ΑΕΛ-Νέα Καβάλα 1-0



  http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs088.snc3/15539_1296328133028_1375099047_853177_1368062_n.jpg

Σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από έντονη συγκινησιακή φόρτιση καθώς ήταν το πρώτο μετά τον ξαφνικό χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις (ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου), η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 της Νέας Καβάλας στο "Αλκαζάρ", με τους παίκτες της να αφιέρωνουν την 3η επιτυχία τους στις 12 πρώτες αγωνιστικές στον αδικοχαμένο Μεξικανό.


Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν από ένα μεγάλο χαμένο τετ α τετ με τους Αμπουχατζίρα στο 17' (η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ) και Λάκη στο 34' (το πλασέ του με το αριστερό έστειλε τη μπάλα σύριζα από το δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ), ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ.

Μετά από ωραία συνεργασία Τουάμα και Μετίν, και σουτ του Τούρκου άσου που απέκρουσε ο Ιτάνζ, ο Κάσας -που είχε περάσει τέσσερα λεπτά νωρίτερα στο ματς στη θέση του Γιαννακόπουλου- δεν δυσκολεύτηκε να προωθήσει τη μπάλα στην κενή εστία και να σηκώσει το γήπεδο στο πόδι.

Στο διάστημα που απέμενε, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά πέρα από μία κραυγαλέα ευκαιρία του Σουλτανίδη στο 83', με το τελικό σκορ να ισοδυναμεί με την 2η εντός έδρας νίκη για την ΑΕΛ σε σύνολο έξι αγώνων και το πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι που η αποκάλυψη του πρωταθλήματος Νέα Καβάλα δεν μπόρεσε να πάρει το "τρίποντο".

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος (56' Κάσας), Τουάμα (86' Κυριακίδης), Μετίν, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Αμπουχατζίρα (83' Σιατραβάνης)

Νέα Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ψωμάς, Ντομπρασίνοβιτς, Σιόντης (67' Γιάννου), Μεντί, Λάκης (73' Σουλτανίδης), Ρινκόν, (55' Ντουκρόν), Ονουάτσι

Γήπεδο: "Αλκαζάρ"

Διαιτητής: Δ.Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δ.Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δ.Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)

Γκολ: Κάσας (60')

Κίτρινες κάρτες: Μετίν (29'), Κατσιαρός (38'), Κάσας (61'), Νταμπίζας (69') / Ντομπρασίνοβιτς (17'), Ονουάτσι (41')

Κόκκινες κάρτες: -

Αν και το ματς δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο 10λεπτο (ο Ιτάνζ παρέμεινε απλός θεατής στο χλιαρό σουτ του Ρομέου στο 6'), ήταν εμφανές πως η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα στο χορτάρι του "Αλκαζάρ" και με την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχε αναπτύξει κατάφερε να φτάσει μία-δύο φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Το πρώτο σουτ προς την εστία έγινε στο 16' από τον Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ιτάνζ, ενώ ένα λεπτό αργότερα χάθηκε η ευκαιρία του 45λεπτου για τους γηπεδούχους. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Αμπουχατζίρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε απέναντι στον Ιτάνζ σε ένα μοναδικό τετ α τετ, με το πλασέ του όμως να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολίπερ της Καβάλας.

Στο 21' ο ιδιαίτερα δραστήριος Μετίν απείλησε με διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ (άουτ), αλλά από εκεί και πέρα οι παίκτες του Βαγγέλη Γούτη άρχισαν σιγά σιγά να κερδίζουν κάποια μέτρα στο γήπεδο (και περισσότερες μονομαχίες), με το αποκορύφωμα της αγωνιστικής ανόδου τους να είναι η φάση του 34' όταν άγγιξαν το 0-1.

Σε μία ιδανικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση, ο Μεντί έκανε επέλαση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Ρινκόν άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, και ο Λάκης που ακολουθούσε τη φάση έκανε το πλασέ με το αριστερό (με δύσκολη κλίση στο σώμα του) για να στείλει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέβασε και πάλι την απόδοσή της, όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με κάποιο γκολ, αφού τόσο η προσπάθεια του Κατσιαρού μέσα από την περιοχή όσο και το σουτ του Ρομέου έξω από την περιοχή είχαν την ίδια κατάληξη: την αγκαλιά του σταθερότατου Ιτάνζ.

Όπως και το πρώτο 45λεπτο, έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε σε αργό τέμπο, με το μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ να είναι η μοναδική αξιοπρόσεκτη στιγμή μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όμως στο 60' οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Καβάλας με ωραία ομαδική προσπάθεια.

Ο Τουάμα έπαιξε το ένα-δύο με τον Μετίν, ο Τούρκος νικήθηκε από τον Ιτάνζ στο πλασέ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο αμαρκάριστος Κάσας πήρε το "ριμπάουντ" για να σπρώξει τη μπάλα στην άδεια εστία και να κάνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΛ.

Αμέσως μετά το γκολ ο Αργεντινός επιθετικός έβγαλε μαλιστα τη φανέλα του για να δείξει αυτή που είχε από μέσα με φωτογραφία του αδικοχαμένου συμπαίκτη (και πολύ καλού φίλου του) Αντόνιο Ντε Νίγκρις, αφιιερώνοντάς του το γκολ που σημείωσε.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μάλαρτζ κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του αφού έπεσε στην αριστερή γωνία του και εξουδετέρωσε το σουτ του Λάκη εκτός περιοχής, ενώ στο 66' οι "βυσσινί" έφτασαν πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, έχοντας για πρωταγωνιστές τους παίκτες που πρόσφεραν στο... πιάτο το γκολ για τον Κάσας.

Ο Τουάμα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μετίν "τρύπωσε" στην καρδιά της άμυνας της Νέας Καβάλας για να πιάσει το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον Ιτάνζ να αποκρούσει με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα, η Λάρισα οπισθοχώρησε, αφήνοντας χώρους στην Καβάλα για να επιχειρήσει να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να δημιουργούν την πρώτη τους μεγάλη φάση για την ισοφάριση (μετά το γκολ που δέχτηκαν) στο 82'.

Ο Ντουκρόκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιάννου πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντάς την πιο πλάγια, με τον Σουλτανίδη να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση για γκολ απέναντι από τον Μάλαρτζ αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ με δυνατό σουτ.

Αυτή ήταν και η μοναδική απόπειρα αντίδρασης από την πλευρά των Μακεδόνων, με την ΑΕΛ να κρατάει σφιχτά στα χέρια της τη νίκη μέχρι το τέλος και να την κατακτά, σε ένα ματς που είχε πολύ μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση για όλους όσοι ανήκουν στην οικογένεια των "βυσσινί" αφού ήταν το πρώτο ματς (και μάλιστα εντός έδρας) μετά τον άδικο χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Το τελετουργικό προς τιμήν του Αντόνιο Ντε Νίγκρις πριν την έναρξη του αγώνα:

* "Για λίγο μαζί μας για πάντα στην ψυχή μας", ήταν το μήνυμα -πριν την έναρξη του ματς- στο video wall του σταδίου "Αλκαζάρ" για τον χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις (λίγο πριν προβλήθηκαν εικόνες από την καριέρα του παίκτη).

* Στη συνέχεια, οι παίκτες της Λάρισας και της Νέας Καβάλας κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από φωτογραφία του Αντόνιο Ντε Νίγκρις που είχε στηθεί για την περίσταση.

* Οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας απέδωσαν τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο άσο φορώντας επίσης φανέλες με το μήνυμα "'Για λίγο μαζί μας για πάντα στην ψυχή μας", τις οποίες έβγαλαν μετά τη λήξη του τελετουργικού για να τις αφήσουν κοντά στο μέρος με τη φωτογραφία του παίκτη.

* Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη εμφανίστηκαν με μαύρη εμφάνιση και μαύρο περιβραχιόνιο προς τιμήν του Ντε Νίγκρις, κάτι που θα ακολουθήσουν και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις, με τους φίλους της Λάρισας να κρατούν εκείνη την ώρα φωτογραφίες του Ντε Νίγκρις όπου αναγραφόταν "Καλό ταξίδι Αντόνιο".

* Πίσω από την εξέδρα των φανατικών της ΑΕΛ, υπάρχει μία τεράστια φωτογραφία του αδικοχαμένου Μεξικανού φορ.


Συνέντευξη Τύπου


Όλα τα λεφτά...

Η κίνηση του Κάσας μετά το νικητήριο γκολ να βγάλει τη φανέλα και να δείξει από μέσα μία άλλη με φωτογραφία του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, με τον Μεξικανό να υψώνει τα χέρια προς τον ουρανό και να αφιερώνει αυτή του την επιτυχία στον αδικοχαμένο συμπαίκτη του. Η αποθέωση της συγκίνησης και του ανθρώπινου μεγαλείου.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Την επιλογή του Ρινκόν να αφήσει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στην παράλληλη μπαλιά του Μεντί στο 34' και ενώ βρισκόταν μόνος στο σημείο του πέναλτι απέναντι στον Μάλαρτζ.

Την μη αντίδραση των "Αργοναυτών" μετά το γκολ που δέχτηκαν. Παρότι είχαν μισή ώρα να ψάξουν την ισοφάριση μπήκαν μόνο μία φορά με μεγάλες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και δικαιολογημένα έμειναν για πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς μακριά από το "τρίποντο", μετά το 1-0 της πρεμιέρας στην έδρα του Λεβαδειακού.

To Live του αγώνα...



Η 11άδα των γηπεδούχων


(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Τουάμα, Μετίν, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Αμπουχατζίρα


Η 11άδα των φιλοξενούμενων


(Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ψωμάς, Ντομπρασίνοβιτς, Σιόντης, Μεντί, Λάκης, Ρινκόν, Ονουάτσι
1'

Έναρξη αγώνα


Ξεκίνησε ο αγώνας. Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ενώ είχε προηγηθεί τελετουργικό προκειμένου οι άνθρωποι της ΑΕΛ να αποχαιρετήσουν τον Μεξικανό που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών στις 16 Νοεμβρίου.
6'

Σουτ ΑΕΛ Ρομέου


Χλιαρό σουτ του Ρομέου, πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ χωρίς να τον προβληματίσει.
10'

Σχόλιο


Συμπληρώθηκε το δεκάλεπτο χωρίς φάση, με την ΑΕΛ να έχει πάντως την πρωτοβουλία των κινήσεων και να έχει φτάσει μία δύο φορές με αξιώσεις στα καρέ του Ιτάνζ.
16'

Σουτ ΑΕΛ Τουάμα


Σουτ Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Ιτάνζ στο κέντρο της εστίας του.
17'

Ευκαιρία ΑΕΛ Αμπουχατζίρα


Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ στο παιχνίδι, με τον Αμπουχατζίρα να βγαίνει τετ α τετ με τον Ιτάνζ μετά από βαθιά μπαλιά αλλά το πλασέ του να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
17'

Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
21'

Σουτ ΑΕΛ Μετίν


Διαγώνιο σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ.
28'

Σχόλιο


Η Καβάλα έχει ισορροπήσει το ματς μετά το 20ο λεπτό.
29'

Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Μετίν
33'

Ευκαιρία Νέα Καβάλα Λάκης


Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα στο ματς. Ο Μεντί κάνει επέλαση από τα αριστερά σε ιδανικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Ρινκόν αφήνει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, η μπάλα φτάνει στον Λάκη που κάνει το πλασέ με δύσκολη κλίση στο σώμα του, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ.
37'

Σουτ ΑΕΛ Κατσιαρός


Ο Κατσιαρός μπαίνει στην περιοχή, αλλά το πλασέ του με το αριστερό δεν είναι καλο (συρτό) και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Ιτάνζ που πέφτει στην αριστερή γωνία του.
38'

Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Κατσιαρός
41'

Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ονουάτσι
43'

Σουτ ΑΕΛ Ρομέου


Σουτ του Ρομέου, μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Ιτάνζ.
45'

Λήξη ημιχρόνου
46'

Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51'

Σουτ ΑΕΛ Ιγκλέσιας


Δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει πάνω από το δοκάρι του Ιτάνζ.
55'

Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα


Πρώτη αλλαγή για την Καβάλα στο ματς, με τον Ντουκρόν να παίρνει τη θέση του Ρινκόν.
56'

Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ


Πρώτη αλλαγή και για την ΑΕΛ, με τον Κάσας να παίρνει τη θέση του Γιαννακόπουλου.
60'

Γκολ ΑΕΛ Κάσας


1-0 για την ΑΕΛ! Ο Τουάμα βγάζει κάθετη πάσα στον Μετίν, ο Τούρκος μέσος κάνει το πλασέ υποχρεώνοντας τον Ιτάνζ σε σωτήρια επέμβαση και ο Κάσας (είχε μπει λίγα λεπτά πριν) παίρνει το "ριμπάουντ" για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Αμέσως μετά το γκολ ο Αργεντινός βγάζει τη φανέλα του και από μέσα δείχνει μία άλλη με τη φωτογραφία του Ντε Νίγκρις, αφιέρωνοντάς του το γκολ.
61'

Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Κάσας
66'

Ευκαιρία ΑΕΛ Μετίν


Σέντρα από τον Τουάμα, ο Μετίν πιάνει το σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, και ο Ιτάνζ πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση.
67'

Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα


Δεύτερη αλλαγή για την Καβάλα, με τον Γιάννου να παίρνει τη θέση του Σιόντη.
68'

Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Νταμπίζας
82'

Ευκαιρία Νέα Καβάλα Σουλτανίδης


Μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα να ισοφαρίσει. Από σέντρα του Ντουκρόκ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σουλτανίδη, με το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής να περνά άουτ.
83'

Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ


Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ, με τον Σιατραβάνη να παίρνει τη θέση του Αμπουχατζίρα.
86'

Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ


Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΛ, με τον Κυριακίδη να παίρνει τη θέση του Τουάμα.
90'

Σχόλιο


Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90'

Λήξη αγώνα







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου