Κυνηγούσε τη Μαφία στη Νάπολη και τον μετέθεσαν στη Ρώμη!

Την αντίδραση των πιστών και πολλών διανοούμενων της Ιταλίας προκαλεί η μετάθεση, από τη Νάπολη στη Ρώμη, του 52χρονου καθολικού ιερέα Ανιέλο Μαγκανέλο, 52 ετών, γνωστού και ως «Prete anticamorra», παπά κατά της Καμόρα, δηλαδή.

Ο πατέρας Ανιέλο επιτελούσε το έργο του εδώ και 16 χρόνια στην περιοχή της Σκαμπία, έξω από τη Νάπολη, γνωστή για τη διακίνηση ναρκωτικών και την παρουσία «νονών» της Καμόρα. Με τις δηλώσεις, την κοινωνική του στράτευση και τις δραστηριότητές του, συνέβαλε στην επιτυχία σειράς διαδηλώσεων κατά της Καμόρα και στη «διάσωση» εκατοντάδων νέων, που αντιστάθηκαν στον πειρασμό της παρανομίας και του εύκολου κέρδους.

«Αισθάνομαι να βιάζομαι ψυχολογικά, εξαιτίας της διακοπής της αποστολής μου, που ξεκίνησα μαζί σας και δεν μου επιτρέπεται να ολοκληρώσω» δήλωσε ο καθολικός κληρικός στο τελευταίο του κήρυγμα στη Σκαμπία.

Οι πιστοί της ενορίας του, με συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, διαδηλώσεις και γραπτές εκκλήσεις, ζήτησαν την παραμονή του πατέρα Ανιέλο στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του ιταλικού Νότου. Η ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας, όμως, δεν θέλησε να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση.

«Πρόκειται για φυσική εναλλαγή προσώπων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας» έκανε γνωστό η θρησκευτική αποστολή Don Guanella, στην οποία ανήκει ο παπάς. Κατά την αποχώρησή του, τα παιδιά της Σκαμπία ετοίμασαν θέαμα με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, για να τον αποχαιρετήσουν.

Μιλώντας στην εκπομπή Le Iene, του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, ο «κληρικός κουράγιο» υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε σαφείς και άμεσες απειλές από τους μαφιόζους της Νάπολης, τουλάχιστον τρεις φορές. Κατά την πιο πρόσφατη, ήταν σαφές ότι οι νονοί της Καμόρα επιθυμούσαν τη μετάθεσή του σε άλλη, λιγότερο καυτή περιοχή».

«Τώρα, πιθανότατα, οι αρχιμαφιόζοι θα νιώθουν ικανοποιημένοι» συμπλήρωσε ο πατέρας Ανιέλο, ο οποίος επανέλαβε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη Σκαμπία, ακόμη και ως απλός ιερέας και ως βοηθός του νέου υπεύθυνου της «ιστορικής» ενορίας του. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Καθολική Εκκλησία, είναι να αρνηθεί τη θεία κοινωνία στους μαφιόζους και σε όσους τους υποστηρίζουν» κατέληξε ο 52χρονος ιερέας.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου