ΑΕΛ-Άρης 2-2

Μετά από ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο με τέσσερα γκολ και μία κόκκινη κάρτα αλλά και μία σχεδόν αδιάφορη από πλευράς θεάματος επανάληψη, ΑΕΛ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο "Αλκαζάρ" με 2-2 στην αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε τον Άρη καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Σίμιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα ήταν άκρως συναρπαστική με τον Άρη να ισοφαρίζει στο 25' με τον Αμπρέου, τους γηπεδούχους να ξαναπαίρνουν μετά από δύο λεπτά το προβάδισμα με τέρμα του Τουάμα και τους Θεσσαλονικείς στο 33' να ξαναφέρνουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Κόκε.

2-2 το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ωστόσο οι ισορροπίες άλλαξαν λίγο πριν την ανάπαυλα, καθώς ο Σπάθας ύστερα από μία διεκδίκηση της μπάλας έκρινε ότι ο Ντε Νίγκρις χτύπησε εσκεμμένα τον Φερνάντες αποβάλλοντάς τον από τον αγωνιστικό χώρο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν επεφύλασσε σπουδαίες συγκινήσεις με την ΑΕΛ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να μην απειλείται σοβαρά και να κρατά το την ισοπαλία (2-2) μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Επιστροφή στο πρωτάθλημα για ΑΕΛ και Άρη μετά και τις αντίθετες πορείες που ακολούθησαν μεσοβδόμαδα στις αναμετρήσεις για την Δ' φάση του Κυπέλλου hellas online, με τους γηπεδούχους να αποκλείονται από την επόμενη φάση από τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη να... ιδρώνει προκειμένου να πάρει με 4-3 την πρόκριση επί του Ασπρόπυργου.

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι δύο προπόνητες ενόψει του μεταξύ του ματς για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να στερείται των υπηρεσιών του αρχηγού της ομάδας Νίκου Νταμπίζα και τον Ιομάρ Μαζίνιο, πέραν των γνωστών απουσιών των Χαβιέ Κάμπορα, Νάτσο Γκαρσία και Κρίστι Βανγκέλι, να μην υπολογίζει ούτε στους Ρονάλντο Γκιάρο και Νέτο.

Αιφνιδίασε με... Σίμιτς

Η ΑΕΛ από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα στο "Αλκαζάρ" έδειξε τις... επιθετικές διαθέσεις της! Θέλοντας να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και διατηρώντας την κατοχή στη μεσαία γραμμή κυνήγησε με πάθος ένα γρήγορο τέρμα.

Και αν στα πρώτα πέντε λεπτά δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μιχάλη Σηφάκη, μία αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίμιτς στο 8' έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Ισοφάρισε με Αμπρέου

Το τέρμα του Σίμιτς αφύπνισε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μέχρι το 14' δεν είχαν δημιούργησει ούτε υποψία φάσης. Ωστόσο ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο παιχνίδι ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση με τον Αμπρέου όμως να τη... στερεί από τους συμπαίκτες του. Ο Κόκε επιχείρησε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να έχει πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Όμως ο Αμπρέου, σε ρόλο αμυντικού, απέκρουσε με το κεφάλι το σουτ του... συμπαίκτη του, ενώ ταυτόχρονα ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα η φάση να θεωρηθεί ως μη γενόμενη!

Ο Ιομάρ Μαζίνιο καθόταν σε "αναμμένα κάρβουνα", με τον Βραζιλιάνο μάλιστα να μη διανύει τις καλύτερες των ημερών του στην τεχνική ηγεσία των Θεσσαλονικέων ειδικότερα μετά τις τελευταίες, όχι και τόσο καλές, εμφανίσεις τους.

Τη... φωτιά όμως έσβησε στο 25' ο Αμπρέου με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία, ξεχρεώνοντας κατά ένα τρόπο για το "λάθος" του στη φάση του 14', ισοφαρίζοντας, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, σε 1-1.

Χορταστικό πρώτο ημίχρονο...

Συναρπαστική όμως ήταν η συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο του "Αλκαζάρ" καθώς η απάντηση της ΑΕΛ στο γκολ του Αμπρέου ήταν άμεση με τον Τουάμα να εκτέλει τον Μιχάλη Σηφάκη με σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Βενετίδη από τα αριστερά και στο 27' η ομάδα του να ξαναπαίρνει το προβάδισμα...

Το οποίο όμως διατήρησε για λίγα λεπτά καθώς ο Άρης που είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ισα στο 33' έπειτα από σουτ του Κόκε περίπου από το ύψος του πέναλτι.

Άναψαν τα... αίματα

Τα υπόλοιπα λεπτά δεν επεφύλασσαν κάποια σπουδαία φάση, πέρα κάποια σουτ για τους γηπεδούχους με τους Μπουκουβάλα και Τουάμα να μη βρίσκουν στόχο, ωστόσο μία απόφαση του Σπάθα στην εκπνοή του ημιχρόνου στάθηκε ικανή προκειμένου να ανάψουν τα αίματα εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο άρχοντας της αναμέτρησης θεώρησε ότι ο Ντε Νίγκρις χτύπησε εσκεμμένα με τον αγκώνα τον Φερνάντες σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας αποβάλλοντας τον Μεξικανό με απευθείας κόκκινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκε σύσσωμος ο πάγκος της ΑΕΛ αλλά και ο ίδιος ο άσος της θεσσαλικής ομάδας.

Από μία ευκαρία

Με τις ισορροπίες να έχουν αλλάξει καθώς η ΑΕΛ θα έπρεπε να βγάλει ένα ημίχρονο έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης προέβη σε αλλαγή πλάνων και... αλλαγή παίκτη από το ημίχρονο περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ιγκλέσιας στη θέση του Κυριακίδη. Στην αντίπερα όχθη ο Ιομάρ Μαζίνιο θέλοντας να διατηρήσει αυτό το πλεονέκτημα έβγαλε τον "εκνευρισμένο" και ήδη "κιτρινισμένο" Ντάριο Φερνάντες βάζοντας στη θέση του έναν εξίσου δημιουργικό μέσο, τον Αργεντινό Λεάντρο Γκρασιάν.

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν εξίσου γρήγορος με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουνν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Μάλιστα στο 54' η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει για τρίτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα, όμως η φωτοβολίδα του Ρομέου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχάλη Σηφάκη. Ο Άρης απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τον νεοεισελθόντα Χαβίτο να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μάλαρζ και να τον αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Σημάδια κόπωσης

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού τα σημάδια κόπωσης έκαναν την εμφάνισή τους! Ο ρυθμός και η ένταση των προσπαθειών άρχισε να πέφτει με την πάροδο του χρόνου και τις επιλογές των 22 ποδοσφαιριστών να χαρακτηρίζονται από μη καθαρή σκέψη τουλάχιστον όσον αφορά την τελική πάσα.

Αυτό είχε ως συνέπεια να μην υπάρξουν καθαρές ευκαιρίες για καμία από τις δύο ομάδες και το αποτέλεσμα να μένει ως έχει (σ.σ. 2-2) μετά και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σπάθα.

δειτε το σχετικο βιντεακι εδω:

http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=26436

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου