Πανθρακικός - ΑΕΛΑΡΑ 1-3


Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε η Λάρισα, επικρατώντας 3-1 του Πανθρακικού.

Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68' Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροϊζί, Τζόκιτς, Όρακ (46' Καζάκης), Μαρσελάο, Μπερτράντ, Φαγιάρδο (68' Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75' Φερέιρα), Ααράμπ, Ρομέου (75' Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (62' Κάσας), Σίμιτς

Διαιτητής: Μ.Τσινιάρης (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Α.Νικολακόπουλος (Αθηνών), Φ.Ελευθερίου (Αθηνών)

Γκολ: Μπερτράντ (85' πεν.) / Μελίσσης (29'), Αμπουχατζίρα (32'), Σίμιτς (41')

Κίτρινες κάρτες: Ντιαλό (31') / Τουάμα (25'), Αμπουχατζίρα (60')

Κόκκινες κάρτες: Ντιαλό (39', δεύτερη κίτρινη) / Αμπουχατζίρα (66', δεύτερη κίτρινη)





Ένα χορταστικό -από άπόψη θεάματος- πρώτο ημίχρονο παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Κομοτηνής, με τους Πανθρακικό και Λάρισα να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο από το ξεκίνημα και τις μεγάλες φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη μπροστά στις δύο εστίες.

Μόλις στο 5' ο Πανθρακικός άγγιξε το γκολ, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φαγιάρδο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μάλαρτζ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η Λάρισα "ισοφάρισε" τις μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Αμπουχατζίρα προσπάθησε να μπει στη μεγάλη περιοχή αλλά ο Τζόκιτς έβαλε την κόντρα, ο Ντε Νίγκρις έγινε κάτοχος της μπάλας και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε απέναντι στον Ρόκα είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η ομάδα του Καρτιέ προσπάθησε και πάλι να απειλήσει, αυτή τη φορά στο 17' με την κεφαλιά του Ντιαλό που κατέληξε στην αγκαλιά του Μάλαρτζ, ενώ στο 19' ο Ρόκα χρειάστηκε να κάνει την πρώτη σπουδαία επέμβαση αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ πολύ δυνατό σουτ του Ντε Νίγκρις από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο χορός των σπουδαίων ευκαιρίων και για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα ολοκληρώθηκε με το τετ α τετ του Μπουβάλ με τον Μάλαρτζ στο 20', με τον Πολωνό γκολκίπερ να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής στη μονομαχία αφού βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού της Κομοτηνής.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι "ξέφυγε" λίγο με κάποια δυναμικά μαρκαρίσματα (ο τηλεοπτικός φακός δείχνει ότι ο Όρακ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη σε χτύπημα εκτός φάσης στον Άαραμπ), ενώ στο 29' η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στο γκολ στην τρίτη μεγάλη φάση της στα αντίπαλα καρέ.

Ο Τουάμα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο προωθημένος Μελίσσης πήρε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για να νικήσει τον Ρόκα και να κάνει το 1-0. Πριν προλάβουν μάλιστα να συνέλθουν από το σοκ και να αναδιοργανωθούν οι γηπεδούχοι είδαν την μπάλα να αναπαύεται για δεύτερη φορά στο βάθος της εστίας τους.

Στο 32' οι Θεσσαλοί ξεδίπλωσαν ιδανικά αντεπίθεση, ο Σίμιτς έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά και ο Αμπουχατζίρα με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρόκα που δεν κατάφερε να αποκρούσει παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε.

Με διαφορά δύο τερμάτων υπέρ της, η Λάρισα ήταν πλέον η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, και στο 38' έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμα γκολ, όμως ο Ρόκα αυτή τη φορά μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Ντε Νίγκρις από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η... κατηφόρα που είχε πάρει η ομάδα της Θράκης δεν είχε σταματημό και το δίλεπτο 39'-41' ήταν ακόμα πιο καταστροφικό για αυτήν: στο 39' ο Ντιαλό πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα (για ανόητο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου) ενώ δύο λεπτά αργότερα η Λάρισα ολοκλήρωσε το επιθετικό κρεσέντο της στο πρώτο 45λεπτο και με ένα τρίτο γκολ.

Ο Σίμιτς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Τρόιζε, έκλεψε τη μπάλα, και με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Ρόκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-0), με το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει τους φίλους του Πανθρακικού να αποδοκιμάζουν έντονα τον Αλμπέρ Καρτιέ και τους ποδοσφαιριστές του.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Πανθρακικό να προσπαθεί άμεσα να μειώσει το σκορ, όμως το πλασέ του Καζάκη έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάλαρτζ, ενώ στο 64' το φάουλ του Τουάμα βρήκε τον Ρόκα σε ετοιμότητα.

Η συνέχεια βρήκε τη Λάρισα να έχει τον έλεγχο και να χάνει δύο ευκαιρίες με τους Βενετίδη και Ρομέου, ενώ στο 66' οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς αποκαταστάθηκαν, με τον Αμπουχατζίρα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 60') καθώς κλώτσησε τη μπάλα ενώ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο 70' ο Πανθρακικός απώλεσε ουσιαστικά την τελευταία του ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με τη φαλτσαριστή σέντρα του Μίτου να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ (δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους), ενώ στο 79' ο Σίμιτς είχε την ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα όμως έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Πανθρακικός κατάφερε να μειώσει το σκορ: ο Μελίσσης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Καζάκη ο οποίος είχε προλάβει να "τσιμπήσει" τη μπάλα και ο Μπερτράντ ξεγέλασε τον Μάλαρτζ από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει το 1-3.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, με τη Λάρισα να διαφυλάσσει άνετα το υπέρ της σκορ στα τελευταία λεπτά και να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά το 2-0 επί της Ξάνθης την περασμένη αγωνιστική.

Το διάστημα από το 29' μέχρι το 41', όπου η Λάρισα πέτυχε τρία γκολ (πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στη φετινή Σούπερ Λίγκα) και "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς.

Το γκολ του Χρήστου Μελίσση, με τον πρώην αμυντικό των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού να γίνεται ο πρώτος Έλληνας παίκτης της Λάρισας που βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο γκολ των "βυσσινί", με την "γλυκιά" σέντρα του Σίμιτς και το εξαιρετικό τελείωμα με μονοκόμματο σουτ από τον Αμπουχατζίρα.

Η παρουσία των 700 οπαδών της Λάρισας στο Δημοτικό Γήπεδο Κομοτηνής, οι οποίοι κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας και πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας τους στο πρωτάθλημα.


Την παιδαριώδη ενέργεια του Ντιαλό, ο οποίος αν και είχε κίτρινη κάρτα από το 31' τράβηξε από τη φανέλα αντίπαλό του στο κέντρο του γηπέδου στο 39' και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η "τιμωρία" μάλιστα ήρθε άμεσα, καθώς στο 41' έγινε το 3-0 για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Τον Αμπουχατζίρα, ο οποίος ζήλεψε τη... δόξα του Ντιαλό στο δεύτερο μέρος. Στο 60' αντίκρυσε την πρώτη κίτρινη κάρτα ενώ αποβλήθηκε στο 66' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ενώ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ κλώτσησε τη μπάλα μακριά.

Το αρχικό σχήμα του Πανθρακικού, όπου δεν υπήρχε ούτε ΕΝΑΣ Έλληνας ποδοσφαιριστής. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι απέκτησαν... Έλληνα στην ενδεκάδα, που ήταν ο Βλάσης Καζάκης.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου