Αποδοκίμασαν άγρια τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Φραστική επίθεση από φοιτητές δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι. Οργισμένοι οι νεαροί ρωτώντας "μαζί τα φάγαμε;" τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Για "τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος. Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση (Vid)

Μετά το επεισόδιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με Έλληνες φοιτητές στη Γερμανία, αυτή τη φορά αντικείμενο αποδοκιμασιών έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δέχθηκε φραστική επίθεση από φοιτητές, οι οποίοι ανάρτησαν πανό συμπαράστασης για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να συνομιλήσει με τους νεαρούς, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για τη φράση "κοπρίτες", με τον κ. Πάγκαλο να κάνει λόγο για ανακρίβειες του τύπου, ενώ ένας από αυτούς ρωτούσε επίμονα "μαζί τα φάγαμε;".
Μάλιστα τους κάλεσε να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη μέρα και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να σέβονται τον Κώστα Γαβρά.
"Δεν σεβόμαστε εσένα" ήταν η απάντηση των φοιτητών, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την εκδήλωση.
Τελικά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εγκατέλειψε την αίθουσα οργισμένος. Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο "Ελληνικό Σπίτι" στο Παρίσι, όπου θα προβαλλόταν η ταινία  "Ζ" παρουσία του σκηνοθέτη.
Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις των φοιτητών και την αποχώρηση του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Πάγκαλος: "Παρέμβαση τρομοκρατικού χαρακτήρα"
Ανακοίνωση για την ματαίωση της προβολής της ταινίας «Ζ» στο Παρίσι, εξέδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Χαρακτηρίζει την παρέμβαση "τρομοκρατική", αποδίδει ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για υπονόμευση της διεθνούς εικόνας της χώρας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια.
Μαζί τους απεχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά, ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του Ελληνικού Σπιτιού.
Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά –προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα.
Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.
Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις. Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.
Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;
Είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;
Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια.
Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;"
H απάντηση του Συνασπισμού
Στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης απάντησε με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, χαρακτηρίζοντας "μυθεύματα" τα περί τρομοκρατικής επίθεσης.
"Είναι δύσκολο να ανοίξει κανείς διάλογο με τον γνωστό κ. Πάγκαλο ο οποίος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον ίδιο και στην κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Όσον αφορά τα μυθεύματα του περί τρομοκρατικής επίθεσης, τον διαψεύδει το video που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις .
Εκείνη που τελικά δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, και στη νεολαία" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Παράπλευρη απώλεια

Έτοιμη να επιστρέψει στη χώρα της φέρεται η Ουκρανή νοσηλεύτρια του Λίβυου ηγέτη, σοκαρισμένη από την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη. Δείτε τι δηλώνει η κόρη της Τατιάνα

Η πρωτοφανής βιαιότητα με την οποία το λιβυκό καθεστώς καταστέλλει τις λαϊκές διαδηλώσεις, φαίνεται πως έχει και... παράπλευρες απώλειες.
Έτσι λοιπόν, η  "χυμώδης" ουκρανή νοσηλεύτρια του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι που πάντα τον συνόδευε, σύμφωνα με τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπως δήλωσε η κόρη της σε συνέντευξή της.
Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο WikiLeaks μία μικρή ομάδα ουκρανών νοσηλευτριών περιθάλπτει τον συνταγματάρχη Καντάφι και ο λίβυος ηγέτης "δεν μπορούσε να ταξιδέψει" χωρίς μία από αυτές, η οποία περιγράφεται ως "μία χυμώδης ξανθιά" με το όνομα Γκαλίνα Κολοτνίτσκα.
Ένα τηλεγράφημα, το οποίο εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη αφού οι αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τις διευθετήσεις για το ταξίδι του Καντάφι στη Νέα Υόρκη το 2009, υπογράμμιζε ότι ο Καντάφι ταξίδευε πάντα με την Κολοτνίτσκα.
Ο Λίβυος ηγέτης "βασίζεται εδώ και χρόνια στην ουκρανή νοσηλεύτριά του Γκαλίνα Κολοτνίτσκα, η οποία περιγράφεται ως χυμώδης ξανθιά", ανέφερε άλλο τηλεγράφημα."Δεν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς εκείνη διότι γνωρίζει τη ρουτίνα του", πρόσθετε.
Η κόρη της νοσηλεύτριας, Τατιάνα, δήλωσε στην ουκρανική εφημερίδα "Segodnya" ότι η μητέρα της έχει σοκαριστεί από τις βιαιότητες που σημειώνονται στη Λιβύη και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ουκρανία.
"Η μαμά με πήρε τηλέφωνο χθες. Μου είπε ότι είναι στην Τρίπολη. Υπάρχουν πυροβολισμοί, συγκρούσεις, όλα όσα δείχνει η τηλεόραση", δήλωσε η Τατιάνα. "Μιλούσε ήρεμα και μου είπε ότι θα επιστρέψει σύντομα", πρόσθεσε.
Ανέφερε μάλιστα πως δε γνωρίζει αν αυτή τη στιγμή η μητέρα της βρίσκεται στο πλευρό του Καντάφι. "Μοίαζει να μην εμπιστεύεται τους Λίβυους", είπε χαρακτηριστικά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Επικίνδυνες" οι ταινίες με υπόθεση

Μεγάλη μελέτη για τη στύση και το πορνό, πραγματοποίησαν Ιταλοί επιστήμονες. Πώς η υπερβολική παρακολούθηση πορνό μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική ανορεξία και απώλεια στύσης.

Το υπερβολικό πορνό στο ιντερνέτ δεν κάνει μόνο κακό στα ματιά αλλά και στη στύση διαπίστωσε ομάδα Ιταλών επιστημόνων.
Σύμφωνα με τη μελέτη η συνεχείς ενασχόληση με "καλλιτεχνικές ταινίες" προκαλούν απώλεια στην λίμπιντο και ανικανότητα με την πάροδο του χρόνου.
Όπως δήλωσε ο Κάρλο Φερέστα, επικεφαλής της Ιταλικής Εταιρείας Ανδρολογίας και Σεξουαλικής Ιατρικής "όταν κάποιος μπαίνει συχνά σε πορνό σάιτ, τότε υπάρχει μια πτώση της λίμπιντο που στο τέλος οδηγεί σε αδύνατη στύση".
Στη μελέτη συμμετείχαν 28.000 άνδρες που πολλοί από αυτούς  ξεκίνησαν  βλέποντας πορνό ήδη από το 14 τους. Οι άνδρες αυτοί με την πάροδο του χρόνου,  βαριούνται με τις  γυμνές εικόνες σε σημείο όπου δεν τους προκαλείται στύση.
Τα καλά νέα είναι αυτή η "σεξουαλική ανορεξία" δεν είναι μόνιμη. Μπορεί να αντιμετωπιστεί, ίσως αγγίζοντας μια πραγματική γυναίκα.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η παρακολούθηση 20 λεπτά πορνό ημερησίως, ώστε να απαλλάσσεστε από το άγχος της μέρας δεν πρόκειται  να προκαλέσει  παρενέργειες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Βασιλιάς κράτησε το λόγο του

Στον Λόγο του Βασιλιά απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου στον Κόλιν Φερθ. Όσκαρ Α' γυναικείου στη Νάταλι Πόρτμαν. H ταινία In a better world, απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, επικρατώντας του Biutiful, αλλά και του "δικού μας" Κυνόδοντα. Στην Μελίσα Λίο το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου και στον Κρίστιαν Μπέιλ το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για τις ερμηνείες τους στο The Fighter. Εντυπωσιακές παρουσίες στο κόκκινο χαλί (Vid+Pics)

Ο Λόγος του Βασιλιά με αντεπίθεση την τελευταία ώρα της απονομής των βραβείων Όσκαρ, πήρε όπως αναμενόταν το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας.
Δείτε εδώ τα σχόλια των αναγνωστών σε Facebook και Twitter για την τελετή απονομής, τους νικητές και τον Κυνόδοντα!
Ο Τομ Χούπερ πήρε το Όσκαρ σκηνοθεσίας, για τον Λόγο του Βασιλιά και ο Ντέιβιντ Φίντσερ, του Social Network, μάλλον θα γίνει ο Σκορτσέζε της εποχής μας, που τον αγνοούσαν επί χρόνια στις απονομές για λόγους ανεξήγητους.

 Από τα χέρια της Σάντρα Μπούλοκ, ο Κόλιν Φερθ, πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για τον Λόγο του Βασιλιά. Σίγουρα η φετινή απονομή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απονομή των εκπλήξεων. Πάντως ο Φερθ πήρε δίκαια το χρυσό αγαλματίδιο, καθώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν είχε ισχυρό ανταγωνισμό.

 Ωστόσο, στον λόγο που εκφώνησε όταν πήρε το αγαλματίδιο, ο κόσμος βαρέθηκε τόσο πολύ που σκέφτηκαν να του το πάρουν πίσω.
"Αισθάνομαι ότι η καριέρα μου έφτασε στο απόγειό της" δήλωσε χαρακτηριστικά

 Όπως αναμενόταν η Νάταλι Πόρτμαν κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, για τη ερμηνεία της στον Μαύρο Κύκνο. Το παρέλαβε από τα χέρια του Τζεφ Μπρίτζες (αυτό και αν είναι τιμή).
Συνολικά, ο Λόγος του Βασιλιά κέρδισε τέσσερα Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού  και πρωτότυπου σεναρίου). Τέσσερα βραβεία κέρδισε το Inception, με τρία ακολουθεί το Social Network.
Από δύο Όσκαρ απέσπασαν τα The Fighter, Toy Story 3 και Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Βαρετή η φετινή τελετή

Η τελετή απονομής των Όσκαρ στο στο Kodak Theatre του Λος Άντζελες, δεν ήταν φέτος ιδιαίτερα εντυπωσιακή και μάλλον θα πρέπει του χρόνου να επιστρέψουν στους κωμικούς. Χωρίς χιούμορ δεν πας πουθενά
Για να προσελκύσει νεανικό κοινό, φέτος η Ακαδημία επέλεξε την Αν Χάθαγούει και τον Τζέιμς Φράνκο, ως οικοδεσπότες. Δεν ξέρουμε αν το προσέλκυσε, αλλά πιθανότατα έδιωξε τους υπόλοιπους.

 Το ζευγάρι ξεκίνησε το σόου με ένα έξυπνο μοντάζ στο οποίο "συμμετείχαν" στο Inception, προσπαθώντας να μπουν στο μυαλό του Μπάλντγουιν, που ήταν παρουσιαστής πέρσι, ώστε να δουν πώς τα κατάφερε.
Πάντως ο Τζέιμς Φράνκο έμοιαζε να έχει τον δεύτερο ρόλο, με τη Χάθαγουεϊ να κλέβει την παράσταση.

Το "αμάρτημα" της Μελίσα Λίο
Στη Δανία και την ταινία In a better world, απονεμήθηκε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, κατηγορία στην οποία ήταν υποψήφιος και ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου.
Ακόμα και αν δεν τα κατάφερε, η ελληνική ταινία, ωστόσο είναι τεράστια επιτυχία το ότι ήταν υποψήφια και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και τον σκηνοθέτη της.

 Όπως αναμενόταν το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου κατέληξε στη Μελίσα Λίο για την ερμηνεία της στο The Fighter. Παραλαμβάνοντας το Όσκαρ η Μελίσα Λίο, είπε την απαγορευμένη λέξη "F-word", όντας ιδιαίτερα αγχωμένη.
Όταν είδα την Κέιτ (να παίρνει το Όσκαρ) μου είχε φανεί πολύ εύκολο (F-easy), δήλωσε αγχωμένη.

 Για την ίδια ταινία, απέσπασε το βραβείο β' ανδρικού ρόλου ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο αναρωτήθηκε "τι κάνω ανάμεσά σας;"  αναφερόμενος στο ταλέντο που υπάρχει μέσα στην αίθουσα.
Ο Άαρον Σόρκιν κέρδισε, όπως αναμενόταν κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το Social, Network, ενώ στον Ντέιβιντ Σάιντλερ απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τον Λόγο του Βασιλιά.
Στους Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (The Social Network), απονεμήθηκε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.
Το βραβείο σκηνογραφίας απέσπασε Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ το δεύτερο, εκείνο της φωτογραφίας απέσπασε το Inception.
Όσκαρ ήχου, αλλά και ηχητικών εφέ απέσπασε το Inception και μάλιστα από τα χέρια της Σκάρλετ Γιόχανσον
Το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους κέρδισε το Toy Story 3 , το οποίο ήταν και το μεγάλο φαβορί.
Επί σκηνής η Κέιτ Μπλάνσετ για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ,το οποίο πηγαίνει στο Wolfman.
Βραβείο Κοστουμιών στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Στη σκηνή η Amy Adams και ο πρώην Prince of Persia Jake Gylenhaal για το βραβείο Καλύτερου Ντοκυμαντέρ μικρού μήκους. Και το Όσκαρ πηγαίνει στο Strangers No More.

 Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονεμήθηκε στο God of Love.
Το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ, που δεν πήγε στο Exit through the gift shop του Μπάνγκσι, αλλά το Inside Job, αν και τα δύο ήταν φαβορί.
Το βραβείο Όσκαρ για  καλύτερο Μοντάζ πήγε, όπως αναμενόταν στο Social Network, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το Όσκαρ Φωτογραφίας, που αντί για το Αληθινό Θράσος, κατέληξε στο Inception.

 Το βραβείο Όσκαρ για ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους απέσπασε το "Lost Thing".
Τζουντ Λο και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ απένειμαν το βραβείο για τα οπτικά εφέ στο Inception
Το Toy Story 3 απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.
Δείτε στο βίντεο τις πώς παρουσιάστηκαν οι σταρ στο κόκκινο χαλί






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Επιμένουν και δεν πληρώνουν

Αντιδράσεις στην πρόσφατη νομολογία Ρέππα από τις Επιτροπές Κατοίκων και του κινήματος "Δεν Πληρώνω". Κατάλογος οδηγιών με εναλλακτικές μεθόδους ελεύθερης διέλευσης διοδίων
Συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις δίνουν οι Επιτροπές Κατοίκων που εναντιώνονται στις αυξήσεις των διοδίων, ενώ με επίσημες ανακοινώσεις τους στη σχετική ιστοσελίδα τους, περιγράφουν το πώς θα συνεχίσουν να σηκώνουν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα αναφέρεται:
Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες. Ζητάμε έκδοση Επί πιστώσει απόδειξης.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα. Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι: α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου, γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού, ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.
Τι άλλαξε στον ΚΟΚ; Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο; Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση; Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.
Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα; Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.
Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα; Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.
Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα; Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.
Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια; Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό; Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.
Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή; Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει: «Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε; Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.
Δίνουμε τα στοιχεία μας; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.
Υπογράφουμε; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν; Ναι.
Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί; Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.
Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται; Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.
Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω; Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.
Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια; Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δευτέρα κάνει πρεμιέρα το video του 'Born This Way'

Λίγες μόνο μέρες πρέπει να κάνουν ακόμα υπομονή οι fans μέχρι να δουν το νέο clip της Lady Gaga.

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα το νέο video clip της Lady Gaga για το Νο1 hit της "Born This Way".
Το video έχει σκηνοθετηθεί από την ίδια τη Gaga, το χορογράφο της Laurieann Gibson και το φωτογράφο μόδας Nick Knight.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Που πάνε τα λεφτά από τα διόδια και τα εισητήρια των ΜΜΜ; οεο;


 
Το Νέο INKA πάντα υποστήριζε και υποστηρίζει ότι ο καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και η παραμονή του στο σκοτάδι καμία υπηρεσία δεν προσφέρει στην κοινωνία.
Η άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων αποτελεί αντίδραση αγανακτισμένων πολιτών μπροστά στην ασυδοσία που κυριαρχεί και συνεχώς γιγαντώνεται με νέες αδικίες.
Και πάλι απαιτούμε εξηγήσεις από την οργανωμένη πολιτεία γιατί πρέπει να πληρώνει ο πολίτης για ένα επικίνδυνο και υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο ή για ένα δρόμο που θα γίνει μελλοντικά από ιδιώτες ή για ένα δρόμο που θα χρηματοδοτείται από τους διερχόμενους πολίτες ή για ένα δρόμο που ήδη έχει αποσβεστεί το κόστος κατασκευής του ή για διαδρομές που δεν λειτουργούν παράπλευροι δρόμοι ή για τα τελειωμένα λειτουργούντα τμήματα των Ε.Ο..
Θεωρούμε απαράδεκτο να μη λειτουργούν παράπλευροι συνοικιακοί δρόμοι κατά μήκος της Αττικής οδού και να μην υπάρχουν κριτήρια σωστής τιμής για....

την αντίστοιχη διαδρομή. Γι’ αυτό θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να δημοσιοποιηθούν τα κοστολόγια αυτών των επενδύσεων από τις κοινοπραξίες των εργολάβων, των τραπεζών και του κράτους. Και γιατί καταβάλλονται οικονομικές ρήτρες προς όφελος των εργολάβων, για αθέτηση υπογραφεισών συμβάσεων έργου από μέρους του κράτους;
Να δούμε γιατί ξαναστρώθηκε με άσφαλτο ο στρωμένος δρόμος, γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων και που πάνε τα λεφτά που πληρώνουν οι διερχόμενοι;
Χαρακτηρίζουμε απαράδεκτες πολιτικά και κοινωνικά, και νομικά ελεγκτέες ως αντισυνταγματικές και αντικείμενες σε διατάξεις υπερνομοθετικής ισχύος τις διατάξεις περί ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιβολής βαρύτατων ποινών δια του Κ.Ο.Κ. στην άρνηση καταβολής τελών διοδίων.

Θέτουμε και πάλι σε επιγραμματική διατύπωση το ζήτημα: «Ασυλίες και παραγραφές για σκάνδαλα δισεκατομμυρίων – στο αυτόφωρο και στην φυλακή οι πολίτες για 1 Ευρώ !!!».
Είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό στην χώρα μας, ότι ο αυτοαποκαλούμενος «πολιτικός κόσμος», ιδίως των «κομμάτων εξουσίας»,
βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το αίσθημα και την βούληση του ελληνικού λαού (και τούτο παρά τις μονομερείς προπαγανδιστικές στηρίξεις). Είναι επίσης προφανής η αδυναμία του «πολιτικού κόσμου» να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις ανάγκες του ελληνικού λαού, να εκφράσει την βούλησή του και να δώσει λύσεις. Αφού προκάλεσαν με τις επιλογές τους αλυσιδωτά, διαχρονικά και κατ’ εξακολούθηση την τεράστια, βαθύτατη, πολυσχιδή και ευρύτατη κρίση και τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, έρχονται να παρουσιαστούν ως ικανοί, σωτήρες, κατάλληλοι, τελεσφόροι και με μία σειρά άλλων επιθέτων θρησκευτικής δοξολογίας για να λύσουν τα προβλήματα των δικών τους διακυβερνήσεων και επιλογών. Όταν στην προσπάθεια χρέωσης και μεταβίβασης των σφαλμάτων στις πλάτες του ελληνικού λαού συναντούν σθεναρή αντίσταση και άρνηση καταφεύγουν στα έσχατα μέσα της εξουσίας.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για αποικιοκρατικές και αισχροκερδείς συμβάσεις στις εθνικές οδούς και για ανάγκη κοινωνικού και οικονομικού ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κοινωνικό χαρακτήρα και μείωση των εισιτηρίων. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που η σημερινή πολέμιος των διατάξεων «αξιωματική αντιπολίτευση» επέβαλλε την παράδοση των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες και τις αυξήσεις των εισιτηρίων.
Με προηγούμενο δελτίο τύπου ζητήσαμε τον πλήρη έλεγχο των συμβάσεων για τις εθνικές οδούς και απευθύναμε όλως συγκεκριμένα και εύλογα ερωτήματα. Αντίστοιχα, ζητήσαμε απαντήσεις και έλεγχο για τα έξοδα και το κόστος των αστικών συγκοινωνιών. Απάντηση δεν λάβαμε ή μάλλον λάβαμε ως λαός την αύξηση των εισιτηρίων, την ποινικοποίηση και την προστιμοποίηση της άρνησης πληρωμής.
Το επόμενο βήμα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη όπου και θα προσφύγουμε επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα και ερωτηματικά, ώστε να δοθούν

οι απαντήσεις που οφείλονται στον ελληνικό λαό και να προχωρήσει έστω δια της οδού αυτής η πραγματική εξυγίανση.

Η ύβρις «τζαμπατζήδες» δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να απευθύνεται από χείλη πολιτικών σε πολίτες που δρουν πολιτικά και υπερασπίζονται τις ανάγκες τους και τα συνταγματικά τους δικαιώματα.
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την ακύρωση των αυξήσεων στα Μ.Μ.Μ., τον έλεγχο των συμβάσεων για τις Ε.Ο., την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην χώρα και την ακύρωση των ποινικοποιήσεων και προστίμων, βρίσκεται ως ενέργεια σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Αφού οι πολιτικές ηγεσίες δημιούργησαν απάνθρωπες πόλεις με καθημερινές ανάγκες μεγάλων μετακινήσεων και χωρίς εναλλακτικές διεξόδους θα πρέπει να επωμιστούν και το βάρος των επιλογών τους και να δώσουν πραγματικές λύσεις σε ένα αγαθό που πλέον έχει καταστεί βιοτική κοινωνική ανάγκη.
ΤΟ Νέο Ίνκα ως θεσμικό όργανο των καταναλωτών και σε σχέση με τα Μ.Μ.Μ. ζητούμε την θέσπιση και τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του επιβάτη μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ζητούμε :
- Την καταβολή εισιτηρίου αντίστοιχου με το πραγματικό κόστος – αξία μετακίνησης. Αυτή δεν υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 0,02 λεπτά ανά χιλιόμετρο/μ.ο. επιβατών.
- Την μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού όρθιων στο μισό όσων ισχύουν σήμερα στα δρομολόγια των Μ.Μ.Μ. . Είναι θέμα ασφάλειας και προστασίας της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
- Την πύκνωση των δρομολογίων στις ώρες αιχμής.
- Την μετατροπή των δρομολογίων με βάση τις ανάγκες μετακίνησης και
- Τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο των Μ.Μ.Μ. με την θέσπιση άμεσα εκλεγόμενης άμισθης πολυμελούς αρχής για τον έλεγχο και την ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τα Μ.Μ.Μ. και την λειτουργία τους.
Δεν ζητούμε μόνο ποιοτικές συγκοινωνίες, αλλά ζητούμε και ανθρώπινες συγκοινωνίες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πριν τον Σισέ...ο Ντιογο που...ΔΑΓΚΩΝΕΙ.. Προσοχη Ακαταλληλη φωτο


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πουλάνε Ελλάδα στο Ebay. Αρχισαμεεεεεε


Μας πήραν είδηση και μετά την ανακοίνωση της τρόικα ότι πουλάμε δημόσια περιουσία , μας έβγαλαν στο e-bay και δημοπρατούν την πώληση της Ελλάδας. Δείτε εδώ το Αγγλικό site που προωθεί την πώληση.
Στο στριμώκολο που ΄τάχα μου βρίσκεται η κυβέρνηση του ΝεοΠΑΣΟΚ σπεύδουν απ' ότι φαίνονται να μας βοηθήσουν οι άσπονδοι φίλοι Τούρκοι που θέλουν να αγοράσουν Ελληνικά νησιά, Επίσης οι "καλοί μας φίλοι" Άγγλοι μέσω του Βρετανικού Μουσείου ενδιαφέρονται να
αγοράσουν Ελληνική γη.
Τώρα αν κάποια στιγμή ξυπνήσουμε από χτύπημα στο κουδούνι του σπιτιού μας και κάποιος να μας λέει ότι του ανήκει να μη μας φανεί καθόλου παράξενο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sex απο τα 16 οι Ελληνίδες.. χωρίς προφυλάξεις

Στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών γνωρίζουν το σεξ τα κορίτσια στη χώρα μας χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 – 19 ετών και διαπίστωσαν ότι...
είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως....




12). Το 85% των κοριτσιών χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι. Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν αλλοιώσεις HPV, ενώ οι τέσσερις στις δέκα είχαν θετικό test Παπανικολάου.

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση του 48ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου.

Επίσης, στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα) και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.

Το 48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 23 Μαΐου 2010 στη Μύκονο και αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός, αναφορικά με την υγεία των παιδιών.

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 παιδίατροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 700 και πλέον επιστημονικών εργασιών.
Θα συζητηθούν πολλά άλλα θέματα, όπως τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, η υπερκατανάλωση φαρμάκων από παιδιά χωρίς συνταγή γιατρού, η κατανάλωση αλκοόλ από τους έφηβους, η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του Διαδικτύου, η βίαιη - επιθετική συμπεριφορά των εφήβων.

Εκτενής αναφορά θα γίνει και στους εμβολιασμούς, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική μείωση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το πανδημικό εμβόλιο.
enimerwsi.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μετά το ΔΝΤ... ο Απόφις!!

 

O 99942 Αποφις είναι ένας αστεροειδής ο οποίος ανήκει στην οικογένεια ΝΕΟ (Νear Εarth Οbject), δηλαδή ένα διαστημικό αντικείμενο που κινείται στην ευρύτερη διαστημική γειτονιά της Γης. Εντοπίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2004 και έξι μήνες αργότερα όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή του, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών έδειχναν ότι το 2029 είναι πιθανόν να φτάσει στην περιοχή μας και ίσως να πέσει πάνω στη Σελήνη ή τη Γη. Οι παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν τότε έδειξαν ότι οι....


πιθανότητες να πέσει πάνω στη Γη ο Αποφις το 2029 ήταν εξαιρετικά μικρές και πιο συγκεκριμένα 4 στο 1.000.000. Τώρα όμως Ρώσοι επιστήμονες επανέρχονται υποστηρίζοντας ότι η τροχιά του Αποφη είναι τέτοια που μπορεί το 2029 να είναι απίθανο να προσκρούσει στη Γη, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί επτά χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, ο Αποφις θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη και άρα είναι πιθανόν να μας... επισκεφτεί στις 13 Απριλίου του 2036. Στην ανακοίνωση των Ρώσων επιστημόνων αντέδρασαν άμεσα αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι μελετώντας τους υπολογισμούς των συναδέλφων τους ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι και το πέρασμα του Αποφη το 2036 είναι ουσιαστικά ακίνδυνο, αφού οι πιθανότητες να πέσει στον πλανήτη μας είναι 1 στις 250.000.

Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε ο αστεροειδής σήμανε συναγερμός και οι δύο μεγαλύτερες διαστημικές υπηρεσίες, ΝΑSΑ και ΕSΑ, αποφάσισαν να οργανώσουν έναν διαγωνισμό στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα κατέθεταν προτάσεις για μια εξερευνητική αποστολή. Τον διαγωνισμό κέρδισε η βρετανική εταιρεία Αstrium, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας.

Η προτεινόμενη αποστολή ονομάζεται Αpex (Αpophis Εxpendition) και σε περίπτωση που τελικά οι δύο υπηρεσίες αποφασίσουν να την υλοποιήσουν η Αstrium θα κατασκευάσει ένα εξερευνητικό σκάφος που θα ξεκινήσει από τη Γη και θα πλησιάσει τον αστεροειδή.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το σκάφος θα ξεκινήσει το 2013, θα φτάσει στον αστεροειδή το 2014 και θα τον μελετά επί τρία χρόνια στέλνοντας στη Γη πληροφορίες για το μέγεθος, τη σύνθεση, τη θερμοκρασία, την κίνηση και την τροχιά του. Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του Αποφη για να διαπιστώσουν αν και τι είδους κίνδυνο κρύβει για εμάς.

Εφιαλτικό σενάριο
Ο Αποφις έχει διάμετρο 390 μέτρων και σε περίπτωση που πέσει στη Γη οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα απελευθερώσει 100.000 φορές περισσότερη ενέργεια από όση απελευθερώθηκε από την ατομική βόμβα της Χιροσίμας. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το παρατηρητήριο Κitt Ρeak Νational Οbservatory της Αριζόνας των ΗΠΑ στις 19 Ιουνίου του 2004.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις ο Αποφις θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη σε απόσταση 36.350 χλμ. από το κέντρο της Γης. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι οι συχνές προσεγγίσεις του αστεροειδούς με τη Γη μπορεί να έχουν αποτέλεσμα τον συγχρονισμό της τροχιάς του με την τροχιά της Γης, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μελλοντικής σύγκρουσής του με τον πλανήτη μας. Στην αιγυπτιακή μυθολογία ο Αποφις ήταν το αρχαίο πνεύμα του κακού και του ολέθρου που προσπαθούσε αδιάκοπα να βυθίσει τον κόσμο στο αιώνιο σκοτάδι.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ζούσε 4 χρόνια με μια λεπίδα..

Ένας Κινέζος μετά απο έντονους πονοκεφάλους επισκέφτηκε τον γιατρό.. Μετά απο τις σχετικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο Li Fu ζούσε με μια λεπίδα 10 εκατοστών σφηνωμένη στο κεφάλι του.. Ο Li Fu είχε μαχαιρωθεί το 2006 κατά τη διάρκεια μιας....


ληστείας και παρότι οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα του παρέλειψαν να διαπιστώσουν την λεπίδα που είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλό του. Εντυπωσιασμένοι έμειναν και οι γιατροί του 37χρονου άνδρα. «Είναι ιατρικό θαύμα ότι ζει» είπε ένας από αυτούς.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ένα "αξεσουάρ" εναντίον του "κέρατου"!

Παλιά όταν οι άντρες έφευγαν σε εκστρατείες έβαζαν στις γυναίκες τους ζώνες αγνότητας. Τώρα, όσοι είναι αρκετά προνοητικοί και θέλουν να αποφύγουν την κατά συρροήν απιστία, δεν έχουν παρά να της δωρίσουν τη... μαρτυριάρα ζαρτιέρα! Ο λόγος για την...


«Chastity garter», που είναι εξοπλισμένη με ένα καλά κρυμμένο μικροτσίπ, το οποίο μπορεί να εντοπίσει την ξαφνική αύξηση καρδιακού ρυθμού καθώς και την υγρασία στην επιδερμίδα. Οταν καταγραφούν αυτές οι ενδείξεις σεξουαλικής διέγερσης ένα SMS αποστέλλεται στο κινητό του συντρόφου ή του συζύγου της γυναίκας που φοράει τη ζαρτιέρα προειδοποιώντας τον ότι επίκειται... κέρατο.

Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν γιατί μια γυναίκα με «κακό σκοπό» να μη βγάλει τη ζαρτιέρα πριν αποφασίσει να προχωρήσει στην απιστία. Και σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, ο καχύποπτος σύντροφος θα ενημερωθεί, αφού η «Chastity garter» στέλνει μήνυμα ακόμα και για να ειδοποιήσει ότι δεν είναι πια στο πόδι της παρακολουθούμενης!

Ο κατασκευαστής της... μαρτυριάρας ζαρτιέρας υποστηρίζει ότι ένας Τσιγγάνος επιχειρηματίας από τη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει εκατό κομμάτια για να τα πουλήσει σε ταξιδιώτες.

Κοστίζει από 60 έως 75 λίρες και είναι έμπνευση ενός ζευγαριού, του Εντουαρντ και της Λουσίντα Χέιλ. Το ζευγάρι είχε φτάσει πολύ κοντά στον χωρισμό εξαιτίας μιας απιστίας της Λουσίντα, η οποία είπε στον Εντουαρντ πόσο το είχε μετανιώσει και πόσο θα ήθελε να υπήρχε κάτι να την αποτρέψει την κρίσιμη στιγμή. Ετσι, οι δυο τους σχεδίασαν τη ζαρτιέρα, την οποία πωλούν «με μεγάλη επιτυχία», όπως υποστηρίζουν, μέσω του GorgeousGarters.com
Espressonews.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Γιατί δεν παθαίνουν τα πουλιά ηλεκτροπληξία (;)


Η απάντηση έρχεται από τη στήλη «Ρωτήστε μας» του περιοδικού Science Illustrated:

Το ηλεκτρικό ρεύμα, η ροή ηλεκτρονίων μέσα σε ένα ηλεκτρικό καλώδιο, οφείλεται στη διαφορά δυναμικού.

Όταν το πουλί έχει και τα δύο πόδια του στο ίδιο καλώδιο, δεν υπάρχει διαφορά δυναμικού που θα επέτρεπε να περάσει ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από το σώμα του. Αν όμως το πουλί ερχόταν σε επαφή και με το έδαφος, θα σκοτωνόταν αμέσως από το ρεύμα που θα προέκυπτε από τη μεγάλη διαφορά τάσης ανάμεσα στο έδαφος και το καλώδιο.

Μεγαλύτερα πουλιά, όπως οι αετοί και οι κουκουβάγιες, μπορούν κάλλιστα να σκοτωθούν από τα ηλεκτρικά καλώδια, αν τύχει να ακουμπήσουν δύο καλώδια ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, η διαφορά τάσης ανάμεσα στα καλώδια δημιουργεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή: real.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο στην Ελλάδα!


Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!!

Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει.


Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος!!!

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Επίθεση στη Γη

Με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο "έτρεχε" η ηλιακή ακτινοβολία που εκτοξεύτηκε αιφνιδιαστικά με κατεύθυνση τη Γη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλιακή έκρηξη της τελευταίας τετραετίας (Vid)

Ο ήλιος έστειλε ξαφνικά προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας, με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, μια τρομερά ισχυρή έκλαμψη ακτινοβολίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο.
Η έκρηξη, που πήγασε από μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει έκτοτε, συνίστατο κυρίως σε υπεριώδη ακτινοβολία και καταγράφηκε από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ το φαινόμενο μπορεί να πυροδοτήσει έντονο σέλας πάνω από τον βόρειο πόλο. Η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα.
Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα "έριξε" το δίκτυο τηλεφώνων της πολιτείας του Ιλινόις, ενώ το 1989 ένα παρόμοιο φαινόμενο προκάλεσε ολικό "μπλακ-άουτ" στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά.
Αυτού του τύπου τα ηλιακά φαινόμενα προκαλούνται από την αιφνίδια απελευθέρωση μαγνητικής ενέργειας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Η NASA ταξινομεί αυτές τις μαγνητικές εκρήξεις στις κατηγορίες A, B, C, M και Χ, με κάθε μια κατηγορία να έχει δεκαπλάσια ισχύ από την προηγούμενη. Το νέο φαινόμενο ανήκει στην ανώτατη και πιο ισχυρή κατηγορία Χ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ο ήλιος μας "ξυπνάει" για τα καλά και πάλι μετά από μια πολυετή περίοδο "ησυχίας". Η NASA εκτιμά ότι παρόμοιες εκρήξεις μπορεί να συμβούν και τις επόμενες δύο μέρες.
Τα πρώτα στοιχεία από τα διαστημικά σκάφη Stereo-B και Soho δείχνουν ότι η ενεργειακή έκρηξη συνοδεύτηκε από μια ταχεία και μέτριας λάμψης εκτίναξη στεμματικής μάζας (ροής φορτισμένων σωματιδίων) από τον ήλιο.


BBC News - Sun unleashes huge solar flare towards Earth HD
Ανέβηκε από babisflou. - Δείτε τα πιο νέα video.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η θέα από πίσω

Δύο κορίτσια τοποθέτησαν κρυφές κάμερες στα...οπίσθιά τους θέλοντας να καταγράψουν τις αντιδράσεις των ανδρών στη θέα των ζουμερών γλουτών τους. Απολαύστε το βίντεο

Είναι νέες, καλλίγραμμες με υπέροχα καμπυλωτά οπίσθια και το γνωρίζουν. Ο λόγος για δυο φίλες από την Δυτικό Χόλιγουντ που κυκλοφορούν με κρυφή κάμερα τοποθετημένη στα οπίσθιά τους!
Η Τζέσιε και η Ρεανιν θέλοντας να αποδείξουν  ότι ένα ωραίο σώμα τραβά πάντα τα βλέμματα αποφάσισαν τοποθετώντας την κάμερα να δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τις συμπεριφορές του κόσμου όταν τις βλέπει από πίσω.
Ο άνδρες κυρίως τις βλέπουν  σαν "ξερολούκουμα" όταν ντυμένες με προκλητικά κολάν που τονίζουν τους γλουτούς τους  ανεβαίνουν σκάλες, περπατούν  στο δρόμο, αθλούνται…
Απολαύστε το βίντεο.


Rear View Girls - Los Angeles
Ανέβηκε από babisflou. - Ανακαλύψτε διεθνή webcam videos.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μην λέτε ποτέ στον ταξιτζή να βιαστεί…


…να σας πάει στον προορισμό σας. Δεν ξέρετε ποτέ σε τι άτομο και τι οδηγό θα πέσετε. Ρωτήστε και τον άνθρωπο που βρέθηκε στο πίσω κάθισμα στο ταξί που βλέπετε…


Μην λέτε ποτέ στον ταξιτζή να βιαστεί… 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

«Wanted» για... καυτό γυμνό η Τζολί!

Η ολόγυμνη σκηνή της Αντζελίνα Τζολί, που δεν αφήνει τίποτα στη... φαντασία, κλέβει την παράσταση στην καταιγιστική περιπέτεια «Wanted», που έρχεται αυτήν την Κυριακή στο Πρώτο Θέμα!

Πρόκειται για την ταινία που σκηνοθέτησε το 2008 ο Ρωσο-κοζάκος σκηνοθέτης Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και στην οποία πρωταγωνιστούν, εκτός από την... αφόρητα σέξι Αντζελίνα, ο ανερχόμενος Τζέιμς ΜακΑβόι και ο βετεράνος Μόργκαν Φρίμαν.

Και μπορεί τα ειδικά εφέ τύπου «Matrix» και η σκηνοθεσία σε ρυθμούς... πολυβόλου να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φιλμ, ωστόσο είναι ακριβώς αυτή η γυμνή σκηνή της Αμερικανίδας σταρ, που έκανε το «Wanted» αξέχαστο. Η αντίδραση άλλωστε, του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία και... τυχερού στη συγκεκριμένη σκηνή, Τζέιμς ΜακΑβόι, τα λέει όλα...





Στην ταινία, ο Ουέσλεϊ Γκίμπσον (Τζέιμς ΜακΑβόι) είναι ένας συνηθισμένος νέος, που... βαριέται τη ζωή του. Το αφεντικό του τον υποτιμά διαρκώς, η φιλενάδα του δεν τον υπολογίζει καθόλου, στον ελεύθερο χρόνο του δεν κάνει... τίποτα και γενικά ζει μια προβλέψιμη ζωή.

Όλα αλλάζουν, όμως, όταν γνωρίζει τη σέξι Φοξ (Αντζελίνα Τζολί), η οποία του αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του (ο οποίος τον είχε εγκαταλείψει εδώ και χρόνια) δολοφονήθηκε.

Προσφέρεται μάλιστα να τον εκπαιδεύσει η ίδια -για λογαριασμό της «Αδελφότητας», μιας οργάνωσης δολοφόνων, με ηγέτη την αινιγματική φιγούρα του Σλόαν (Μόργκαν Φρίμαν), μέλος της οποίας ήταν και ο πατέρας του-, προκειμένου να μπορέσει να εκδικηθεί το θάνατό του.

Σύντομα, μέσα από μια άκρως επίπονη και εντατική εκπαίδευση, ο Ουέσλεϊ θα μετατραπεί σε επαγγελματία δολοφόνο και θα δει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά, ενώ θ' ανακαλύψει και ότι η «Αδελφότητα» δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται...

Η ταινία αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και προτάθηκε για δύο Όσκαρ (Ήχου και Ηχητικού Μοντάζ).

Δείτε τη διάσημη γυμνή σκηνή της Τζολί εδώ:




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

“Τα κινητά θα γίνουν γρήγορα σαν τους υπολογιστές!”

Τέσσερις γκουρού της υψηλής τεχνολογίας την ίδια στιγμή, πάνω στην ίδια σκηνή δεν μπορεί παρά να αποτελούν το καλύτερο πρωινό για όσους διψούν για λίγες σταγόνες εξελίξεων. Το αφεντικό της Cisco, John Chambers, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel, Paul Otellini, ο αιρετικός Ιάπωνας της Softbank (πρώην Vodafone Japan), Masayoshi Son και η σιδηρά κυρία του διαδικτύου, η πάντα δυναμική και γοητευτική Carol Bartz της Yahoo! σκιαγράφησαν το πως διαμορφώνεται το περιβάλλον των υπολογιστών και των επικοινωνιών, ερχόμενοι σε απόλυτη συμφωνία ότι το μέλλον ανήκει στις φορητές συσκευές.

Επαναλαμβανόμενο, αλλά άκρως εντυπωσιακό όταν κάποιος έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το εύρος των υπηρεσιών που σε λίγα χρόνια θα περνάνε κυριολεκτικά από το χέρι μας.

“Σε πολύ λίγα χρόνια οι επεξεργαστές των φορητών συσκευών θα είναι το ισχυροί και γρήγοροι όπως των υπολογιστών”, διαβεβαίωσε το ακροατήριο του συνεδρίου στη Βαρκελώνη ο καθ' ύλην αρμόδιος Paul Otellini της Intel, με τον πάντα ετοιμόλογο Masayoshi Son να συμπληρώνει ότι ενώ η ταχύτητα των επεξεργαστών και της μετάδοσης δεδομένων αυξήθηκε ένα εκατομμύριο φορές στη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων, το ίδιο αναμένεται να συμβεί μέσα στα επόμενα μόλις δέκα.

Εντούτοις, όπως παρατήρησε ο Ιάπωνας, αν και η κίνηση δεδομένων μέσω των ασύρματων δικτύων θα έχει αυξηθεί 30 φορές μέχρι το 2015, ο τζίρος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα έχει παραμείνει σταθερός, γεγονός που θα κάνει την αγορά να στραφεί σε νέες πηγές εσόδων.

Πάνε όλοι στα smartphones

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι το 85% των νέων χρηστών τους τελευταίους δυο μήνες στην Ιαπωνία επιλέγει ως πρώτη συσκευή κάποιο smartphone, ενώ ταχύτατη είναι και η διείσδυση της τηλεοπτικής μετάδοσης μέσω διαδικτύου, κυρίως στο νεανικό κοινό. Θυγατρική της Softbank με πλατφόρμα μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου έχει εγγράψει εκατό χιλιάδες συνδρομητές, καθένας από τους οποίους ξοδεύει καθημερινά κατά μέσο όρο 2 ώρες και 33 λεπτά σε απευθείας σύνδεση.

“Το περιεχόμενο οδηγεί τις εξελίξεις”, παρατήρησε η Carol Bartz, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή παρέχεται μέσα σε ένα “θορυβώδες” περιβάλλον για τον χρήστη. “Η παραμετροποίηση σύμφωνα με τις επιλογές του είναι η σημαντικότερη υπηρεσία”, είπε η CEO της Yahoo!, που αντέτεινε ότι το facebook δεν είναι η μοναδική πηγή κατανόησης και καταγραφής της συμπεριφοράς και των συνηθειών κάθε χρήστη.

Ο επιβλητικός  John Chambers χαρακτήρισε ανθρώπινο δικαίωμα τη δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφορία, ενώ και οι τέσσερις συμφώνησαν ότι αν και ο αριθμός των χρηστών είναι πεπερασμένος, δεν ισχύει το ίδιο για τις μηχανές που πολύ σύντομα θα επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων που θα βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Πρώτο και μάλλον πλέον εμπορικό παράδειγμα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με πολλές νέες τεχνολογίες, τα αυτοκίνητα και η υποχρεωτική σε λίγα χρόνια δικτύωση τους για λόγους ασφάλειας. Τα δεδομένα από την κίνησή τους θα μεταδίδονται και θα επεξεργάζονται, για την προβολή της πραγματικής κατάστασης στις λεωφόρους του αύριο, τον έλεγχο των ατυχημάτων και την άμεση παροχή βοήθειας, μέχρι τη μελλοντική αυτοματοποίηση των αυτοκινητοδρόμων.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Babi's restaurant" στην Αλάσκα!



Σε μία από τις πιο δύσκολες πόλεις της Αλάσκας, εκεί όπου η θερμοκρασία πέφτει το χειμώνα στους -38 βαθμούς Κελσίου, ένας ομογενής έχει δημιουργήσει τη δική του ελληνική γωνιά.

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Νικολαΐδη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Φαίρμπανκς (Fairbanks). Το "Μπάμπης Ρέστοραντ", που έχει δημιουργήσει, με καθαρά ελληνικό ύφος, προσελκύει ακόμα και τους περαστικούς, που ακούν ελληνική μουσική από τα εξωτερικά ηχεία που έχει φροντίσει να τοποθετήσει.

Ο κ. Νικολαϊδης, μιλάει άπταιστα ελληνικά και όπως είπε στην συνεργάτιδα της Φωνής της Αμερικής, Αθηνά Κρικέλη, είναι έτοιμος να τα παρατήσει και να τρέξει στην Ελλάδα όποτε αυτή τον καλέσει.

Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε μέχρι τα 13 του χρόνια με τη γιαγιά και τον παππού, σε ένα χωριό έξω από την Λάρισα. Στη συνέχεια, τον πήραν οι γονείς του κοντά τους, στην Αμερική. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην πόλη, που, όπως λέει, έχει φερθεί με ευγένεια και συμπαράσταση στον μόνο Έλληνα που ζει εκεί.

«Οι άνθρωποι με αγκάλιασαν και με υποστηρίζουν, με κάθε τρόπο, δοκιμάζουν τις ελληνικές σπεσιαλιτέ και ακούν συνεχώς ελληνική μουσική. Μου λείπει, όμως, η Ελλάδα, και αν μπορούσα να φέρω κάτι εδώ από την πατρίδα αυτό θα ήταν ο ήλιος της», λέει με νοσταλγία ο Χαράλαμπος Νικολαΐδης.

Το Φαίρμπανκς είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ενδοχώρα της πολιτείας της Αλάσκα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Άνκορατζ.

Το 1901 ο Κάπτεν Μπαρνέτ στην προσπάθεια του να φτιάξει ένα εμπορικό σημείο ανταλλαγής στο Τανακρος, δημιούργησε εκεί την πρώτη κοινότητα στην περιοχή. Το ατμοκίνητο πλοιάριο που τον μετέφερε «έπιασε στεριά» έντεκα μίλια πιο ψηλά, στον Τσένα ποταμό, όπου τελικά οι ντόπιοι τον έπεισαν να κάνει εκεί το εμπορικό κέντρο του.

Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή από την Ινδιάνα, Τσάρλς Φέιρμπανκς, αργότερα αντιπρόεδρο των Ηνωμένων πολιτειών, επί Θίοντορ Ρούσβελτ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τα ξαναβρήκαν η Barbie και ο Ken



Η είδηση πέρυσι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, είχε σοκάρει. Η Barbie και ο Ken χώρισαν! Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Κάτι τους έφερε κοντά.

Ετσι, η Μπάρμπι και ο Κεν είναι και πάλι μαζί. Το ζευγάρι με αφορμή την χθεσινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισε να επανενωθεί μετά απο μια περίοδο αποστασιοποίησης. «Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον» δηλώνουν με μια φωνή.

Η ιστορία αγάπης των δυο διάσημων κούκλων της Μattel, μετράει πέντε δεκαετίες. Μόλις πέρσι όμως, και πάλι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, είχαν σοκάρει το θηλυκό παιδικό και εφηβικό πληθυσμό με την απόφασή τους να χωρίσουν.

Μάλιστα η Μπάρμπι, μη χάνοντας ευακιρία, είχε αρχίσει να βγαίνει ραντεβού με τον αυστραλό σέρφερ ...Μπλέην.

Η Mattel, η εταιρία που έχει τα δικαιώματα παραγωγής και διάθεσης της πασίγνωστης κούκλας ετοιμάζεται, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία για ένα πάρτι κερδών, αφού την επανένωση των δυο ηρώων της ετοιμάζεται να την γιορτάσει με την κυκλοφορία τον επόμενο μήνα ενός νέου σετ της Μπάρμπι, με τον Κεν, το σπίτι τους, το αυτοκινητο τους και πολλά άλλα αξεσουάρ με τίτλο «ξανά μαζί».

Η ιδέα της κατασκευής μίας κούκλας που να μοιάζει με ενήλικη γυναίκα αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά ανήκει στη αμερικάνα Ruth Handler, σύζυγο του Eliot Handler, ενός από τους ιδρυτές της Mattel, της αμερικανικής πολυεθνικής βιομηχανίας παιχνιδιών.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πάρτι οργίων του Μπερλουσκόνι, με τις τρεις δικαστίνες!



Τα κατάφερε πάλι ο Μπερλουσκόνι! Εκεί που όλοι λένε ότι θα φάει 500 χρόνια φυλακή από τις τρεις δικαστίνες, στο δικαστήριο για εκπόρνευση ανηλίκων και για κατάχρηση εξουσίας, πέτυχε το απίστευτο.

Έκανε πάρτι οργίων με τις τρεις σιτεμένες δικαστίνες στη βίλα του και ξέσπασε μεγαλύτερο σκάνδαλο, αφού κατηγορείται για αποπλάνηση ενηλίκων, μετά την αποπλάνηση ανηλίκων.

Προκαλεί τεράστια εντύπωση πως ... τόκανε ο Καβαλιέρε , αφού οι συγκεκριμένες δικαστίνες είναι οι πιο αυστηρές στην Ιταλία, ενώ επίσης δεν βλέπονται. Υπάρχουν βίντεo και φωτό και αυτή τη στιγμή στη γειτονική χώρα γίνεται χαμός.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ανακαλύφθηκε χημική ουσία που φυτρώνει μαλλιά!



Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο έντερο, έκαναν μια εντελώς τυχαία ανακάλυψη, που μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για τους ανθρώπους, στους οποίους, πάντως, δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια χημική ουσία που κάνει τα μαλλιά του κεφαλιού και γενικώς τις τρίχες να ξαναφυτρώνουν, τουλάχιστον στα ποντίκια που ήσαν πειραματόζωα.

Οι ερευνητές, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ανακάλυψαν ότι εισάγοντας μια ουσία (αστρεσίνη-Β) που μπλοκάρει μια ορμόνη του στρες (την CRF ή παράγοντα απελευθέρωσης κορτικοτροφίνης), η οποία σχετίζεται με την απώλεια των τριχών, τα μεταλλαγμένα φαλακρά και άτριχα πειραματόζωα άρχισαν να ξαναβγάζουν τρίχες και μάλιστα με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό.

"Σχεδόν το 100% των ποντικιών ανταποκρίθηκε. Οι τρίχες τους επανήλθαν πλήρως. Είναι ένα κυριολεκτικά δραματικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο ερευνητής Μίλιον Μουλουγκέτα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA), ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την καταπολέμηση της φαλάκρας, ειδικά σε όσους αυτή προκαλείται από χρόνιο άγχος και γήρανση.

Το ξαναφύτρωμα των τριχών των ποντικιών είχε ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών και επιβεβαιώθηκε από νέα πειράματα, τα οποία επίσης έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία (αστρεσίνη-Β), την οποία έχει παράγει το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk της Καλιφόρνιας, όχι μόνο ξαναβγάζει τις χαμένες τρίχες, αλλά επίσης εμποδίζει την απώλειά τους στο αρχικό στάδιο του προβλήματος.

Μέχρι στιγμής, η ουσία έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια γενετικά μεταλλαγμένα, ώστε να παράγουν πολύ μεγάλες ποσότητες της ορμόνης του στρες, με συνέπεια να γερνάνε γρήγορα και να χάνουν τις τρίχες τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι βέβαιο αν η ουσία θα μπορεί να αποκαταστήσει τις τρίχες και στους ανθρώπους, πάντως δεν φαίνεται να έχει τοξικές επιδράσεις. Οι ερευνητές είπαν ότι και οι άνθρωποι έχουν στο δέρμα τους υποδοχείς της ορμόνης CRF, συνεπώς η αστρεσίνη θα μπορούσε να έχει ανάλογα ευεργετικό αποτέλεσμα.

Η αστρεσίνη-Β, που δεν είναι δυνατό να χορηγείται από το στόμα, ίσως μπορεί να εισαχθεί στον ανθρώπινο οργανισμό με μορφή ρινικού σπρέι και σίγουρα με ένεση. Η καθηγήτρια Ιβέτ Τας της Ιατρικής Σχολής του UCLA δήλωσε ότι θα χρειαστούν πέντε περίπου χρόνια για να αρχίσουν κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους, οι οποίες θα δείξουν πόσο μπορούν να ελπίζουν οι φαλακροί!

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0016377
   

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Γυρνάμε πίσω στις τσάπες και στα χωράφια



Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή από το 2008 παρατηρείται αύξηση των Ελλήνων που ασχολούνται με τη γεωργία και η κορύφωση του φαινομένου ήρθε το 2010 όπου οι αγρότες αυξήθηκαν κατά 8%.

Δεν πρόκειται για νεοελληνική ''λαμογιά'', δηλαδή να θυμήθηκαν κάποιοι τα χωράφια τους για ασφαλιστικούς λόγους αλλά κυρίως για νέους που εξαιτίας της ανεργίας γύρισαν πίσω στα χωριά τους και έγιαν αγρότες και με τη βούλα αφού εγγράφησαν και στους συνεταιρισμούς.
 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι...νέοι αγρότες ξεπερνούν τους 60.000 και προέρχονται κυρίως από τον κατασκευαστικό και τον τουριστικό κλάδο.
Μάλιστα οι περισσότεροι στρέφονται στις βιολογικές καλλιέργειες, όπου στον τομέα αυτό, με στοιχεία της Ευρωπαικής Ένωσης, παρατηρείται πενταπλασιασμός των ελλήνων καλλιεργητών.
Το 2000 οι βιοκαλλιεργητές δεν ήταν πάνω από 5.343 και έφτασαν το 2008 να ξεπερνούν τους 24.000.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μετά την αλλήθωρη Χάιντι τώρα και η αλλήθωρη αγριόγατα



Η ομάδα που φροντίζει τον Φρανκ θεωρεί ότι γεννήθηκε αλλήθωρος, σε αντίθεση με το οπόσουμ, την Χάιντι, της οποίας ο στραβισμός προέκυψε από την κακή διατροφή σε μικρότερη ηλικία.

Μετά την επιτυχία της Χάιντι, του αλλήθωρου οπόσουμ που φιλοξενείται στο Ζωολογικό Κήπο της Λειψίας, ένας γειτονικός ζωολογικός κήπος στην ανατολική Γερμανία φιλοδοξεί να γίνει γνωστός για την αλλήθωρη αγριόγατα (ιαγουαρόντι) που φιλοξενεί. Πρόκειται για τον Φρανκ, την 14χρονη αγριόγατα από το Τιργκάρτεν Ντέλιτς της ανατολικής Γερμανίας.

"Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι προφανώς έρχονται στο ζωολογικό κήπο για να τον δουν", είπε η επικεφαλής του κήπου, Κατρίν Ερνστ στο Ρόιτερς.




"Κάθονται μπροστά από το κλουβί του και φωνάζουν το όνομά του...μπορώ να το ακούω από το γραφείο μου εδώ κοντά", λέει η ίδια.

Αυτό το είδος της αγριόγατας συναντάται στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Η ομάδα που φροντίζει τον Φρανκ θεωρεί ότι γεννήθηκε αλλήθωρος, σε αντίθεση με το οπόσουμ, την Χάιντι, της οποίας ο στραβισμός προέκυψε από την κακή διατροφή σε μικρότερη ηλικία.

Το ηλικίας δυόμισι ετών οπόσουμ έγινε γνωστό στη Γερμανία όταν η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bild τον Δεκέμβριο.

Η αλλήθωρη Χάιντι
Η αλλήθωρη Χάιντι

Μέχρι και το Χόλιγουντ το επιστράτευσε για να προβλέψει τους νικητές των βραβείων Οσκαρ την βραδιά της απονομής, στις 27 Φεβρουαρίου.

Ίσως όμως η διασημότητα να μην χτυπήσει τελικά την πόρτα του Φρανκ. Η Bild δημοσίευσε φωτογραφία του με σχετικό άρθρο την περασμένη εβδομάδα και μέχρι στιγμής ο ζωολογικός κήπος δεν έχει δεχτεί καμία προσφορά από... το Χόλιγουντ, λέει η Ερνστ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το status στο Facebook του έσωσε τη ζωή!



Τύχη βουνό είχε ο 30χρονος που έκανε φίλο στο Facebook παλιό του συμμαθητή.

Ο Πίτερ Μπολ έγραψε στο status του στο Facebook ότι πονούσε στο στομάχι και ότι είχε πρόβλημα στο περπάτημα. Για την ακρίβεια έγραψε “πονάει φρικτά το στομάχι μου και περπατάω σαν γέρος”.

Για καλή του τύχη, το status του είδε αμέσως ο παλιός του συμμαθητής Ραούλ Βελινέρι, ο οποίος σήμερα είναι χειρουργός σε κλινική της Ουαλίας. Μόλις ο Ραούλ είδε το status έστειλε μήνυμα στο φίλο του λέγοντας “κάλεσε με αμέσως, ακούγεται σαν σκωληκοειδίτης”.

Πράγματι ο Πίτερ πήγε στο νοσοκομείο, όπου τον πρόλαβαν στο παρα πέντε, καθώς είχε οξεία σκωληκοειδίτιτα και κινδύνευε να πεθάνει από περιτονίτιδα.

Τον έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο και σήμερα είναι καλά και χαρούμενος σίγουρα που έκανε φίλο στο Facebook τον Ραούλ. “Νομίζω ότι χρωστάω τη ζωή μου στον Ραούλ και στο Facebook. Οι γιατροί είπαν ότι η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη" αναφέρει τώρα ο Πίτερ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω... κροκοδείλων


Οι αρχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει πλημμυρισμένες περιοχές γιατί ενδέχεται να κυκλοφορούν ...κροκόδειλοι.

Τεράστιες περιοχές τους Βόρειας Επικράτειας πλημμύρισαν μετά τον κυκλώνα Κάρλος που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές ο μεγάλος κίνδυνος ξεπεράστηκε αλλά η στάθμη των υδάτων των ποταμών θα ανέβει σημαντικά τις επόμενες μέρες.

Ο κυκλώνας Κάρλος, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου ήταν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 110 χλμ την ώρα, έπληξε την Τετάρτη την πόλη Ντάργουιν


Από σήμερα, τόσο το αεροδρόμιο όσο και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Χρησιμοποιούσαν κρανία για κούπες!



Μακάβριο και βάρβαρο αλλά γινόταν. Κρανία 14.700 χρόνων που βρέθηκαν στην Αγγλία, θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν ως... κούπες.

Τα κρανία βρέθηκαν στη σπηλιά Γκόουφ στο Σόμερσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας και ο τρόπος που έχουν διαμορφωθεί δεν αφήνει αμφιβολίες. Παλαιοντολόγοι θεωρούν ότι χρησιμοποιούνταν ως κούπες, σε διάφορες τελετουργίες.

Η περιοχή όπου έγινε η ανακάλυψη έχει δώσει και άλλα πολύ σημαντικά ευρήματα. Το 1903 βρέθηκε ένας ολόκληρος σκελετός, χρονολογούμενος περίπου 10.000 χρόνια πριν. Τα κρανία – κούπες πάντως ανήκουν σε παλαιότερη περίοδο.

Θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν από ανθρώπους Κρο Μανιόν, που ήταν κυνηγοί και συλλέκτες τροφής, ενώ είναι γνωστό ότι τρέφονταν και με ανθρώπινη σάρκα. Μάλιστα έχουν βρεθεί κόκκαλα ανθρώπων από τα οποία λείπει το μεδουλι, που σημαίνει ότι τα χρησιμοποιουσαν όπως εμείς σήμερα τα κόκκαλα της σουπας.

Ερευνητής – παλαιοντολόγος που μιλα στο BBC αναφέρει ότι τα κρανία δεν ανοίχτηκαν για να φαγωθεί ο εγκέφαλος, γιατί το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ενιαίο. Η επεξεργασία του κρανίου δείχνει ότι το κόκκαλο είχε καθαριστεί για να γεμίσει με κάποιο υγρό, όπως κρασί, αίμα ή και φαγητό.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Εκστασιασμένη και καυτή

Άφωνοι έμειναν οι πελάτες γνωστού sex shop στο Σόχο όταν είδαν την Κέιτ Μος μεθυσμένη να παίζει με σεξουαλικά παιχνίδια ενώ παράλληλα έκανε χρήση παράνομων ουσιών

Όσα χρόνια και να έχουν περάσει ποτέ δεν πλήττουμε με τα καμώματα της Κέιτ Μός …Αυτή τη φορά όμως το παρατράβηξε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Βρετανικής News of the World η Βρετανίδα Σούπερ μόντελ μπήκε μεθυσμένη  σε ένα σεξ σοπ του Λονδίνου και απευθυνόμενη στην πωλήτρια της είπε "Είμαι πολύ ερεθισμένη" ζητώντας να  αγοράσει επτά δονητές.
Σαν να μην έφτανε αυτό η Κέιτ που πρόσφατα αρραβωνιάστηκε  με τον  Τζάμιε Χίνς σνίφαρε κάποια ναρκωτική ουσία (ίσως κοκαΐνη)  μέσα στο κατάστημα!
Το περιστατικό συνέβη σε σεξ σοπ του Σόχο. Μαζί με την Κέιτ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν και ορισμένες φίλες της.
Όπως ανέφερε η πωλήτρια στην εφημερίδα το μοντέλο απαίτησε να αγοράσει δαπανώντας μόνο πέντε λίρες και τους  επτά δονητές, έναν για κάθε μέρα!

 "Μπαίνοντας  στο μαγαζί άρχισε να μας ψεκάζει με ένα λιπαντικό που είχε γεύση φράουλα και στη συνέχεια άρπαξε ένα τεράστιο δονητή και έπαιζε μαζί του. Το έβαλε στο στόμα της και τρίβοντάς το έδειχνε στις φίλες της πως κάνει πεολειχία".

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ελληνική ταβέρνα στην Αλάσκα

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς Αλάσκα, κάντε μία στάση στην πόλη Φαίρμπανκς και στο "Μπάμπης Ρέστοραντ". Θα σας υποδεχτεί ο Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο μοναδικός Έλληνας στη πόλη.

Κάποιοι λένε ότι όποια πόρτα και αν σηκώσεις θα βρεις έναν Έλληνα!
Σε μία από τις πιο δύσκολες πόλεις της Αλάσκας, εκεί όπου η θερμοκρασία πέφτει το χειμώνα στους -38 βαθμούς Κελσίου, ένας ομογενής έχει δημιουργήσει τη δική του ελληνική γωνιά.
Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Νικολαΐδη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Φαίρμπανκς (Fairbanks). Το "Μπάμπης Ρέστοραντ", που έχει δημιουργήσει, με καθαρά ελληνικό ύφος, προσελκύει ακόμα και τους περαστικούς, που ακούν ελληνική μουσική από τα εξωτερικά ηχεία που έχει φροντίσει να τοποθετήσει.\Σε άπταιστα ελληνικά ο κ. Νικολαΐδης, μίλησε στη συνεργάτιδα της Φωνής της Αμερικής, Αθηνά Κρικέλη, για την αγάπη του για την πατρίδα  και δηλώνει έτοιμος να τα παρατήσει και να τρέξει κοντά της όποτε αυτή τον καλέσει.
Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε μέχρι τα 13 του χρόνια με τη γιαγιά και τον παππού, σε ένα χωριό έξω από την Λάρισα. Στη συνέχεια, τον πήραν οι γονείς του κοντά τους, στην Αμερική. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην πόλη, που, όπως λέει, έχει φερθεί με ευγένεια και συμπαράσταση στον μόνο Έλληνα που ζει εκεί.
"Οι άνθρωποι με αγκάλιασαν και με υποστηρίζουν, με κάθε τρόπο, δοκιμάζουν τις ελληνικές σπεσιαλιτέ και ακούν συνεχώς ελληνική μουσική. Μου λείπει, όμως, η Ελλάδα, και αν μπορούσα να φέρω κάτι εδώ από την πατρίδα αυτό θα ήταν ο ήλιος της", λέει με νοσταλγία ο Χαράλαμπος Νικολαΐδης.
Το Φαίρμπανκς είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ενδοχώρα της πολιτείας της Αλάσκα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Άνκορατζ.
Το 1901 ο Κάπτεν Μπαρνέτ στην προσπάθεια του να φτιάξει ένα εμπορικό σημείο ανταλλαγής στο Τανακρος, δημιούργησε εκεί την πρώτη κοινότητα στην περιοχή. Το ατμοκίνητο πλοιάριο που τον μετέφερε «έπιασε στεριά» έντεκα μίλια πιο ψηλά, στον Τσένα ποταμό, όπου τελικά οι ντόπιοι τον έπεισαν να κάνει εκεί το εμπορικό κέντρο του.
Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή από την Ινδιάνα, Τσάρλς Φέιρμπανκς, αργότερα αντιπρόεδρο των Ηνωμένων πολιτειών, επί Θίοντορ Ρούσβελτ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Συνδέουν φαλάκρα με καρκίνο

Η πρόωρη φαλάκρα από τα 20 συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Ντεκάρτ στο Παρίσι. Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στους άνδρες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.
Οι άνδρες που αρχίζουν να γίνονται φαλακροί στην ηλικία των 20 ετών περίπου, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου "Ντεκάρτ" του Παρισιού, του Ινστιτούτου Κιουρί και του νοσοκομείου "Ζορζ Πομπιντού", υπό τον Φιλίπ Ζιρό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ιατρικής Ογκολογίας “Annals of Oncology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επί 28 μήνες σύγκριναν 388 άνδρες που έκαναν θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, με 281 υγιείς άνδρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν τη νόσο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους υγιείς, να έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους από τα 20 τους.
Αν οι άνδρες άρχισαν να είναι φαλακροί από τα 30 ή τα 40 τους, τότε δεν υπήρχε αύξηση στον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. "Η φαλάκρα στην ηλικία των 20 ετών μπορεί να αποτελεί ένα από τους εύκολα προσδιορίσιμους παράγοντες κινδύνου, αλλά περισσότερες μελέτες πρέπει να γίνουν πλέον για να το επιβεβαιώσουν", τόσο σε μεγαλύτερο δείγμα ανδρών, όσο και σε μοριακό επίπεδο, δήλωσε ο Ζιρό.
Όπως είπε ο γάλλος ερευνητής, ο έγκαιρος εντοπισμός των ανδρών υψηλού κινδύνου θα επιτρέψει να αρχίσουν πρόωρα τους διαγνωστικούς ελέγχους και, αν χρειαστεί, την προληπτική χημειοθεραπεία, με χρήση φαρμάκων, όπως π.χ. η φιναστερίδη, που καταπολεμούν τόσο τη διόγκωση του προστάτη, όσο και την φαλάκρα, μπλοκάροντας την μετατροπή της τεστοστερόνης σε μια ανδρογόνο ορμόνη, τη διυδροτεστοστερόνη, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την απώλεια των μαλλιών.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στους άνδρες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 255.000 άνδρες διεθνώς κάθε χρόνο. Από την άλλη, η φαλάκρα πλήττει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, περίπου το 50% των ανδρών στη διάρκεια της ζωής τους.
Προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στη δημιουργία φαλάκρας και στις ανδρογόνες ορμόνες, οι οποίες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου του προσ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Αέρινος εξερευνητής με αέρα

Σάρκα και οστά πήρε η πρώτη παγκόσμια διαδρομή αυτοκινήτου με αιολική ενέργεια. Το κόστος της διαδρομής ήταν 10 δολάρια Αυστραλίας, ή κάτι περισσότερα από 7 ευρώ, για την κάλυψη της απόστασης των 5.000 χιλιομέτρων

Το ταξίδι του "Αέρινου Εξερευνητή" (Wind Explorer) ήταν η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για το πρωτότυπο αυτοκίνητο που κινήθηκε τόσο σε πολικά ψύχη όσο και σε υψηλότατες θερμοκρασίες.
"Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με αιολική ενέργεια και μπορεί να ταξιδεύσει σε δρόμο τέτοιες αποστάσεις και βεβαίως είναι το πρώτο αυτοκίνητο, οπουδήποτε στον κόσμο, που παίρνει κίνηση και από ιστίο», δήλωσε ο κατασκευαστής του οχήματος, Στέφαν Zίμερερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήθελε να δείξει «ότι αν θέλεις να κατασκευάσεις ένα ελαφρύ ηλεκτρικό επαρκές αυτοκίνητο, μπορείς να το πραγματοποιήσεις σήμερα".
Το ανοιχτό αυτοκίνητο που μοιάζει με αγωνιστικό, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, έχει ρόδες ποδηλάτου και κινείται κυρίως από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, που φορτίζεται το βράδυ από μία φορητή αεροτουρμπίνα, αν και κάποιες φορές χρησιμοποιήθηκε και ένας χαρταετός, περίπου σαν ιστίο, όπως θα δείτε και παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί.
Ζυγίζει περίπου 80 κιλά χωρίς τις μπαταρίες και περίπου 200 κιλά συνολικά, πολύ ελαφρύτερο από ένα μέσο αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες 90 χιλιομέτρων την ώρα.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αντιμετώπισε θερμοκρασίες έως και 60 βαθμούς Κελσίου στις πεδιάδες του Νουλαμπόρ, προκαλώντας ανησυχία για το κατά πόσο δεν θα υπερθερμανθούν οι μπαταρίες, ενώ διαπιστώθηκε επίσης και ένα ζήτημα άνεσης καθώς είναι μόλις 15 εκατοστά από το έδαφος
"Ο ζεστός αέρας έμπαινε μέσα στο αυτοκίνητο και σχεδόν μας έκαιγε το δέρμα και τρεις ημέρες μετά είχαμε 7 βαθμούς Κελσίου και παγώσαμε", είπε ο Ζίμερερ.
"Οι άνεμοι κάποιες στιγμές υποχωρούσαν, αναγκάζοντας το αυτοκίνητο να καταφεύγει για επαναφόρτιση σε κατασκηνώσεις κατά μήκος του δρόμου. Από τα συνολικά 5.000 χιλιόμετρα, τα 2.480 έγιναν με αιολική ενέργεια, τα 480 με ιστίο και τα 2.100 με ηλεκτρική ενέργεια",συμπλήρωσε.
"Συνολικά το ταξίδι κόστισε 10 δολάρια Αυστραλίας που πληρώσαμε για τις φορτίσεις ηλεκτρισμού", είπε ο Ντιρκ Γκίον, ο έτερος των κατασκευαστών του, διευκρινίζοντας ότι το όχημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για πρακτική χρήση, αλλά έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.
"Ελπίζω ότι σε μία δεκαετία, θα έχει μεγάλη ανάπτυξη", τόνισε χαρακτηριστικά

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σκληρή απάντηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ!

Σκληρή απάντηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ!

Η ερασιτεχνική ΑΕΛ εξέδωσε απίστευτη ανακοίνωση κατά του Αχιλλέα Μπέου, όπου χρησιμποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς και προκλητικές εκφράσεις!
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Έβγαλε κι η μύγα κ…

Το σημερινό ντελίριο του γνωστού ανασφαλούς υπέρβαρου ανεγκέφαλου σε βάρος μιας ολόκληρης πόλης και της μεγαλύτερης Ομάδος στην Ελλάδα συνιστά μια ακόμη επιβεβαίωση για το ειδικό βάρος της φανέλας Της. Ο γελαδάρης που δεν κάνει ρούπι δίχως τη συνοδεία (και τη συντροφιά;) «δυνατών παιδιών», η λιγδερή αλογόμυγα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο θρασύδειλος τσαρλατάνος που αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα και τρέχει από εδώλιο σε εδώλιο, προσπάθησε σήμερα να αυξήσει τις μετοχές του στο άμοιρο ελληνικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, πιάνοντας στο σάπιο στόμα του την Μέκκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την θρησκεία της, την ΑΕΛ. Όλοι γελούν με την κατάντια του.

Εκλαμβάνοντας ως αδυναμία την αδιαφορία και απαξίωσή του εκ μέρους της ΑΕΛ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναμέτρησης, πατάει για μια ακόμη φορά πάνω στο αυγό και προσπαθεί να φτάσει στον ουρανό. Ήταν ο ίδιος βέβαια που –έντρομος- λίγους μήνες νωρίτερα, εκλιπαρούσε την κρατική αστυνομική δύναμη και τον Ο.Σ.Ε. να μπουν ως ανάχωμα για να αποτρέψουν την απόβαση χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων κατόχων νομίμων εισιτηρίων στο κρατικό γήπεδο που αποτελεί την έδρα της ομαδούλας του (σε μια πρωτοφανή υπόθεση για την οποία ακόμη αναμένουμε την έκβαση της εισαγγελικής έρευνας). Ήταν ο ίδιος που λίγες εβδομάδες μετά, επέτρεψε την κατάληψη της έδρας του από τα μητρικά του σωματεία, τον γάβρο του βορρά και το γάβρο του νότου και έπαιξε στην έδρα του σαν φιλοξενούμενος (φήμες ότι οι οπαδοί της ομάδας του μετά την λήξη των 2 αναμετρήσεων παρέμειναν στις θέσεις τους για δύο ώρες δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί).

Φυσικά το ντελίριό του είναι ευνόητο για όποιον γνωρίζει τα βαθιά συμπλέγματα που κατατρύχουν τους κατοίκους της γειτονικής πόλης μετά από δεκαετίες ποδοσφαιρικής τους επισκίασης από το ελληνικό ποδοσφαιρικό φαινόμενο της ΑΕΛ. Ακόμη και τώρα που το συμπαθές επαρχιακό σωματείο τους βρίσκεται ενώπιον πρωτοφανών (για το επίπεδό τους) επιτυχιών, αυτοί προτιμούν να εύχονται και να επιχαίρουν για το θάνατο της κατσίκας του γείτονα (εξ ου και οι συχνές αναφορές σε πρόβατα και γίδια, ίσως θυμίζουν στον γελαδάρη τις πρώτες του «εμπειρίες»).

Ας χαρούν όσο είναι καιρός. Ο καιρός έχει γυρίσματα, η ΑΕΛ δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ, δεν πρόκειται να γίνει κασσανδριακός, αλλά αντιθέτως με τη στήριξη του τεράστιου Λαού της θα ξαναβρεί τον δρόμο της και νομοτελειακά θα τους ξαναπετύχει στο διάβα της. Και ο Λαός της ΑΕΛ δεν θα έχει ξεχάσει.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ???

ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1988 ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ????

ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ....

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΛ 1964 Φ.Σ.»

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS