μεσογειακού τύπου δίαιτα, τόσο για το σώμα γενικά, όσο και για τον εγκέφαλο ειδικότερα.

Οι ερευνητές, υπό την Κριστίνα Τάνγκνι του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας “American Journal of Clinical Nutrition”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις νοητικές λειτουργίες περίπου 4.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες από άποψη διατροφής. Η μία ακολούθησε πιστά την παραδοσιακή διατροφή του ελληνικού πληθυσμού (περισσότερα λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, θαλασσινά και μέτρια κατανάλωση κρασιού και κόκκινου κρέατος), ενώ η άλλη ομάδα την τυπική αμερικανική, που δίνει λιγότερη έμφαση σε ψάρια και λαχανικά. Κάθε τρία χρόνια οι ερευνητές αξιολογούσαν τις νοητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων μέσω τεστ μνήμης, βασικών μαθηματικών κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ακολουθήσει πιο πιστά την ελληνική διατροφή, είχαν διαχρονικά τη βραδύτερη επιδείνωση των νοητικών/γνωστικών λειτουργιών τους, άσχετα από άλλους παράγοντες, όπως το επίπεδο μόρφωσης. Αντίθετα, τα άτομα που είχαν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της αμερικανικής δίαιτας, δεν έδειξαν να έχουν κάποια ωφέλεια από πλευράς επιβράδυνσης της έκπτωσης των εγκεφαλικών λειτουργιών τους.

Οι ερευνητές αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την ανωτερότητα της ελληνικής διατροφής στον δυνητικά προστατευτικό ρόλο του κρασιού έναντι της εγκεφαλικής φθοράς, ενώ παράλληλα οι παραδοσιακές μεσογειακές τροφές μειώνουν το οξειδωτικό στρες για τον οργανισμό και την χρόνια φλεγμονή, που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η νέα μελέτη, σύμφωνα με την Τάνγκνι, είναι συνεπής με τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που έχουν επίσης διαπιστώσει μειωμένο κίνδυνο για τον εγκέφαλο χάρη στην μεσογειακή διατροφή. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η ελληνική και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και διαβήτη.

Πάντως, οι αμερικανοί ερευνητές συνιστούν περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι αν κανείς τρώει και πίνει σαν Έλληνας, θα κρατήσει κοφτερό το μυαλό του μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ   

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Γιάννης Σαββιδάκης υποψήφιος για την Εurovision!


Πολλά ονόματα ακούγονται για την ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision του 2011! Μετά την Ελένη Φουρέιρα,τον Παναγιώτη Πετράκη, τον Θεοχάρη Ιωαννίδη και τα "Κόκκινα Χαλιά" έρχεται να προστεθεί στη λίστα και το όνομα του Γιάννη Σαββιδάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, χθες κατέθεσε την επίσημη υποψηφιότητά του στη δημόσια τηλεόραση ο Γιάννης Σαββιδάκης με ένα τραγούδι έκπληξη που θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινείται σε ρυθμούς pop -rock!

Μαζί του στα φωνητικά  θα είναι η γνωστή μας από τo γυναικείο συγκρότημα Hi 5 Μάρλεν  Αγγελίδη καθώς και η μουσική μπάντα Οmerta


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Πολ το χταπόδι, οι αστρολόγοι και οι ατυχείς προβλέψεις!



Να σου πω τα άστρα και το μέλλον; Άστο καλύτερα αφού οι περισσότερες προβλέψεις για το 2010 έπεσαν...στο κενό. Αντιθέτως ο αείμνηστος πλέον, Πολ το χταπόδι έπεσε μέσα σε όλες του τις προβλέψεις...

Σε µια χώρα όπου δραστηριοποιούνται 150.000 αστρολόγοι και έξι στους δέκα κατοίκους της πιστεύουν στα άστρα, είναι απολύτως φυσικό να έχει δηµιουργηθεί µια οργάνωση για τον έλεγχο της ακρίβειας των προβλέψεων. Η Cicap στην Ιταλία αποκαλύπτει, όπως κάθε χρόνο, τις πιο µεγάλες γκάφες των επαγγελµατιών της προφητείας.
 
Οι δεκάδες εθελοντές της Cicap διαβάζουν, καταγράφουν, ελέγχουν και συγκρίνουν τις προβλέψεις που εµφανίζονται όχι µόνο στις εφηµερίδες, αλλά κι εκείνες που ανεβαίνουν στο ∆ιαδίκτυο, ακούγονται στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση.
 
Κάθε χρόνο, στα τέλη ∆εκεµβρίου, στέλνουν τον λογαριασµό. Το συµπέρασµα αυτής της ιδιότυπης οργάνωσης είναι ότι κανένας δεν προέβλεψε αυτά που συνέβησαν, ενώ πάρα πολλοί προέβλεψαν γεγονότα που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ. Στο φετινό χωνευτήρι των προβλέψεων που δεν επαληθεύτηκαν, χώρεσαν η δολοφονία του Μπαράκ Οµπάµα αλλά και µια νέα κρίση στην αυτοκινητοβιοµηχανία, το διαζύγιο του ζεύγους Πιτ - Ζολί αλλά και η κατάκτηση του Παγκοσµίου Κυπέλλου από την Αγγλία, η οποία όµως έφυγε νωρίς από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής µε τέσσερα γκολ στην πλάτη της από τη Γερµανία και το Κύπελλο να καταλήγει στην Ισπανία. Ανάλογου µεγέθους ήταν και οι γκάφες των προηγούµενων χρόνων – από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα έως τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις αµερικανικές προεδρικές εκλογές.
 
«Κάθε χρόνο το αποτέλεσµα είναι το ίδιο» δηλώνει στην εφηµερίδα «Λα Ρεπούµπλικα» ο επικεφαλής της Cicap Μάσιµο Πολιντόρο. «Οι αστρολόγοι και οι µάντεις δεν έχουν την ικανότητα να προβλέπουν το µέλλον περισσότερο από έναν έξυπνο άνθρωπο που διαβάζει εφηµερίδες», προσθέτει. Με άλλα λόγια ο Πολ το χταπόδι τα κατάφερε πολύ καλύτερα. Οι ιταλοί αστρολόγοι είχαν προβλέψει για την εθνική οµάδα της χώρας τους ότι θα πήγαινε πολύ καλά στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και ότι ο προπονητής της οµάδας Μαρτσέλο Λίπι θα γνώρισε νέες δόξες, τέσσερα χρόνια µετά τον θρίαµβο στο Μουντιάλ της Γερµανίας.
 
Η Ιταλία, ωστόσο, αποκλείστηκε από τον α’ γύρο της διοργάνωσης χωρίς να πετύχει ούτε µια νίκη.
 
Το ποδόσφαιρο δεν είναι το µόνο πεδίο που δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις. «Η συνάντηση ∆ία -Ουρανού στον Τοξότη ευνοεί την ανάκαµψη της οικονοµίας», είχε προβλέψει γνωστός αστρολόγος στην Ιταλία. Η πρόβλεψη µπορεί να είναι ακριβής για τη Γερµανία, αλλά όχι για τη χώρα του.
 
Ο Χασάν, γνωστός και ως Αραβας Νοστράδαµος, βεβαίωνε ότι «όλοι οι αστρολόγοι συµφωνούν στο γεγονός ότι ο αστρολογικός χάρτης του Οµπάµα δείχνει καθαρά ότι θα έχει τραγικό τέλος». Ενας συνάδελφός του άφηνε στον αµερικανό πρόεδρο «πιθανότητες επιβίωσης 25%». Για τον Αύγουστο, οι αστρολόγοι είχαν προβλέψει τεχνολογικό µπλακ άουτ στην Ιαπωνία, τη Σουηδία και τον Καναδά. Το Βατερλώ των αστρολόγων, πάντως, δεν φαίνεται να πτοεί τους Ιταλούς. Εξι στους δέκα εξακολουθούν να πιστεύουν στη δύναµη των άστρων. Και το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης µετέδωσε προχθές εκποµπή µε τις προβλέψεις των αστρολόγων για το 2011.
 
 
Από την εφημερίδα "Τα Νέα"


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

'Εγινε πατέρας στα 94! Λέει: "Θα πεθάνω μόνο αν με δαγκώσει μαύρο φίδι"



Ο Ραμτζίτ Ραγκάβ, από την Χαριάνα στη Βόρεια Ινδία, χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» την έλευση του γιου του που έφερε πρόσφατα στον κόσμο η σύζυγός του Σακουντάλα Ντέβι, η οποία έχει περάσει τα 50. Το ζευγάρι θα κάνει και δεύτερο παιδί.

Ο κ. Ραγκάβ είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι θα δει το γιο του να μεγαλώνει: «Θα πεθάνω μόνο εάν με δαγκώσει ένα μαύρο φίδι», λέει χαρακτηριστικά, «και κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί». «Ελάτε να με δείτε σε δέκα χρόνια και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω αλλάξει», προσθέτει ο ινδός υπερήλιξ μπαμπάς ο οποίος αποδίδει το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας του στη διατροφή του που αποτελείται από τρία λίτρα γάλα, μισό κιλό αμύγδαλα και μισό κιλό επεξεργασμένο βούτυρο (ghee) την ημέρα.

Ο γιατρός που ξεγέννησε την κυρία Ντέβι αναφέρει ότι στη φύση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα, αλλά τονίζει ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας να έχει υγιή ωάρια. Προσθέτει πάντως ότι ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Ραγκάβ υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 100 ετών, αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι είναι 94 ετών. Σε κάθε περίπτωση σπάει το ρεκόρ ενός συμπατριώτη του, ο οποίος το 2007 σε ηλικία 90 ετών έγινε πατέρας για 21η φορά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο “άτακτος” κάλυκας ή αλλιώς οι ξανθιές λατρεύουν τα... μεγάλα όπλα – Απολαυστικό βίντεο



Μέρες που είναι, μέρες γιορτινές αποφασίσαμε να μην σας δείξουμε κάτι που θα σας προβληματίσει ή θα σας μαυρίσει την καρδιά. Μέρες που είναι αποφασίσαμε να σας δείξουμε κάτι...όμορφο: Την Χέδερ.

Η Χέδερ, είναι γνωστή περσόνα του διαδικτύου. Η Χέδερ είναι Αμερικανίδα. Έχει δύο πάθη στη ζωή της, τα όπλα και τους άνδρες. Όπως θα δείτε λόγω εμφάνισης, ξέρει να τα χειρίζεται και τα δύο άψογα. Καμιά φορά όμως η πολύ αυτοπεποίθηση σε οδηγεί σε λάθη...

Η Χέδερ αποφάσισε να δοκιμάσει κάποια όπλα λοιπόν και να μας δείξει τη διαφορά στο...διαμέτρημα των σφαιρών.
Φόρεσε το λευκό στενό φανελάκι της που αναδεικνύει τα πλούσια κάλλη της, έβαλε το σορτσάκι της, και αφού φόρτωσε το φορτηγάκι της με πιστόλια και περίστροφα κάθε τύπου, πήγε στην εξοχή για να μας πυροβολήσει.

Σε κάθε πάτημα της σκανδάλης το κορμί της παλλόταν από την δύναμη του όπλου. Και όσο το όπλο γινόταν πιο ισχυρό τόσο το κορμί της Χέδερ απολάμβανε το...”κλώτσημα” του μετά από κάθε πυροβολισμό.

Η Χέδερ όμως δεν πρόσεξε και όταν ήρθε η σειρά να πυροβολήσει με ένα Magnum 44αρι, ένας... καυτός κάλυκας εκτινάχθηκε μετά τον πυροβολισμό και πονηρά διέγραψε μια αξιοθαύμαστη πορεία στον αέρα προτού αναπαυθεί μέσα στο φανελάκι της...

Δείτε το βίντεο είναι πράγματι απολαυστικό

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

20 αντικείμενα και συνήθειες που “πέθαναν” τη δεκαετία που φεύγει



Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα φεύγει και μαζί της φεύγουν και πράγματα που είχαμε συνηθίσει να υπάρχουν στην ζωή μας αλλά θα πρέπει να τα ξεχάσουμε....

Είκοσι αντικείμενα και συνήθειες που απεβίωσαν την δεκαετία που κλείνει αύριο ή στην καλύτερη περίπτωση ψυχορραγούν με ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης, συγκέντρωσε σε έναν, για πολλούς μάλλον νοσταλγικό κατάλογο, ο ιστότοπος Huffington Post.
 
Γιατί ποιο άλλο συναίσθημα άραγε σου γεννιέται όταν π.χ συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να γράφει με το μολύβι ή την πένα ακόμα και τα ψώνια της ημέρας, πόσο μάλλον επιστολές;
 
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 20 αντικείμενα και συνήθειες που αποχαιρετίσαμε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.
 
  1. Βίντεο και Βιντεοκασέτες
  2. Ταξιδιωτικά πρακτορεία
  3. Διαχωρισμός προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
  4. Η λησμονιά
  5. Βιβλιοπωλεία
  6. Ρολόγια χειρός
  7. Τηλεφωνικό σεξ
  8. Χάρτες
  9. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις
  10. Αγγελίες σε εφημερίδες
  11. Dial-up ίντερνετ
  12. Εγκυκλοπαίδειες
  13. CD
  14. Σταθερά τηλέφωνα
  15. Φιλμ
  16. Τηλεφωνικός Κατάλογος
  17. Φυλλάδια
  18. Φαξ
  19. Καλώδια
  20. Χειρόγραφες επιστολές
Πάντως με αρκετά από αυτά δεν συμφωνούμε ότι τα αφήσαμε πίσω όμως μην ξεχνάτε ότι το δημοσίευμα είναι αμερικάνικο και εκεί μόνο διαδικτυακό βρακί δεν φοράνε πλέον!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το Facebook τον έστειλε φυλακή!



“Ελπίζω να μην με πιάσουν, αλλιώς την έβαψα”, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook. Και φυσικά τον...τσίμπησαν κανονικότατα!

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας απέτυχε το περασμένο καλοκαίρι να υπερασπιστεί το στέμμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, αφού κατέκτησε το Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, ενώ φέτος οι ιταλικοί σύλλογοι παραπαίουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι ο νέος ποδοσφαιρικός ήρωας της γειτονικής χώρας είναι εξωγηπεδικός!
 
Ο λόγος για τον Μάριο Φέρι που αντιγράφοντας τον Jimmy Jump κατάφερε να εισβάλλει σε ποδοσφαιρικά γήπεδα τριών διαφορετικών ηπείρων κατά τη διάρκεια του 2010.
 
Ο 23χρονος από την Πεσκάρα, που αποκαλείται «το γεράκι» και έχει εξασφαλίσει σπόνσορα και ατζέντη χάρη στα καμώματά του, κινδυνεύει πάντως να κάνει Πρωτοχρονιά στις φυλακές του Αμπού Ντάμπι! Το τελευταίο του... κατόρθωμα ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ανάμεσα στην Ιντερ και την αφρικανική Μαζέμπε που διεξήχθη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγώνα τον οποίο διέκοψε ο Φέρι εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο. Φορούσε τη φανέλα του Σούπερμαν, κάτι το οποίο δεν αποτελεί αδίκημα, ωστόσο πάνω της αναγραφόταν το σύνθημα «λευτεριά στη Σακινέχ» για τη 43χρονη Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισμό κατηγορούμενη για μοιχεία και συμμετοχή στη δολοφονία του συζύγου της χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία.
 
Οι αυστηρότατες αρχές των εμιράτων συνέλαβαν τον Φέρι και στη συνέχεια τον άφησαν προσωρινά ελεύθερο ώσπου να γίνει η δίκη, αφού προηγουμένως βέβαια κατάσχεσαν το διαβατήριό του. Ο 23χρονος, που ξεκίνησε τις εισβολές στα γήπεδα τον περασμένο Μάιο στην αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Νάπολι όπου το μήνυμα στην μπλούζα του απευθυνόταν στον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Μαρσέλο Λίπι και έγραφε «πάρε τον Κασάνο στην Εθνική», επέλεξε να αποδράσει από την αραβική χώρα μπαίνοντας ως λαθρεμπιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο τη βραδιά των Χριστουγέννων. Ο Φέρι όμως, προδόθηκε από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπου αποκάλυψε τις προθέσεις του γράφοντας «ελπίζω να μη με πιάσουν, αλλιώς την έβαψα»!
 
Η μεταφορά τους στις φυλακές, όπου διακομίστηκε αλυσοδεμένος χειροπόδαρα, τον ανάγκασε να αναθεωρήσει τις απόψεις του και όπως δήλωσε «τελείωσαν για μένα οι εισβολές στα γήπεδα», ενώ παραδέχτηκε ότι «μου είχαν πει πως στις αραβικές χώρες οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί και ότι σε συλλαμβάνουν ακόμη κι αν περάσεις με κόκκινο φανάρι, ωστόσο δεν το πίστευα»...
 
Ετσι, η «κορυφαία στιγμή» του Φέρι, παραμένει η είσοδός του στο γήπεδο όπου διεξαγόταν ο ημιτελικός του Μουντιάλ 2010 ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία κρατώντας μια βουβουζέλα και φορώντας μια μπλούζα με το μήνυμα προς τον κ. Λίπι «στο είχα πει» (ότι έπρεπε να είχες πάρει τον Κασάνο)...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κατερίνη: Αη Βασίληδες θα κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους!



Δεκάδες Άη Βασίληδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αύριο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, σε μια πρωτότυπη βόλτα με ποδήλατα...

Φίλοι και χρήστες του ποδηλάτου αναμένεται να φορέσουν κόκκινα σκουφάκια και να πάρουν το ποδήλατό τους, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-Δρασης που υποστηρίζει ένθερμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Το βασικό τους αίτημα είναι η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων καθώς οι χρήστες του ποδηλάτου στην Κατερίνη είναι τρεις χιλιάδες, σε μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων, που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ποδηλατόδρομου.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, πολλοί σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, έχουν δραστηριοποιηθεί, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αλλά και τη συνεργασία της μαζί τους για κάθε σχετικό έργο υποδομής. Άλλωστε με την οικονομική κρίση πολλοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στα ποδήλατα ως μέσα μεταφοράς.

Το ραντεβού για τη γιορτινή ποδηλατάδα έχει κλειστεί για την Πέμπτη 30η Δεκεμβρίου στις 19:30. "Φορέστε τα σκουφάκια σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες", αναφέρεται στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τι να φάτε πριν πιείτε την Πρωτοχρονιά!



Εξι γρήγορα σνακ, προτού βγείτε, για να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς. Αν και φυσικά όλο και κάτι θα φάτε εκείνο το βράδυ!

Με το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζει με βήμα ταχύ, βρετανοί διατροφολόγοι συνιστούν έξι γρήγορα και εύκολα σνακ που μπορείτε να δοκιμάσετε άφοβα πριν από την... κραιπάλη, ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες της επόμενης ημέρας από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κοινώς hangover.
 
1 Σάντουιτς ολικής αλέσεως με σολομό, ντομάτα και τυρί τύπου Φιλαδέλφεια: Πολλοί διαιτολόγοι θεωρούν το σνακ αυτό ως το ιδανικό πριν από μια βραδινή έξοδο που θα συνοδευτεί από... λίτρα αλκοόλ. Ο συνδυασμός των υλικών ανεβάζει τα επίπεδα βιταμίνης Β και C, που θα μας βοηθήσουν να «βγάλουμε τη νύχτα» ανώδυνα.
 
2 Ομελέτα και ψωμί σίκαλης: Εξασφαλίζει την ισορροπία στην πανίδα του στομαχιού μας, ειδικά αν δίπλα σε αυτό προστεθεί και ένα ποτήρι γάλα με 1% λιπαρά. Ενα γεύμα που, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, συνδυάζει βιταμίνη Β και ενέργεια.
 
3 Φασόλια σε σάλτσα ντομάτας πάνω σε ψωμί του τοστ: Ειδικά αν συνδυαστεί με λίγο αβοκάντο και ένα ποτήρι χυμό μήλου, το γεύμα αυτό εμποδίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να υποχωρήσουν, κάτι που συμβαίνει όταν πίνουμε πολύ αλκοόλ.
 
4 Αρνίσια παϊδάκια με γλυκοπατάτα: Το αρνί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες μας φουσκώνουν, ενώ η γλυκοπατάτα απελευθερώνει αργά αλλά σταθερά ενέργεια στο σώμα μας. Μαζί με λίγο γιαούρτι και ένα ποτήρι νερό, είναι ό,τι πρέπει.
 
5 Πουτίγκα ρυζιού με μάνγκο: Το γεύμα αυτό, μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι, εξισορροπεί τη χλωρίδα του στομαχιού, χωρίς να το ερεθίζει, προετοιμάζοντάς το όσο το δυνατόν καλύτερα για όλα αυτά που πρόκειται να δεχθεί σε λίγες ώρες. Το μάνγκο επίσης ανεβάζει τα επίπεδα βιταμίνης Β και C.
 
6 Χορτόσουπα ή φακές: Και οι δύο αυτές σούπες δίνουν την αίσθηση του γεμάτου στομαχιού, ενώ γεμίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με βραδύκαυστη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε αυτές τις περιστάσεις. Οι ειδικοί προτείνουν να τις συνοδέψετε με ένα μιλκσέικ μπανάνα και μια κουταλιά μέλι.
 
 
Πηγή: “Το Βήμα”
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Αν θέλετε κοφτερό μυαλό ως τα γεράματα, φάτε όπως οι έλληνες!"



Οι άνθρωποι που τρώνε και πίνουν όπως οι Έλληνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο καθαρό μυαλό, όταν γεράσουν, και να αποφύγουν την άνοια και το Αλστχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, υπό την Κριστίνα Τάνγκνι του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας “American Journal of Clinical Nutrition”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις νοητικές λειτουργίες περίπου 4.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες από άποψη διατροφής. Η μία ακολούθησε πιστά την παραδοσιακή διατροφή του ελληνικού πληθυσμού (περισσότερα λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, θαλασσινά και μέτρια κατανάλωση κρασιού και κόκκινου κρέατος), ενώ η άλλη ομάδα την τυπική αμερικανική, που δίνει λιγότερη έμφαση σε ψάρια και λαχανικά. Κάθε τρία χρόνια οι ερευνητές αξιολογούσαν τις νοητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων μέσω τεστ μνήμης, βασικών μαθηματικών κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ακολουθήσει πιο πιστά την ελληνική διατροφή, είχαν διαχρονικά τη βραδύτερη επιδείνωση των νοητικών/γνωστικών λειτουργιών τους, άσχετα από άλλους παράγοντες, όπως το επίπεδο μόρφωσης. Αντίθετα, τα άτομα που είχαν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της αμερικανικής δίαιτας, δεν έδειξαν να έχουν κάποια ωφέλεια από πλευράς επιβράδυνσης της έκπτωσης των εγκεφαλικών λειτουργιών τους.

Οι ερευνητές αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την ανωτερότητα της ελληνικής διατροφής στον δυνητικά προστατευτικό ρόλο του κρασιού έναντι της εγκεφαλικής φθοράς, ενώ παράλληλα οι παραδοσιακές μεσογειακές τροφές μειώνουν το οξειδωτικό στρες για τον οργανισμό και την χρόνια φλεγμονή, που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η νέα μελέτη, σύμφωνα με την Τάνγκνι, είναι συνεπής με τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που έχουν επίσης διαπιστώσει μειωμένο κίνδυνο για τον εγκέφαλο χάρη στην μεσογειακή διατροφή. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η ελληνική και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και διαβήτη.

Πάντως, οι αμερικανοί ερευνητές συνιστούν περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι αν κανείς τρώει και πίνει σαν Έλληνας, θα κρατήσει κοφτερό το μυαλό του μέχρι τα βαθιά γεράματα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σέρρες: Στα δικαστήρια γιατί η μία έκλεβε τα στρινγκ της άλλης!

 
 
 

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους η πρόεδρος και τα μέλη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, που κλήθηκαν να λύσουν τη διαφορά δύο νεαρών κυριών από τις Σέρρες, που η μία έκλεβε τα ... στριγκ της άλλης.

Όπως αναφέρει το infoserres.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορούμενη αφαιρούσε από την απλώστρα της γειτόνισσας της, στρινγκ και άλλα εσώρουχα. Η ίδια, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη μηνύτρια της πως αυτή έκλεβε τα δικά της εσώρουχα.

Αν και η πρόεδρος ζήτησε σε αυστηρό ύφος από τις κυρίες να δώσουν τα χέρια και να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες για τις κλοπές των εσωρούχων, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο ένα ολόκληρο δικαστήριο να ασχολείται με στρινκγ και κιλότες, οι δύο πλευρές δεν έδειξαν διάθεση συμβιβασμού.

Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της μηνύτριας αφού απουσίαζε ο δικηγόρος της.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Του πήρε την μπουκιά από το στόμα!

Με άδεια χέρια ... και στομάχι έμεινε ένας Ηρακλειώτης χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο άνδρας είχε μόλις αγοράσει από ταχυφαγείο μία λαχταριστή τυρόπιτα, την οποία όμως ... δεν πρόλαβε να χαρεί! Σαν σίφουνας πέρασε από μπροστά του ένας άνδρας, ο οποίος ως μάγος εξαφάνισε σε κλάσματα του δευτερολέπτου την τυρόπιτα, την άρπαξε κι έγινε καπνός!

ΠΗΓΗ:cretalive

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σατανική σύμπτωση στο Τζόκερ!

Σατανική σύμπτωση στο Τζόκερ!

Τζακ ποτ και φέτος στο Τζόκερ παραμονές Πρωτοχρονιάς; Καθόλου περίεργο! Από μία σατανική σύμπτωση, αυτό συμβαίνει για τέταρτη σερί χρονιά! Τι μπορεί να κάνει η κληρωτίδα, ε;

Στο μυαλό του απλού πολίτη στριφογυρίζει εδώ και χρόνια η περιέργεια: Τι γίνεται κάθε χρόνο και τέτοια μέρα προκύπτει τζακ ποτ στο Τζόκερ;
Η απάντηση βρέθηκε. Τα τελευταία 4 χρόνια, απαρέγκλιτα κάθε -μα κάθε- εορταστική περίοδο, τη στιγμή που ο κόσμος βρίσκεται σε πνεύμα εορτών, με το δώρο Χριστουγέννων στην τσέπη και αναμένοντας πάντα ένα θαύμα, έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του πολλαπλού τζακ ποτ.
Να μην παίξεις κάτι από το υστέρημά σου; Έχει πλάκα άλλωστε να πιάνεις το Τζόκερ, όπως λέει και η διαφήμιση. Τώρα τι πλάκα έχει να... χάνεις το Τζόκερ σε διαδοχικές κληρώσεις προκειμένου να γίνει το πολυπόθητο τζακ ποτ, αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο η... άτιμη κληρωτίδα.
Πόσα τζακ ποτ προηγήθηκαν κάθε χρόνο πριν φτάσουμε στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση και πόσα εκατομμύρια κλήρωνε κάθε φορά το Τζόκερ, στο θέμα που έβγαλε η έρευνα του sportdog.gr.
Ίσως μετά από αυτό το διδακτικό μάθημα, να ξέρουμε ότι με βάση το νόμο των πιθανοτήτων πρέπει να παίζουμε Τζόκερ σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Και κερατάς και κατηγορούμενος γιατί είδε τα e-mail της!

Ενας άντρας που υποπτευόταν (δικαίως) πως η γυναίκα του τον απατούσε, αντιµετωπίζει ποινή κάθειρξης έως πέντε ετών επειδή ...διάβασε την ηλεκτρονική της αλληλογραφία χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Ο 33χρονος.Λίον Ουόκερ υποπτευόταν ότι η σύζυγός του Κλάρα, η οποία είχε στο παρελθόν κάνει άλλους δύο γάµους, διατηρούσε σχέση µε τον πρώην άνδρα της. Εχοντας ειδκές γνώσεις στα κοµπιούτερ, ο σύζυγος µπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο e-mail της και επιβεβαίωσε ότι η γυναίκατου τον απατούσε. Ο σύζυγος βρέθηκε κατηγορούµενος, αφού, σύµφωνα µε τους νόµους της πολιτείας του Μίσιγκαν, η παράνοµη εισβολή σε ένα ξένο e-mail τιµωρείται µεφυλάκιση. ΗΚλάρα τον κατηγόρησε ως «χάκερ», ανκαι ο Ουόκερ υποστήριξε πως είχε στα χέρια του τους κωδικούς για να µπει στο e-mail της. Ο δικαστής όµως δεν τον πίστεψε και τώρα ο 33χρονος κινδυνεύει, στην υπόθεση που θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο, µε ποινή κάθειρξης µέχρι πέντε έτη.

Προσωπικά δεδοµένα
Σχεδόν οι µισές υποθέσεις διαζυγίων στις ΗΠΑ περιλαµβάνουν κάποιο θέµα παραβίασης προσωπικών δεδοµένων, όπως το διάβασµα µηνυµάτων στο κινητό ή ιστοσελίδωνκοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό νοµικοί θεωρούν πως η συγκεκριµένη υπόθεση θα αποτελέσει δεδικασµένοστο οποίο θα στηριχθούν χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις.

Ο δεύτερος σύζυγος της Κλάρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν επειδή τη χτυπούσε µπροστά στον γιο της από τον πρώτο γάµο. Ο Ουόκερ έδωσε τα e-mails στον πατέρατου παιδιού και πρώτο σύζυγο της Κλάρας, ο οποίος ζήτησε να αναλάβει την κηδεµονία του αγοριού. Τότε αναγκάστηκε να αποκαλύψει ποιοςτου είχε δώσει τα e-mails. Ο Λίον υποστήριξε ότι προχώρησε στην πράξη αυτή όταν η Κλάρα άρχισε να παίρνει τη µόλις ενός έτους κόρητους στις επισκέψεις της στον βίαιο πρώην σύζυγό της λόγω των φόβων του για τη σωµατική ακεραιότητα τηςµικρής.

Το ζευγάρι πήρεδιαζύγιο στις αρχές του µήνα.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σχεδίασε την απαγωγή της για να τον δοκιμάσει!

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια σκόπευε να εξασφαλίσει μια γυναίκα, η οποία ήθελε να... δοκιμάσει την πίστη του συζύγου της, λαμβάνοντας και ένα τεράστιο ποσό για ψώνια!
Η Ισπανίδα σκηνοθέτησε την απαγωγή της, στέλνοντας μια φωτογραφία στο σύζυγό της που την έδειχνε με δεμένα χέρια και πόδια. Η γυναίκα ζητούσε 17.000 λίρες (20.000 ευρώ) ως λύτρα από το σύζυγό της. Η είδηση για την απαγωγή ήρθε στο κινητό τηλέφωνο του άνδρα, με το μήνυμα να επαναλαμβάνεται συνεχώς, μαζί με προειδοποιήσεις να μην ενημερώσει την αστυνομία, πράγμα που δεν τήρησε.

Σε συνεννόηση με την αστυνομία έδωσε το χρηματικό ποσό που ζητούσαν οι «απαγωγείς». Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και εντόπισε το αυτοκίνητό της στην πόλη Gandia στις ακτές της Μεσογείου. Η γυναίκα οδηγούσε μόνη και υγιέστατη το αυτοκίνητό της, κατευθυνόμενη σε εμπορικό κέντρο.

Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε απελευθερωθεί και προσπαθούσε να γυρίσει στον άνδρα της. Αργότερα, ομολόγησε στην αστυνομία ότι σκηνοθέτησε την απαγωγή της «για να διαπιστώσει τι θα έκανε ο σύζυγός της γι' αυτήν». Βέβαια, ήθελε να «επενδύσει» και τα χρήματα σε ατελείωτο shopping.


newsbomb.gr 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Οι θερμίδες των ποτών που πίνουμε!

Ημέρες εορτών και το ποτό είναι άκρως συνδεδεμένο ως συνοδευτικό στις διάφορες... κοινωνικές συναθροίσεις.
Διάφορα ποτά - Διάφορες θερμίδες.

Ανάλογα με το κάθε ποτό, δεχόμασθε τις ανάλογες θερμίδες. Πριν αναλύσουμε ορισμένα ποτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα ποτά περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Είναι πλήρως κενά, ως προς τις βιταμίνες - ίχνοστοιχεία - μέταλλα, ιδιαίτερα τα σκληρά ποτά.
Όμως, ορισμένα ποτά αποδίδουν ευεργετ

ικές ιδιότητες προς τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως είναι η μπύρα ή το κρασί.
Ανάλογα με τη συχνή ή ακόμη και τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ενδέχεται να καλύψει έως το 1/4 των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.
Να σημειωθεί, ότι 1ml αιθυλικής αλκοόλης αποδίδει 7θερμίδες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα ποτά, γίνονται πιο παχυντικά αν περιέχουν αναψυκτικό ή χυμούς ή αν συνδυάζονται από 2ποτά και άνω και τέλος ιδιαίτερε παχυντικά είναι τα coctails. Μια δόση σκληρού ποτού, τύπου βότκα-τζιν-ρούμι, αποδίδουν 115θερμίδες. Μια δόση ποτού τύπου μαρτίνι, αποδίδει 120θερμίδες. Η μπύρα αποδίδει περίπου 110 θερμίδες, αλλά προσφέρει ιδιαίτερε ευεργετικά συστατικά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης, το κρασί αποδίδει διάφορες θερμίδες ανάλογα με το είδος του. To λευκό κρασί, αποδίδει 60θερμίδες, το κόκκινο 75θερμίδες και το γλυκό κρασί 140 θερμίδες. Τα λικέρ, αποδίδουν 100 θερμίδες όπως και το κονιάκ. Τέλος, τα παραδοσιακά ποτά, όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά και το ούζο αποδίδουν 150 θερμίδες.
Επίσης, να σημειωθεί ότι η προσθήκη αναψυκτικού, επιβαρύνει το ποτό κατα 80 θερμίδες και η προσθήκη χυμού κατα 30 θερμίδες.
Επειδή, ποτό χωρίς παρελκόμενα δεν υφίσταται, αξίζει να ξέρουμε ότι ένα μπολ με 10 ξηρούς καρπούς προσφέρει 130 θερμίδες και αν συνοδεύεται με ελιές, οι 6ελιές προσφέρουν περίπου 40 θερμίδες.

Σημαντική Σημείωση: για την μέτρηση θερμίδων ενός ποτού, κρίνεται καλό να γνωρίζουμε τον ιδιαίτερο τύπο, το οποίο εξάγει το ποσό των θερμίδων ενός ποτού. Ποσότητα ποτού χ Βαθμό αλκοόλ διά 100 και το αποτέλεσμα επί 7.


totefteri.blogspot.com


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τέρμα τα ΔΩΡΕΑΝ σχολικά βιβλία

View Image

Παραμονές Πρωτοχρονιάς το υπουργικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και μαζί του την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά.
 Σαφώς είναι λυπηρό που θα υποχρεωθούν πάλι-μετά από τόσα χρόνια- οι γονείς να αγοράζουν  τα σχολικά βιβλία των παιδιών τους......
  Μήπως όμως εδώ, πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή όχι στα παλιά, αλλά στα πρόσφατα καμώματα των μαθητών, που κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των δασκάλων και καθηγητών τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σαν άλλοι κανίβαλοι έσκιζαν μετά μανίας τα σχολικά  βιβλία - που το ταλαίπωρο κράτος τους είχε προσφέρει δωρεάν από το υστέρημά του- και άναβαν και φωτιές μ αυτά ικανοποιώντας τα πρωτόγονα ένστικτά τους;

Δεν βρέθηκε κανείς να τους πει δυο κουβέντες, δεν βρέθηκε κανείς να τους υποχρεώσει να τα 
παραδώσουν στο τέλος της χρονιάς, έστω και για ανακύκλωση και αν κάποιος το σκέφτηκε δεν τόλμησε να το πει για να μη χαρακτηρισθεί φασίστας η αντιπροοδευτικός!
Έτσι κάθε χρόνο χιλιάδες τόνοι βιβλίων, που θα μπορούσαν -αν υπήρχε η σωστή παιδεία- να δοθούν πάλι σε μαθητές η στη χειρότερη των περιπτώσεων να σταλούν για ανακύκλωση σε κάποιο εργοστάσιο χαρτοποιϊας, εσκίζοντο  εκαίγοντο ή απορρίπτοντο  στις αυλές των σχολείων και στους γύρω δρόμους.
  Πόσοι από τους μεγαλύτερους στην ηλικία  όταν τα σχολικά βιβλία κόστιζαν γύρω στις 300 δρχ - όσο περίπου μισός μισθός- δεν έχουν ακόμα φυλαγμένα μερικά από αυτά, σαν ανάμνηση των σχολικών τους χρόνων;
Ας πάνε τώρα να τα αγοράσουν για να καταλάβουν τι είχαν και τι έχασαν και είμαι πού περίεργος αν στο τέλος της χρονιά θα σκίσουν και θα κάψουν και αυτά τα βιβλία, που θα τα έχουν πληρώσει από τη τσέπη τους ( οι γονείς ).
Φυσικά τα διαφόρων αποχρώσεων αρπακτικά πτηνά- κυρίως κόρακες- κάθε χρόνο φρόντιζαν  επιμελώς να αλλάζουν τα βιβλία κάθε τάξεως -δήθεν- προς το καλύτερο, έτσι ώστε να εκδίδουν συνεχώς καινούργια για να αποκομίζουν  τα εκ της εκδόσεως  κατάμαυρα  "εισοδήματα".....
  Και οι   πάντες εσιώπουν!  Τη  σιωπή των (αχ)  αμνών!
  EFENPRESS/ c
http://efenpress.blogspot.com/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μικρόβια διατηρούν ασυνήθιστα ζωντανά τα χρώματα προϊστορικών βραχογραφιών

Εδώ και περίπου 46.000 χρόνια, οι διάσημες βραχογραφίες του Μπράντσο στην Αυστραλία διατηρούν τα χρώματά τους ασυνήθιστα ζωντανά. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρώμα είναι κυριολεκτικά ζωντανό, δείχνει νέα έρευνα: τα σχέδια συντηρούνται από χρωματιστά βακτήρια και μύκητες.

«Ζωντανές χρωστικές στις αυστραλιανές βραχογραφίες του Μπράντσο» είναι ο τίτλος της μελέτης που δημοσιεύουν στο περιοδικό Antiquity ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

Η ερευνητική ομάδα ταξίδεψε σε 80 τοποθεσίες της περιοχής Κίμπερλι στην Δυτική Αυστραλία και εξέτασε 80 βραχογραφίες του Μπράντσο, οι οποίες παίρνουν το...


όνομά τους από τον Άγγλο φυσιοδίφη που τις ανακάλυψε τον 19ο αιώνα.

Ο όρος ζωντανές χρωστικές «αναφέρεται στο γεγονός ότι οι χρωστικές ουσίες της αρχικής μπογιάς έχουν αντικατασταθεί από χρωματιστούς μικροοργανισμούς» εξηγεί στο BBC ο καθηγητής Τζακ Πέτιγκρου, επικεφαλής της μελέτης.

«Οι οργανισμοί αυτοί είναι ζωντανοί και θα μπορούσαν να ανανεώνουν τον εαυτό τους εδώ και χιλιετίες» πρόσθεσε.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι τα αρχικά χρώματα που είχαν χρησιμοποιηθεί στις βραχογραφίες περιείχαν θρεπτικά συστατικά που ευνόησαν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Οι οργανισμοί αυτοί σχημάτισαν με τον καιρό ένα ανθεκτικό βιοϋμένιο (βιοφίλμ) που ανανεώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μάλιστα τα ερυθρά βακτήρια και οι μαύροι μύκητες φαίνεται ότι ανέπτυξαν μια συμβιωτική σχέση -τα βακτήρια παρέχουν στους μύκητες υγρασία, ενώ οι μύκητες παρέχουν στα βακτήρια πολύτιμους υδατάνθρακες.

Τα είδη μικροοργανισμών που ακμάζουν στις βραχογραφίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, φαίνεται όμως ότι οι μαύροι μύκητες ανήκουν στην ομάδα Chaetothyriales.

Η ύπαρξη των μικροβίων, εκτιμούν οι ερευνητές, ίσως είναι ο λόγος που οι προσπάθειες χρονολόγησης των βραχογραφιών δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα: τα σχέδια είναι προϊστορικά, οι χρωστικές τους όμως ανανεώνονται και είναι σύγχρονες.

Δεδομένου πάντως ότι κάθε νέο στρώμα μικροβίων αναπτύσσεται πάνω στο παλιό, δεν αποκλείεται οι σημερινοί μικροοργανισμοί των βραχογραφιών να είναι άμεσοι απόγονοι μικροβίων που κόλλησαν στα σχέδια πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Master Chef: Πανικός στο Mega με το λάθος του Σκαρμούτσου

Σάλο έχει προκαλέσει το ότι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδειξε και στους δύο παίκτες την ίδια κάρτα και όχι μία για κάθε ένα από τα πιάτα τους! Το απόλυτο μπέρδεμα έγινε στην τελευταία δοκιμασία του τελικού, όπου οι δύο παίκτες έφτιαξαν το ίδιο γλυκό. Ο Μιχάλης είχε το «πιάτο 1ο» και ο Άκης το «πιάτο 2ο».

Tην ώρα της βαθμολογίας -που κρίθηκε στον πόντο- ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδειξε και στον Μιχάλη και στον Άκη την ίδια κάρτα, δηλαδή έδειξε στον Άκη την κάρτα για το πιάτο του Μιχάλη! Έτσι και οι δύο «μονομάχοι» πήραν....




10αρι από τον κριτή.

Τι έγινε, όμως και δεν είδαμε κάρτα «πιάτο 2ο» με βαθμό, όπως κανονικά θα έπρεπε; Τα ερωτηματικά πολλά, αφού αν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δεν έβαζε 10 στον Άκη, το παιχνίδι θα πήγαινε στην ισοπαλία (63 - 63) ή ο 26χρονος δεν θα κέρδιζε!

Μπερδεύτηκε ο κριτής και έβγαλε λάθος κάρτα ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από το λάθος του; Μήπως έγινε κάποιο λάθος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχασε την κάρτα που έγραφε «πιάτο 2ο»; Το σούσουρο μεγαλώνει, καθώς ο τελικός μαγνητοσκοπήθηκε μία εβδομάδα πριν την προβολή του... Ουδείς πρόσεξε το λάθος με την κάρτα για να το διορθώσει ατάκα κι επί τόπου; Ούτε καν στο μοντάζ δεν το πρόσεξαν;

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπέρδεψε απλώς τις κάρτες μιας και η βαθμολογία τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο πιάτο ήταν ακριβώς η ίδια. Αυτή τη στιγμή στο Mega επικρατεί ένας πανικός αφού ούτε στο μοντάζ φαίνεται να παρατηρήθηκε το λάθος.
gossiptv

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πετούσαν εκατομμύρια ευρώ από τα… παράθυρα της βουλής

Μυθικά ποσά για αγορά έργων τέχνης, υπολογιστών, επίπλων και άλλων περιττών ειδών πολυτελείας, περιείχε ο προϋπολογισμός της Βουλής των Ελλήνων ο οποίος είχε καταρτιστεί επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα το 2009. Ο κ. Πετσάλνικος δεν είχε προλάβει να αλλάξει για καθαρά τεχνικούς λόγους.

Όμως δεν άφησε την υπόθεση στην τύχη της. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, προσκείμενες στο περιβάλλον του προέδρου, ο κ. Πετσάλνικος διερεύνησε σε βάθος κάθε λεπτομέρεια του προϋπολογισμού και ο νέος προϋπολογισμός για το....


2010 είναι απαλλαγμένος από τα πολυτελή βάρη του κ. Δημήτρη Σιούφα τα οποία άγγιζαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ τα οποία και θα επιστραφούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «newpost.gr» τον τελευταίο προϋπολογισμό της βουλής που είχε υπογράψει ο κ. Σιούφας, ύψος 200 εκατομμυρίων ευρώ, προβλεπόταν:
- 200 χιλιάδες ευρώ για έξοδα αγοράς έργων τέχνης ιστορικών κειμηλίων και αρχαιοτήτων. Σήμερα ο κ. Πετσάλνικος το σχετικό κονδύλι το έκοψε.
- Κονδύλι για προμήθεια Η/Υ 750 χιλιάδες ευρώ. Μειώθηκε για το 2011 στο νέο προϋπολογισμό της βουλής κατά 51%
- Κονδύλι για προμήθεια χαρτιού 350 χιλιάδες ευρώ μειωμένο τώρα κατά 10%
- Κονδύλι για προμήθεια επίπλων 300 χιλιάδες ευρώ. 40% κάτω στον προϋπολογισμό του 2011.
- Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης 200 χιλιάδες ευρώ. Το κονδύλι στο νέο προϋπολογισμό μειώθηκε κατά 41%
- Κονδύλι για προμήθεια ειδών καθαριότητας 100 χιλιάδες ευρώ, σήμερα μειώθηκε κατά 79%
- Κονδύλι για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις 160 χιλιάδες ευρώ μειωμένο για το 2011 κατά 99%
- Κονδύλι για συντήρηση και προμήθεια επισκευών 80 χιλιάδες ευρώ κατά 65 % μειωμένο σήμερα.

Επίσης ο κ. Πετσάλνικος μείωσε τα κονδύλια κατά 14 εκατομμύρια ευρώ από περικοπές σε αποζημιώσεις βουλευτών και υπαλλήλων από 7 εκατομμύρια αντίστοιχα. Ακόμη από τον προϋπολογισμό του κ. Σιούφα έκοψε ο κ. Πετσάλνικος 45% από τα έξοδα για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων στο εσωτερικό και 31% από το εσωτερικό στο εξωτερικό.

90% έκοψε τις πιστώσεις για εκδόσεις και εκτυπώσεις βιβλίων και κατά 94% το κονδύλι για εκθέσεις και συνέδρια. Αποτέλεσμα του περιορισμού των δαπανών που εξοικονόμησε ο πρόεδρος της Βουλής για το νέο έτος είναι περίπου 20 εκατομμύρια 200 χιλιάδες ευρώ τα οποία και επέστρεψε πίσω στον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη ως αρμόδιο του γενικού λογιστηρίου του κράτους.
newpost.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3.307.451 άτομα δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο!

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου τα οποία προέκυψαν από τις δηλώσεις εισοδήματος του 2009 η Ελλάδα είναι μια χώρα “φτωχών” ελεύθερων επαγγελματιών (δικηγόρων, ιατρών, υδραυλικών κλπ) που μόλις και μετά βίας αγγίζουν εισοδήματα 10.500 ευρώ.

Οι επαγγελματίες αυτοί (στη συντριπτική τους πλειοψηφία 7/10) δήλωσαν εισόδημα μικρότερο από αυτό των αγροτών που κατά μέσο όρο δηλώνουν 11.429 ευρώ!

Ως οι πιο πλούσιοι Έλληνες εμφανίζονται οι μισθωτοί με μέσο όρο αποδοχών....


19.234 ευρώ και ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 15.885 ευρώ.

Κάπως έτσι είναι... λογικό το γεγονός ότι από το σύνολο των φόρων που εισέπραξε το κράτος το 52,59% το πλήρωσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ εισοδηματίες, εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν το 16%.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι φαίνεται ότι είναι οι πιο... πλούσιοι στη χώρα αφού 5.348.005 άτομα δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο. Μόλις 60 άνθρωποι δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ, ενώ περίπου 36.000 νοικοκυριά δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 100.000.

Μετά από όλα αυτά είναι απορίας άξιο πως οι Έλληνες εμφανίζονται να κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας 323 δισεκατομμυρίων ευρώ! Κάτι παραπάνω δηλαδή από το χρέος της χώρας.
newsit

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Γυρίσαμε τις εργασιακές σχέσεις δύο αιώνες πίσω...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ερμηνείες αγγλικών όρων πριν τους Η/Υ

 

Memory ήταν κάτι που το έχανες καθώς γερνούσες
Application ήταν η αίτηση που έκανες για δουλειά
Program ήταν ένα show στην TV
Keyboard ήταν το πιάνο
Web ήταν το σπίτι της αράχνης
Virus ήταν η γρίππη
Hard drive ήταν ένα δύσκολο ταξίδι στον δρόμο
Mouse pad ήταν το μέρος που ζούσε το ποντίκι
...

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Με την τρίχα!

Με την τρίχα!Το είδαμε κι΄ αυτό. Γνωστή εταιρεία εμφύτευσης μαλλιών βγήκε στα μέρη μας προς άγραν πελατών και διαφημίζει την προσφορά της στο διαδίκτυο ως μοναδική ευκαιρία, καθώς κοστολογεί την μεταφύτευση με την… τρίχα!


Οι «εκατό τρίχες κοστίζουν 57 ευρώ» λέει η διαφήμιση, που σημαίνει ότι κάθε τρίχα που μπαίνει στο κεφάλι του πελάτη τιμάται προς 0,57 λεπτά!

Μάλιστα διευκρινίζει ότι «εξυπηρετούνται  περιστατικά από όλη την Ελλάδα και έχετε τη δυνατότητα την ίδια ημέρα να επιστρέψετε στον τόπο σας».

Μίνιμουμ κατανάλωση δεν αναφέρεται, άρα, ας υποθέσουμε, ότι μπορεί κάποιος να πάει και να βάλει απλώς πέντε τρίχες, ίσα ίσα για να βολευτεί…

 

http://www.kosmoslarissa.gr/article/9365/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

20 ώρες στο Νιού Τζέρσεϊ

20 ώρες στο Νιού ΤζέρσεϊΗ εικόνα είναι το πιο δυνατό μέσο επικοινωνίας. Γι’ αυτό, αν δεν καταλάβατε τι σημαίνει ότι στις ανατολικές ΗΠΑ οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν «σφοδρές» και
«ασταμάτητες», δείτε αυτό το βίντεο και θα καταλάβατε ακριβώς τι έγινε εκεί. Πρόκειται για την εμπνευσμένη προσπάθεια ενός κατοίκου του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος έστησε την κάμερά του και την έβαλε να «γράφει» ασταμάτητα για περίπου 20 ώρες το χιόνι που έπεφτε ακατάπαυστα στην πίσω αυλή του σπιτιού του.
Δείτε τι κατέγραψε τελικά η κάμερα και εμείς απλά να σας πούμε ότι το μέτρο που θα δείτε να τοποθετεί ο «σκηνοθέτης» μας σε κάποια φάση, δείχνει ότι το χιόνι έφτασε τα 80 εκατοστά μέσα σε λιγότερα από μία ημέρα!
Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε ότι το ύψος του χιονιού μοιάζει απαράλλαχτο κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε, μάλλον τα 80 εκατοστά έπεσαν μέσα σε περίπου 13 ώρες!


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ακριβό το γαμόσημο…..

Ακριβό το γαμόσημο…..Η τρόικα τελικώς φαίνεται να επηρεάζει κυριολεκτικά όλους τους κλάδους επαγγελματιών… Μετά τους δημόσιους υπαλλήλους , τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ, τα ανοιχτο-κλειστά επαγγέλματα, τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και οι επαγγελματίες του σεξ. Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου έπεσε και το θέμα των ιερόδουλων (αφού πρώτα εξάντλησαν  τα λοιπά επαγγέλματα).
Έτσι λοιπόν προκειμένου να «τσιμπήσει» τις εκδιδόμενες και δηλωμένες γυναίκες που δραστηριοποιούνται εκτός των οίκων ανοχής, αποφάσισε να εκδώσει τα γαμόσημα που θα αντικαταστήσουν τα χρήματα. Οι πελάτες θα πληρώνουν τις υπηρεσίες των γυναικών με τα συγκεκριμένα χαρτάκια και έτσι οι ανασφάλιστες εργαζόμενες θα αποκτήσουν τη πολυπόθητη κοινωνική ασφάλιση για σύνταξη και παροχές υγείας και παράλληλα το κράτος θα φορολογεί τις επαγγελματίες του είδους και θα δώσει ένα ισχυρό ράπισμα στη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα. Όλη η διαδικασία θα γίνει μέσω τραπεζών

http://www.newsday.gr/article/14417/akrivo-gamosemo%E2%80%A6

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Στους άντρες αρέσει η Πορτμαν, στις γυναίκες η Κρουζ

Τους πιο σέξι ηθοποιούς της χρονιάς ανέδειξε η διαδικτυακή ψηφοφορία της εταιρίας πώλησης κινηματογραφικών εισιτηρίων Fandango.com, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.000 χρήστες.

Στη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των αντρών θεωρεί ως πιο σέξι ηθοποιό την Νάταλι Πόρτμαν, ενώ οι γυναίκες ψηφίζουν για την ίδια κατηγορία την Πενέλοπε Κρουζ.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι και για τα δύο φύλα ο πιο σέξι άντρας του σινεμά και ακολουθούν ο Ράιαν Ρέινολντς για τους άντρες και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τις γυναίκες.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ψήφισαν επίσης για την ταινία που περιμένουν περισσότερο μέσα στο 2011 και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, μέρος δεύτερο".

Η ταινία που θα προβληθεί τον επόμενο Ιούλιο επιλέχθηκε από το 26% των ανδρών που ερωτήθηκαν και το 24% των γυναικών, ως η ταινία που θα ήθελαν να δουν περισσότερο από κάθε άλλη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται δύο ταινίες: το "Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1" για τις γυναίκες και το "The Hangover 2" για τους άντρες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

«Βόμβα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Περισσότερους φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών θα κληθούν να πληρώνουν στο εξής χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέες τιμές της εφορίας για τα ακίνητα σε 4.500 περιοχές της χώρας, οι οποίες εξαιρούνταν ως τώρα από το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών.

Οι αντικειμενικές τιμές στις περιοχές αυτές θα κυμαίνονται πλέον από περίπου 600 έως και 1.800 ευρώ το τετραγωνικό, δηλαδή έως και 100% πάνω απ' όσο τις υπολόγιζε έως τώρα η εφορία.

Με την επέκταση αυτή, το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων καλύπτει πλέον το σύνολο των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέες αντικειμενικές τιμές είναι υψηλότερες από τις ενδεικτικές-συγκριτικές τιμές των ΔΟΥ, αφού οι τελευταίες ήταν «τεχνητά συμπιεσμένες», όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές, με τις οποίες θα προσδιορίζεται πλέον ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στις κληρονομιές, ο φόρος ακίνητης περιουσίας κ.ά. Έως τώρα, στις περιοχές αυτές ίσχυε το σύστημα των ενδεικτικών τιμών, οι οποίες ωστόσο δημιουργούσαν σημαντικές στρεβλώσεις.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μόνο δύο νομοί (Γρεβενών και Καστοριάς) καλύπτονται στο σύνολό τους από το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Έτσι, με τη σημερινή ένταξη των νέων περιοχών σε 23 νομούς, το αντικειμενικό σύστημα καλύπτει συνολικά 25 νομούς.

Επίσης, εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής. Η ένταξη αφορά σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμού, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης (τιμών ζώνης), και συντελεστών αυξομείωσης τους, βάσει εισηγήσεων των αρμόδιων επιτροπών του αρθρ. 41 του ν.1249/82 συγκριτικών στοιχείων των αρμόδιων ΔΟΥ, δεδομένων της κτηματαγοράς, με γνώμονα την εξομάλυνση των τιμών πανελλαδικά, για δικαιότερη κλιμάκωσή τους από περιοχή σε περιοχή.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τυχόν διαφορές τιμών μεταξύ των ήδη υφιστάμενων και των νέων, που προσδιορίζονται βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών, θα αφορούν οικισμούς ή ζώνες πόλεων με χαμηλότερες τιμές της αντικειμενικής αξίας, λόγω της μη αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών από την 1/3/2007 και μετά.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξιών ακινήτων αποτέλεσε και αποτελεί μια θεσμική τομή μείζονος σημασίας, που παρέχει αντικειμενική και τεκμηριωμένη βάση προσδιορισμού των φορολογικών υποχρεώσεων στις περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ ακινήτων, εισοδήματος, ΕΤΑΚ».

Με την ένταξη μιας περιοχής στο σύστημα, παρέχεται η δυνατότητα η φορολογητέα αξία να είναι εκ των προτέρων γνωστή, ώστε να γίνεται σωστός προγραμματισμός και προϋπολογισμός του κόστους από τους συναλλασσόμενους στην αγορά ακινήτων.

Οι αξίες των ακινήτων προσδιορίζονται µε αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια, για ενιαία πανελλαδική αντιμετώπιση ακινήτων αντίστοιχης αξίας. Αυτό συμβάλλει στην εμπέδωση κλίµατος εµπιστοσύνης µεταξύ φορολογουµένων και φορολογικών αρχών, στην αποφυγή αµφισβητήσεων και αντιδικιών, στη διαφάνεια των συναλλαγών και στην ταχύτερη είσπραξη των οφειλόµενων φόρων. Επίσης, συμβάλλει στη δικαιότερη κατανομή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Επιπροσθέτως, συμβάλλει στη μείωση, ακόμα και στην εξάλειψη των υποθέσεων που οδηγούνται ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, στην ολοκλήρωση των υποθέσεων σε σύντοµο χρόνο, συνεπώς και στην αποσυµφόρηση των τµηµάτων κεφαλαίου των ΔΟΥ, όπου μέχρι σήμερα οι υποθέσεις ακινήτων ελέγχονταν συνήθως στο χρόνο της παραγραφής, δηλαδή έπειτα από πέντε ή και περισσότερα χρόνια.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Γέννησε στην τουαλέτα και πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια!

Μια 30χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τις αρχές, είναι εκείνη που ενώ γέννησε μόνη της μέσα στην τουαλέτα του αεροδρομίου στο Dubai, στραγγάλισε το νεογέννητο βρέφος της, πέταξε το μικροσκοπικό του σώμα σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια έφυγε με το πρώτο αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το πτώμα του νεογέννητου βρέφους ανακάλυψαν λίγη ώρα αργότερα οι καθαρίστριες, όταν μια γυναίκα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο, τις ενημέρωσε για μια λίμνη αίματος στην τουαλέτα. Το βρέφος βρισκόταν μέσα στον κάδο, πλημμυρισμένο από αίμα και τυλιγμένο με μια πλαστική σακούλα.

Παρότι το νεογέννητο μωρό προσπαθούσε ακόμα να ανασάνει και να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς η ομάδα διάσωσης και οι εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο, δεν κατάφεραν να το σώσουν. Όπως πιστεύουν οι αρχές, η γυναίκα γέννησε το μωρό και έκοψε τον ομφάλιο λώρο με τα ίδια της τα χέρια.

Η 30χρονη, που μάλλον έχει καταγωγή από την Αιθιοπία, έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και τώρα καταζητείται από την αστυνομία. Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το κατά πόσο η γυναίκα είναι μόνιμη κάτοικος του Ντουμπάι, τουρίστρια ή απλά βρέθηκε στο αεροδρόμιο πριν συνεχίσει για τον κανονικό προορισμό της.

Είναι αρκετά σύνηθες για τις γυναίκες στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν έχουν σεξουαλική ζωή ή γεννήσουν παιδί εκτός γάμου, να αναγκάζονται είτε να εγκαταλείψουν τη χώρα είτε το παιδί τους. Σε αντίθετη περίπτωση, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 3 χρόνων.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

P. Diddy: Διακοπές με το σκάφος του

Στο St. Barths της Καραϊβικής βρίσκεται αυτές τις μέρες για διακοπές ο ράπερ P. Diddy.

Ο Diddy, ο οποίος είναι ένας από τους δεκάδες celebrities που προτίμησαν θάλασσα και όχι χιόνι για φέτος τα Χριστούγεννα, πήρε την καλή του Kim Porter και τις δίδυμες κόρες του και έφυγε με το σκάφος του για διακοπές.

Και όσο για τη φωτιά που έπιασαν τα μαλλιά μιας κοπέλας στο πάρτι του σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, στην παρουσίαση του νέου του άλμπουμ, ο Diddy δήλωσε ότι θα πληρώσει τα μαλλιά, όσο και να κάνουν(!).






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

«Γιατρέ, καθυστερήστε τον τοκετό! Θέλω το μπόνους...»



Φρενίτιδα έχει... πιάσει τις υποψήφιες μαμάδες στην Ταϊβάν. Ο λόγος; Το μπόνους που έχει τάξει η κυβέρνηση για όσα παιδιά γεννηθούν το 2011!

Εκατοντάδες είναι οι γυναίκες που ζητούν από τους γιατρούς τους να καθυστερήσουν τον τοκετό για να μπορέσουν να εισπράξουν το μπόνους που έχουν υποσχεθεί οι αρχές για όσα παιδιά γεννηθούν το 2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberty Times, δύο πόλεις της Ταϊβάν, η Ταϊπέι και η Νέα Πόλη της Ταϊπέι, σχεδιάζουν να δώσουν ένα χρηματικό δώρο σε όσα παιδιά γεννηθούν τη νέα χρονιά με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του κράτους της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας).

Το κάθε παιδί, που ένας από τους δύο γονείς είναι δημότης των πόλεων αυτών θα λάβει 20.000 δολάρια Ταϊβάν, δηλαδή 680 δολάρια. Σημειώνεται πως ο πληθυσμός στη Νέα Πόλη της Ταϊπέι είναι 3,8 εκατομμύρια κάτοικοι.

Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο, πρώτη ημέρα του 2011, και πολλές έγκυες θέλουν πάση θυσία να καθυστερήσουν τον τοκετό.

Ο μαιευτήρας Χσου Σιχ-πιν τόνισε στην εφημερίδα πως ήδη πολλές γυναίκες που έχει προγραμματιστεί να γεννήσουν με καισαρική, του ζήτησαν να αναβάλει τον τοκετό. "Αν μπορώ ικανοποιώ το αίτημά τους", είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο συνάδελφός του Τσιανγκ Λι-μενγκ δεν εγκρίνει αυτή την πρακτική και επισημαίνει πως η καθυστέρηση του τοκετού είναι ενάντια στη φύση, ενώ η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνη.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Που έστειλε Χριστουγεννιάτικα δώρα η Madonna;



Η βασίλισσα της pop γέμισε το σακούλι του Αι Βασίλη με δώρα και σοκολάτες και τα έστειλε..

Φέτος τα Χριστούγεννα,  η Μadonna δεν κατάφερε να βρεθεί στο Μαλάουι δίπλα στα ορφανά παιδιά. Δεν τα ξέχασε όμως! Γέμισε κουτιά με ρούχα, παιχνίδια γλυκά και σοκολάτες και τα έστειλε στα  παιδιά των έξι  ορφανοτροφείων που στηρίζει οικονομικά.

Τα δώρα συνοδεύονταν από ένα χειρόγραφο σημείωμα της star, που έγραφε " Στα παιδιά μου στο Malawi για τα Χριστούγεννα. Μακάρι να ήμουν μαζί σας. Θα τα πούμε σύντομα. Μ"

Εκτός από αυτό το μήνυμα, μέσα στα κουτιά με τα καλούδια , υπήρχαν μικρές Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές τόσο από την Μadonna, όσο και από τα παιδιά της, τη Λούρδη και τον Ρόκο!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS