Γνήσιος Αμερικανός ο Ομπάμα


Τέλος στο ζήτημα του τόπου γέννησής του έβαλε ο Μπαράκ Ομπάμα. Δημοσίευσε το πλήρες πιστοποιητικό γέννησής του. Δείτε τι δήλωσε. Οι θεωρίες συνωμοσίας

Μετά από κόντρα και αντεγκλήσεις μηνών, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες πιστοποιητικό γεννήσεως του Μπαράκ Ομπάμα.
Μέχρι στιγμής είχαν δοθεί αντίγραφα, που όμως δεν στάθηκαν αρκετά για να βάλουν τέλος στη συζήτηση για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει γεννηθεί στη χώρα.
Το πιστοποιητικό, πράγματι αποδεικνύει ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χαβάη και στο νοσοκομείο Kapiolani.
Το θέμα επανέφεραν συνεχώς συντηρητικοί κύκλοι που αμφισβητούσαν τον τόπο γέννησης του Ομπάμα και υποστήριζαν ότι πατρίδα του ήταν η Κένυα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πρόεδρος!

 Ο Ομπάμα τόνισε ότι προέβη στην κίνηση της δημοσίευσης για να απαλλαγεί η χώρα από μια διαμάχη, χωρίς νόημα.
Πρόσθεσε ότι παρακολούθησε προσεκτικά όλη αυτή τη συζήτηση για το που γεννήθηκε, σημειώνοντας ότι "δεν έχουμε χρόνο για αυτές τις ανοησίες".
"Έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Έχουμε προβλήματα να επιλύσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τη συζήτηση για το πιστοποιητικό "καλή για την πολιτική" (καθώς ανάβει τα αίματα), αλλά "επιζήμια για τη χώρα" και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για τους Ρεπουμπλικάνους.
"Γεννήθηκε στην Κένυα"
Σύμφωνα με τις φήμες που διέδιδαν με πολύ μεγάλη προσοχή και συνέπεια ακροδεξιοί, αλλά και ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα είχε γεννηθεί στην Κένυα ή την Ινδονησία, όπου είχε ζήσει ως παιδί.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2008, ο Ομπάμα είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα αντίγραφο πιστοποιητικού, που ανέφερε τον τόπο γέννησης, χωρίς όμως να δίνονται άλλες λεπτομέρειες.
Η κίνησή του έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, καθώς πολλοί αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του εγγράφου.
Πλέον με τη δημοσίευση ολόκληρου του πιστοποιητικού και με σφραγίδα από τη Χαβάη, το θέμα κλείνει οριστικά με τους Ρεπουμπλικάνους να πρέπει να βρουν άλλο τρόπο για να πλήξουν την εικόνα του.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου