Είναι ή δεν είναι ο "νεκρός Μπιν Λάντεν" στη φωτό;

Θρίλερ με την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που απεικονίζει τον Μπιν Λάντεν νεκρό από αμερικανικά πυρά

Σάλος σε ολόκληρο τον πλανήτη από την είδηση ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Παρόλα αυτά όσο περνάει η ώρα πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι όντως νεκρός. Κάτι το γεγονός ότι το περιστατικό είναι από μόνο του τόσο σημαντικό, ώστε να είναι και δύσκολο να το πιστέψει κανείς, κάτι το ότι σύμφωνα με πληροφορίες
Είναι ή δεν είναι ο "νεκρός Μπιν Λάντεν" στη φωτό;
το σώμα του τάφηκε ήδη στη θάλασσα, λίγη ώρα μετα την δολοφονία του, δημιουργούν όπως είναι φυσικό ερωτήματα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, τα πακιστανικά δίκτυα που δημοσίευσαν πρώτα τη φωτογραφία με τον "Μπιν Λάντεν" νεκρό, παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για πλαστή φωτογραφία. Διαβάστε ΕΔΩ λεπτομέρειες.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την «άρον-άρον» ταφή του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη θάλασσα.
Πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που σχολίασαν το γεγονός ότι στη μοναδική φωτογραφία που έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής από τον «νεκρό Μπιν Λάντεν», ο ηγέτης της Αλ Κάιντα φαίνεται εμφανώς νεότερος από ένα βίντεο του ίδιου, το οποίο είχε μεταδοθεί πριν από χρόνια από το Al Jazeera.

Επάνω: Η φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα
Κάτω: Από την εμφάνιση του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα

Σύμφωνα με την παράδοση του Κορανίου, το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από τον θάνατό του. Η σορός καλύπτεται από λευκό σάβανο και ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται (ταφή στη θάλασσα).
Έτσι οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Αν είχε ενταφιαστεί στην ξηρά, τότε, ίσως ο τάφος του να γινόταν μνημείο λατρείας από τους οπαδούς του και ο Μπιν Λάντεν να "ηρωοποιείτο". Επίσης, από τη στιγμή που οι New York Times ανέφεραν πως το σώμα του Μπιν Λάντεν μεταφέρθηκε από το Πακιστάν όπου σκοτώθηκε, στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια με ελικόπτερο στη θάλασσα όπου και ποντίστηκε, δημιουργείται το ερώτημα γιατί κρίθηκε αναγκαίο να πάει πρώτα στο Αφγανιστάν.
Όσον αφορά τον ποντισμό της σορού στη θάλασσα, οι πληροφορίες είναι "ομιχλώδης". Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα ντοκουμέντο με την επιχείρηση αυτή, αλλά ακόμα και αν παρουσιαστούν φωτογραφίες και βίντεο από αυτήν, κανείς δεν θα μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το σώμα ανήκει στον Μπιν Λάντεν.
Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδύασαν την εξαγγελία του Μπαράκ Ομπάμα πριν από δύο εβδομάδες, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, με το γεγονός του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η σύνδεση είναι προφανής: Αν οι ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα επί προεδρίας Ομπάμα, τότε το πιο ισχυρό χαρτί του Αμερικανού προέδρου στην κούρσα για την επανεκλογή του, θα ήταν η "περιφορά" του πτώματος του Μπιν Λάντεν στα διεθνή ΜΜΕ, ως η πιο δυνατή εικόνα-απόδειξη ότι η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι εξασφαλισμένη με πρόεδρο τον Ομπάμα.
Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ
Η 2α Μαΐου του 2011 θα γραφτεί με κεφαλαία γράμματα στις σελίδες της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο «εγκέφαλος» πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ και ηγέτης της μεγαλύτερης και καλύτερα εξοπλισμένης, ίσως, ένοπλης οργάνωσης στον κόσμο, Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρισκόταν σε προάστιο της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, και συγκεκριμένα στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ. Εκεί διέμενε σε έπαυλη όπου είχε καταλύσει με άλλο όνομα.
Σε συνεργασία με τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες, οι Αμερικανοί, οι οποίοι είχαν βάλει σκοπό να συλλάβουν «νεκρό ή ζωντανό» τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψή του, η οποία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Εκεί σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου