Καλοκαιρία με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα εξόδου των αδειούχων μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού!

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ., αψηφώντας τα άδεια πρατήρια καυσίμων εγκαταλείπουν τον κλεινόν άστυ με τον καιρό να τους …χαμογελάει.

Tο Σάββατο θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και βόρειους ανέμους που στα πελάγη γενικά δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ ενώ και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με κάποιες πρόσκαιρες μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοανατολικά ορεινά και βορειοδυτικούς ανέμους που στα δυτικά και νότια πελάγη θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ. Παράλληλα θα ανέβει λίγο και η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγη πρόσκαιρη τοπική συννεφιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 και στα ηπειρωτικά τοπικά τους 35 βαθμούς.

Την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται τοπική συννεφιά με κάποιες πρόσκαιρες μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα κεντρικά ηπειρωτικά θα συννεφιάσει κατά τόπους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.  Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και στα δυτικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.  Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.  

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου