Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες



Τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων βορειοδυτικών ανεμών. Υψηλές θερμοκρασίες.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Βελτίωση του καιρού γρήγορα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Παροδικές βροχές στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τη νύχτα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία στα δυτικά, σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου