Μπλουζάκια με τηλεόραση στο στήθος αντί για λογότυπο !



Τα επιτεύγματα της νανοτεχνολογίας σύντομα στην ...γκαρνταρόμπα μας
 

Τεχνολογικά επιτεύγματα μιας μακρινής εποχής, έρχονται σύντομα και αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητά μας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”η νανοτεχνολογία έρχεται άμεσα.
 
Ο επικεφαλής καθηηγητής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέργιος Λογοθέτης, αποκαλύπτει στην εφημερίδα τα επιτεύγματα των ερευνών στο Πανεπιστήμιο, τα οποία βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και μπορείτε να τα δείτε στο σταντ 19 της ΔΕΘ.
 
Φανταστείτε την εφημερίδα σας ενδωματωμένη σε ηλεκτρονικό χαρτί, να τη διαβάζετε αγγίζοντας με το δάχτυλο την είδηση της επιλογής σας, να τη βάζετε σ' έναν χαρτοφύλακα με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά, που με ηλιακή ενέργεια θα φορτίζει το μεγέθους τσιγαρόχαρτου κινητό σας τηλέφωνο. Και να περπατάτε στον δρόμο φορώντας μια μπλούζα που αντί για λογότυπο στο στήθος θα έχει τηλεόραση!
 
«Σε καιρούς μεγάλης οικονομικής κρίσης, η καινοτομία και η έρευνα είναι τα κλειδιά που έχουμε στα χέρια μας για ν' ανοίξουμε την πόρτα της ανάπτυξης», εξήγησε στην «Ε» ο επικεφαλής του Εργαστηρίου, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, με αφορμή την παρουσίαση της ερευνητικής δραστηριότητας στη ΔΕΘ.
 
Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ ασχολείται με τα νέα εύκαμπτα οργανικά υλικά που ενσωματώνονται σε όλες τις καθημερινές χρήσεις, όπως οθόνες τηλεόρασης, γυαλιά, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και νανοφάρμακα.
 
Τα επιτεύγματα της Νανοϊατρικής θα φέρουν επανάσταση στον τομέα της υγείας τα επόμενα 10-20 χρόνια. Θα τοποθετούνται στον ανθρώπινο οργανισμό για να αντικαταστήσουν ή να βοηθήσουν ζωντανά συστήματα να λειτουργήσουν πιο αρμονικά, όπως τα στεντ και γενικά καρδιαγγειακά εμφυτεύματα.
 
«Η δημιουργία φαρμάκων με χρήση νανοτεχνολογίας βρίσκεται προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο, αλλά σύντομα θα μπορούν να υπάρξουν εφαρμογές στη δημιουργία στοχευμένων φαρμάκων, ιδίως για τον καρκίνο, τα οποία θα στοχεύουν στα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτουν τα υγιή», εξηγεί ο κ. Λογοθετίδης.
 
Μια άλλη εφαρμογή θα είναι στα σπίτια μας! Κτήρια φτιαγμένα με έξυπνα υλικά, που εξοικονομούν ενέργεια, καθαριστικά που μπορούν να απομακρύνουν οποιαδήποτε βρωμιά από οποιοδήποτε υλικό, ζελατίνες που διατηρούν τα τρόφιμα ολόφρεσκα. Οι ηλεκτρονικές ζελατίνες, μ' ένα έξυπνο σύστημα υλικών, θα μπορούν να επενδύσουν ολόκληρα κτήρια ή πόρτες και παράθυρα κατοικιών. Θα ρυθμίζουν τη μόνωση και τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους, ακόμη και την αισθητική τους, αλλάζοντας χρώμα ανάλογα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις μας.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου