Η εκπομπή της Παρασκευής 30-4-2010

PART 1



PART 2
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το χειρότερο μπάνιο.. ever!!!

Αντε βρες το νερό τώρα.. Χιλιάδες Κινέζοι απολαμβάνουν το μπανάκι τους.. Παρακολουθείστε!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τι σχέση έχει η Αλεξανδράκη με το FBI;;;

Αν δείτε στον δρόμο τίποτα άνδρες με μαυρα κουστούμια και το σήμα του FBI μην τρομάξετε... Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου... Η Αλεξανδράκη τους έφερε..

Συγκεκριμένα το μοντέλο του "Next Top Model" έκανε μήνυση στο escort-tube.com γιατί πρόβαλε το καυτό βίντεο του playboy με πρωταγωνίστριες την ίδια φυσικά και την Ναίλα και στο κάτω μέρος του βίντεο υπήρχαν εναλλασσόμενα μηνύματα τα οποία σύμφωνα με το μοντέλο διήγειραν το ερωτικό συναίσθημα όσων... τα διάβαζαν.

Επίσης η μήνυση αναφέρει ότι το site "διαφημίζει παροχή επί χρήμασι ερωτικών υπηρεσιών από κορίτσια και στο πάνω μέρος του προβαλλόμενου βίντεο αναγράφεται ο τίτλος: «Δήμητρα και Νάιλα Greek celebrity porn»". Αυτά τα λίγα εξόργισαν το μοντέλο και αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της γνωστής ιστοσελίδας. Η Δήμητρα για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, κοινοποίησε την μηνυτήρια αναφορά και προς το FBI.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Group στο Facebook εύχεται να πεθάνει ο Ομπάμα...

Πάνω απο 1 εκατομμύριο υποστηριχτές έχει group στο facebook που εμμέσως πλην σαφώς θέλουν τον θάνατο του Προέδρου της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα. Οι αντιδράσεις όπως καταλαβαίνετε είναι πολλές. Περίπου 28.000 άνθρωποι ζήτησαν την διαγραφή του συγκεκριμένου group, αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί παρατηρούν ολοένα και περισσότερες... ακραίες απόψεις να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το group συγκεκριμένα έχει ως τίτλο: "Θεέ μου, αυτή τη χρονιά, μου πήρες τον αγαπημένο μου ηθοποιό Πάτρικ Σουέζι, την αγαπημένη μου ηθοποιό Φάρα Φόσετ, τον αγαπημένο μου τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον. Θέλω να ξέρεις ότι αγαπημένος μου πρόεδρος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα. Αμήν".

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά;

Τα μέτρα που μας επιβάλλονται είναι απίστευτα δύσκολα και δυστυχώς αυτοί που μας Κυβέρνησαν μας έφτασαν μέχρι εδώ αλλά δεν φρόντισαν μας δώσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουμε στις σκληρές δοκιμασίες. Καιρός να θυμηθούμε, χωρίς βέβαια να γίνουμε μοιρολατρικά θρησκόληπτοι το «βόηθα Παναγιά» και το «έχει ο Θεός» γονιών μας…
Η ιστορία μιλάει για έναν ορειβάτη, που θέλησε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο βουνό. Ξεκίνησε την περιπέτεια του μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας. Όμως, επειδή ήθελε τη δόξα μόνο για τον εαυτό του αποφάσισε να σκαρφαλώσει το βουνό μόνος. Η νύχτα έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα, όλα ήταν μαύρα, μηδενική ορατότητα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε και απείχε λίγα μόνο μέτρα από την κορυφή του βουνού....

γλίστρησε και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα.

Ο ορειβάτης πού το μόνο πού έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά. Συνέχισε να πέφτει και σε εκείνες τις στιγμές του μεγάλου φόβου ήρθαν στο μυαλό του όλα τα καλά και τα άσχημα επεισόδια της ζωής του. Σκεφτόταν, τώρα, το πόσο κοντά στο θάνατο ήταν, όταν ξαφνικά ένιωσε το σκοινί πού ήταν δεμένο στη μέση του να τον τραβά δυνατά. Το σώμα του ορειβάτη κρεμόταν πλέον στον αέρα. Μόνο το σχοινί τον κρατούσε ζωντανό. Εκείνη τη στιγμή της αμηχανίας και καμιάς άλλης επιλογής, φώναξε:

Θεέ μου, βοήθησε με!
Ξαφνικά, μια βαθειά φωνή προερχόμενη από τον ουρανό απάντησε:
Τί θέλεις να κάνω;
Σώσε με, Θεέ μου!
Αληθινά, νομίζεις ότι μπορώ να σε σώσω;
Βέβαια, πιστεύω ότι Εσύ μπορείς!
ΤΟΤΕ, ΚΟΨΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΟΥ...».
Στο σημείο αυτό σταμάτησα να διαβάζω και με απορία σκέφτηκα: «Θεέ μου, τι ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο; Είναι δυνατόν να του ζητάς να κόψει το σκοινί, το μόνο πράγμα πού τον κρατάει ζωντανό;» Εγκατέλειψα γρήγορα αυτές τις σκέψεις και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του ορειβάτη. Αλήθεια, ΕΓΩ τί θα έκανα; Με ανάμεικτα συναισθήματα και σχεδόν με βεβαιότητα για την απάντηση μου, συνέχισα να διαβάζω:
«Η ομάδα διάσωσης, την άλλη μέρα, είπε ότι ένας ορειβάτης βρέθηκε πεθαμένος, παγωμένος και το σώμα του κρεμόταν από ένα σχοινί. Τα χέρια του κρατούσαν σφιχτά το σχοινί ΜΟΝΟ 3 μέτρα πάνω από το έδαφος....».
Εσύ και εγώ, πόσο κολλημένοι είμαστε στο σχοινί μας; Ποτέ μην αμφισβητούμε όσα είναι από το Θεό. Ποτέ δεν θα πρέπει να λέμε ότι μας έχει ξεχάσει η μας έχει εγκαταλείψει. Ποτέ μη σκεφθούμε ότι δεν μας φροντίζει. Μας κρατάει πάντα με το δεξί Του χέρι και η επιλογή να απλώσουμε το δικό μας χέρι ανήκει σε εμάς.

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Διαβάστε το!

 
Μετά τη λήξη του εμφυλίου και μέχρι σήμερα έχει χτιστεί πέτρα πέτρα η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Όποιος είχε "μπάρμπα στην Κορώνη" άφηνε τα χωράφια του και την κουραστική δουλειά του αγρότη και ψαχνότανε για μια θεσούλα υπαλλήλου σε κάποιο αξιοπρεπές γραφείο της Αθήνας. Και αν όχι ο ίδιος, σίγουρα το παιδί του που δεν έπρεπε "να το φάει το λιοπύρι" και χωρίς καν να έχει τα απαραίτητα ουσιαστικά προσόντα, να'σου υπάλληλος στην εθνική τράπεζα, να'σου τσιράκι κάποιου πολιτικάντη. Και σαν αντάλλαγμα αυτού, όλη η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς ψηφίζουν πατροπαράδοτα τον "ευεργέτη" τους. Και σταδιακά όχι μόνο ερήμωσε η επαρχία, αλλά ερήμωσαν και ολόκληρες περιφερειακές πόλεις καθώς όλοι έτρεξαν να ταϊσουν το υδροκέφαλο τέρας της Αθήνας.

Όποιος να'ναι δούλευε όπου να'ναι, όποιος ήθελε, έχτιζε όπου ήθελε. Αρκεί να περάσει πρώτα από το σχετικό πολιτικό γραφείο για το σχετικό ρουσφέτι. Και ας μην είσαι συγγενής ή φίλος. Απλά να δηλώσεις ότι θα φέρεις μια ντουζίνα ψηφοφόρους. Πουλούσες τη συνείδησή σου για έναν βρωμερό μισθό. Ο,τι κάνει μια

πουτάνα σε επίπεδο σώματος, έκαναν τα τσιράκια των πολιτικών σε επίπεδο πολιτικής συνείδησης. Γελοίοι και τιποτένιοι σέρνουν τις σάρκες τους στα γραφεία των πολιτικών χωρίς να έχουν ούτε καν τη δικαιολογία κάποιου ουσιαστικού επαγγελματικού προσόντος. Γλύφτες και υπάνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και μερικούς από αυτούς θα τους βρούμε και στις απεργίες των συνδικάτων τους, θα τους βρούμε και εργατοπατέρες, και ανάμεσά μας να κατακρίνουν τη Μέρκελ και το Δ.Ν.Τ. για το "οικονομικό χάλι" μας. Όλοι μας ξέρουμε ότι οι πολιτικοί έχουν πελατολόγια και κρατούν (ηλεκτρονικό πλέον) τεφτέρι για το ποιόν βόλεψαν πού και ποιός τους χρωστάει ψήφους. Και όμως, φταίει η Μέρκελ και πρέπει να απεργήσουμε για τον ευρωμονόδρομο...

Πήγαινε ρε φίλε σε μία νομαρχία, πήγαινε σε ένα υπουργείο, πήγαινε σε μια εφορία, σε ένα ταχυδρομείο, ακόμα και σε μια εθνική τράπεζα που πλέον δεν θεωρείται και ακραιφνώς δημόσιο. Θα δεις 2 υπαλλήλους να δουλεύουν και 6 να παίζουν flash games στον υπολογιστή τους ή να κάνουν ότι τακτοποιούν τα χαρτιά στο γραφείο τους. Αυτοί οι τεμπελχανάδες λέγονται συνήθως "διοικητικοί υπάλληλοι" και κανείς από το συνάφι τους δεν μπορεί να τους πει να δουλέψουν γιατί και οι ίδιοι μπήκαν με ρουσφέτι και χρωστάνε χάρες. Στους εγκληματίες αλληλεγγύη. Και δεν σκέφτεται κανείς ότι όταν σε μία ΔΟΥ δουλεύουν δέκα και κάθονται τριάντα (συνήθως υψηλόμισθοι), το δημόσιο χάνει από τα ταμεία του περίπου 30 επί 2.500 ευρώ το μήνα (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές και λίγα λέω γιατί δεν υπολογίζω τα επιδόματα). Δηλαδή 75.000 ευρώ μηνιαίως πάνε στα σκουπίδια από ένα και μόνο κτήριο από τα εκατοντάδες κτήρια της εφορίας, που αποτελεί έναν και μόνο αμιγώς κρατικό φορέα.

Και πέρα από το ότι οι τεμπελχανάδες αυτοί κάθονται και μας κοροϊδεύουν όλη μέρα κάθε μέρα, θα κατέβουν στην καθιερωμένη μηνιαία απεργία διεκδικώντας περισσότερα επιδόματα! Και από πάνω δεν θα εξυπηρετήσουν και τον πολίτη που ψάχνει να βρει άκρη για το πώς στο διάολο ανοίγει μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ, θα πάνε για έλεγχο μια μικρή εταιρεία με 500.000 ευρώ τζίρο για να πάρουν την ποσοστιαία μίζα τους ώστε να αποφύγει η εταιρεία ένα ανύπαρκτο πρόστιμο, θα στέλνουν με μαύρη υπεργολαβία έναν αλλοδαπό να κάνει τις χαμαλοδουλειές τους με ένα πενηντάρικο το μήνα από κοινού ο καθένας για να του βγει του κακόμοιρου ένα πεντακοσάρικο μηνιάτικο. Και να'σου ένα πρωί σου χτυπάει ένας κακομοίρης Αλβανός την πόρτα για να σου μετρήσει το ρεύμα και αναρρωτιέσαι αν η ΔΕΗ άνοιξε και βαλκανικό υποκατάστημα. Πού να ξέρεις ότι αυτός ο κακόμοιρος πληρώνεται μαύρα από ένα πενηντάρικο/κατοστάρικο από τους πέντε ελεγκτές που θα έπρεπε να κάνουν εκείνοι τη συνολική δουλειά του Αλβανού. Και εκείνοι τσεπώνουν 3.000 ευρώ μείον 100 μηνιαίως και παίζουν στοίχημα στο καφενεδάκι απέναντι συζητώντας για το πότε κατεβαίνουν σε απεργία για να ζητήσουν και άλλα επιδόματα εξωτερικής εργασίας.

Όλη αυτή η μούργα και οι οικογένειές τους θα δώσουν 80% στο δικομματισμό και ξανά, και ξανά και ξανά. Γιατί μας έχουν καβαλήσει την πλάτη και γελάνε με την πάρτη μας. Ακόμα και μια γαϊδουροκεφαλή να βάλει το κόμμα τους για υποψήφιο πρωθυπουργό, θα τον ψηφίσουν γιατί ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ τους για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία. Θα έχουν τις καβάτζες τους, θα έχουν την δήθεν αριστερά να τους χαϊδεύει τα αυτιά με "το δίκιο του εργάτη" και τις ακροδεξιές κορώνες να τους ταΐζουν άλλο ένα ναρκωτικό ανάμεσα στα τόσα άλλα. Θα έχουν και τον Λαζόπουλο συμπαραστάτη να λέει ότι γι αυτό το χάλι "δε φταίει η κακομοίρα η γριούλα και ο κακομοιρούλης ο συνταξιούχος" χωρίς να εξετάζουμε αν αυτοί οι κακομοιρούληδες ήταν που επιβάρυναν το δημόσιο ως πρώην τεμπελχανάδες του δημοσίου και γλύφτες των πολιτικών. Αρκεί που είναι γέροι και χαριτωμένοι και όλοι πρέπει να τους σεβόμαστε. Είναι και τα αγανακτισμένα παιδιά με τις μολότωφ βέβαια που και αυτά έχουν δίκιο μέχρι να τους βάλει ο μπαμπάς στα stage για προϋπηρεσία.

Και να'σου τα κανάλια για τα σκάνδαλα. Μίζες μίζες μίζες. Κουβέντα για το ρουσφέτι! Μα ρε απατεώνες και ηλίθιοι, άθλιοι και τιποτένιοι, ό,τι είναι το ρουσφέτι για τον μίζερο ανθρωπάκο είναι η μίζα και το οικονομικό σκάνδαλο για τον πολιτικό. Τη στιγμή που ο μίζερος ανθρωπάκος ζητάει να διοριστεί στο δημόσιο από έναν πολιτικό, de facto δίνει λευκή επιταγή στον πολιτικό να κάνει και αυτός ό,τι παράνομο χρειαστεί για να επωφεληθεί η τσέπη του. ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ με τη διαφορά οτι καταγγέλεται ΜΟΝΟ η πλευρά του πολιτικού και ποτέ ο "κακομοιρούλης μεροκαματιάρης" που χαϊδεύεται από όλους τους απαίδευτους που διαχειρίζονται την κοινή γνώμη.

Με σύντομους υπολογισμούς, πάνω από το 60% των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι στη θέση τους. Δεν υπάρχει καμία συνταγματικότητα στο να με κλέβουν. Ό,τι δικαίωμα έχουν αυτοί να ταϊζουν τις κοιλάρες τους, άλλο τόσο δικαίωμα έχω κι εγώ να τους κάψω μερικές θερμίδες για το καλό του περιβάλλοντος. Πολλά σκουπίδια μαζεύτηκαν. Πιστέψτε με, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δυσλειτουργία δεν θα προκύψει στο δημόσιο αν φύγει το 60% των υπαλλήλων του. Αν γίνει αυτό με τον τρόπο που πρέπει να γίνει (θα φύγουν οι ανίκανοι τεμπελχανάδες και όχι αυτοί που έτυχε να μπουν βάσει προσόντων) ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι τεμπελχανάδες, να μεταναστεύσουν και να βρουν στα άλλα κράτη που θα πάνε τους ανάλογους Καρατζαφέρηδες να τους κυνηγάνε. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ. Να τους ταΐσει η UNICEF.

Αφού γίνουν όλα αυτά τα χοντρά, μετά κοιτάμε και πώς θα προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια, και πώς θα τονώσουμε την αποκέντρωση και την επιχειρηματικότητα και πώς θα αναπτύξουμε βαριά βιομηχανία. Αφου φύγουν τα μπαξίσια και οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης (που είχαν ούτως ή άλλως σαν σκοπό το να ταΐζουν τους τεμπελχανάδες) θα ανθίσουν και οι επιχειρήσεις από μόνες τους. Σαν σε μαγικό παραμύθι. Και προαιρετικά στο τέλος κοιτάμε και τι είπε και η Μέρκελ.

Ποιός θα τα κάνει όμως όλα αυτά; Όταν ο γλύφτης ψηφοφόρος βγάζει ανίκανο και άτολμο κυβερνώντα, ποιός θα κάνει την αρχή;

Ας μνημονεύσω δύο πράγματα που έγιναν το 1981. Από τη μία ο νέος "Σοσιαλισμός" έφερε στο δημόσιο κατά εκατοντάδες χιλιάδες μια νέα γενιά πεινασμένων μίζερων ανθρωπάκων. Από την άλλη, ο Jack Welch ανέλαβε εκτελεστικός διευθυντής της General Electric. Όταν ο Ανδρέας διόριζε για να εδραιώσει τον άλλο πόλο του δικομματισμού, ο Welch απέλυε για να επιβιώσει η εταιρεία του. Όταν ο Ανδρέας αδιαφορούσε για την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων που διόριζε, ο Welch είχε point system μέχρι και για την καθαρίστρια. Όταν ο Ανδρέας έφυγε, το δημόσιο είχε ήδη γιγαντωθεί και χρεωκοπήσει. Το έτος 2000 όταν ο Welch έφυγε, η General Electric είχε 100 δις. δολλάρια μεγαλύτερο κέρδος από ό,τι το 1980, ένα έτος πριν αναλάβει. Και δεν ήταν μόνο ο Ανδρεάς. Ήταν οι Κώστηδες και οι Κωνσταντίνοι, και φυσικά και ο Γιωργάκης και οι παρά αυτώ Αλεξάκηδες, Αντωνάκηδες, Αλέκες. Ένα μάτσο άτολμες μετριότητες, εκλεγμένοι από εκατοντάδες χιλιάδες μίζερους γλύφτες. Αυτή είναι η νέα Ελλάδα που όλοι ονειρευόμασταν όταν αναλύαμε συντακτικώς τον Επιτάφιο του Περικλέους από τον Θουκυδίδη.

Αν δω να απολύονται κατά χιλιάδες οι τεμπελχανάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αν δω να ταξινομείται η εκκλησία στη θέση που της αρμόζει, αν δω να φεύγει ένας νέος για να εργαστεί σε μια νέα αυτοκινητοβιομχανία στη Φλώρινα, αν δω να γουστάρει ο υδραυλικός να κόβει απόδειξη γιατί το παιδί του θα πάει σε ένα φοβερό δημόσιο σχολείο και ο ίδιος θα εξεταστεί από έναν πρόσχαρο γιατρό του ΤΕΒΕ, τότε και μόνο τότε θα αρχίσω να ελπίζω ότι σε μερικές δεκάδες χρόνια θα δούμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Μέχρι τότε; Διασκεδάστε με τον Λαζόπουλο.
filosofia.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τέλος τα λογότυπα και οι μάρκες στα πακέτα των τσιγάρων βάζει η Αυστραλία

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που απαγορεύει τα λογότυπα και τις μάρκες στα πακέτα των τσιγάρων, ένα δραστικό σχέδιο που προκαλεί την οργή των καπνοβιομηχανιών. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόταση, από το 2012 τα τσιγάρα θα πωλούνται σε απλές, τυποποιημένες συσκευασίες, στις οποίες θα υπάρχουν μεγάλες προειδοποιήσεις και ανατριχιαστικές εικόνες για τους κινδύνους του καπνίσματος, ενώ η μάρκα θα αναγράφεται μόνο στα ψιλά γράμματα. «Θα είναι το αυστηρότερο καθεστώς για τις συσκευασίες των τσιγάρων οπουδήποτε στον κόσμο» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ρουντ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει και νέους περιορισμούς στη διαφήμιση των προϊόντων καπνού, η οποία είναι ήδη πολύ περιορισμένη στην Αυστραλία, και θα ξεκινήσει μια καμπάνια 27,8 εκατ. δολαρίων κατά του καπνίσματος. Οι καπνοβιομηχανίες, όπως η Imperial Tobacco Australia, δήλωσαν ότι θα


αμφισβητήσουν τη νομική βάση του σχεδίου, υποστηρίζοντας ότι οι εμπορικές ονομασίες έχουν αξία για τις επιχειρήσεις και δίνουν στον καταναλωτή το περιθώριο επιλογής. Όμως ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον διαβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο θα συνταχθεί προσεκτικά ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι αυτό [η απαγόρευση των εμπορικών ονομασιών] μπορεί να εξεταστεί από τις χώρες ως μέτρο» κατά του καπνίσματος, είπε. Σε μια σχετική εξέλιξη, από την Πέμπτη ισχύει στην Αυστραλία νέα αύξηση κατά 25% στους φόρους των προϊόντων καπνού, η οποία ανεβάζει κατά περίπου 2 δολάρια Αυστραλίας (1,4 ευρώ) την τιμή του πακέτου των 30 τσιγάρων.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δε θέλουμε το Δ.Ν.Τ κυριοι... Έχουμε το δικαιωμα;

Tο ότι το Δ.Ν.Τ. έχει μπει κιόλας στην διαδικασία να ενεργεί στα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας, το γνωρίζουμε ήδη.
Αυτό που πολύ δεν γνωρίζουν, είναι το ότι το Δ.Ν.Τ. δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το Δ.Ν.Τ. είναι ο μοντέρνος τρόπος εισβολής ξένων δυνάμεων και συγκεκριμένα της Αμερικής, σε ξένες μη φίλιες χώρες προς αυτούς. Έτσι σκλαβώνεις πλέων μια χώρα.
Πρώτα την τρομοκρατείς μέσω των ΜΜΕ ότι δήθεν υπάρχει κρίση, την οποία δημιουργείς και σκηνοθετείς ο ίδιος.
Δεύτερον κανονίζεις να έχεις στην εξουσία της χώρας αυτής μαριονέτες πολιτικούς, οι οποίοι κάνουν αυτά που εσύ τους λές να κάνουν.
Τρίτον αφού μετά η χώρα αυτή σε καλεί να επέμβεις για να την σώσεις ως ο από μηχανής θεός, τότε της αρπάζεις ότι

οικονομικούς πόρους διαθέτει και την υπερχρεώνεις.

Και τότε αρχίζουν να παίζουν τα όργανα που λέει ο λαός. Σε εκβιάζουν μονίμως π.χ. να ψηφίζεις στον ΟΗΕ η ΝΑΤΟ υπέρ των δικών τους συμφέρων.

Τέτοια θέματα θα μπορούσαν να είναι για την Ελλάδα, το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων, οι γκριζοποίηση και μοίρασμα του Αιγαίου στον 25ό μεσημβρινό υπέρ της Τουρκίας, η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου από αμερικάνικες Εταιρίες, η Κοσοβοποίοιση της Θράκης μας και πολλά άλλα δυσμενή γεγονότα.

Ελληνίδες και Έλληνες,

αυτό δεν θα πρέπει να το αφήσουμε ποτέ να περάσει. Η Ελλάδα πέρασε χειρότερες τρικυμίες και μπόρες, αλλά μέσα από την μαχητικότητα που μέσα μας κυλά, και που χρόνια τώρα προσπαθούν οι ανθέλληνες να υπνωτίσουν, θα τα καταφέρουμε.

Πρέπει όμως να οργανωθούμε και να αποτάξουμε τα μικρόβια των ξένων δυνάμεων που είναι μαζεμένα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το πρώτο μας βήμα είναι γίνει γνωστό σε όλους ο σκοπός του Δ.Ν.Τ.

Κουράγιο και υπομονή γιατί και η Ελπίδα που πεθαίνει τελευταία έχει ελληνική προέλευση.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ενα μέρος της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

http://www.newsit.gr/files/Media/30-04/oil.jpg

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μετακομίστε στη Κύπρο ή στην Ισλανδία και ζήστε...περισσότερο!



Όσοι θέλουν να ζήσουν περισσότερο δεν έχουν παρά να επιλέξουν τα δύο άκρα της Ευρώπης για να μείνουν: την Κύπρο ή την Ισλανδία. Γιατί;

 
Γιατί εκεί έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να βρουν πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.
 
Οι ερευνητές σημειώνουν στην έρευνά τους ότι το AIDS, το κάπνισμα και η παχυσαρκία αποτελούν αρνητικούς παράγοντες για την παράταση του χρόνου ζωής. Τα τελευταία 20 χρόνια, παρά τις προόδους στην ιατρική, 37 χώρες παρουσιάζουν αύξηση στον αριθμό των πρόωρων θανάτων.
 
Στους άνδρες, οι Ισλανδοί είναι αυτοί που διατρέχουν το μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πριν από τα 60 (64,9 θάνατοι ανά 1000 άτομα ηλικίας 15-60 ετών), ενώ στις γυναίκες οι Κύπριες κατατάσσονται πρώτες στον κατάλογο. Ορισμένες από τις λεγόμενες "πλούσιες" χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, βρέθηκαν χαμηλά στην κατάταξη, και στα δύο φύλα.
 
Ο Δρ. Κρίστοφερ Μάρεϊ, του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σιάτλ σημείωσε ότι στις περισσότερες περιοχές, οι άνδρες έχουν σχεδόν διπλάσια θνησιμότητα σε σχέση με τις γυναίκες.
 
"Σε παγκόσμια κλίμακα, η αντιστροφή της τάσης που σημειώθηκε τη δεκαετία του 1990 όσον αφορά τη θνησιμότητα των ενηλίκων είναι ενδεχομένως αποτέλεσμα της πανδημίας του HIV και της κατακόρυφης αύξησης της θνησιμότητας στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης", τονίζουν οι ερευνητές.
 
Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία είναι η ραγδαία μείωση του αριθμού των γυναικών που πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία στη νότια Ασία. Το 1970 αυτή ήταν η περιοχή του "υψηλότερου κινδύνου" για τις γυναίκες όμως σήμερα η πιθανότητα να πεθάνει μια γυναίκα πριν από τα 60 έχει μειωθεί κατά 56%.
 
Ο Μάρεϊ και οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν ότι μέσα σε 40 χρόνια ο κίνδυνος μειώθηκε παγκοσμίως κατά 34% για τις γυναίκες και κατά 19% για τους άνδρες. Κάποιες χώρες όμως παρουσίασαν αντίστροφη πορεία. Για παράδειγμα, η Ρωσία βρισκόταν στην 43 θέση όσον αφορά τη θνησιμότητα των γυναικών και σήμερα έχει πέσει στην 121η.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το 60% των ενηλίκων είναι παχύσαρκοι, βρισκόταν στην 34η θέση για τις γυναίκες και στην 41η για τους άνδρες το 1990 και μέσα σε 20 χρόνια βρέθηκε στην 49η για τις γυναίκες και στην 45η για τους άνδρες, πίσω από χώρες όπως η Χιλή, η Τυνησία και η Αλβανία.
 
Ο Μάρεϊ είπε ότι θέλησε να μελετήσει τη θνησιμότητα των ενηλίκων επειδή τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στη θνησιμότητα των νηπίων. "Κάθε χρόνο πεθαίνουν περισσότερα από 7,7 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών. Ωστόσο, τριπλάσιος αριθμός ενηλίκων, σχεδόν 24 εκατομμύρια, πεθαίνουν κάτω από τα 60", σημείωσε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

O Jon Bon Jovi έρχεται στην Ελλαδα;



Άνθρωποι της εταιρίας του Ντέμη Νικολαΐδη βρίσκονται στην Αμερική για να συναντήσουν την ομάδα του ζωντανού θρύλου της rock.

Οι φήμες για την άφιξη του τραγουδιστή στην Ελλάδα άρχισαν να κυκλοφορούν τον περασμένο Νοέμβριο. Τα στελέχη της εταιρίας "Eleven", που είναι υπεύθυνοι και για την εμφάνιση της Rihanna στην χώρα μας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αμερική για να διαπραγματευτούν την άφιξη αυτή. Ο Ντέμης Νικολαίδης και η σύντροφός του είναι και οι ίδιοι άλλωστε θαυμαστές του μεγάλου ερμηνευτή, σύμφωνα με την Espresso.

O 48χρονος Jon Bon Jovi και η μπάντα του δουλεύουν ασταμάτητα, ηχογραφούν δίσκους, κάνουν περιοδείες. Τον Δεκέμβριο βρεθήκαν στην κορυφή του περιοδικού βιβλίου της μουσικής, "Billboard" με το τελευταίο τους album "The Circle". Ο rocker και η μπάντα του από το New Jersey ξεκίνησαν την πορεία τους το 1983 και από τότε συνεχίζουν να μαγεύουν.

Στις 11 Μαΐου θα επανακυκλοφορήσει μία ξεχωριστής συλλογή από τα studio albums του συγκροτήματος και όλη η ομάδα του βρίσκεται σε δημιουργική φάση.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Απίστευτο! Ινδός ζει χωρίς φαί και νερό από το 1940



Ινδός υποστηρίζει ότι δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί νερό για τουλάχιστον 70 χρόνια και επιβιώνει χάρη στην «πνευματική δύναμη». Δείτε το βίντεο.

Ο 82χρονος Πραχλάντ Τζανί ισχυρίζεται ότι από το 1940 σταμάτησε να τρώει και να πίνει. Κι όταν τον ρωτούν πως επιβιώνει, δε διστάζει να αποκαλύψει ότι τον κρατά στη ζωή μια γυναικεία θεότητα η οποία τον τροφοδοτεί με ελιξίριο μέσω του ουρανίσκου του!

Η περίπτωση του Τζανί, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανάλογα περιστατικά, διχάζει. Άλλοι τον θεωρούν κινητό θαύμα άλλοι τρελό. Τώρα όμως έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του! Επιστήμονες τον εξετάζουν σε κλινική του κρατιδίου Γκουτζαράτ, αναζητώντας το… μυστικό του ώστε να το αποκαλύψουν σε στρατιώτες και απλούς πολίτες.

«Εάν όσα ισχυρίζεται, επαληθευθούν, θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, θα μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους ώστε να επιβιώνουν σε ακραίες, αντίξοες συνθήκες», δήλωσε χαρακτηριστικά o δρ. Ιλαβαζχάγκαν, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συγγενών Επιστημών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

Ήδη ο Πραχλάντ παρακολουθείται έξι μέρες. Και σε αυτό το διάστημα δεν έχει φάει ούτε έχει πιεί τίποτα, παρόλα αυτά παραμένει… ακμαίος. Προκειμένου, πάντως, να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δε μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό για περισσότερες από 50 μέρες. Η δε μεγαλύτερη διάρκεια απεργίας πείνας είναι 74 μέρες.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο σκύλος σας είναι...αριστερόχειρας;



Νομίζατε πως μόνο οι άνθρωποι χωρίζονται σε αριστερόχειρες και δεξιόχειρες; Αμ δε. Κάνατε λάθος.

 
Οι γάτες, οι σκύλοι, οι παπαγάλοι, ακόμη και τα ψάρια χωρίζονται σε... αριστερόχειρες και δεξιόχειρες!
 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Κουίν στο Μπέλφαστ οι οποίοι μελέτησαν διαφορετικά ζώα.
 
Στην αρχή ασχολήθηκαν επί αρκετές εβδομάδες με 42 κατοικίδιες γάτες. Όπως είδαν, οι θηλυκές ανήκουν στην κατηγορία του δεξιόχειρα ενώ οι αρσενικές σε εκείνη του αριστερόχειρα. Το ίδιο φάνηκε να συμβαίνει και με τους σκύλους, εκτός και αν τα αφεντικά τους τούς είχαν στειρώσει. Σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών εξαφανιζόταν, γεγονός που μαρτυρεί ότι οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην αριστεροχειρία ή στη δεξιοχειρία. Μάλιστα οι σκύλοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κουνούν την ουρά τους προς τα δεξιά όταν είναι ξεκούραστοι και χαρούμενοι και προς τα αριστερά όταν κάτι τους ενοχλεί, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού «Νew Scientist».
 
Οι ειδικοί εντόπισαν παρόμοια μοτίβα και στους παπαγάλους: τα συγκεκριμένα πτηνά συνηθίζουν να σηκώνουν αντικείμενα με το «κυρίαρχο» πόδι τους. Επίσης οι βάτραχοι είναι κυρίως δεξιόχειρες ενώ τα ψάρια και ιδιαιτέρως τα χρυσόψαρα, όταν τα κυνηγά κάποιος εχθρός, επιλέγουν να ξεφύγουν είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. Ακόμη και οι μεγάπτερες φάλαινες έχουν τις προτιμήσεις τους: επιλέγουν συνήθως τη δεξιά πλευρά των σαγονιών τους για να τρώνε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Στρος Καν και Lady Gaga έχουν την μεγαλύτερη επιρροή;



Ποιες είναι οι προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο; Πριν τις διαβάσετε, καθίστε καλύτερα σε μια καρέκλα....

 
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου του 2010 με τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον Κόσμο σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδίκο Τime. Μέχρι εδώ καλά είναι. Τον κατάλογο όμως συμπληρώνουν ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν και η εκκεντρική τραγουδίστρια Lady Gaga!
 
Ναι καλά διαβάσατε. Στρος Καν και Lady Gaga πάνε χέρι χέρι προς την δόξα.
 
Το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό έχει χωρίσει τις διάφορες προσωπικότητες σε τέσσερις κατηγορίες και ο πρόεδρος της Βραζιλίας βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τους «ηγέτες».
 
Για να δικαιολογήσει την απόφαση του να θέσει τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στην πρώτη θέση των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον Κόσμο, το Τime δημοσιεύει ένα σχόλιο του αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ : «Αυτό που ο Λούλα θέλει για τη Βραζιλία είναι αυτό που έχουμε εμείς συνηθίσει να αποκαλούμε αμερικανικό όνειρο».
 
Η 24χρονη εκκεντρική αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τους καλλιτέχνες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται επίσης ο Πρινς, ο αμερικανός σχεδιαστής Μαρκ Τζέικομπς, η ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ, ο σκηνοθέτης Τζέημς Κάμερον και ο ρώσος διευθυντής ορχήστρας Βαλερί Γκεργκίεφ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το ροζ dvd της Μαριάννας Ντούβλη

Εδώ και αρκετούς μήνες ακούγαμε πως μετά το ροζ dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου, σειρά έχει της Μαριάννας Ντούβλη. 

Εκείνη όμως σε συνεντεύξεις της το διέψευδε κατηγορηματικά. Τελικά όμως η Μαριάννα Ντούβλη απ΄ότι φαίνεται ή άλλαξε γνώμη ή απο την αρχή μας τα "μασούσε" όπως έκανε και στην αρχή η "απόλυτη" Τζούλια, όπως την αποκαλούν. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έχει ολοκληρωθεί και δεν πρόκειται για ένα σύνηθες πορνό περιεχόμενο. Το όλο concept έχει story με κανονικούς διαλόγους και πρωταγωνιστές. Δεν συμμετέχουν μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες. Σε λίγο καιρό αναμένεται να κυκολοφρήσει στα περίπτερα...Στον δρόμο που χάραξε η Τζούλια Αλεξανδράτου!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο νεκρός ξέγνοιαστος καβαλάρης



Μια απίστευτη ιδέα είχε ένα γραφείο τελετών στο Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον David Morales Colon.

Ο 22χρονος Colon, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε γειτονιά της San Juan και αποφασίστηκε η ολονυκτία να μην γίνει με τον νεκρό σε ένα τυπικο φέρετρο, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ντυμένο με το κράνος και τη στολή του πάνω στην αγαπημένη του μοτοσυκλέτα Honda.

Το γραφείο τελετών "Marin", δεν είναι η πρώτη φορά που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας με τις εμπνεύσεις του και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το 2008, το γραφείο ταρίχευσε το σώμα ενός 24χρονου νεκρού και το κράτησε όρθιο για τρεις μέρες (!) στο δωμάτιο, όπου οι συγγενείς του θρηνούσαν για τον θάνατό του...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κάπως έτσι λειτουργεί το Δ.Ν.Τ.

Εμάς πάντως μας λιγουρεύονται... Όπως και να το κάνουμε όμως, ο ελληνικός γύρος δε συγκρίνεται... Όσο για το "Country Totally Broke", το αφήνουμε εντελώς στην κρίση σας...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κάπως έτσι λειτουργεί το Δ.Ν.Τ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Είμαστε η χώρα του ΝΟΥΝΟΥ

Τα σπρεντ ανέβηκαν και πάλι. Ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι τα σπρεντ, αλλά μπορούν όλοι να ανησυχούν. Την χρυσή περίοδο του χρηματιστηρίου, δηλαδή την περίοδο που όλοι κέρδιζαν , θέλοντας να εξαιρούν τον εαυτό τους απ τον κανόνα που συνήθως είναι το αντίθετο, οι έννοιες λιμιταπ ή σπλιτ ήταν επίσης άγνωστες. Αυτό δεν εμπόδισε τις γιαγιάδες στα χωριά να τις χρησιμοποιούν, προσθέτοντας μερικές ξένες λέξεις στο λεξιλόγιό τους που αποτελούνταν ως τότε από το κουβερλί και τη μπεσαμέλ. Άντε και το μπεικιν πάουντερ.

Έτσι και τώρα. Το σπρεντ πλανιέται πάνω από τα κεφάλια μας. Σε πόλεις και χωριά. Σε καφενεία και συσκέψεις εταιρειών. Ακόμη και στα θορυβώδη κλαμπ , μπορείς να ακούσεις τη λέξη σαν απειλή, ανάμεσα σε δυό... μπιτάτα γυρίσματα. "Θα χάσουμε τη διασκέδασή μας, τις τεκίλες μας,τα σφηνάκια και τη ντάγκλα μας".

Τα σπρέντ λοιπόν. Τα πράγματα είναι άσχημα και οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν. Χθες, την ώρα που τα σπρέντ ανέβαιναν και οι μεγαλοκαταθέτες διπραγματεύονταν με τις τράπεζες υψηλά επιτόκια για να μην αποσύρουν τα χρήματά τους, οι νοικοκυραίοι, έκαναν επιδρομή στα γκισέ. Έκαναν αναλήψεις. Για να σώσουν τα λεφτά τους απ το τέλος που έρχεται.

Αυτή η συμπεριφορά είναι που με φοβίζει περισσότερο από τα σπρέντ. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη το παιχνίδι με το χρήμα, τις ευθύνες των κυβερνήσεων, τους κερδοσκόπους, την τερατώδη σύνθεση αδίστακτων και ανίκανων. Στις κρίσεις δεν κρίνονται μόνο οι αιτίες, αυτοί που φταίνε, αλλά και αυτοί που δεν φταίνε. Για την αξιοπρέπεια, τις επιλογές τους, τις αποφάσεις και τις υποσχέσεις τους.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κρίση,είμαστε ένα τσούρμο που ορμά στα γκισέ των τραπεζών για να μαζέψει το χρήμα. Ένα τσούρμο φτωχών ή πλούσιων, καλών ή κακών που κατάφεραν να τους μπολιάσουν με μικροαστικές συμπεριφορές και φτηνές ανησυχίες. Δεν ανησυχούμε για το μέλλον όπως δεν ανησυχήσαμε ποτέ. Ανησυχούμε για το δικό μας μέλλον. Όμως το μέλλον δεν έρχεται για μας μόνο. Και εμείς το ξεχάσαμε χρόνια τώρα. Το μέλλον είναι όλων μας. Και δεν είναι εξασφαλισμένο με τις πισίνες μας, τα τζιπ μας, τα μπουζούκια και τα κόλπα για να να κονομάνε κάποιοι.

Το μέλλον έχει την υπογραφή των άξιων ανθρώπων και των αξιών. Πάντα. Αυτών ακριβώς που ξεχάσαμε. Γίναμε μια μάζα καλοταισμένων, αποχαυνωμένων και τώρα μας παίρνουν το φαί απ το τραπέζι. Οι γενιές της τηλεανησυχίας και της ευτυχίας που ταυτίστηκε με την αδιαφορία, ζητούν τώρα μια λύση. Μια εύκολη λύση και πάλι. Ψάχνουμε δεξιά και αριστερά αυτούς που θα μας σώσουν. Τους πνευματικούς ανθρώπους που δολοφονήσαμε με τον σαρκασμό και τη χλεύη μας καπνίζοντας πούρα πάνω από γκουρμέ πιάτα.Τις αξίες της σύγχρονης ζωής μας.

Ορμάμε στα γκισέ, σε κάθε γκισέ, ψάχνοντας πάντα μια προσωπική λύση. Ξεχάσαμε την κοινωνική ανησυχία, την συλλογική αντίσταση, την αξιοπρέπεια ως στάση. Γίναμε ένα καλοντυμένο ζωώδες τσούρμο. "Μαμ, κακά ,νανά" που λέει και ο φίλος μου ο Βασίλης. Αυτό κάποτε ήταν προσβολή για κάποιον, τώρα είναι συνταγή ζωής.

Τον τελευταίο μήνα κάνω μια έρευνα που με έχει οδηγήσει στα αρχεία των εφημερίδων της δεκαετίας του 50. Στις κιτρινισμένες σελίδες των εφημερίδων της εποχής ανακάλυψα επιφυλίδες και διηγήματα, άρθρα και ποιήματα. Βρήκα ως αρθρογράφους τον Βάρναλη, το Γκάτσο τον Σεφέρη. Στις δικές μας πολύχρωμες εφημερίδες μπορείς να συναντήσεις επίσης μεγάλα ονόματα αλλά μικρά πνεύματα. Είναι οι ήρωες που ταιριάζουν στην εποχή. Και τώρα αυτοί οι μικρόνοοι ήρωες κλαίνε στις κάμερες για το τέλος που έρχεται φοβούμενοι ίσως το δικό τους τέλος. Το τέλος της εποχής τους.

Τα πράγματα σοβάρεψαν και χρειάζονται σοβαροί άνθρωποι και σοβαρές συμπεριφορές. Ναι ,ίσως χρειαστεί να ζήσουμε όπως οι μετανάστες που φιλοξενούμε και ξεζουμίζουμε. Αυτοί και τα παιδιά τους επιβίωσαν έχοντας ως μέτρο την πραγματική και όχι την εικονική ζωή. Απ αυτούς θα βγούνε οι πνευματικοί άνθρωποι. Από τους πονεμένους και όσους έχουν μάθει να εκτιμούν. Όχι πάντως απ τις μάζες, τις αγέλες που τρέχουν στις τράπεζες για καταθέσεις και αναλήψεις.

Αυτές τις μέρες σκέφτομαι τα μεγάλα λόγια. Όχι των πολιτικών. Τα δικά μας καθημερινά μεγάλα λόγια. Για το ποιοί είμαστε, απο πού καταγόμαστε, για τα πλεονεκτήματα της φυλής και όλες τις μπούρδες που χρησιμοποιούμε ως σημαίες μια και μας λείπει μια σύγχρονη σημαία και πολύ περισσότερο, δεν θέλουμε να μπούμε στον κόπο, να κουραστούμε για να φτιάξουμε μία. Αυτά σκέπτομαι και πως στην πραγματικότητα είμαστε μια μάζα με μικροαστικούς φόβους, με γελοίες συμπεριφορές που ο μοναδικός σχεδιασμός που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον, είναι η επιδρομή στα σούπερ μάρκετ για να να αποθηκεύσουμε μερικές κούτες Νουνού για τις δύσκολες μέρες. Αυτές βεβαίως που επιτρέψαμε να έρθουν. Ελλάδα του ΝΟΥΝΟΥ.
Κώστας Βαξεβάνης

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο καιρός την Πρωτομαγιά..

Αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα αναμένουν οι μετεωρολόγοι για αύριο. Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται για το Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 -23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 23 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 24 - 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 11 έως 20 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα... φτάσουν στους 21 – 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις με τάσεις μικρής εξασθένησης από το απόγευμα, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Ηλιοφάνεια και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις περιμένουμε αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 - 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό, με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι νοτίων κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Γενικα αιθριος και ζεστος θα είναι ο καιρός τη Πρωτομαγιά και τη Κυριακή. Λίγες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικα δυτικοι, βορειοδυτικοι 3 με 5 μποφορ. Στα ανατολικά απο βορειες διευθυνσεις 3 με 6.

Η θερμοκρασια θα σημειώσει άνοδο σε ολη τη χωρα. Στην Αθήνα αναμένεται αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τα καψούρικα τραγούδια της κρίσης

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μετά από χρόνια καταλάβαμε το σύνθημα...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.)...

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Iron Man 2

( *** ) IRON MAN 2

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό. Σενάριο: Τζάστιν Θερό. Με τους: Ρόμπερτ  Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μίκι Ρουρκ, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Περιπέτεια φαντασίας, 2010, Η.Π.Α. Διάρκεια: 2 ώρες και 4 λεπτά.

Επιστροφή στην οθόνη, μόλις ενάμισι χρόνο από την  πρώτη ταινία, για έναν από τους πιο ευτυχείς κινηματογραφικά ήρωες της Marvel από τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Τζον Φαβρό. Ομολογώ ότι ανήκω στην πολύ πολύ μικρή μειοψηφία αυτών που δεν ‘παραδόθηκαν’ απόλυτα στην πρώτη απόπειρα του Φαβρό, προτάσσοντας αντιστάσεις στην μοδάτη υπερηρωική φόρμουλά του που εστιάζει πολύ περισσότερο στο αλά sitcom, ειρωνικό λεκτικό παιχνίδι, την παιχνιδιάρικη αποηρωοποίηση και το σκηνικό χάρισμα του πρωταγωνιστή του από ότι στα στοιχεία της θεαματικής περιπέτειας, κομμάτι στο οποίο σκηνοθετικά ο Φαβρό ήταν και είναι (παρά το αυξημένο budget) αρκετά αμήχανος. Το ομολογώ και αμαρτία δεν έχω, τον σούπερ ήρωα μου τον προτιμώ είτε μέσα στην αφελή κιτς σύμβαση της χρωματιστής αναληθοφάνειας,  ή στην απόλυτα ενήλικη ψυχοπαθολογική σκοτεινιά. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας συστήσει και στήσει το σύμπαν του ήρωα του στην πρώτη ταινία, με αποτέλεσμα να είμαι προετοιμασμένος γι αυτό που με περιμένει,  απήλαυσα πολύ περισσότερο την one man show παρουσία του υπέροχου Ρόμπερτ Ντάουνι αυτήν τη φορά, σε ένα πλούσιο, ανάλαφρο και σπιρτόζικο ψυχαγωγικό κομιξάδικο κοκτέιλ που έχει λίγο απ’ όλα: πληθώρα σταρ σε διάφορους ρόλους, υπέροχες ατάκες, αυξημένο (αλλά αμήχανο και πάλι) τον παράγοντα του θεάματος ενώ αποτελεί περισσότερο από  την πρώτη ταινία της σειράς, (με την ενισχυμένη αυτή τη φορά παρουσία του Νικ Φιούρι – Σάμιουελ Τζάκσον) πλατφόρμα εκκίνησης για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά των «Εκδικητών» με όλους τους ήρωες της Marvel μαζί. Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον αυτός εδώ ο Iron Man, παραέχει λίγο από όλα, κι ίσως εκεί είναι και το βασικό του πρόβλημα.  Με τη διάρκεια να παθαίνει ένα μικρό ξεχείλωμα, την υποπλοκή της πράκτορος Νατάσα Ρομανόφ να μπερδεύει λίγο την απλότητα του σχεδιασμού του πράγματος (και να προσφέρει μπόλικο eye candy με την Γιόχανσον σε μεγάλα κέφια), τις αναφορές στο παρελθόν και τον πατέρα του Τονι Σταρκ με όλο το λεκτικό μούμπλε μούμπλε περί ιδιωτικοποίησης της διατήρησης της ειρήνης, να κουβαλάει μικρά κομμάτια ιδεολογικής σύγχυσης και την κόντρα του ήρωα με τις στρατιωτικές αρχές να σε αποσυγκεντρώνουν από τον βασικό κακό. Τον οποίο υποδύεται με απολαυστική άνεση ο Μίκι Ρουρκ, είναι όμως μάλλον λίγος ο χαρακτήρας του ως κυρίαρχη απειλή σε ταινία με σούπερ ήρωες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σαν δυο σταγόνες νερό

Όσο μεγαλώνει μοιάζει όλο και πιο πολύ στην διάσημη μητέρα της. Ο λόγος για την 13χρονη κόρη της Μαντόνα, Λούρδη η οποία εμφανίστηκε μαζί με την μητέρα της σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, κλέβοντας ομολογουμένως όλη τη λάμψη από την 50χρονη σταρ.

Η ομοιότητα μεταξύ μητέρας και κόρης είναι εμφανής με την Λούρδη να αποτελεί την "νεότερη" εκδοχή της Μαντόνα.

Παρά τις ομοιότητες μεταξύ τους όμως, Λόυρδη και Μαντόνα διαφέρουν σε πολλά σημεία, όπως το στυλ. Η βασσίλισσα της ποπ, έχει εκφράσει σε πολλές συνεντεύξεις της, την δυσαρέσκειά της για το εκκεντρικό ντύσιμο της κόρης της.

Ενώ λοιπόν η Μαντόνα επέλεξε ένα κομψό μαύρο σύνολο, που αρμόζει στην ηλικία της, η Λούρδη εμφανίστηκε για άλλη μια φορά με πανκ  ντύσιμο, φορώντας ένα σχισμένο κολάν, μεγάλες μαύρες μπότες και δερμάτινο «ροκ» μπουφάν.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πληρώνουν για να γίνουν αστυνομικοί μίας ημέρας!

Η αστυνοµία της Νέας Υόρκης επιλέγει πλούσιους και διάσηµους και τους θέτει επικεφαλής περιπόλων της για µια νύχτα. Μετά τους καλεί να προσφέρουν ό,τι προαιρούνται... Εχει βρει αυτό τον τρόπο για να αυξάνει τη χρηµατοδότησή της και το παράδειγµά της ακολουθούν και άλλες αµερικανικές µεγαλουπόλεις.

Το πρόγραµµα «επικεφαλής περιπόλου για µια νύχτα» έχει στόχο να φέρει την αστυνοµία της Νέας Υόρκης πιο κοντά στους πολίτες. Υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, όµως τα τελευταία χρόνια οι προσκεκληµένοι για να τεθούν µια νύχτα επικεφαλής µιας αστυνοµικής περιπόλου είναι κυρίως... εξέχο ντες Νεοϋορκέζοι – από την ηθοποιό Κάντις Μπέργκεν ώς τον πρώην «άνκορµαν» του CΒS Νταν Ράδερ - και πάµπλουτοι, όπως ο πρώην επικε φαλής και ιδιοκτήτης της ΑΙG Μορίς Γκρίνµπεργκ ή ο πρόεδρος του επενδυτικού ταµείου Βlackstone Στίβεν Σουόρτσµαν.

Ολοι αυτοί, µερικές ηµέρες αφού έζησαν την εµπειρία της σύλληψης ενός κλεπταποδόχου ή του κυνηγητού ενός ντίλερ ναρκωτικών, δέχθηκαν επιστολή µε το αίτηµα να κάνουν µια γενναι όδωρη προσφορά στο φιλανθρωπικό ταµείο της αστυνοµίας. Ο νόµος απαγορεύει στην αστυνοµία να κά νει εκδηλώσεις µε σκοπό τη συγκέντρωση χρηµάτων, µεταξύ άλλων και για να µην υπάρχουν υποψίες δωροδοκίας. Οµως είναι ανεκτά τα µικρά δώρα που γίνονται µέσω του Ρolice Foundation, ενός µη κερδο σκοπικού ιδρύµατος που υπάρχει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Καλές µπίζνες
Οι «Νιου Γιορκ Τάιµς» αποκαλύπτουν τώρα πως, από το 2000 και µετά, η συγκέντρωση κεφαλαίων από φιλανθρωπίες έχει γίνει για την αστυνοµία µια πραγµατική επιχειρηµατική δραστηριότητα. Η Ιβάνκα Τραµπ, κόρη του Ντόναλντ, δώρισε 25.000 δολάρια, αφού έγινε «επικε φαλής περιπόλου για µια νύχτα», ενώ ο τραπεζίτης Σουόρτσµαν πάνω από 50.000. Το ρεκόρ έχει ο Γκρίνµπεργκ που, ενώ ήταν υπόδικος για τις σχέσεις του µε την ΑΙG, έδωσε στην αστυνοµία γύρω στο µισό εκατοµµύριο δολάρια µέσω ενός δικού του µη κερδοσκοπικού ιδρύµατος, του Starr Foundation. Τα χρήµατα αυτά χρη σιµοποιούνται για να αποκτηθούν αλεξίσφαιρα γιλέκα νέας τεχνολογίας και για να θεσπίζονται βραβεία.

Αστυνοµικά τµήµατα άλλων µεγάλων πόλεων, από το Λος Αντζελες ώς την Ατλάντα, ακολουθούν το παράδειγµα της Νέας Υόρκης.
ΤΑ ΝΕΑ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Οι εξι πιο sexy video διαφημίσεις

Ενας από τους τρόπους που επιλέγουν οι εταιρίες να διαφημιστούν είναι και αυτός με sexy Γυναίκες που έχουν λίγα η καθολου ρουχα!
Ακολουθει το top ten των πιο sexy διαφημίσεων
ΑΝΔΡΕΣ! Ετοιμοι;

6. Mooselight – Sunblock Rubbing



5. Britney Spears – Curious



4. Levis – Blind Man



3. JBS – Men Don’t Want To Look At Naked Men



2. Carl’s Jr – Paris Hilton




1. Agent Provocateur – Kylie Minogue


0 σχόλια

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ουτε μπυρες ούτε πόρνες στην Ελλάδα....

 
Ο Dr. Marc Faber, γκουρού των επενδύσεων, ολοκλήρωσε τη μηνιαία αναφορά του με τα παρακάτω σχόλια:"Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα. Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αραβες. Αν αγοράσουμε PC, πάνε στην Ινδία. Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα. Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία. Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία.
Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πουτάνες και μπύρες, γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ.
Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."
Λοιπόν... στην Ελλάδα οι μπύρες είναι Γερμανικές, και οι πουτάνες είναι....

εισαγώμενες... Άρα χέσε μέσα.....

Μονο η Ντουβλη ο Σειρηνακης και η Τζουλια εχουν μέλλον με τις εγχωριες παραγωγες

ENVIRONMENTFOOD

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Αυτή είναι μασκότ! 1

Απίστευτο!

Το ΝΒΑ διαφέρει σε πολλά με την Ευρώπη. Ακόμη και στις μασκότ των ομάδων. Ο Μπάνγκο των Μπακς και το απίστευτο κάρφωμά του είναι η απόδειξη (video)!

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Στη φυλακή όσες... κάνουν ηλιοθεραπεία



Ένα έχω να πω εκεί στο Ιράν δεν πάνε καλά τελικά…

Τέλος η ηλιοθεραπεία για χιλιάδες γυναίκες στο Ιράν οι οποίες εάν πιαστούν να έχουν το γνωστό σοκολατί χρώμα θα συλλαμβάνονται!

Την παραπάνω προειδοποίηση έδωσε στα απανταχού θηλυκά ο αρχηγός της αστυνομίας του Ιράν Brigadier Hossien Sajedinia , ο οποίος όπως δήλωσε οι ηλιοκαμένες γυναίκες παραβιάζουν τον Ισλαμικό νόμο.

Στον δρόμο που χάραξε ο πλέον γνωστός σε όλους μας Ιμάμης κινείται ο κ. Sajedinia.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμης κατηγορεί τις προκλητικές γυναίκες ότι επιφέρουν σεισμικές δονήσεις -αν και κατά τύχη σημειώθηκε όντως σεισμός μετά την προγραμματισμένη εκστρατεία διάψευσής του (Boobquake) στις 26 Απριλίου.

"Όπως ορίζει ο νόμος μας επιτρέπει να συνετίσουμε όσους και όσες παρεκτρέπονται και αψηφούν τις Ισλαμικές αξίες μας" είπε χαρακτηριστικά ο Brigadier Hossien Sajedinia και προσέθεσε ότι "σε αρκετές περιοχές στη Βόρεια Τεχεράνη παρατηρούμε αρκετές ηλιοκαμένες γυναίκες που μοιάζουν με μοντέλα και δεν πρόκειται να το ανεχθούμε άλλο αυτό. Θα συλλαμβάνονται πάραυτα όσες βρεθούν στο δρόμο μου".

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το κάπνισμα, η κατανάλωση τριών –και πέραν- ποτών την ημέρα για τους άνδρες και δύο για τις γυναίκες, η άσκηση που διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες την εβδομάδα, καθώς και η μικρή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (λιγότερο από τρεις φορές καθημερινά), αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου και οδηγούν τους ανθρώπους να φαίνονται κουρασμένοι και κατά 12 χρόνια μεγαλύτεροι.

Το κάπνισμα, η μεγάλη κατανάλωση ποτού, η καθιστική ζωή και η φτωχή διατροφή είναι τέσσερις συνήθειες που, όταν συνδυαστούν, είναι δυνατό να «γεράσουν» τον άνθρωπο μέχρι και κατά 12 χρόνια.

Στο πόρισμα αυτό κατέληξε 20ετής έρευνα του Πανεπιστημίου του Όσλο, με 5.000 Βρετανούς εθελοντές, 314 εκ των οποίων είχαν και τις τέσσερις ανθυγιεινές συμπεριφορές. Από τα... άτομα αυτά, οι 91 απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 29% του συνόλου. Από την άλλη πλευρά, από τους 387 υγιέστερους ανθρώπους, μέσα στην 20ετία πέθαναν οι 32, δηλαδή μόνο το 8% εξ αυτών.

Τα άτομα που συμμετείχαν, ηλικίας 44 ετών κατά μέσον όρο, απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τον τρόπο ζωής τους. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά θανάτων για 20 χρόνια.

Οι πιο συχνές αιτίες θανάτου ήταν η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η Διαμαντοπούλου και οι τέντες..

Την ώρα η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, την ώρα που νέα μέτρα έρχονται στο προσκήνιο, την ώρα που δεν ο Ελληνικός λαός έχει λυγίσει οικονομικά και ψυχολογικά, έρχεται ανοιχτός διαγωνισμός "προμήθειας και τοποθέτησης μηχανισμών σκίασης κτηρίου του Υπ. Παιδείας" προϋπολογισμού... κοντά στις 200.000€. Δεν έχουμε τι να φάμε, οι τέντες μας μαράνανε. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κολλημένοι στο πάτο..

Προσπαθούν να βγουν απο την πισίνα αλλά δυστυχώς, δεν μπορούν.. Βίντεο!!

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πιο ήρεμα τα παιδιά όταν οδηγεί...η μαμά!



Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα όταν οδηγεί η μητέρα τους. Όμως η μητέρες δεν είναι και οι πλέον επιδέξιοι...οδηγοί!

Τα παιδιά αισθάνονται πιο ασφαλή στο αυτοκίνητο όταν οδηγούν οι μαμάδες, αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα. Έξι στα δέκα παιδιά είπαν ότι είναι πιο χαρούμενα και ήρεμα όταν πίσω από το τιμόνι βρίσκεται η μητέρα τους. Αντίθετα, οι μικροί επιβάτες λένε ότι οι μπαμπάδες οδηγούν υπερβολικά γρήγορα, είναι πιο επιθετικοί και χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τη βρετανική εταιρεία οδικής βοήθειας GΕΜ σε 1.279 παιδιά ηλικίας 5- 16 χρόνων, οι μαμάδες δεν ξεσπούν την οργή τους στον δρόμο, δεν κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγουν την κίνηση και ενδιαφέρονται πιο πολύ για τους υπόλοιπους οδηγούς.
 
Το γεγονός ότι δυσκολεύονται στο παρκάρισμα και είναι πιο πιθανό να «γδάρουν» το αυτοκίνητο σε κάποιον τοίχο ή να τους σβήσει η μηχανή διόλου δεν φαίνεται να επηρεάζει τα παιδιά.
 
«Η έρευνα δείχνει ότι, ενώ οι μαμάδες δεν θεωρούνται οι πλέον επιδέξιοι οδηγοί, είναι σίγουρα οι πιο ήρεμοι, κάτι που κάνει τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή» σχολίασε ο Ντέιβιντ Γουίλιαμς, διευθύνων σύμβουλος της GΕΜ. «Δυστυχώς, πολλά παιδιά τρέμουν στη σκέψη να βρεθούν στο αυτοκίνητο όταν οδηγεί ο μπαμπάς τους γιατί η διάθεσή του είναι ευμετάβλητη και δεν γνωρίζουν πότε θα πάθει κρίση οργής» προσέθεσε.
 
Το 83% των παιδιών είπε ότι οι μπαμπάδες οδηγούν υπερβολικά γρήγορα, ενώ τα δύο τρίτα ανέφεραν ότι ο μπαμπάς είναι το είδος του οδηγού που θα κάνει ελιγμούς, αλλάζοντας λωρίδες με μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει την κίνηση.
 
Περισσότεροι από τους μισούς μπαμπάδες φωνάζουν σε άλλους οδηγούς όταν χάνουν την ψυχραιμία τους. Το 35% των παιδιών είπε ότι αισθάνεται αμήχανα όταν οι οδηγοί μπαμπάδες χάνουν τον έλεγχο των νεύρων τους στον δρόμο. Αντίθετα, το 70% δήλωσε ευχαριστημένο που οι μαμάδες τραγουδούν την ώρα της οδήγησης και μιλάνε ασταμάτητα για να ψυχαγωγούν τους επιβάτες. Το 55% των παιδιών ανέφερε ότι οι μπαμπάδες είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα, ενώ σε ποσοστό 30% κρύβονται στο κάθισμά τους όταν ο μπαμπάς τσακώνεται με κάποιον άλλον οδηγό.
 
Το ένα στα τέσσερα παιδιά παραδέχθηκε ότι η οδήγηση του πατέρα του τού προξενεί φόβο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Για να είμαστε πιο σωστοί είναι πολλά τα λεφτά Κιμ Τσι Χου ή όπως αλλιώς λένε τον Κορεάτη που κρατάει τα νέα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

http://www.newsit.gr/files/Media/28-04/DOLLARS.JPG

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Εντάξει και τα Πάντα έχουν ορμές...τι να κάνουν και αυτά. Οι φωτογράφοι όμως δεν τα αφήνουν στην...ησυχία τους.

http://www.newsit.gr/files/Media/29-04/panda.JPG

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σεξ με καυτές ατάκες μπροστά σε 50 άτομα


"Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα"… σιγοτραγουδούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ένα ζευγάρι από τη Σουηδία και σκέφτηκε να περάσει ακόμα καλύτερα, μη διστάζοντας να κάνει έρωτα μπροστά στους 50 επιβάτες τουριστικού λεωφορείου.

Το ασυγκράτητο ζευγάρι, μια μουσικός και ένας μεσίτης, δεν σταμάτησαν λεπτό να αγγίζουν ο ένας τον άλλον μέχρι που όπως ήταν φυσικό να φουντώσουν και να ξεκινήσουν να ερωτοτροπούν μπροστά στους 50 επιβάτες που έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Ούτε υπόθεση από ερωτική ταινία να ήταν –που σίγουρα κάτι ανάλογο θα έχει κυκλοφορήσει.

Μάλιστα όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα μέσα στο "λεωφορείο ο πόθος" μια γυναίκα μετα κόπων και βασάνων προσπαθούσε να αποτρέψει την έφηβη κόρη της να μην κοιτάει, καθώς τα βογγητά της αποσπούσαν την προσοχή.

Η ξαναμμένη μουσικός φώναζε από ηδονή "Δώστο μου αγόραρε", και "πιο γρήγορα πιο γρήγορα άγριε"  με τους επιβάτες να έχουν φρίξει με τα όσα άκουγαν.

Όπως έγινε γνωστό ο οδηγός αναγκάστηκε τελικά να σταματήσει το πούλμαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και εξαγριωμένος μπήκε και τους κατήγγειλε.

Ωστόσο, το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι ήταν απλά λίγο διαχυτικοί.

Όπως δήλωσε ο μεσίτης "Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη η φασαρία, Δεν κάναμε σεξ απλά είχε βάλει το χέρι της μέσα από την μπλούζα μου και με χάιδευε".

Η αστυνομία δεν φαίνεται να πείστηκε και ιδιαίτερα από την κατάθεσή τους και τους επέβαλλε ποινές για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης

1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.

2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.

3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με... ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.

4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.

5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...

6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».

7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.

8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.

9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.

10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

11.Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Που λεφτά για έξω...

12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».
kapistri

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έσωσε το Hollywood ο Χέφνερ..

Ο Χιου Χέφνερ, ιδρυτής του περιοδικού Playboy, έσωσε την πινακίδα του "Hollywood", στο Λος Άντζελες και που κινδύνευε να ξηλωθεί. Ο Χέφνερ δώρισε 900.000 δολάρια που έλειπαν για να διατηρηθεί η πινακίδα, η οποία κινδύνευε από εταιρεία οικιστικής ανάπτυξης που επιθυμούσε να χτίσει βίλες στην περιοχή που βρίσκεται η επιγραφή.

Ο ίδιος ο Χέφνερ δήλωσε στο περιοδικό People: "Έχει μετατραπεί σε κάτι συμβολικό και αντιπροσωπεύει όχι μόνο την πόλη αλλά και τα όνειρα του Χόλιγουντ και πιστεύω ότι είναι κάτι που... αξίζει να διατηρηθεί". Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ο οποίος βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων δήλωσε ότι η κίνηση αυτή του Χέφνερ αποτελεί "το χολιγουντιανό τέλος που όλοι ελπίζαμε να έχουμε".

Η επιγραφή κατασκευάστηκε το 1923 για να διαφημίσει μία μεσιτική εταιρεία, αρχικά ονομαζόταν "Hollywoodland" αλλά το "land" αφαιρέθηκε το 1949.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τί ανακαλύπτει ο άνθρωπος για να μη διαβάσει...

Ίσως να' ταν προτιμότερο να κάτσετε να διαβάσετε, παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τέτοιο σκονάκι...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί γρήγορα...

 

ΣΝΦΜΥΩΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΡΥΕΑ ΣΤΟ ΠΙΣΗΝΑΠΙΜΕΤΟ ΤΟΥ ΚΜΤΡΠΙΑΙΖ, ΔΕΝ ΠΕΑΙΖΙ ΡΛΟΟ ΜΕ ΤΙ ΣΡΙΕΑ ΕΑΙΝΙ ΤΟΘΟΕΠΕΜΕΝΤΑ ΤΑ ΓΤΑΜΑΑΜΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΞΕΗ, ΑΕΚΡΙ ΤΟ ΠΩΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΕΛΕΙΤΥΟ ΓΑΜΜΡΑ ΝΑ ΕΑΙΝΙ ΣΤΗ ΣΤΩΣΗ ΘΣΕΗ.

ΤΑ ΥΛΟΠΙΠΟΑ ΜΡΟΠΥΟΝ ΝΑ ΕΑΙΝΙ ΣΕ ΤΧΙΥΕΑΣ ΘΙΕΕΣΣ ΚΑΙ ΜΡΟΠΕΤΙΕ ΝΑ ΔΑΒΙΑΕΣΤΑΕ ΤΙΣ ΛΙΕΞΕΣ ΧΡΩΙΣ ΠΛΒΗΜΟΡΑ. ΑΤΥΟ ΓΝΙΤΑΕΙ ΓΙΤΑΙ Ο ΑΠΡΩΝΘΟΝΙΣ ΕΚΕΓΛΦΟΑΣ ΔΕ ΔΑΕΒΖΙΑΙ ΓΑΜΡΜΑ ΓΑΜΡΜΑ ΚΘΑΕ ΛΞΕΗ ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΞΕΗ ΣΑΝ ΣΟΛΥΝΟ.

ΑΤΙΠΤΣΥΕΟ, Ε;

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Βρείτε το δρόμο σας στο διαδίκτυο


-
letsGo.gr



- Ploigos.gr



- Driveme.gr


- Navigation.gr


- Youdrive.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ψυχολογικό Τέστ

 Ψυχολογικό Τέστ

Tο test αυτό εφάρμοζε μια Βέλγικη εταιρεία προκειμένου
να  προβεί σε προσλήψεις. Όταν διέρευσε, απαγορευτηκε η
χρήση του, επειδή φωτογράφιζε ακριβώς  το χαρακτήρα
κάθε υποψηφίου

Διαβάστε την παρακάτω ιστορία και απαντήστε στην
ερώτηση όσο πιο αυθόρμητα και γρήγορα μπορείτε.



Ειναι δυο νησια γειτονικα...στο ενα ζει ενας
αγριος (βάρβαρος, απολιτιστος με γενια...), και ενας
πολιτισμενος (Ευρωπαιος λεει το τεστ).
Στο αλλο ζουν αρκετοι ανθρωποι, μεταξυ αυτων και μια
κοπελα που ειναι ερωτευμενη με τον Ευρωπαιο και εχει
"σχεση" μαζι του.Θελει να παει στο απεναντι νησι
προκειμενου να συναντησει τον αγαπημενο της.Ρωταει το
μοναδικό βαρκάρη  του νησιου, ποσα θελει να την παει
απέναντι με τη βάρκα του.
Ο βαρκάρης της απαντα οτι δε θελει λεφτα και οτι θα
την παει στο νησι του καλου της, υπο τον ορο οτι θα
ειναι γυμνη μεσα στη βαρκα.
Η κοπελα σοκαρεται...δεν ξερει τι να κανει και παει να
ζητησει τη βοήθεια του σοφου του νησιου.
Αυτος αφου, την ακουσε με προσοχη, της απαντησε:"Να
κανεις παιδι μου αυτο που σε προσταζει η καρδια
σου..."
Κι ετσι η κοπελα αποφασισε να παει γυμνη, προκειμενου
να συναντησει τον αγαπημενο της.
Πραγματι τυπικος ο βαρκάρης την πηγε.Στην προκυμαια
ομως ηταν ο αγριος...ο οποιος μολις ειδε γυναικα και
μαλιστα γυμνη...τη βίασε...
Την στιγμη του βιασμού ερχεται ο Ευρωπαιος βλέπει το
σκηνικο και εξαλλος λεει στην κοπελα να τα μαζεψει και
να φυγει αμεσως!!!Δεν τη θελει πια...χωριζουν!!!!Και
τη διωχνει....
Τελος ιστοριας....

Εσεις πρεπει να αξιολογησετε τα 5 προσωπα, απο τον
καλυτερο στον χειροτερο, δηλαδη, στο νουμερο 1 αυτος
που πιστευετε οτι ηταν ο καλυτερος, στο 2 ο αμεσως
επομενος ... και στο 5 ο χειροτερος ολων...

Σας θυμιζω τα προσωπα:
αγριος,Ευρωπαιος,κοπελα,βαρκάρης,σοφος...

Απαντηστε αμεσως και αυθορμητα.Μην αναλυσετε το πως
και το γιατι...


Κρατήστε κάπου σημειωμένη την απάντησή σας για να τη συγκρίνετε όταν δοθούν τα αποτελέσματα..

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη συμμετοχή στο τέστ..Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαδέρον να μου γράψετε με ειλικρίνεια και κατά πόσον έπεσε μέσα το ψυχολογικό τέστ..Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: (παρακαλώ όσους δεν εχουν κάνει το τέστ πρώτα να το κάνουν και μετά να ανατρέξουν στα αποτελέσματα)


Βαρκάρης= ανάγκη για απόκτηση χρημάτων

Ευρωπαίος= το ενδιαφέρον σας για την άποψη του κόσμου για σας


Κοπέλα= η ανάγκη σας για συναίσθημα


Σοφός= η σημασία που δίνετε στη λογική


Αγριος= η βαρύτητα που δίνετε στο σεξ

Αν πιστέυετε πως η προτεραιότητες που έχετε στη ζωή σας συμπίπτουν με το αποτέλεσμα και κατά πόσον,αναρτήστε το σχόλιο σας..Ευχαριστώ-

Oι δικές μου απαντήσεις ήταν..

5.Άγριος   4.Ευρωπαίος   3.Βαρκάρης   2.Κοπέλα   1.Σοφός
δηλαδή    5.Η βαρύτητα που δίνω στο Σεξ   4.το ενδιαφέρον μου για την άποψη του κόσμου για μενα   3.Η ανάγκη για απόκτηση χρημάτων  2.Η ανάγκη μου για συναίσθημα  1.Η σημασία που δίνω στη λογική

*Σημείωση..Τα πρόσωπα στο τέστ αντιπροσωπεύουν λειτουργίες του υποσυνειδήτου..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο μαγικός αριθμός "2" της Μπάρτσα

Ο μαγικός αριθμός "2" της ΜπάρτσαΛίγες ώρες απέμειναν μέχρι τον μεγάλο ημιτελικό Μπαρτσελόνα-Ίντερ (21.45, ΝΕΤ) κι ενώ όλος ο κόσμος έχει ταχθεί υπέρ της ομάδας του Μουρίνιο και περιμένει την πτώση των μπλαουγκράνα από την κορυφή, στην Καταλονία πιστεύουν στην ανατροπή-πρόκριση.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πολλούς απέναντί της, όπως συνήθως γίνεται με τους πρώτους, αλλά όσο κι αν το κλίμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι εναντίον της για το αποψινό παιχνίδι, οι πρωταθλητές κόσμου μπορούν την ανατροπή. Μία πρόκριση εξαιρετικά δύσκολη αλλά εφικτή για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αυτό προσπαθούν να θυμίσουν στους φίλους της ομάδας οι Καταλανοί με συνεχόμενα σποτ στην τηλεόραση και με τα μπλουζάκια που φόρεσαν οι παίκτες στο τελευταίο ματς της Primera.

Το τελευταίο βιντεάκι που φτιάχτηκε για τον ημιτελικό με την Ίντερ έχει ως σημείο αναφοράς τον αριθμό «2», όσα είναι και τα γκολ που χρειάζεται η Μπαρτσελόνα για να βρεθεί στον τελικό του Μπερναμπέου.

Οι ατάκες στο βίντεο…

2 χρόνια με τον Γκουαρδιόλα κερδίζοντας το ένα παιχνίδι μετά το άλλο
2 χρόνια με μαγικές στιγμές μέσα στο γήπεδο
2 διαδοχικές νίκες στο Μπερναμπέου
2 γκολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στις 10 Απριλίου
2-0 στον τελικό της Ρώμης
2-0 απέναντι στην Ίντερ το Νοέμβριο
2 ημίχρονα για γίνει η ανατροπή
2 πόδια για να γίνουν οι πάσες στα νικητήρια γκολ
2 μάτια για να είναι σίγουρο πως καμία πάσα δεν θα χαθεί
2 χέρια για να σηκώσουμε στον αέρα και να πανηγυρίσουμε τα γκολ
2 μπάλες χρειαζόμαστε να φτάσουν στα δίχτυα
2 χέρια για να χειροκροτήσουμε την Μπάρτσα να μην σταματήσει
2 παιχνίδια για να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ
2 γκολ για να φτάσουμε στην Μαδρίτη

… και το βίντεο

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Oπαδοί έριξαν χταπόδια στον παγο!

Oπαδοί έριξαν χταπόδια στον παγο!Η ιστορία με τον Τότη Φυλακούρη και τον πετεινό που άφησε ελεύθερο το 1972 σε ντέρμπι "αιωνίων" για να "πικάρει" τους παίκτες του Ολυμπιακού για την ήττα από την Τότεναμ, έχει γίνει πλέον θρύλος. Ο παλαίμαχος πλέον άσος του Παναθηναϊκού είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ).




Στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών τώρα ορισμένοι οπαδοί της ομάδας χόκεϊ των Ρεντ Γουίνγκς, έριξαν στον πάγο χταπόδια, διατηρώντας την παράδοση! Κάθε χρόνο οι οπαδοί της ομάδας που η μασκότ τους είναι ένα χταπόδι, πετάνε για το γούρι τα νόστιμα μαλάκια που τα τιμάμε στην Ελλάδα, αλλά μάλλον στις ΗΠΑ δεν τα σερβίρουν.

Ο "θρύλος των χταποδιών" γεννήθηκε το 1952 όταν δύο αδέρφια έριξαν ένα χταπόδι στον πάγο. Το χταπόδι έχει οχτώ πλοκάμια που συμβόλιζαν τις οκτώ νίκες που έπρεπε να κάνουν οι Ρεντ Γουίνγκς για να κατακτήσουν το "Στάνλεϊ Καπ". Οι Γουίνγκς κέρδισαν τον τίτλο και έτσι δημιουργήθηκε η παράδοση

Η ομάδα... συμμετέχει στο σόου. Στα πλέι οφ κρεμάει δύο λούτρινα χταπόδια κρέμονται στο παγοδρόμιο και συμβολίζουν τις 16 νίκες που πρέπει να κάνει η ομάδα για να πάρει τον τίτλο.

Φέτος, οι οπαδοί ταξίδεψαν μέχρι το Φοίνιξ για να ρίξουν τα χταπόδια στον πάγο κατά τη διάρκεια του 2ου αγώνα των πλέι οφ με τους Κογιότις. Εκπλήρωσαν την αποστολή τους, αλλά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα κατέβαλαν εγγύηση ύψους 500 δολαρίων.

Ευτυχώς βιντεοσκόπησαν την περιπέτεια τους. Καλύτερα να πετάς χταπόδια, παρά να κλέβεις από την ίδια σου την ομάδα, όπως έκαναν ορισμένοι "φίλαθλοι" στο κλειστό του Ρέντη την Τρίτη (27/4)

Δείτε το βίντεο:


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Χρόνια πολλά...κονσέρβα!



Όλοι την χρησιμοποιούμε και μετά την...πετάμε. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Πρόκειται για την....

 
κονσέρβα που φέτος γίνεται 200 χρονών. Η κονσέρβα, το μεταλλικό αεροστεγές κουτί, που μπορεί να διατηρεί ανέπαφα και για μεγάλο διάστημα ευπαθή τρόφιμα. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), η κονσέρβα ανακαλύφθηκε πριν από 200 χρόνια και θεωρήθηκε τότε ως μία επαναστατική εφεύρεση. Τον περασμένο αιώνα, μάλιστα, αποτέλεσε σύμβολο προόδου και ευμάρειας.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως στη δεκαετία του 1960 ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ, αναπαρήγαγε καλλιτεχνικά και τα 32 είδη έτοιμης σούπας της εταιρείας Campbell. Ήταν ο πρώτος που απαθανάτισε την κονσέρβα, το σύμβολο της μεταπολεμικής, καταναλωτικής κουλτούρας, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
 
Μάλιστα, ο Γερμανός πολίτης έβλεπε στην κονσέρβα το θαύμα της τεχνολογίας και δε νοιαζόταν καθόλου για τα διάφορα συντηρητικά που αναγράφονταν στην ετικέτα. «Η επιστήμη έχει προχωρήσει και μου διευκολύνει τη ζωή», ήταν το σκεπτικό του μέσου καταναλωτή μέχρι και τη δεκαετία του 70, που αγόραζε σχεδόν όλα τα είδη κονσέρβας που διαφημίζονταν.
 
Η κονσέρβα, άλλωστε, είχε κατακτήσει στη Γερμανία όλα τα πεδία της ζωής, όλες τις κοινωνικές τάξεις, ακόμη και τον κόσμο της κουλτούρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περίφημο κουκλοθέατρο του Άουγκσμπουργκ, που είχε ενσωματώσει σ’ ένα έργο του σκετς με κονσέρβες - στρατιωτάκια, τα οποία τραγουδούσαν ότι ήταν ανθεκτικότερα από τα αντίστοιχα μολυβένια του Άντερσεν. Πάντως, η κονσέρβα έχει σώσει πολλούς στρατιώτες και ναυτικούς από πρόωρο θάνατο.
 
Το έναυσμα για την εφεύρεση της κονσέρβας δόθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Τότε, ο Ναπολέων Βοναπάρτης υποσχέθηκε ένα τεράστιο ποσό σε όποιον έβρισκε τρόπο να διατηρούνται τα τρόφιμα και να μην πεθαίνουν από δηλητηριάσεις οι στρατιώτες του. Πράγματι, βρέθηκε κάποιος που έκανε το πρώτο βήμα. Ήταν ο Νικολά Απέρ, ένας Παριζιάνος μάγειρας, που κατάφερε με υπερθέρμανση των τροφίμων και αεροστεγή γυάλινη συσκευασία να τα διατηρήσει για πρώτη φορά, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Η ευρεσιτεχνία αυτή, όμως, είχε ένα αδύνατο σημείο: το γυαλί δεν άντεχε στις μεταφορές και στους πολλούς κραδασμούς κι έσπαγε. Τελικά, ένας Άγγλος έμπορος, ο Πίτερ Ντιούραντ κατασκεύασε την πρώτη κονσέρβα, πριν από 200 χρόνια. Ήταν μεταλλική, κομψή και διατηρούσε από λαχανικά και φρούτα, μέχρι έτοιμα φαγητά. Όσο για το ανοιχτήρι για τις κονσέρβες, αυτό επινοήθηκε 45 χρόνια αργότερα και συνέβαλε επίσης στη μεγάλη εξάπλωση του προϊόντος.
 
Στις ΗΠΑ η παραγωγή κάθε είδους κονσέρβας ξεπέρασε το 1900 για πρώτη φορά τα 700 εκατομμύρια κουτιά. Μεταπολεμικά οι ΗΠΑ ήταν επίσης πρωτοπόρες στην παραγωγή και τη βελτίωση της κονσέρβας. Τα πάντα πωλούνταν σε κονσέρβα: από κρέας, φρούτα, λαχανικά, φαγητά, μέχρι παγωτά, μπισκότα και καφές.
 
Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, επιστήμονες και τεχνοκράτες είναι σίγουροι για το μέλλον της κονσέρβας. Και αυτό διότι μέχρι σήμερα κατάφερε όχι μόνον να επιζήσει, αλλά βελτιώθηκαν η συσκευασία και οι μέθοδοι συντήρησης τροφίμων με λιγότερα συντηρητικά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS