Η Οδύσσεια των αδειούχων - Ανυποχώρητοι οι απεργοί - Στενάζουν τουρισμός και αγορά!



Μαρτύριο έχει γίνει για πολλούς η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Ο έλεγχος έχει χαθεί εντελώς από τα χέρια της κυβέρνησης, αφού η επιστράτευση δεν έγινε όπως θα έπρεπε και ο νόμος ακόμα και σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί πλήρως! Η αστυνομία συνεχίζει την επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να τα παραλάβουν και η αστυνομία αναγκάζεται να τα θυροκολλήσει. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ, ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Στο μεταξύ, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και τα οχήματα των εταιριών πετρελαιοειδών εργάζονται πυρετωδώς επί 24ωρου βάσεως για καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα. Πέντε βυτιοφόρα του στρατού ανεφοδίασαν το σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ενω τα υπόλοιπα είναι σε επιφυλακή 3-6 ωρών και όταν χρειάζεται, θα δίνεται σήμα απο το ΓΕΕΘΑ προκειμένου να γίνει ανεφοδιασμός σε κρίσιμους τομείς όπως νοσοκομεία, αεροδρόμια, πλοία κλπ.  

Έξω από τα διϋλιστήρια, υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμπόδισης εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, σαν αυτά που εξελίχθηκαν χτες στα διϋλιστήρια Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισε βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα, προπηλάκισε οδηγούς και συγκρούστηκε με την αστυνομία (Δείτε το βίντεο).

Με το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου να είναι σε εξέλιξη κανένας, όπως λένε οι βενζινοπώλες, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο πρατήριο θα έχει καύσιμα και για πόση ώρα. Το ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, όπως σημείωναν, τροφοδοτούσε το ένα βενζινάδικο και μέχρι να φτάσει στο επόμενο το πρώτο πρατήριο είχε ξεπουλήσει.

Τεράστιο πρόβλημα είναι και ο «εγκλωβισμός» χιλιάδων τουριστών σε παραθαλάσσια θέρετρα, κυρίως της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Θάσου. Κάποιοι αλλοδαποί μάλιστα που ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς δεν είχαν τα χρήματα για να παραμείνουν επιπλέον ημέρες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να τους φιλοξενούν.

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής μέχρι χθες δεν υπήρχαν πλέον καύσιμα ούτε για τα λεωφορεία και τα ταξί, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μεταφορά αλλοδαπών επισκεπτών από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάλληλοι εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων αναζητούσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που εγκαταλείπουν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας οι τουρίστες μόλις αδειάσουν τα ρεζερβουάρ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου