Τυφώνας Beyonce στα βραβεία Grammy



Όπως αναμενόταν η σύγχρονη αμαζόνα της R'n'B Beyonce Knowles ήταν η μεγάλη νικήτρια της 52ης τελετής απονομής των βραβείων Grammy, στο Θέατρο Νόκια στο Λος Άντζελες.

Η Beyonce ήταν υποψήφια σε δέκα κατηγορίες και κέρδισε 6 βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτό για το τραγούδι της χρονιάς και το καλύτερο R'n'B τραγούδι της χρονιάς και τα δύο για το κομμάτι "Single Ladies".

Οι Black Eyed Peas, η Τaylor Swift, o Jay Z και οι Kings Οf Leon κέρδισαν από τρία βραβεία. Μεταξύ των νικητών ήταν ακόμα η εκρηκτική Lady Gaga, ο Eminem και ο ΑR Rahman(για τη μουσικη της ταινίας "Slumdog Milionaire").

Η Beyonce έκανε νέο ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη τραγουδίστρια που κερδίζει 6 βραβεία σε μια χρονιά (συνολικά στην καριέρα της έχει κερδίσει 16)

"Αυτή είναι μια εκπληκτική νύχτα για μένα" δήλωσε η Beyonce, ευχαριστώντας το κοινό, την οικογένειά της και φυσικά τον σύζυγό της Jay-Z.



Tην έκπληξη έκανε η ροκ μπάντα από το Tennessee Kings of Leon, οι οποίοι πέρα από κάθε πρόβλεψη κέρδισαν το βραβείο για το σινγκλ της χρονιάς με το τραγούδι "Use Somebody", αφήνοντας πίσω τους την Lady Gaga, την Taylor Swift και τους Black Eyed Peas.

To συγκεκριμένο τραγούδι κέρδισε και στην κατηγορία "καλύτερο ροκ τραγούδι της χρονιάς", αν και είχε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια όπως οι U2 και το "αφεντικό" Bruce Springsteen.



Η 20χρονη Taylor Swift κέρδισε στις κατηγορίες καλύτερο Country αλμπουμ της χρονιας, καλύτερο Country τραγούδι της χρονιάς και καλύτερη country γυναικεία ερμηνεία για το τραγούδι "White Horse".

Το κομμάτι του Jay-Z "Run This Town", το οποίο ο καλλιτέχνης ερμηνεύει μαζί με τη Rihanna και τον Kanye West, αναδείχθηκε ως το καλύτερο ραπ τραγούδι και την καλύτερη ραπ συνεργασία της χρονιάς.



Η Lady Gaga πήρε το καλύτερο βραβείο χορευτικού τραγουδιού για το Poker Face και καλύτερου electronic/dance άλμπουμ με το "The Fame".

To πρώτο του βραβείο Grammy της καριέρας του κέρδισε ο Neil Young για τη συλλογή "Neil Young Archives Vol 1 (1963-1972), ενώ βραβεύθηκαν επίσης και οι δύο γιοι του Bob marley, Stephen και Julian.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου