Όλο και περισσότερα ζευγάρια από τη Σαγκάη αποκτούν δεύτερο παιδί

Λίγες ημέρες αφότου η κόρη του Wu Zhenghong και της Xu Hui’s έκλεισε τα δύο της χρόνια, η οικογένεια απέκτησε και τέταρτο μέλος. Τον στρουμπουλό Dou Dou. Η έλευση του νέου μέλους φέρνει το νεαρό ζευγάρι στην πρώτη γραμμή, ενός νέου φαινομένου στη Σαγκάη: τις οικογένειες με δύο παιδιά! Σύμφωνα με...


νόμο που ψηφίστηκε το 2003, τα ζευγάρια που δεν έχουν αποκτήσει απογόνους από προηγούμενους γάμους και που και οι δύο είναι μοναχοπαίδια, επιτρέπεται να αποκτούν και δεύτερο παιδί.

Η ρύθμιση αυτή, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού της Σαγκάης, έρχεται σε αντίθεση με τον αυστηρό κανόνα του «ενός παιδιού» της Κίνας.

Η υπηρεσία «Οικογενειακού Προγραμματισμού» της Σαγκάης, μάλιστα, ενθαρρύνει τα νεαρά ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο γενικός κανόνας της απόκτησης ενός παιδιού της χώρας δεν ισχύει.

Παρόλο που η «ευχέρεια» απόκτησης δεύτερου παιδιού επιτρέπεται τα τελευταία 8 χρόνια, πολύ λίγες οικογένειες από τη Σαγκάη έχουν «αξιοποιήσει» τη ρύθμιση. Και ο λόγος είναι απλός: όντας μοναχοπαίδια οι ίδιοι εξακολουθούν να στηρίζονται οικονομικά από τους γονείς τους για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ακόμη, αρκετά παιδιά και ζευγάρια αναλαμβάνουν την ευθύνη να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου