Χάσαμε τους Μεσογειακούς

Άλλο ένα πλήγμα δέχθηκε το προφίλ της χώρας, καθώς αφαιρέθηκε από την Ελλάδα η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013. Αιτία οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων από την Πολιτεία. Τι εξόργισε την επιτροπή

  

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, δεν θα γίνουν τελικά, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην κατασκευή των έργων.
Σύμφωνα με την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων.
Η διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Ελλάδα, με τη Λάρισα και τον Βόλο να παίρνουν τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 21 έως 30 Ιουνίου του 2013.
Με δεδομένη, όμως, την οικονομική κατάσταση της χώρας, η κυβέρνηση δεν είχε ξεκαθαρίσει απόλυτα τη θέση της, θεωρώντας επί της ουσίας τη διοργάνωση ένα αναγκαίο κακό που κληρονόμησε από "τους προηγούμενους".
Γι αυτό και υπήρξαν αρκετές παλινωδίες. Πρώτα με την μη διεξαγωγή αθλημάτων (όπως το γκολφ) και στη συνέχεια αντιρρήσεις για το "μεσογειακό χωριό" κλπ.
Μάλιστα, το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών, θεωρήθηκε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Η ΔΕΜΑ κατάλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα στενοχωριόταν καθόλου αν της έπαιρναν τους αγώνες, έστω κι αν κάτι τέτοιο για το κύρος της χώρας δεν είναι ό,τι καλύτερο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Εκδίκηση από την εφορία

Ο διάσημος "κροκοδειλάκιας", κατά κόσμον Πολ Χόγκαν, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και πλέον ετοιμάζει την εκδίκησή του. Η εφορία της Αυστραλίας αναμένεται να πληρώσει ακριβά την διαπόμπευση του ηθοποιού (Vid)

  

 "Για μαλλί" πήγε η Εφορία της Αυστραλίας όσον αφορά την δίωξη του παγκοσμίως γνωστού ως "κροκοδειλάκια" Αυστραλού ηθοποιού Πολ Χόγκαν, αλλά τελικά ίσως "βγει κουρεμένη" από την όλη υπόθεση.
Πριν από λίγο καιρό, η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τη δίωξη κατά του "κροκοδειλάκια" για θέματα φοροδιαφυγής.
O Χόγκαν βέβαια δεν αναμενόταν να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να μηνύσει την αυστραλιανή κυβέρνηση επειδή κατά τη διάρκεια της πενταετούς δίωξής του έχασε $75 εκατ.
Δύο συνάδελφοί του - μεγάλα ονόματα στο χώρο του θεάματος - είναι έτοιμοι να καταθέσουν ότι όντως η τσέπη του Χόγκαν είναι κατά $75 εκατ. ''φτωχότερη''.
Στην προσπάθεια του κροκοδειλάκια να "δαγκώσει" την αυστραλιανή κυβέρνηση αναμένεται να συνδράμει ο πολύ γνωστός δικηγόρος Στίβεν Κέιμ, γνωστός από την υπόθεση διεκδίκησης αποζημίωσης για λογαριασμό του γιατρού Μοχάμεντ Χανίφ, που κατηγορήθηκε άδικα από τις αυστραλιανές Αρχές για τρομοκρατία.
Να σημειωθεί ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη ξοδέψει $300 εκατ. για να ερευνήσει υποθέσεις φοροδιαφυγής διασήμων που "κρύβουν" τα έσοδά τους σε χώρες όπου δεν υφίστανται οποιαδήποτε φορολόγηση.
Ο Μπραντ Πιτ της διαφήμισης
Παρά το γεγονός ότι τα $80 εκατ. δεν είναι ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ο Χόγκαν επέμενε ότι οι λόγοι για τους οποίους μηνύει την αυστραλιανή κυβέρνηση δεν είναι οικονομικοί!
"Θέλω να ερευνήσω αυτούς που με ερευνούσαν" είπε χαρακτηριστικά ο Χόγκαν, προσθέτοντας ότι η δίωξή του ήταν εξαρχής άδικη και ότι οδήγησε στην απώλεια πολλών συμβολαίων με διάφορες εταιρίες.
"Στον κόσμο του θεάματος δεν ήμουν σίγουρα ο περιζήτητος Μπραντ Πιτ, στον χώρο της διαφήμισης ήμουν όμως" είπε ο Χόγκαν.
"Πριν από πέντε χρόνια, οι προτάσεις για διαφημιστικά συμβόλαια έπεφταν βροχή. Από τότε όμως που ξεκίνησε το κυνηγητό μου από την αυστραλιανή κυβέρνηση, οι προσφορές εξαφανίστηκαν. Η αγωγή δεν θα είναι μόνο για να διεκδικήσω αποζημίωση, αλλά και για την απόδοση ευθυνών σε αυτούς τους γραφειοκράτες που με κυνηγούσαν πέντε χρόνια τώρα. Θέλω να δω να πέφτουν κεφάλια" είπε ο Hogan.


Crocodile Dundee (Theatrical Trailer)
Ανέβηκε από NakedBrotha2007. - Oλόκληρες σειρές και επεισόδια online.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η τραγωδία του Τσάλεντζερ

Τη μνήμη των θυμάτων του Τσάλεντζερ τίμησε η NASA, 25 χρόνια από την έκρηξη. Το δυστύχημα είχαν παρακολουθήσει σε απευθείας μετάδοση εκατομμύρια άνθρωποι (Vid+Pics)

  

Η NASA τιμά σήμερα τη μνήμη των αστροναυτών της που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αποστολών στο Διάστημα, με αφορμή την 25η επέτειο από την καταστροφή του Τσάλεντζερ.
Το διαστημικό λεωφορείο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους όλα τα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και μια δασκάλα.
Την καταστροφή του Τσάλεντζερ παρακολούθησαν "ζωντανά" από την τηλεόραση εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο διευθυντής της NASA Τσάρλι Μπόλντεν κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο του Αρλινγκτον στη μνήμη όλων των αστροναυτών που σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε αποστολή στο Διάστημα.

 Ανάμεσά τους, οι τρεις αστροναύτες του Απόλλων 1 που χάθηκαν όταν στο διαστημόπλοιο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 27 Φεβρουαρίου 1967 και οι επτά του Κολούμπια, το οποίο διαλύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2003 όταν έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης.
Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα διαστημικά κέντρα Κένεντι στη Φλόριντα και Τζόνσον στο Χιούστον.

 "Στην πορεία της ιστορίας έχουμε δει πως οι μεγάλες επιτυχίες έχουν και μεγάλο κόστος. Θρηνούμε για τους γενναίους αστροναύτες που έκαναν την απόλυτη θυσία στηρίζοντας τις αποστολές της NASA", επισήμανε σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας, ο πρόεδρος Ομπάμα.
"Μέσα από τον θρίαμβο και την τραγωδία, ο κάθε ένας από μας κέρδισε από το κουράγιο και την αφοσίωσή τους. Τιμούμε τη μνήμη τους προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Παπούτσια μπαλαρίνες μέσω "ΑΤΜ"



Τα παπούτσια που ονομάζονται "Ballerina to Go" διατίθενται σε μικρά κουτιά όπως αυτά των τσιγάρων.

Έχει συμβεί σε όλες: μετά από μια βραδιά χορού με ψηλά τακούνια τα πόδια σας, σας πεθαίνουν και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

Τη λύση βρήκε νεαρή γερμανίδα φοιτήτρια, η οποία κατασκευάζει παπούτσια μπαλαρίνες μια χρήσης που μπορούν όσες θέλουν να προμηθευτούν από αυτόματους πωλητές.

Η Ιζαμπέλα Φεντ τοποθέτησε τα πρώτα μηχανήματα έξω από νάιτ κλαμπ στην γενέτειρά της Μόναχο, αλλά τώρα έχει επεκταθεί στην Φρανκφούρτη, την Κολωνία και το Βερολίνο.

Τα παπούτσια που ονομάζονται "Ballerina to Go" διατίθενται σε μικρά κουτιά όπως αυτά των τσιγάρων, σε τέσσερα μεγέθη (S, M, L και XL) και τέσσερα χρώματα: χρυσό, ασημένιο, μαύρο και μοβ.

Η τιμή τους είναι εννιά ευρώ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έπεσε στους κροκόδειλους για να αποφύγει τη σύλληψη



Ένας Αυστραλός έπεσε στο ποτάμι με τους μεγαλύτερους κροκοδείλους στον κόσμο αλλά τελικά δεν απέφυγε την σύλληψη.

Πρόκειται για έναν 37χρονο που μετά από καυγά τραυμάτισε έναν νεαρό.
 
Μόλις έφτασε η αστυνομία, ο 37χρονος που δεν είχε έξοδο διαφυγής, έπεσε στο ποτάμι με τους κροκόδειλους για πάνω από μισή ώρα από το οποίο όμως βγήκε σώος και αβλαβής.
 
Στον ποταμό αυτό, ονόματι Katherine ζουν οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι στον κόσμο, οι λεγόμενοι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού. Το μήκος αυτών των κροκοδείλων κυμαίνεται μεταξύ των 5 και 6 μέτρων ενώ το βάρος τους ξεπερνά τον ένα τόνο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πίθηκοι-γκαρσόνια σε ταβέρνα – Δείτε το video1



Ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία διαθέτει 2 ασυνήθιστους σερβιτόρους.

Οι Yatchan και Fukuchan, όπως ονομάζονται οι 2 πίθηκοι, σερβίρουν τους πελάτες ποτά και τους δίνουν και πετσέτες για να κερδίσουν το μεροκάματο ενώ πολλές φορές έχουν και τα τυχερά τους.
 
Οι πίθηκοι ανήκουν στην οικογένεια στην οποία έχει επιτραπεί να τους απασχολεί στο bar.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΔΕΙΤΕ: Σκληρά εργαζόμενοι νέοι...μιλάμε για πολύ κούραση!!!

Σκληρά εργαζόμενοι νέοιΠροσοχή, οι φωτογραφίες είναι αποκρουστικές...





























  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σούζα τ’ αλογάκι! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μια Σταρ Ελλάς από την Αθήνα που εσχάτως υποστηρίζει τη Λάρισα, φιλοξενεί ο sportdog. Κυρίες και κύριοι, η Βάλια Κακούτη, μια …βυσσινί θύελλα!

Σούζα τ’ αλογάκι! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Βάλια γεννήθηκε στην Αθήνα και όταν ήταν μικρή ονειρευόταν να γίνει διάσημη μπαλαρίνα και τηλεπαρουσιάστρια. Το βιογραφικό της είναι πλούσιο, καθώς έχει σπουδάσει αισθητική και μάρκετινγκ, ενώ είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Μπαλέτου.
Την γνωρίσαμε μέσα από την εμφάνισή της στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 το 2004, όπου αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη χρονιά για την Ελλάδα, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Σε χρόνο ρεκόρ έγινε ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των σχεδιαστών μόδας. Αρχικά, προσπάθησε να κάνει διεθνή καριέρα. Ταξίδεψε στο εξωτερικό και πήρε μέρος σε fashion shows γνωστών οίκων μόδας. Ένα διάστημα έμεινε και στο Παρίσι, με αφορμή και τη σχέση της με τον παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα.
Τελικά, επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση. Με τον Γιώργο Σατσίδη παρουσίασαν την εκπομπή «Backstage». Από τότε δεν έκανε καμία άλλη εμφάνιση στην τηλεόραση. Ασχολήθηκε κυρίως με επιχειρήσεις, ανοίγοντας ένα σαλόνι ομορφιάς στον Κορυδαλλό.
Η Βάλια έχει απασχολήσει αρκετά τα media με τα προσωπικά της. Από τις γνωστές σχέσεις της ήταν με τον Μάνο Πανταζή και τον Νίκο Βουρλιώτη, αλλά και το ειδύλλιο με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώργο Σαμαρά. Οι παπαράτσι της έχουν «πιάσει» και με τους Σέρο Μύρτα και Γιάννη Σπαλιάρα.
Βέβαια, τελευταία… ψιθυρίζεται ότι η Βάλια έχει επανασυνδεθεί με τον πρόεδρο της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος έχει χωρίσει με την Ντορέτα Παπαδημητρίου!
Ο έρωτας ανάμεσά τους γεννήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο, σε κοινές διακοπές που έκαναν με τους Αντώνη Ρέμο και Υβόννη Μπόσνιακ. Έκτοτε ήταν αχώριστοι, αφού το μοντέλο συνόδευε τελευταία τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Το ζευγάρι τσακώθηκε, λόγω μίας παρεξήγησης που είχε δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου και έτσι πέρασαν χωριστά τις ημέρες των εορτών.
Όμως, τελικά οι φήμες λένε πως τα ξαναβρήκαν και γρήγορα η σχέση τους επανήλθε στους προηγούμενους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Μάλιστα, η Βάλια δέχτηκε ένα ιδιαίτερα ακριβό δώρο επανασύνδεσης από τον αγαπημένο της, Κώστα Πηλαδάκη. Ένα ολοκαίνουριο Mini Cooper, αξίας περίπου 26.000 ευρώ και μάλιστα στο αγαπημένο της μπεζ χρώμα…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Νεκροί 7 ποδοσφαιριστές από σφαίρες αγνώστων

Συνολικά επτά νεαροί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν σήμερα από τους πυροβολισμούς μιας ένοπλης ομάδας που έβαλε εναντίον τους χωρίς λόγο, στην μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουαρέζ, την πόλη που συνορεύει με τις Η.Π.Α. και όπου γίνονται οι περισσότερες δολοφονίες και βιαιότητες στο Μεξικό.

Οι δράστες έφθασαν στο γήπεδο όπου εκπαιδεύονταν οι νεαροί με τρία αυτοκίνητα και....
σύμφωνα με την αστυνομία, έριξαν τουλάχιστον 180 σφαίρες κατά των επτά νεαρών.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα τρεις νεαροί που νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια της πολύνεκρης επίθεσης.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Προβλέπει χρεωκοπία της Ελλάδας το Bloomberg..

H ισχυρή πλειονότητα σε σχετική έρευνα του Bloomberg προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας ενώ θεωρεί απολύτως πιθανό το σενάριο να εγκαταλείψει τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος την ευρωζώνη μέσα στην επόμενη πενταετία. Ειδικότερα η δημοσκόπηση του Bloomberg έγινε στους πελάτες του διεθνούς πρακτορείου και σχεδόν τα τρία τέταρτα των...


ερωτηθέντων, συγκεκριμένα το 74% προβλέπει ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί τελικά σε χρεοκοπία. Το 59% των ερωτηθέντων προβλέπουν ότι μέχρι το 2016 τουλάχιστον ένα μέλος της ευρωζώνης θα εγκαταλείψει την νομισματική ένωση και το 11% των ερωτηθέντων στην Bloomberg Global Poll, εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή θα υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ως προς την Πορτογαλία, το 47% των ερωτηθέντων βλέπουν ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ το 48% το αποκλείουν. Πιο αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την Ισπανία, για την οποία το 66% των ερωτηθέντων δεν βλέπει ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας από ισλαμιστές!

..ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ

Αξιωματικοί της FRONTEX (της ευρωπαϊκής δύναμης ελέγχου των συνόρων για είσοδο λαθρομεταναστών σε Έβρο και νησιά Αιγαίου) αποκάλυψαν στο newsbomb.gr όλο το σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται για την άλωση της Ελλάδας από..




ισλαμιστές. Στόχος των ισλαμικών κρατών (κυρίως Λιβύης, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Αφγανιστά ν και Πακιστάν) είναι η Ελλάδα σε δύο 2-3 χρόνια να έχει κατακλυστεί από 2.000.000 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και έτσι να καταστεί προγεφύρωμα για τη μεταφορά του Ισλάμ στην κεντρική Ευρώπη.

Οι αξιωματικοί της FRONTEX αποκαλύπτουν στο newsbomb.gr ότι οι πυρήνες των ισλαμιστών που στέλνουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες και πέρα από τα 10.000 ευρώ που καταβάλουν για τον καθένα σε αυτούς που τους μεταφέρουν προμηθεύουν κάθε λαθρομετανάστη με μία ταυτότητα με ζελατίνα που περιέχει φωτοτυπία οδηγίας της ευρωπαϊκής ένωσης με τα δικαιώματά τους.

Συχνά οι λαθρομετανάστες παραδίνονται μόνοι τους σε αστυνομικούς και φρουρούς της FRONTEX μόλις περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας τους επιδεικνύουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα δικαιώματά τους, τις οποίες περιέχονται:

1. Άρθρο νομοθεσίας – οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της που εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει αν τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.


2. Η καταγραφή των λαθρομεταναστών τους δίνει το δικαίωμα στην περίπτωση που βγουν εκτός Ελλάδας και συλληφθούν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (γιατί αυτή τους έχει πρώτη καταγράψει) και αν μην τους επιστρέψει στη χώρα καταγωγής τους.
Να σημειωθεί ότι πριν περίπου ένα χρόνο ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι είχε απειλήσει δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ή θα του καταβάλουν 5,5 δισ. ευρώ για αγορές λιβυκών προϊόντων ή αλλιώς θα μετατρέψει την Ευρώπη σε Αφρική με κυριαρχία του Ισλάμ.
newsbomb.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

O πατέρας πνιγόταν και η σύζυγος έκανε σεξ με το γιο!

Την ώρα που ο πατέρας του πνιγόταν στην μπανιέρα του σπιτιού τους, εκείνος περνούσε τη νύχτα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με την δεύτερη σύζυγο του μπαμπά του, όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη που ξεκίνησε χθες.

Η 38χρονη Ilona Lee, μητέρα δυο παιδιών, παντρεύτηκε τον 52χρονο Ray Lee και έμενε στο σπίτι μαζί με τον 23χρονο γιο του, τον οποίο έλεγαν επίσης Ray. Εκείνη τους αποκαλούσε «Μεγάλος Ray» και «Μικρός Ray».

«Στην αρχή δεν συνέβαινε τίποτα μεταξύ μας, όμως η σχέση μας άρχισε να γίνεται όλο και πιο στενή» είπε στο δικαστήριο η Lee και συνέχισε: «Είμαι 100% σίγουρη ότι ο...




Μεγάλος Ray δεν γνώριζε τίποτα για την σχέση μου με τον Μικρό Ray».

Η «ευτυχισμένη» οικογένεια έμενε στο Pontypool στη Νότια Ουαλία. Την ημέρα του θανάτου του Μεγάλου Ray, ο Μικρός Ray είχε ζητήσει από την μητριά του να τον πάει μέχρι το σπίτι της μητέρας του. Ο πατέρας του ήταν δυσαρεστημένος που δεν θα πήγαινε μαζί τους.

Αφότου έφυγαν από το σπίτι της μητέρας του Μικρού Ray, πέρασαν πρώτα από το σπίτι ενός φίλου και στη συνέχεια έκλεισαν ένα δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο. «Ο Μικρός Ray και εγώ μείναμε μέχρι αρκετά αργά στο σπίτι ενός φίλου μου, αργότερα πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο όπου περάσαμε τη νύχτα μαζί» είπε η Lee.

Όταν επέστρεψαν στο σπίτι την επόμενη μέρα, βρήκαν τον Μεγάλο Ray νεκρό στην μπανιέρα. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο αντιμετώπισε το συμβάν ως ύποπτο και ανέκριναν 25 μάρτυρες, δεν κατάφεραν όμως να αποδείξουν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ο Μεγάλος Ray εκείνη τη βραδιά είχε μπερδέψει τα χάπια που έπαιρνε για φαρμακευτική αγωγή, μαζί με κοκαΐνη, έκσταση και αμφεταμίνη, για να ανακουφιστεί από έναν χρόνιο πόνο στην μέση.

Είναι πολύ πιθανό ο θάνατός του, τον Οκτώβριο του 2008, να οφείλεται στα χάπια σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αν και ο δικαστής είπε σήμερα ότι τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα.
protothema

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Remi προκαλεί τον Ronaldo..

Το ταλέντο του Γάλλου Remi Gaillard είναι γνωστό στους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο.. Ο Remi είναι γνωστός για τις φάρσες του και για το ταλέντο του με την μπάλα.. Στο νέο του βίντεο, προκαλεί τον 35χρονο Βραζιλιάνο άσσο, Ronaldo Nazario.. Αφορμή αυτής της πρόκλησης είναι μια διαφήμιση του...


Ronaldo στην οποία χτυπά απο απόσταση ένα πλαστικό μπουκάλι που βρισκόταν στο κεφάλι κάποιου συμπαίκτη του.. Ο Remi φυσικά δίνει την δική του απάντηση.. Βίντεο!!
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό σε γάιδαρο

Είναι να τρελαίνεται κανείς από την είδηση που έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας γάιδαρος που έμεινε πεινασμένος στην περιοχή Μίλας, ανέβηκε στα βουνά για να βρει φαγητό , αλλά υπέστη βιασμό από τέσσερα άτομα. Ο γάιδαρος έσπασε το πόδι του και ο ιδιοκτήτης του τον άφησε....


αδέσποτο, με αποτέλεσμα να ανέβει στην θαμνώδη περιοχή του βουνού Σόντρα για να βρει τροφή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άτυχος γάιδαρος, εδώ και ένα μήνα υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση από διάφορα άτομα.

Κάτοικοι που ζούνε στην περιοχή, ενημέρωσαν για τον βιασμό τους φιλόζωους και έτσι η αστυνομία έσπευσε, όπου συνέλαβε επ΄ αυτοφώρω την ώρα του βιασμού έναν 32χρονο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΔΕΝ γίνεται να μάθετε ποιοι βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook!

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες «μέθοδοι» στο Facebook που υπόσχονται να σας αποκαλύψουν καλά κρυμένα μυστικά, όπως για παράδειγμα ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας. Εκτός από τα διάφορα groups που δίνουν οδηγίες του τύπο «προσκαλέστε όλους τους φίλους σας», τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και...


υποτιθέμενα applications, τα οποία επιχειρούν να ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.

Oι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts από φίλους οι οποίοι έχουν κάνει το λάθος να τα εγκαταστήσουν. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις εφαρμογές στέλνουν μηνύματα όπου απεικονίζονται κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση της εγκυρότητας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Rik Ferguson της Trend Micro που ερεύνησε το θέμα, οι εφαρμογές αυτές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους. Μάλιστα πολλές από αυτές απαιτούν για να «λειτουργήσουν» να αποστείλετε προσκλήσεις σε όλους τους φίλους.

Ο Ferguson υπογραμμίζει ότι το Facebook δε δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη. Συνεπώς, όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι «ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!» ή «REALLY WORKS!!!», η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας.
thepla-net.blogspot.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μπορεί η Ελλάδα να βγει απο την κρίση;;;

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών του Γ. Παπανδρέου, κ. Γουόλφ, φυσικά και μπορεί.. Εάν φορολογήσει τους πλούσιους!! Το Σοσιαλιστικό κόμμα όμως του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να τα πάρει απο τον λαό.. Δείτε το βίντεο..
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δόσεις ακόμα και στα κοινόχρηστα..

Στις περισσότερες πολυκατοικίες ανέκαθεν υπήρχε ένα άτομο που δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα εξαιτίας της κακής οικονομικής του κατάστασης ή άλλων προβλημάτων. Προσφάτως, ωστόσο, το πρόβλημα από γραφικό άρχισε σταδιακά να μετατρέπεται σε δραματικό, καθώς όλο και περισσότεροι....


πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες για να ανταποκριθούν ακόμα και σε βασικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία από εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών και μαρτυρίες διαχειριστών, κατά μέσο όρο δύο με τρία διαμερίσματα σε κάθε πολυκατοικία καθυστερούν αισθητά ή και δεν πληρώνουν καθόλου κοινόχρηστα. Επίσης, οι περισσότερες πολυκατοικίες έχουν μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου τουλάχιστον κατά 30% ενώ υπάρχουν σπίτια που έχουν κλείσει τα καλοριφέρ. Περικοπές γίνονται και σε δαπάνες όπως η καθαριότητα, οι επισκευές, η συντήρηση κήπων κ. ά.

«Η μείωση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου δημιούργησε μια κατάσταση δίχως προηγούμενο. Και άλλες χρονιές ήταν δύσκολα, αλλά ο φετινός χειμώνας είναι ο χειρότερος όσων θυμάμαι. Συγκεκριμένα, πολλά άτομα που ήταν πολύ τυπικοί στις υποχρεώσεις τους καθυστερούν ή και δεν πληρώνουν καθόλου. Πηγαίνοντας για την καθορισμένη είσπραξη, είναι ζήτημα να μαζέψουμε το 40%. Αναγκαζόμαστε να πάμε ξανά και ξανά», περιγράφει η Μαρία Λεβεντέρη, ιδιοκτήτρια ηγετικής εταιρείας που ασχολείται με τη διαχείριση πολυκατοικιών. Σύμφωνα με την ίδια, η εταιρεία της όπως και άλλες εταιρείες, προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση διευκολύνοντας τις πληρωμές με δόσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τους χειμερινούς μήνες. «Εχουμε παρατηρήσει μείωση κατανάλωσης πετρελαίου κατά 30% - 50% σε πολυκατοικίες, ενώ όπου υπάρχει αυτόνομη θέρμανση, ακόμα και στο σύνολο. Παράλληλα, μειώνονται κάθετα όλες οι ανελαστικές δαπάνες», αναφέρει η κ. Λεβεντέρη. «Πολλές πολυκατοικίες δεν έχουν αποθεματικό. Τις μέρες που έκανε πολύ κρύο, αρκετά σπίτια είχαν μείνει χωρίς θέρμανση για 4 - 5 μέρες, καθώς δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου», συμπληρώνει ο Βασίλης Ανέστης, ιδιοκτήτης εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.


«Στο γραφείο μας έρχονται διαχειριστές που κινούνται δικαστικά για εκδόσεις διαταγών πληρωμής σε άτομα που δεν καταβάλλουν κοινόχρηστα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει “βροχή” τέτοιων περιπτώσεων, όμως φέτος είναι πολύ περισσότερες από πέρυσι», σχολιάζει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Βαρνάβας. Ο ίδιος περιγράφει τη διαδικασία: «Με κανονισμό της πολυκατοικίας ή της συνέλευσης οι διαχειριστές στρέφονται όχι μόνον κατά του ενοικιαστή, αλλά και κατά του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης μπορεί να φτάσει και στον πλειστηριασμό του σπιτιού», περιγράφει. «Ενοικιαστής μας δεν πλήρωνε κοινόχρηστα τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να συσσωρευθεί χρέος μερικών χιλιάδων ευρώ. Επειδή υπήρχαν ειδικοί λόγοι, δεν προχωρούσαμε σε δικαστικά μέτρα. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι τόσο δύσκολες πια, που η πολυκατοικία επιμένει στη διεκδίκηση του χρέους. Η οικονομική κρίση μας αναγκάζει να παραμερίσουμε τον ανθρωπισμό μας», αναφέρει η Β. Σ., διαχειρίστρια σε πολυκατοικία στα Πατήσια.

Ρεπορτάζ : Κώστας Ονισένκο
(από την Καθημερινή)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Αυτό πρέπει να πόνεσε..

Σε συνέχεια του χθεσινού βίντεο με τα videogames (δείτε εδώ), παρακολουθήστε τι μπορεί να συμβεί όταν παίζεις και είσαι απρόσεκτος.. Αυτό πόνεσε πολύ!! Βίντεο..
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Αυξήθηκε κατα 50% το ποσοστό αυτών που θέλουν..

..ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Κατά 50% αυξήθηκε το 2010 η προσέλευση καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των καπνιστών, οι οποίοι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να...


διακόψουν το κάπνισμα εντός του προσεχούς εξαμήνου...

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και χαιρετίζουν τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την εντατικοποίηση των ελέγχων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα κατέχει σήμερα μια θλιβερή πρωτιά στα θέματα καπνίσματος, με την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη και μια από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο. Για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής επιδημίας _ σημειώνουν _ απαιτείται συστράτευση και συντονισμένη προσπάθεια, εκ μέρους της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, των φορέων, αλλά και των πολιτών.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της (www. hts. org.gr) ειδική ενότητα για την προβολή των επιχειρήσεων που σέβονται την υγεία των πελατών τους, παρέχοντας ένα περιβάλλον χωρίς καπνό.

Σήμερα στις 10 πμ συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή εναντίον του Καπνίσματος. Ενα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της συνταγογράφησης φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μόνος σπίτι με την πορνοστάρ

Παρηγοριά φαίνεται ότι προσέφερε η πορνοστάρ Ιρένε Λόπεζ στον Μακόλει Κάλκιν για να μη μείνει μόνος στο σπίτι όταν χώρισε με την Μίλα Κούνις. Καυτές νύχτες σε ξενοδοχείο, διαψεύδονται από τον ηθοποιό

  

Δεν είναι πλέον μόνος στο σπίτι… και μετά τον πρόσφατο χωρισμό του με τη Μίλα Κούνις ο Μακόλει Κάλκιν δεν τα "έβαψε μαύρα". Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ηθοποιός πέρασε ένα καυτό Σαββατοκύριακο παρέα με τη γνωστή Ισπανίδα πορνό σταρ Ιρένε Λόπεζ.
Η Ιρένε από τη πλευρά της επιβεβαίωσε το γεγονός και είπε ότι γνώρισε τον ηθοποιό στη Βαρκελώνη. Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο E! News δήλωσε ότι γνώρισε τον 30χρονο σε ένα σεξ κλαμπ έξω από τη πρωτεύουσα της Καταλονίας και ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί του περισσότερες από μια φορά.

 Από την πλευρά του ο Μακόλει όχι μόνο διαψεύδει ότι έχει ερωτική σχέση με την Ιρένε, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν έχουν γνωριστεί ποτέ! Η νεαρή πορνό σταρ  ως απόδειξη των ισχυρισμών της έχει μια φωτογραφία μαζί του.
Η ιστορία αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά το τέλος της οκτάχρονης  σχέσης της  Μίλα με τον Μακόλει  που αποφάσισαν να βαδίσουν σε δρόμους χωριστούς, καθώς όπως η Μίλα δήλωσε ότι δεν νιώθει έτοιμη ακόμη για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Χάκερ κατά Ζούκερμπεργκ

Ένα δηκτικό μήνυμα αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Facebook. Δράστης ένας χάκερ που του ασκούσε κριτική για τις οικονομικές δραστηριότητες της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Τα like και τα σχόλια

  

Επίθεση από χάκερ στον λογαριασμό του δέχθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
"Ας αρχίσει το hacking. Αν το Facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στην τράπεζα, γιατί δεν αφήνει τους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μεταμορφώσει το Facebook σε μια «κοινωνική επιχείρηση» όπως το περιέγραψε ο νομπελίστας Μουχάμαντ Γιούνους; http://bit.ly/fs6rT3 Τι λέτε; #hackercup2011", είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στον "τοίχο" του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Λίγο αργότερα, το συγκεκριμένο μήνυμα εντοπίστηκε απομακρύνθηκε από τους τεχνικούς του Facebook, έχοντας συγκεντρώσει 1.800 like και εκατοντάδες σχόλια.
Το μήνυμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενδεχομένως να αναφέρεται στην επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε το Facebook από την τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs και το ρωσικό επενδυτικό όμιλο Digital Sky Technologies.
Η Goldman Sachs φέρεται να αγόρασε μερίδιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook προκειμένου να δημιουργήσει προϊόντα που επιτρέπουν σε πελάτες της να επενδύουν στο δικτυακό τόπο. Ορισμένοι μάλιστα αναλυτές θεώρησαν την επένδυση προπομπό της εισόδου του Facebook στο χρηματιστήριο.
Το Facebook από την πλευρά του παραδέχθηκε την ηλεκτρονική εισβολή στην σελίδα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναφέροντας ότι και άλλες δημόσιες σελίδες του δικτύου δέχθηκαν επίθεση, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες. Υποστήριξε μάλιστα ότι όλα οφείλονται σε ένα «σφάλμα λογισμικού» (softwarebug), που επέτρεψε σε χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο των εν λόγω σελίδων.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Λάμψη στο στόμα

Μια νέα συσκευή για λαμπερό και πολύχρωμο χαμόγελο δημιούργησε εταιρεία στην Ιαπωνία. Δείτε πώς λειτουργεί το πολύ περίεργο αυτό γκάτζετ (Vid)

  

Έχετε βαρεθεί τα ολόλευκα δόντια σας. Θέλετε ένα χαμόγελο κίτρινο, μπλε, κόκκινο ανάλογα με τις περιστάσεις και τις διαθέσεις σας. Οι Γιαπωνέζοι έχουν για άλλη μια φορά τη λύση.
Ένα εντυπωσιακό γκάτζετ δημιούργησε μια Γιαπωνέζικη εταιρία. Με αυτό ένα ειδικό LED φως εισάγεται στο στόμα και κάθε φόρα που ο χρήστης  το ανοίγει αυτό παρέχει ένα λαμπερό χαμόγελο σε οποία απόχρωση επιθυμείτε.
Το γκάτζετ μπορεί να ελέγχεται επίσης και με τηλεχειριστήριο το οποίο σαν επιτρέπει να αλλάξετε το χρώμα ώστε αυτό να ταιριάζει με το ντύσιμο σας την ημέρα που το χρησιμοποιείται.
Ρίξτε μια ματιά πως δουλεύει.


led in mouth
Ανέβηκε από babisflou. - Νέα video από όλο τον κόσμο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έμεινε επί τρεις μέρες δίπλα στη νεκρή μάνα της

Σοκ  έχει προκαλέσει στην μικρή  κοινωνία του χωριού Πυργί στην Χίο το δράμα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας, που ζούσε επί τρία μερόνυχτα δίπλα στο πτώμα της νεκρής μητέρας της και της μιλούσε χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι δεν βρισκόταν πια στην ζωή!

Η 40χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ζούσε μόνη με την ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι τους. Η αδελφή της κατοικεί στην Αθήνα και επικοινωνούσε συνεχώς τηλεφωνικά μαζί τους, για να ενημερώνεται για την κατάσταση και των δύο. Όμως, τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν απαντούσε καμία από τις δύο στο τηλέφωνο…

Αυτό  γέμισε ανησυχία την γυναίκα που ειδοποίησε την τοπική Αστυνομία ότι πιθανότατα κάτι κακό είχε συμβεί, είτε στην μητέρα είτε στην αδελφή της. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι και βρήκαν νεκρή την μητέρα και την 40χρονη κόρη της δίπλα της, να μην έχει αντιληφθεί τι είχε συμβεί! Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος της ηλικιωμένης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Διαψεύδει τα περί υιοθεσίας η Ανιστον

Απάντηση στις φήμες που τη θέλουν να υιοθετεί παιδί από ορφανοτροφείο του Μεξικό θέλησε να δώσει η Τζένιφερ Ανιστον. Ο εκπρόσωπός της αναγκάστηκε χθες και ενώ το θέμα είχε ήδη πάρει διαστάσεις στον Τύπο να δηλώσει στο περιοδικό People ότι όλες αυτές οι φήμες είναι εντελώς λανθασμένες. Η Ανιστον στηρίζει εδώ και χρόνια το έργο του συγκεκριμένου ορφανοτροφείου στην Τιχούανα του Μεξικό, ωστόσο προς το παρόν δε σκέφτεται να ακολουθήσει τα βήματα της Αντζελίνα Τζολί και της Σάντρα Μπούλοκ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Οι ταινίες της εβδομάδας

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των κινηματογράφων

Πρόγραμμα Κινηματογράφων Αθήνας

Πρόγραμμα Κινηματογράφων Θεσσαλονίκης

( **** ) ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ / BLACK SWAN


Του Ντάρεν Αρονόφσκι. Ψυχολογικό δραματικό θρίλερ, 2010,

Η.ΠΑ. 1 ώρα και 48 λεπτά.

Πώς να περιγράψεις μια ταινία που στη μία ώρα προβολής της, μου μεταμορφώθηκε σε τόσο έντονη σωματική εμπειρία, σαν μια ύπουλη, βελούδινη στο μάτι αλλά ατσάλινη στο άγγιγμα μέγγενη σε όλες μου τις αισθήσεις? Αφήνω τελευταίο τον Αρονόφσκι στη σκηνοθεσία, και καταγράφω: Την μουσική ιδιοφυϊα του Κλιντ Μάνσελ στη διασκευή της ‘Λίμνης των Κύκνων’ του Τσαϊκόφσκι. Την φωτογραφία και την κάμερα να αγκαλιάζει λιωμένη, σε ασταμάτητη ροή, κάθε πόρο του κορμιού της Νάταλι Πόρτμαν. Την ίδια την Πόρτμαν, μια απλά συμπαθητική, μέτρια ηθοποιό, να ερμηνεύει με τόσο πάθος ένα ρόλο που πολύ φοβάμαι ότι θα είναι η κατάρα της για όλη την υπόλοιπη καριέρα της, γιατί αποκλείεται να τον ξεπεράσει με ευκολία.

Στο σημείο συνάντησης των «Κόκκινων Παππουτσιών» του Πάουελ με την «Αποστροφή» του Πολάνσκι, ο Αρονόφσκι, με ασήμαντο προϋπολογισμό, παραδίδει μάθημα ύφους και περιεχομένου, χωρίς να αδικεί το ένα το άλλο και δημιουργεί την ταινία ορόσημο της χρονιάς (και κατ’ εμέ, την καλύτερη με διαφορά της οσκαρικής κούρσας) αναπτύσσοντας την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή όλων των γνωρισμάτων του σινεμά του: από την στιλιζαρισμένη εκμεταλλευτικότητα, στον ρεαλισμό και μετά άλμα στο σουρεαλιστικό σουντόκου της παρανοημένης λυρικής φαντασίας , με κορμό ρεαλιστικό, ψυχοφθόρο και τόσο γόνιμο, όσο μια καταραμένη γη της επαγγελίας που γεννάει άνθη μόνο εφ’ όσον οι διαβάτες της στάξουν πάνω της αίμα και ιδρώτα. Τελειομανής μπαλαρίνα, κερδίζει τον πρώτο ρόλο σε πρωτοποριακό ανέβασμα της «Λίμνης των Κύκνων» ως ο Λευκός Κύκνος, μέχρι τη στιγμή που η παρουσία του Μαύρου Κύκνου – Μίλα Κούνις, θα ανατρέψει την σαλεμένη της ισορροπία, η ζωή και η τέχνη μπλεχτούν, οι δύο κύκνοι γίνουν ένα (στη λεσβιακή σκηνή της χρονιάς και περαιτέρω) και η κάθαρση, όπως θα έρθει, θα αφορά μόνο στους γενναίους και τρυφερούς ψυχοπαθείς, της πιο ανόθευτης εκδοχής της κινηματογραφικής ομορφιάς. – Τ.Θ.



( ** ) ΤΗΕ GREEN HORNET

Του Μισέλ Γκοντρί. Κωμική περιπέτεια, 2010, Η.Π.Α. 1 ώρα και 59 λεπτά.

Έχουμε μπόλικο πρόβλημα εδώ πέρα. Κατ’ αρχάς με τη σπατάλη του ταλέντου του Μισέλ Γκοντρί, που δεν ξέρει τι να κάνει, ή δεν τον αφήνει η Sony τέλος πάντων να το κάνει όπως θέλει και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο τρεις πραγματικά ευρηματικές σεκάνς, τον πρέποντα ποπ φόρο τιμής στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 60 με τον Μπρους Λι πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία και τα κλισέ της ακριβής παραγωγής με σουπερ ήρωες και την κωμική υπονόμευση, με αποτέλεσμα τίποτα από όλα να μη λειτουργεί όπως πρέπει. Συνεχίζω με το φρικαλέο και εντελώς απάτη 3D. Συνεχίζω ξανά μανά, με το σενάριο του ταλαντούχου και συμπαθούς ως πρωταγωνιστική φάτσα στην ταινία, Σεθ Ρόγκεν. Τι ήταν τούτο παλικάρι μου; Πόσο τζούφιο το χιούμορ σου, πόσο ασύνδετη και χωρίς καμία λογική η πλοκή σου που χρησιμεύει μόνο σαν αφορμή για εντυπωσιακές βινιέτες, και αλήθεια, τι κακό σου έκανε η Κάμερον Ντίαζ και την άφησες τόσο έκθετη και δίχως ρόλο; Άσωτος γιος μιλιονέρου εκδότη εφημερίδας, αποφασίζει να γίνει σούπερ ήρωας με βοηθό τον ιδιοφυή μηχανικό, σούπερ καρατέκα, και προσωπικό καφετζή του μπαμπά του. Κρίμα θεια, αυτό μόνο σου λέω και το λέει κι όλο το χωριό για τις πομπές σου. – Τ.Θ.




Κινηματογράφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

http://img.protothema.gr/98D38B9B4C817C3573BF12ACDEA8E2D9.jpg
Δείτε εδώ το πρόγραμμα των κινηματογράφων

Πρόγραμμα Κινηματογράφων Αθήνας

Πρόγραμμα Κινηματογράφων Θεσσαλονίκης

( **** ) ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ / BLACK SWAN


Του Ντάρεν Αρονόφσκι. Ψυχολογικό δραματικό θρίλερ, 2010,

Η.ΠΑ. 1 ώρα και 48 λεπτά.

Πώς να περιγράψεις μια ταινία που στη μία ώρα προβολής της, μου μεταμορφώθηκε σε τόσο έντονη σωματική εμπειρία, σαν μια ύπουλη, βελούδινη στο μάτι αλλά ατσάλινη στο άγγιγμα μέγγενη σε όλες μου τις αισθήσεις? Αφήνω τελευταίο τον Αρονόφσκι στη σκηνοθεσία, και καταγράφω: Την μουσική ιδιοφυϊα του Κλιντ Μάνσελ στη διασκευή της ‘Λίμνης των Κύκνων’ του Τσαϊκόφσκι. Την φωτογραφία και την κάμερα να αγκαλιάζει λιωμένη, σε ασταμάτητη ροή, κάθε πόρο του κορμιού της Νάταλι Πόρτμαν. Την ίδια την Πόρτμαν, μια απλά συμπαθητική, μέτρια ηθοποιό, να ερμηνεύει με τόσο πάθος ένα ρόλο που πολύ φοβάμαι ότι θα είναι η κατάρα της για όλη την υπόλοιπη καριέρα της, γιατί αποκλείεται να τον ξεπεράσει με ευκολία.

Στο σημείο συνάντησης των «Κόκκινων Παππουτσιών» του Πάουελ με την «Αποστροφή» του Πολάνσκι, ο Αρονόφσκι, με ασήμαντο προϋπολογισμό, παραδίδει μάθημα ύφους και περιεχομένου, χωρίς να αδικεί το ένα το άλλο και δημιουργεί την ταινία ορόσημο της χρονιάς (και κατ’ εμέ, την καλύτερη με διαφορά της οσκαρικής κούρσας) αναπτύσσοντας την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή όλων των γνωρισμάτων του σινεμά του: από την στιλιζαρισμένη εκμεταλλευτικότητα, στον ρεαλισμό και μετά άλμα στο σουρεαλιστικό σουντόκου της παρανοημένης λυρικής φαντασίας , με κορμό ρεαλιστικό, ψυχοφθόρο και τόσο γόνιμο, όσο μια καταραμένη γη της επαγγελίας που γεννάει άνθη μόνο εφ’ όσον οι διαβάτες της στάξουν πάνω της αίμα και ιδρώτα. Τελειομανής μπαλαρίνα, κερδίζει τον πρώτο ρόλο σε πρωτοποριακό ανέβασμα της «Λίμνης των Κύκνων» ως ο Λευκός Κύκνος, μέχρι τη στιγμή που η παρουσία του Μαύρου Κύκνου – Μίλα Κούνις, θα ανατρέψει την σαλεμένη της ισορροπία, η ζωή και η τέχνη μπλεχτούν, οι δύο κύκνοι γίνουν ένα (στη λεσβιακή σκηνή της χρονιάς και περαιτέρω) και η κάθαρση, όπως θα έρθει, θα αφορά μόνο στους γενναίους και τρυφερούς ψυχοπαθείς, της πιο ανόθευτης εκδοχής της κινηματογραφικής ομορφιάς. – Τ.Θ.




( ** ) ΤΗΕ GREEN HORNET

Του Μισέλ Γκοντρί. Κωμική περιπέτεια, 2010, Η.Π.Α. 1 ώρα και 59 λεπτά.

Έχουμε μπόλικο πρόβλημα εδώ πέρα. Κατ’ αρχάς με τη σπατάλη του ταλέντου του Μισέλ Γκοντρί, που δεν ξέρει τι να κάνει, ή δεν τον αφήνει η Sony τέλος πάντων να το κάνει όπως θέλει και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο τρεις πραγματικά ευρηματικές σεκάνς, τον πρέποντα ποπ φόρο τιμής στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 60 με τον Μπρους Λι πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία και τα κλισέ της ακριβής παραγωγής με σουπερ ήρωες και την κωμική υπονόμευση, με αποτέλεσμα τίποτα από όλα να μη λειτουργεί όπως πρέπει. Συνεχίζω με το φρικαλέο και εντελώς απάτη 3D. Συνεχίζω ξανά μανά, με το σενάριο του ταλαντούχου και συμπαθούς ως πρωταγωνιστική φάτσα στην ταινία, Σεθ Ρόγκεν. Τι ήταν τούτο παλικάρι μου; Πόσο τζούφιο το χιούμορ σου, πόσο ασύνδετη και χωρίς καμία λογική η πλοκή σου που χρησιμεύει μόνο σαν αφορμή για εντυπωσιακές βινιέτες, και αλήθεια, τι κακό σου έκανε η Κάμερον Ντίαζ και την άφησες τόσο έκθετη και δίχως ρόλο; Άσωτος γιος μιλιονέρου εκδότη εφημερίδας, αποφασίζει να γίνει σούπερ ήρωας με βοηθό τον ιδιοφυή μηχανικό, σούπερ καρατέκα, και προσωπικό καφετζή του μπαμπά του. Κρίμα θεια, αυτό μόνο σου λέω και το λέει κι όλο το χωριό για τις πομπές σου. – Τ.Θ.

 
( ** ) ΑΥΓΟ / YUMURTA

Του Σεμίχ Καπλάνογλου. Δράμα τέχνης, 2007, Τουρκία. 1 ώρα και 37 λεπτά.

Κορίτσια, αυτό εδώ είναι τουρκαλάκι τετράχρονο, το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που έκλεισε με το «Μέλι» και πρωταγωνιστή τον ίδιο ήρωα που είδαμε στην τελευταία ταινία, αλλά όχι στα μικράτα του, σε ηλικία 30φεύγα. Όσοι ευχαριστηθήκατε με το «Μέλι» τρέξτε ασυζητητί, οι υπόλοιποι κρυφτείτε για να μη κοιμηθείτε. – Τ.Θ.

 

( * ) ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ / SEASON OF THE WITCH

Toυ Ντομινίκ Σένα. Περιπέτεια φαντασίας, 2010, Η.Π.Α. 1 ώρα και 35 λεπτά.

Ναι, αν ήμουν βάτραχος μεταμορφωμένος από κακιά μάγισσα θα έκανα χε χε χε κουάξ κουάξ (το χε χε χε αντικαθιστά το βρε κε κέξ ως γέλωτας). Στον 14ο αιώνα, ο Νικάκης ο σταυροφόρος πρέπει να μεταφέρει αλαλαγμένη μάγισσα σε ένα μοναστήρι για να σταματήσει η πανούκλα και η οικονομική κρίση. Και εκεί που όλοι περιμένουν τη σωτηρία έρχεται η ολική καταστροφή, από τα κάκιστα ειδικά εφέ, τον κάκιστο Νίκολας Κέιτζ και την καταστροφή του ταλέντου του κάποτε υποσχόμενου σκηνοθέτη Ντομινίκ Σένα. Θα τρίβεται τα μάτια σας (κριθαράκι θα ‘ναι). – Τ.Θ.



***) ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ / THE MECHANIC

Του Σάιμον Γουέστ. Περιπέτεια, 2011, Η.Π.Α. 1 ώρα και 32 λεπτά.

Όσον αφορά τα b movies λαϊκής δράσης, πιο σέξι σκληρό αρσενικό γκομενάκι με φαλάκρα από τον Τζέισον Στέιθαμ δεν γίνεται να χτυπήσεις σε δυναμικό ριμέικ μιας παλιάς ταινίας με τον Τσαρλς Μπρόνσον σε ρόλο πληρωμένου δολοφόνου. Όχι κουκλίτσα μου ατελέσφορη κουλτουροφάγα, σινεμά αξιώσεων όπως το εννοείς, δεν είναι κι ευτυχώς. Σινεμαδάκι νευρώδες όμως με μπουμπουνητά, να ευχαριστηθείς φροντισμένη λαϊκή διασκέδαση, είναι και με το παραπάνω. – Τ.Θ.



( * ) Ο ΣΥΝΟΔΟΣ / ΤΗΕ ΕΧΤRA MAN

Των Σάρι Σπρίνγκερ Μπέρμαν, Ρόμπερτ Πουλσίνι. Κομεντί, 2010, ΗΠΑ/Γαλλία. 1 ώρα και 48 λεπτά

Ένα τουρλού μυριάδων πραγμάτων (που δε «δένει» ποτέ), ο «Συνοδός» αφηγείται τη σχέση δυο μοναχικών αντρών, καθώς ο μεγαλύτερος εκ των δυο (Κέβιν Κλάιν) μαθαίνει στο νεότερο (Πολ Ντέινο) πώς να ανελιχθεί στην κοινωνία ως συνοδός ηλικιωμένων κυριών. Ή αλλιώς, είναι μια ιστορία για το πώς ένας νεαρός τραβεστί, ερωτεύεται μια νεαρή ακτιβίστρια, Ή αλλιώς, είναι ένα παράδειγμα για το πόσο εκνευριστική και ανιαρή μπορεί να γίνει η εκκεντρικότητα όταν γίνεται αυτοσκοπός, και πόσο λεπτή είναι η κινηματογραφική γραμμή ανάμεσα στη συμπόνια και την κοροϊδία όταν το χιούμορ στρέφεται απέναντι στη σύγχρονη μοναξιά, αλλά δεν ξέρει κι ακριβώς τι θέλει να πει γι’ αυτή. –Ε.Χ.



( Χ ) ΠΑΛΙ ΕΣΥ / YOU AGAIN

Του Άντι Φίκμαν. Κωμωδία, 2010, ΗΠΑ. 1 ώρα και 45 λεπτά

Ταινίες σαν το «Πάλι εσύ», μια κωμωδία όπου μια κοπέλα μαθαίνει πως η αρραβωνιαστικιά του αδερφού της είναι η σκύλα που την βασάνιζε στο σχολείο, επαναπροσδιορίζουν τα όρια της ανοχής σου απέναντι στο κακό σινεμά. Εξοργιστικά σαχλό, κακοφτιαγμένο, προσβλητικό, ανυπόφορο – η Τζέιμι Λι Κέρτις και η Σιγκούρνι Γουίβερ πώς βρέθηκαν μέσα σ’ αυτό το συφερτό; -Ε.Χ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Shaya: Ο ρατσισμός που βίωσα...

Η Shaya σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι και το ρατσισμό που βίωσε λόγω της καταγωγής αλλά και του χρώματός της.
 
“Υπήρξαν τραγουδιστές που έδιναν εντολή να “χαμηλώσει” το μικρόφωνό μου. Το ξεπέρασα, όμως, κατάφερα και χωρίς αυτό να ακούγεται η φωνή μου”, είπε χαρακτηριστικά η Shaya. “Και βέβαια βίωσα ρατσισμό, αλλά από τους συναδέλφους και ελάχιστους ανθρώπους των media. Έλεγαν για παράδειγμα “όχι δεν μπορούμε να την έχουμε στα έντυπα γιατί είναι μαύρη. Οι μαύρες δεν πουλάνε”!”, εξομολογήθηκε η νεαρή τραγουδίστρια που φέτος εμφανίζεται στο Gazoo με τους Onirama.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της Eurovision, η ίδια είπε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της. “Πριν από δυο χρόνια, το ήθελα. Τώρα όχι τόσο, γιατί δεν είναι μέσα στους στόχους μου”.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Χωρίς σχόλια...



Χωρίς σχόλια...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Αγρίνιο: Κλεφτρόνι το πρωί - Τζέντλεμαν το βράδυ!



Ένας 32χρονος Αλβανός που είχε γίνει εφιάλτης για εκκλησίες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, έκανε τα βράδια... μεγάλη ζωή!

Έβγαινε με τα αυτοκίνητα που έκλεβε και πήγαινε σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης! Εκεί έπινε ανέμελος και στη συνέχεια γύριζε στο σπίτι του! Ο δράστης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα ενώ είχε γίνει φόβος-τρόμος και για τις εκκλησίες της περιοχής. Η δράση του όμως ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες...

Αστυνομικοί τον ακολούθησαν σε μία από τις νυχτερινές του εξορμήσεις και έτσι στο τέλος, τους οδήγησε στο σπίτι του.
Μόλις μπήκε μέσα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου έκαναν επιχείρηση και τον αιφνιδίασαν, μαζί με άλλα τρία άτομα που βρίσκονταν εκεί. Το σπίτι ήταν γεμάτο από κλοπιμαία που είχε αρπάξει από σπίτια και πολλά εκκλησιαστικά αντικείμενα που είχαν κλαπεί από ναούς της ευρύτερης περιοχής!

Ο 32χρονος - που είχε αποφυλακιστεί  πρόσφατα - κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και πλέον ερευνάται η συμμετοχή του σε  πρόσφατες ληστείες στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά και στην Αμφιλοχία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS