Αυξήθηκε κατα 50% το ποσοστό αυτών που θέλουν..

..ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Κατά 50% αυξήθηκε το 2010 η προσέλευση καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των καπνιστών, οι οποίοι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να...


διακόψουν το κάπνισμα εντός του προσεχούς εξαμήνου...

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και χαιρετίζουν τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την εντατικοποίηση των ελέγχων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα κατέχει σήμερα μια θλιβερή πρωτιά στα θέματα καπνίσματος, με την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη και μια από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο. Για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής επιδημίας _ σημειώνουν _ απαιτείται συστράτευση και συντονισμένη προσπάθεια, εκ μέρους της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, των φορέων, αλλά και των πολιτών.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της (www. hts. org.gr) ειδική ενότητα για την προβολή των επιχειρήσεων που σέβονται την υγεία των πελατών τους, παρέχοντας ένα περιβάλλον χωρίς καπνό.

Σήμερα στις 10 πμ συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή εναντίον του Καπνίσματος. Ενα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της συνταγογράφησης φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου