Γιατί οι Καυτερές πιπεριές μας Καίνε το στόμα ;Πως αντιμετωπιζεται ;

Οι καυτερές πιπεριές,τα σκόρδα,και αλλα καυτερά οπως το tabasko , έχουν μέσα τους μία χημική ουσία που δεν είναι επικίνδυνη για το δέρμα ή τον οργανισμό.Όμως αυτή η ακίνδυνη ουσία, μπερδεύει τα νεύρα και αυτά διεγείρονται, προειδοποιώντας, ας το πούμε έτσι απλά, τον εγκέφαλο ότι ...


....ήρθαν σε επαφή με επικίνδυνη χημική ουσία.Έτσι, νιώθουμε κάψιμο σαν το κάψιμο που θα είχαμε από πχ αν βάζαμε αναμένα καρβουνα στο στόμα μας.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ "ΚΑΨΙΜΟ" ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ;

Όταν καούμε, η ουσία αυτή μένει προσκολλημένη πχ στο στόμα μας, με αποτέλεσμα να γίνονται αυτά που προαναφέραμε. Τρώγοντας όμως κι άλλες τροφές, σταδιακά διώχνουν και συμπαρασύρουν την ουσία αυτή στο στομάχι.
χημική ουσίαΓια να καταλάβετε αυτό με την προσκόλληση, αυτή η χημική ουσία είναι σαν ένα είδος λαδιού.
Σκεφτείτε, το λάδι προσκολλάει με τρόπο που δεν μπορούμε να το διώξουμε εύκολα από πχ τα χέρια μας. Αυτό συμβαίνει και εδώ.
Έτσι, σταδιακά τα νεύρα νιώθουν την ουσία να μειώνεται και μειώνεται αντίστοιχα και η διέγερσή τους, μέχρι που όταν εκλείψει, ας το πούμε απλά, ησυχάζουν. Τότε νιώθουμε το κάψιμο να έχει σταματήσει ολοκληρωτικά.

ΠΩΣ "ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ" ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Η ΑΛΛΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ;

Όπως αναφέραμε λίγο πριν, αυτή η ουσία έχει τις ίδιες ιδιότητες με το λάδι. Προσκολλάται και δεν φεύγει εύκολα.

ΟΧΙ ΜΕ ΝΕΡΟ !

Αντίστοιχα με το λάδι, την ουσία αυτή δεν μπορεί να τη διώξει το νερό! Το νερό το μόνο που κάνει, είναι να δροσίζει ας το πούμε προσωρινά την "καμμένη" περιοχή, απαλύνοντας τον πόνο για λίγο, χωρίς όμως καμία εξέλιξη στην αποβολή της ουσίας αυτής!

Οι πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι είναι να:

1) φάτε ψωμί
Το ψωμί απορροφά και διώχνει την ουσία αυτή, όπως ακριβώς κάνει και με το λάδι!

2) πιείτε γάλα
Το γάλα περιέχει μία ουσία που λέγεται καζεΐνη, και αυτή θα διώξει αποτελεσματικά τη χημική ουσία!


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου