Τους δίνει κίνητρο... με αφίσα της Γιουνάιτεντ!

 
 

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Τσέλσι σκέφτηκε ο νέος προπονητής των Λονδρέζων, Βίλας Μπόας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να εφαρμόσει μία τακτική, την οποία είχε χρησιμοποιήσει -επιτυχημένα όπως αποδείχθηκε- και στην Πόρτο, με σκοπό να αυξήσει τα κίνητρα των παικτών του. Όταν ανέλαβε την ομάδα, έδειξε στους παίκτες το πάρτι πρωταθλήματος της Μπενφίκα, ώστε να τους... ντοπάρει.
 
Ο Βίλας Μπόας δείχνει αποφασισμένος να κάνει το ίδιο και στους “μπλε” του Λονδίνου χρησιμοποιώντας αφίσα των “κόκκινων διαβόλων” να σηκώνουν το πρωτάθλημα!
 
“Γενικά η Γιουνάιτεντ πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς μας. Ένας μεγάλος επιτυχημένος σύλλογος. Όπως ήμασταν και εμείς φυσικά υπό την τεχνική ηγεσία των Ζοσέ Μουρίνιο, Γκους Χίντινγκ και Κάρλο Αντσελότι. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα σεζόν”, τονίζει χαρακτηριστικά ο νέος τεχνικός της Τσέλσι.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

40% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες λόγω της οικονομικής κρίσης

 
 

Στο 40% η αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Δραματική αύξηση περιγράφει ο υπουργός Υγείας σε έγγραφο του για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας λόγω οικονομικής κρίσης και τοκογλύφων

Δραματική αύξηση σημειώνουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%», αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,
 
Μολαταύτα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως (λιγότερες από 6.5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2010), αναφέρει ωστόσο ο υπουργός Υγείας, αλλά διαβεβαιώνει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης αυτής είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Το έγγραφο του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο».
 
Μόνο στην Κρήτη όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες με πρόσφατη την αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, αυτοχειρία που σύμφωνα με εκτιμήσεις σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.
 
Στον βουλευτή είχε απαντήσει πριν από λίγες ημέρες, με έγγραφό του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ενημερώνοντας ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί, την ανά τη χώρα εξέλιξη των συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας και αναπτύσσει τις απαραίτητες συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
 
Για τα πανελλαδικά κυκλώματα τοκογλυφίας, είχε ερωτηθεί από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ενημερώνει ότι το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του για την πρόληψη και την καταστολή της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του οικονομικού εγκλήματος και με στόχο την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος, προβαίνει σε ενέργειες που στοχεύουν στην αποκάλυψη και εξάρθρωση κυκλωμάτων τοκογλυφίας.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι «η συνήθης διαδικασία περιλαμβάνει τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων στα εμπλεκόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα και την άρση του τραπεζικού απορρήτου με στόχο την αποκάλυψη «μαύρου χρήματος» και παράνομης διακίνησης κεφαλαίων».
 
Μαζί με την απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφα της ΤτΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με την καθυστέρηση σε εγκρίσεις δανείων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Η μεν ΤτΕ περιορίζεται να υπενθυμίσει ότι απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν αποτελούν πιστωτικά ιδρύματα η αποδοχή καταθέσεων χρημάτων και η χορήγηση δανείων ή λοιπών πιστώσεων, εφόσον δεν τους έχει παρασχεθεί ειδική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την πλευρά της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αναφέρει ότι οι τράπεζες οφείλουν κατά τη χορήγηση των δανείων να εκτιμούν και να λαμβάνουν υπόψη τους τον πιστωτικό κίνδυνο, ήτοι τον κίνδυνο που αφορά την ενδεχόμενη αδυναμία του πελάτη-δανειολήπτη να ανταποκριθεί στις εκ του δανείου απορρέουσες υποχρεώσεις του. «Η εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου θα πρέπει να αξιολογείται από τις τράπεζες συνδυαστικά με το γεγονός ότι τα κεφάλαια, που δανείζουν, δεν είναι στην πλειοψηφία τους, δικά τους αλλά προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ανήκουν σε άλλους καταθέτες και επενδυτές, αλλά και στο Δημόσιο», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.
 
 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

UFO πάνω από το κτίριο του BBC ;

 

Η λάμψη που εμφανίστηκε στον ουρανό, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα και όλοι πήραν τις κάμερες στα χέρια για να καταγράψουν αυτό το περίεργο που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους.

"Είναι στα αλήθεια ένα UFO;" ρωτούσαν ο ένας στον άλλο...

Άραγε πρόκεται για φυσική αντανάκλαση στον ουρανό ή εξωγήινοι πέταξαν όντως πάνω από τις εγκαταστάσεις του BBC στο Λονδίνο;

<a href='http://www.bing.com/videos/browse?mkt=en-us&amp;vid=2065ajp6&amp;from={from}' target='_new' title='UFO Hovers Above BBC Building In London' >Video: UFO Hovers Above BBC Building In London</a>

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πως στήθηκαν τα 41 ύποπτα ματς

Καυτό είναι το πόρισμα που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος από τα στημένα παιχνίδια. Για ποιο λόγο έστειλε η UEFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάθε ένα από τα 41 ύποπτα ματς για να τα διερευνήσει

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η ανάλυση των φακέλων των στημένων αγώνων όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου.
Για ποιο λόγο τα περίφημα 41 ύποπτα ματς στάλθηκαν από την UEFA στην ΕΠΟ προς διερεύνηση; Τι αναφέρει ο ΟΠΑΠ για τα ματς, πριν τα στείλει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία;
Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις για τα στημένα παιχνίδια στο Sport24.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα

Φόβοι για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα σε περίπτωση που κλιμακωθεί η ήδη τεταμένη κατάσταση και γίνει ανεξέλεγκτη. Η Bild, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News, επικαλείται σε δημοσίευμά της αναφορά της CIA

Σε αναφορά της CIA που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα BILD σημειώνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει ακόμα πιο σοβαρή και ανεξέλεγκτη.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και η δεινή κατάσταση που ενδεχομένως κλιμακωθεί θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.
Οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, όπως επισημαίνεται, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βίαιες και σε ένα είδος επανάστασης, ενδεχόμενο που θα έκανε την κυβέρνηση να χάσει τον έλεγχο.
Η Ελλάδα, που βρίσκεται κάτω από ασφυκτική πίεση εξαιτίας του υπέρογκου χρέους, δέχεται πιέσεις από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να επιταχύνει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και να επιτύχει τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στα μέτρα λιτότητας που έχουν πυροδοτήσει βίαιες διαμαρτυρίες.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση, ενώ το σαρωτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προκάλεσε ακόμα εντονότερες διαμαρτυρίες.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας επισήμανε ότι η χώρα του, η Γερμανία, η Φιναλνδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα εάν δεν λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας.
"Είναι ζωτικής σημασίας η Ελλάδα να ανταποκριθεί πλήρως με τους όρους που καθορίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" σημείωσε το Σάββατο ο Jan Kees de Jager, όπως αναφέρει το Associated Press.
Στο δημοσίευμα της Hurriyet υπενθυμίζεται πως η Bild επισήμανε την πρόταση συντηρητικού πολιτικού να πουλήσει η Αθήνα ορισμένα νησιά της για να αποπληρώσει τα χρέη της.
Γίνεται μάλιστα αναφορά στο πακέτο διάσωσης που χορηγήθηκε στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο η Αθήνα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του, τη στιγμή που συζητείται μια δεύτερη βοήθεια ή ακόμα και μια δραστική αναδιάρθρωση του χρέους.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δίνετε για δίπλωμα οδήγησης; Εδώ το online υλικό για να εξασκηθείτε...


1) Βιβλία, τεστ, αιτήσεις κ.ο.κ. από τον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων: http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=699&id=&tid=699

2) Βιβλία, τεστ, αιτήσεις κ.ο.κ.: http://redl.gr/download.html 

3) Πρόγραμμα προσομοίωσης θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών - Mini Drive: http://www.miniplay.gr/?view=game&gid=74 

4) Εφαρμογή θεωρητικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών - TestDriveMe: http://www.testdriveme.gr/

5) Τεστ για δίπλωμα οδήγησης: http://kok.artinoi.gr/

6) Προσομοίωση επίσημης θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών: http://www.papalos.gr/testdrive.html

7) On-line τεστ θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης: http://www.freetestdrive.gr/site/main/index.php

8) On-line τεστ θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης: http://stogr.gr/ 
 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Χρησιμοποιούσε τα αποτυπωματα της κόρης της

Η 43χρονη δασκάλα, Σαμάνθα Μπούρμις, χρησιμοποίησε τα αποτυπώματα της κόρης της όταν υπέβαλε αίτηση για εργασία σε τρία σχολεία στο Κεντ της Βρετανίας. Η Μπούρμις ήθελε να κρύψει το ποινικό της μητρώο αφού το 1995 είχε φυλακιστεί για 18 μήνες για απάτη υποθήκης. Αφού είχε εκτίσει την ποινή της στις φυλακή του Χόλογουέι απέκτησε πτυχίο και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε κάνει...




αγωγή 1.3 εκατ. για φυλετικές διακρίσεις από έναν εργοδότη της και κέρδισε την υπόθεση μαζί με 24.550 αποζημίωση. Αυτό συνέβη όταν απολύθηκε επειδή ήθελε να «καρφώσει» δύο συναδέλφους της ότι είχαν κάνει ναρκωτικά σε μια σχολική εκδρομή. Δήλωσε ότι της είχαν φερθεί ρατσιστικά και ότι την αποκάλεσαν «βρωμερή μετανάστρια».

Τα αποτυπώματα της κόρης της χρησιμοποιούσε σε ελέγχους από το Criminal Records Bureau που ελέγχει ανθρώπους πριν την πρόσληψή τους σε δουλειές που έχουν σχέση με παιδιά, ή στον τομέα υγείας. Μητέρα και κόρη αρνούνται τις κατηγορίες για την αλλοίωση της δικαιοσύνης και η Μπούρμις επίσης αρνείται τις τρεις κατηγορίες ότι κέρδισε χρήματα μέσω εξαπάτησης. Η υπόθεση με τα αποτυπώματα ερευνάται ακόμα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Όλο και περισσότερα ζευγάρια από τη Σαγκάη αποκτούν δεύτερο παιδί

Λίγες ημέρες αφότου η κόρη του Wu Zhenghong και της Xu Hui’s έκλεισε τα δύο της χρόνια, η οικογένεια απέκτησε και τέταρτο μέλος. Τον στρουμπουλό Dou Dou. Η έλευση του νέου μέλους φέρνει το νεαρό ζευγάρι στην πρώτη γραμμή, ενός νέου φαινομένου στη Σαγκάη: τις οικογένειες με δύο παιδιά! Σύμφωνα με...


νόμο που ψηφίστηκε το 2003, τα ζευγάρια που δεν έχουν αποκτήσει απογόνους από προηγούμενους γάμους και που και οι δύο είναι μοναχοπαίδια, επιτρέπεται να αποκτούν και δεύτερο παιδί.

Η ρύθμιση αυτή, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού της Σαγκάης, έρχεται σε αντίθεση με τον αυστηρό κανόνα του «ενός παιδιού» της Κίνας.

Η υπηρεσία «Οικογενειακού Προγραμματισμού» της Σαγκάης, μάλιστα, ενθαρρύνει τα νεαρά ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο γενικός κανόνας της απόκτησης ενός παιδιού της χώρας δεν ισχύει.

Παρόλο που η «ευχέρεια» απόκτησης δεύτερου παιδιού επιτρέπεται τα τελευταία 8 χρόνια, πολύ λίγες οικογένειες από τη Σαγκάη έχουν «αξιοποιήσει» τη ρύθμιση. Και ο λόγος είναι απλός: όντας μοναχοπαίδια οι ίδιοι εξακολουθούν να στηρίζονται οικονομικά από τους γονείς τους για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ακόμη, αρκετά παιδιά και ζευγάρια αναλαμβάνουν την ευθύνη να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Οι ειδικοί απαντούν σε 3 «καυτές» καλοκαιρινές ερωτήσεις


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Τι γίνεται με το μακιγιάζ στην παραλία και πόσο κρατάει το αντηλιακό; Δύο συν μία ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση. Είναι λάθος να φοράω μακιγιάζ στην παραλία;
Όχι απαραίτητα, εξηγεί η make-up asrtist της...




Smashbox Lori Taylor. Προτιμήστε όμως μια μέση λύση, ούτε καθόλου αλλά ούτε και έντονο. Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και SPF για να καλύψετε τυχόν κοκκινίλες ή άλλες ατέλειες της επιδερμίδας. Για τα χείλη προτιμήστε ένα lip gloss σε ροζ, ροδακινί, ή μπρονζέ απόχρωση για να αναδείξετε το μαύρισμα. Αποφύγετε προϊόντα με κολλώδη και βαριά υφή γιατί εκτός του ότι θα κολλήσουν άμμο, θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τον ήλιο.

Το αντηλιακό που μου περίσσεψε από πέρσι το καλοκαίρι είναι ακόμα αποτελεσματικό;
Ελέγξτε αν στο αντηλιακό προϊόν αναγράφεται ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τον David Leffell, καθηγητή δερματολογίας στο Yale School of Medicine , εάν δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης, ο κανόνας είναι ότι τα ενεργά συστατικά των αντηλιακών παραμένουν σταθερά και αποτελεσματικά για περίπου τρία χρόνια. Ωστόσο, αν σας μυρίζει περίεργα ή έχει αλλοιωθεί το χρώμα του, πετάξτε το οπωσδήποτε. Για να διατηρήσετε το αντηλιακό σας όσο γίνεται περισσότερο, αποθηκεύστε το σε ένα ξηρό σημείο, σε θερμοκρασία δωματίου και με το καπάκι καλά κλεισμένο.

Πώς μπορώ να σταματήσω την έντονη εφίδρωση;
Χρησιμοποιείστε το αποσμητικό και το βράδυ, μετά το ντους, επισημαίνει ο δερματολόγος των αστέρων Darren Casey. Με αυτόν τον τρόπο, το προϊόν θα έχει αρκετό χρόνο να απορροφηθεί από το δέρμα και να αρχίσει να «δουλεύει». Το πρωί, μετά το ντους, χρησιμοποιείστε το και πάλι κανονικά όπως θα κάνατε συνήθως.
fashionlove.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Απολαυστικός!!

ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!
Το νιώθει ο τύπος.. Μεταλάς παίζει με το βιολί του Depeche Mode.. Φοβερός!! Δείτε το βίντεο..


 

 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η φωτογραφία της ημέρας.. Χωρίς σχόλια




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ακόμα ένα βίντεο που πρέπει να δει εισαγγελέας

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!
Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικούς των ΜΑΤ να ανοίγουν το κεφάλι ενός "αγανακτισμένου" χωρίς να τους έχει δώσει την παραμικρή αφορμή! Το θύμα δεν φορούσε κουκούλα ούτε κρατούσε οποιοδήποτε αντικείμενο. Όχι πως αυτό θα τους δικαιολογούσε βέβαια, αλλά ένας...



λόγος παραπάνω να καταδικάσει κανείς αυτήν την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ..Έχουν καταλάβει τα ΜΑΤ ότι ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν κι όχι να σακατεύουν;;; Από το βίντεο επίσης καταλαβαίνετε πως οι αστυνομικοί είχαν οδηγίες να διώξουν όλο τον κόσμο από την πλατεία.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μπορί: "Βγαίνω μόνο με παίκτες πόκερ"

Η Λιβ Μπορί ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο ντοκιμαντέρ του BBC Channel 4, Poker's Million Dollar Girl, όπου μίλησε για την πορεία της και αποκάλυψε με ποιον τρόπο χρησιμοποιούσε την εμφάνισή της για να πετύχει στο πόκερ.
Το πρώην μοντέλο και νυν επαγγελματίας παίκτρια του πόκερ παραδέχτηκε πως για να πετύχεις σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, όπως αυτός του πόκερ, πρέπει να χρησιμοποιείς όλα τα μέσα που διαθέτεις – όπως η εμφάνισή σου.

Η 26χρονη Μπορί δήλωσε επίσης πως ευελπιστεί η πορεία της στο πόκερ να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με το άθλημα.

 
«Ο κόσμος θεωρεί πως το παιχνίδι είναι μόνο για άντρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Οι άντρες και οι γυναίκες που κάθονται σε ένα τραπέζι είναι ισότιμοι και δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους», τόνισε η Μπορί.



Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορώ να καταλάβω γιατί οι γυναίκες φοβούνται να παίξουν πόκερ με άντρες. Ωστόσο, θα τις συμβούλευα να ξεκινήσουν να παίζουν σε κάποια τοπική λέσχη για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Προσωπικά, το ότι σαν γυναίκα έπαιζα με άντρες, λειτούργησε σαν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Καθόμουν στα τραπέζια, έχοντας ένα πράο βλέμμα και οι αντίπαλοί μου δεν ήταν καθόλου επιθετικοί απέναντί μου. Οι περισσότεροι σε αφήνουν στην ησυχία σου.


Αυτό, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά πλέον έχω φτάσει σε ένα σημείο που παίζω αρκετά καλά και δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιώ την εξωτερική μου εμφάνιση.


Όταν οι άντρες νόμιζαν ότι ήμουν φοβισμένη και ότι δεν έπαιζα καλά, συνέχιζα να παίζω έτσι, αλλά πλέον αυτό δεν γίνεται γιατί είμαι αρκετά γνωστή».

Αναφερόμενη σε πιο προσωπικά θέματα, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ραντεβού με κάποιον που δεν είναι παίκτης πόκερ.

«Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το πόκερ, μου είναι δύσκολο να βγω με κάποιον που δεν είναι παίκτης πόκερ και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με κάποιον που δεν ανήκει στο χώρο.

Οι παίκτες του πόκερ ταξιδεύουμε τόσο πολύ, που θα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρήσεις μια σχέση εκτός του χώρου. Επίσης, είναι υπέροχο να είσαι με κάποιον που ξέρει πόκερ και να σε καταλαβαίνει, όταν κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι».


Η Μπορί παραδέχτηκε ότι εδώ και έξι μήνες διατηρεί σχέση με τον Κέβιν Μακφί, τον οποίο γνώρισε – φυσικά – παίζοντας πόκερ.

«Ο Κέβιν και εγώ έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι. Πλέον, όταν βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι, είναι πολύ διασκεδαστικό. Νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Είναι και αυτός ένας πάρα πολύ καλός παίκτης».
'

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"ΤELEIA" παρακολούθηση πυρκαγιών

Ένα εξελιγμένο πρόγραμμα πληροφορικής, μέσω τηλεσκόπησης, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ταχύτερη πρόληψη των φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές. Πρόταση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το πρόγραμμα, που συντονίζει εδώ και μερικούς μήνες το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και βαφτίστηκε για προφανείς λόγους με το όνομα TELEIOS έχει τριετή διάρκεια και χρηματοδοτείται με 3,7 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ που φιλοξενείται σήμερα στο vima.gr, το ιδεατό παρατηρητήριο "θα μπορεί να αναλύει δορυφορικές εικόνες, γεωγραφικά δεδομένα και άλλες σχετικές πληροφορίες και να τις συνδυάζει για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, όπως δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι", λέει ο συντονιστής του προγράμματος κ. Μανόλης Κουμπαράκης, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
"Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης πληροφοριών που μετατρέπει την "κρυφή" πληροφορία της δορυφορικής εικόνας σε γνώση για τον ενδιαφερόμενο χρήστη", συμπληρώνει ο καθηγητής.
"Το Αστεροσκοπείο Αθηνών υποστηρίζει επιχειρησιακά οργανώσεις, όπως την Πολιτική Προστασία ήδη από το 2007. Μέσα από το TELEIOS ευελπιστούμε να κάνουμε τις υπηρεσίες μας ταχύτερες και κυρίως πιο αυτοματοποιημένες", λέει από την πλευρά του ο κ. Χάρης Κοντοές, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα.
"Αν το TELEIOS λειτουργήσει πλήρως αρκετές από τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα γίνονται από τον άνθρωπο θα γίνονται αυτόματα. Προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, όμως ελπίζουμε από το επόμενο καλοκαίρι να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και επιχειρησιακά", συμπληρώνει.
Εκτός από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο έργο συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα Centrum voor Wiskunde en Informatica της Ολλανδίας και Fraunhofer Institute for Computer Graphics Research της Γερμανίας και η Ιταλική εταιρία πληροφορικής Advanced Computer Systems.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

True Blood


Η σειρά του ΗΒΟ επιστρέφει για την 4η σεζόν της, όντας πλέον όχι απλά ένα cult θέαμα, αλλά αληθινό φαινόμενο. Φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με αληθινά αριστουργήματα του μέσου, όμως για καλοκαιράκι και χαλάρωμα, εξακολουθεί να είναι ό,τι πρέπει. Σου παρουσιάζουμε 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να συντονιστείς (και) φέτος το καλοκαίρι.

 



True Blood In Under 5 minutes (HBO) by HBO



True Blood Minisode #2 - Jessica by dreadcentral



True Blood Season 4 - Eight Fist Minute [VO-HD] by Eklecty-City



H πιο αρρωστημένη σκηνή σεξ από το True Blood by denny_ghost



True Blood: Season 4 - Witches vs... by HBO


http://www.men24.gr/html/ent/457/ent.118457.asp

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Ντέκλαν Χιλ στο Sport24.gr

Ο διάσημος δημοσιογράφος-ερευνητής του βιβλίου "Τα ΣΤΗΜΕΝΑ", Ντέκλαν Χιλ μιλάει στο Sport24.gr για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πόρισμα της εισαγγελίας που βασίζεται στο βιβλίο του, ενώ εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους στήνονταν τα ματς. Παράλληλα αποκαλύπτει πως υπήρχαν στημένοι αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά και στο Μουντιάλ 2006!

Στο "bestseller" βιβλίο, "Τα ΣΤΗΜΕΝΑ ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα", το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Πολύτροπον" ανακαλύπτει κανείς τις περιπέτειες που έζησε ο Καναδός ερευνητής, Ντέκλαν Χιλ κατά την διάρκεια των ταξιδιών του σε κάθε γωνιά του πλανήτη για μία τετραετία.

Καταγράφονται συνεντεύξεις με περισσότερα από διακόσια άτομα, συζητήσεις με μυστικούς αστυνομικούς, άτομα που έστηναν αγώνες και δωροδοκούσαν, αξιωματούχους του ποδοσφαίρου αλλά και παίκτες του στοιχήματος.
 
 Το "ΤΗE FIX" θεωρείται κάτι σαν ευαγγέλιο σε ότι αφορά τα στημένα ματς και το παράνομο στοίχημα. Ο Καναδός ακαδημαϊκός εξήγησε στο Sport24.gr  ποιο ήταν το κίνητρο του για να ξετυλίξει το κουβάρι των αποκαλύψεων.



Το κίνητρο για την έρευνα για τα στημένα


"Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Μου έχει χαρίσει μερικούς από τους καλύτερους φίλους μου και τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μου. Όταν άκουσα, αλλά και διαπίστωσα το μέγεθος της διαφθοράς, δεν υπήρξε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσω το μονοπάτι και να προσπαθήσω να αποκαλύψω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα"

"Γνώριζα για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο Ντέκλαν Χιλ μόνο αιφνιδιασμένος δεν εμφανίστηκε στο άκουσμα του τεράστιου σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.


"Ναι, το περίμενα. Εδώ και χρόνια, είχα ακούσει ιστορίες μεγάλης διαφθοράς που αφορούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρούνταν απόλυτα φυσιολογικό μεταξύ των παικτών του στοιχήματος αλλά και εκείνων που έστηναν τους αγώνες, πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχαν δωροδοκίες και διαφθορά".


"Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στα επίπεδα της Ασίας"

Διαθέτοντας μεγάλη πείρα αλλά εξειδίκευση μέσα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες του, διατύπωσε την άποψη του για τη ρίζα του κακού που παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Το πρόβλημα δεν είναι το παρελθόν, είναι το μέλλον. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως το διαδίκτυο και η παγκοσμιοποίηση στην αγορά του τζόγου, συχνά μοιάζει με μία ένεση αναβολικών σε στημένα παιχνίδια και διαφθορά.


Έτσι στο παρελθόν, στήνονταν συγκεκριμένα παιχνίδια από παράγοντες του ποδοσφαίρου. Ήταν κάτι που απλώθηκε σαν ιός με συνέπεια πολλά σπορ να τεθούν σε κίνδυνο.


Αυτές οι κουβέντες μπορεί να ακούγονται ακραίες, όμως προκαλώ όλους τους αναγνώστες σας να ταξιδέψουν στην Ασία για να δουν αυτού του είδους η διαφθορά τι έχει προκαλέσει στον αθλητισμό σε ολόκληρη την ήπειρο.

Υπάρχουν λίγες, αξιοσημείωτες εξαιρέσεις στον ασιατικό αθλητισμό πουν δεν έχουν διαφθαρεί, αλλά όπως είπα είναι οι εξαιρέσεις. Η Ελλάδα αλλά καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει τόσο άσχημη η κατάσταση".


 Ο Ντέκλαν Χιλ με τον Κροάτη Μίλαν Σάπινα που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Χόιτσερ με τα στημένα στη Γερμανία.

Το βιβλίο "The FIX" στο πόρισμα της Ελληνίδας εισαγγελέως

Οι αναφορές του Ντέκλαν Χιλ στο εξαιρετικό βιβλίο του "The FIX" αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης και για την εισαγγελέα κ. Πόπη Παπανδρέου που συνέταξε το πόρισμα για τα στημένα. Μάλιστα δεν λείπουν αναφορές σε ότι αφορά τον ορισμό των στημένων αγώνων όπως τον διατυπώνει ο Καναδός συγγραφές.

"Αισθάνομαι περήφανος αλλά και ανακουφισμένος. Περήφανος γιατί οι Έλληνες αξιωματούχοι διαβάζουν το βιβλίο μου και το χρησιμοποιούν, όπως ήταν άλλωστε και η πρόθεση μου να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να μεταφέρω τις πραγματικές εικόνες σχετικά με το τι συμβαίνει.

Ανακουφισμένος γιατί ρίσκαρα τη ζωή μου για να εκθέσω όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό. Είναι ωραίο να γνωρίζω πως κάποιος δικαστικός λειτουργός άκουσε αυτά που παρέθεσα και έκανε κάτι για το πρόβλημα".

Γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα


Τα συνδικάτα του παράνομου στοιχήματος επιχειρούν να διεισδύσουν σε μικρομεσαία πρωταθλήματα όπως είναι για παράδειγμα το ελληνικό. Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ανάλογα κρούσματα σε Φινλανδία, Πολωνία, αλλά και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ο καθ ύλην αρμόδιος εξηγεί γιατί παρατηρείται αυτό το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

"Ωραία ερώτηση. Αυτό είναι το κλειδί στην παρούσα φάση σε ότι αφορά το στήσιμο των αγώνων. Πριν από μερικά χρόνια δεν είχε αξία να στήνει κανείς αγώνες στα λεγόμενα μικρά πρωταθλήματα (συγκρινόμενα με την Πρέμιερ Λιγκ και την Πριμέρα Ντιβιζιόν).


Αυτό που συμβαίνει στη παρούσα φάση είναι ότι τα ποσά που ποντάρονται στην αγορά του τζόγου έχουν αυξηθεί και έτσι κάποιοι παίκτες στοιχηματίζουν σε ματς μικρότερης σημασίας.

Κάποτε είχα μία συνομιλία με έναν Μαλαίσια που μου έλεγε πως πόνταρε σε τριάδες στην Κουάλα Λουμπούρ. Μου είπε πως έπαιξε χιλιάδες δολάρια σε ματς του ισλανδικού πρωταθλήματος.

Ναι, στην Ισλανδία. Έτσι καθίσαμε σε θερμοκρασία 34C και κουβεντιάζαμε για τα ματς που παίζονται στην Ισλανδία, χιλιάδες μίλια μακριά.


Αυτό ο άνθρωπος δεν είναι ο μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο που ποντάρει σε άσημα πρωταθλήματα. Έτσι αποκτά αξία να στηθούν ακόμη και αυτού του επιπέδου τα παιχνίδια κάτι που δεν συνέβαινε πριν από δέκα χρόνια".



Τα επίπεδα στησίματος ενός αγώνα

Ποιος είναι όμως ο πιο εύκολος τρόπος για να στηθεί ένας αγώνας;


"Υπάρχουν δύο επίπεδα για να στηθεί ένας αγώνας: το πρώτο είναι προφανές, δωροδοκείς τους ποδοσφαιριστές ή τον διαιτητή προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση.

Το δεύτερο επίπεδο είναι να στήσεις την στοιχηματική αγορά έτσι ώστε κανείς να μην γνωρίζει τι κάνεις. Αυτό απαιτεί πραγματικές ικανότητες και υπάρχουν ολόκληρες εταιρείες που έχουν συσταθεί για να βοηθούν όσους στήνουν παιχνίδια αλλά και τους επαγγελματίες τζογαδόρους προκειμένου να κρύβουν τα πονταρίσματα τους".

Από πορνεία μέχρι δηλητηριασμένα φαγητά

Ο Ντέκλαν Χιλ τονίζει πως ποικίλλουν οι τρόποι στησίματος ενός αγώνα. Η προσέγγιση μπορεί να γίνει  με παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών μέχρι και με δηλητηριασμένα φαγητά!

"Υπάρχει ολόκληρη γκάμα στην τακτική τους. Από το να χρησιμοποιούν γυναίκες προκειμένου να αποπλανήσουν τον διαιτητή μέχρι την ξεκάθαρη δωροδοκία. Ένας από τους παράξενους τρόπους είναι να δηλητηριάσουν τις ομάδες.

Είναι μία παλαιά παραδοσιακή μέθοδος που μας γυρίζει 15 χρόνια πίσω. Οι παράγοντες που θέλουν να στήσουν μία αναμέτρηση δηλητηριάζουν το φαγητό των αθλητών ή των διαιτητών προκειμένου να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον αγωνιστικό χώρο".

Στημένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και το Μουντιάλ της Γερμανίας;

Ο συγγραφές του "The FIX" δεν δίστασε να αποκαλύψει στο Sport24.gr πως υπήρξαν στημένα παιχνίδια κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας αλλά και στο Μουντιάλ της Γερμανίας (2006) με πρωταγωνίστρια την εθνική ομάδα της Γκάνας.
 

"Η μεγάλη ιστορία που καταγράφεται στο «the FΙΧ» αφορά ένα γκρουπ Ασιατών που έστηναν παιχνίδια σε κάθε μεγάλο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά. Σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-17, σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, Ολυμπιακά Ποδοσφαιρικά τουρνουά, αλλά ακόμη και σε Μουντιάλ.

Το έκαναν για τουλάχιστον 20 χρόνια. Αποκάλυψα αυτό το γκρουπ έχοντας κρυφή κάμερα. Μου είπαν για μία σειρά τουρνουά και αγώνων που είχαν στήσει. Στη συνέχεια επιβεβαίωσα τις ιστορίες τους από ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.


Γνωρίζουμε πως σίγουρα βρίσκονταν στην Αθήνα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Γνωρίζουμε σίγουρα πως προσέγγισαν ποδοσφαιριστές. Γνωρίζουμε πως σίγουρα πλήρωσαν κάποιους παίκτες.

Όσον αφορά στη Γκάνα κατά την διάρκεια του Μουντιάλ 2006 ξέρω πως τουλάχιστον ένας από τους προπονητές της συναντήθηκε με ανθρώπους που έστηναν παιχνίδια και συζητούσαν για να στήσουν την αναμέτρηση με την Βραζιλία. Τον κατέγραψα να το κάνει.

Αργότερα το ομολόγησε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του. Διατηρώ στην κατοχή μου την μυστική ομολογία του και υπάρχει και στο βιβλίο μου. Στην πραγματικότητα όλη αυτή η δουλειά περιέχεται στο “The FIX”.




Η ασιατική αγορά

Ο Ντέκλαν Χιλ εξήγησε γιατί τα καρτέλ του παράνομου στοιχήματος προτιμούν την ασιατική αγορά για τα πονταρίσματα τους.


"Γιατί μπορούν να αποκρύψουν τα πονταρίσματα τους πολύ πιο εύκολα απ’ότι επιτρέπουν οι κανονισμοί στην επίσημη αγορά της Ευρώπης".

"Με απείλησε η Μαφία"


Ο διακεκριμένος συγγραφές έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή του μέχρι να φτάσει στο τέλος του δρόμου. Ακόμη και από τα Μαφία δέχθηκε απειλές...


"Ναι, φυσικά. Πρόκειται για επικίνδυνους ανθρώπους. Έχουν ιστορικό στο να σκοτώνουν προκειμένου να προστατεύουν της δραστηριότητες τους. Το πιο παράξενο πράγμα που συνέβη ήταν όταν ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου με απείλησε με φίλους του που ανήκαν στη Μαφία κατά την διάρκεια μίας συνάντησης".


  
James Sharman Interview with Declan Hill by eksoxiko
 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το 2010 η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά από τον 19ο αιώνα

Η χρονιά 2010 ήταν η δεύτερη πιο ζεστή από το τέλος του 19ου αιώνα, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, που παρακολουθεί τις κλιματικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η μέση θερμοκρασία της Γης ήταν το 2010 περίπου 0,62 βαθμοί υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα. Το 2010 θεωρείται λοιπόν...


η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά μετά το 2005, από το 1880 όταν άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες του πλανήτη.

"Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας ως τα βάθη των ωκεανών...ο κόσμος συνεχίζει να υπερθερμαίνεται", υπογραμμίζει η υπηρεσία.

Επίσης πολλά εποχικά μετεωρολογικά φαινόμενα, όπως το Ελ Νίνιο, επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες. Οι ίδιοι πάντως επισημαίνουν πως από μια σε βάθος ανάλυση των δεικτών προκύπτει ότι συνεχίζεται η ίδια τάση των τελευταίων πενήντα χρόνων, να αλλάζει δηλαδή το κλίμα του πλανήτη.

Η ετήσια αυτή έκθεση έγινε με τη συνεργασία 368 επιστημόνων σε 45 χώρες, οι οποίοι συγκέντρωσαν μετρήσεις και παρατηρήσεις των καιρικών φαινομένων, καθώς και άλλες πληροφορίες που συνδέονται με το κλίμα. Οι πάγοι στην Αρκτική μειώνονται και η επιφάνεια που καλύπτουν πλέον έχει την τρίτη μικρότερη έκταση που έχει μετρηθεί μέχρι σήμερα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Πτυχίο ΑΕΙ σε 3 χρόνια!

 
 

Στο φως έρχεται σιγά - σιγά ο νομος πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που θα καταθέσει σύντομα στην Βουλή η υπουργός Παιδείας.

To πιο εντυπωσιακό μέχρι στιγμής είναι οτι, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, μία από τις διατάξεις του νέου νόμου θα δίνει τη δυνατότητα σε όσα πανεπιστήμια ή ΤΕΙ το επιθυμούν να οργανώσουν και «γρήγορα» προγράμματα σπουδών διάρκειας τριών ετών, αντί τεσσάρων που είναι σήμερα, σε επιστήμες στις οποίες τα ιδρύματα κρίνουν ότι επαρκούν τα τρία έτη για την απόκτηση του πτυχίου.

Προκειμένου να γίνει εφικτό, οι πανεπιστημιακές σπουδές θα αποτιμώνται με πιστωτικές μονάδες στο πρότυπο του ευρωπαϊκού συστήματος ECTS και όποιος φοιτητής συγκεντρώνει 180 μονάδες (αντιστοιχούν σε τρία έτη) θα λαμβάνει πτυχίο σε συγκεκριμένες επιστήμες. Αναμένεται ότι κατ' αρχάς αρκετά ΤΕΙ θα ενδιαφερθούν να εφαρμόσουν το νέο σύστημα καθώς θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χορηγώντας «γρήγορα πτυχία», εφόσον θα είναι ισότιμα με αυτά της 4ετούς διάρκειας.

Τι είναι το ECTS


Οι ακαδημαϊκές μονάδες ECTS (European Credit Transfer System) είναι μία αριθμητική τιμή (μεταξύ 1 και 60) η οποία αποδίδεται σε κάθε πανεπιστημιακό μάθημα για να περιγραφεί ο φόρτος εργασίας που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του.
Αντικατοπτρίζουν δηλαδή την ποσότητα εργασίας που απαιτεί κάθε μάθημα σε σχέση με τη συνολική απαιτούμενη ποσότητα εργασίας για την ολοκλήρωση ενός πλήρους ακαδημαϊκού έτους σπουδών (παρακολούθηση παραδόσεων, πρακτική άσκηση, σεμινάρια, φροντιστήρια, εργαστήρια, μελέτη στη βιβλιοθήκη και κατ' οίκον, εξετάσεις ή άλλες δραστηριότητες αξιολόγησης).
Το σύστημα αναπτύχθηκε αρχικά στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με σκοπό να διευκολύνει τις διαδικασίες ακαδημαϊκής αναγνώρισης των σπουδών στο εξωτερικό (μεταφορά διδακτικών μονάδων) μεταξύ των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων.
Στο ECTS, 60 μονάδες αντιπροσωπεύουν τον φόρτο εργασίας ενός ακαδημαϊκού έτους σπουδών. Συνεπώς οι 180 μονάδες αντιπροσωπεύουν σπουδές διάρκειας τριών ετών και η εφαρμογή του συστήματος εναρμονίζει το ελληνικό σύστημα σπουδών με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Μπολόνιας για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο νομο πλαίσιο θα υπάρχει επίσης αξιολόγηση καθηγητών, ενω θα προβλέπεται οτι στα συμβούλια διοίκησης που θα συγκροτηθούν θα συμμετέχουν εξωπανεπιστημιακοί.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Απίστευτο γκολ στο γυναικείο μουντιάλ – Δείτε το βίντεο

 
 

Μπορεί για τους περισσότερους άντρες το γυναικείο ποδόσφαιρο να θεωρείται... ανέκδοτο, ωστόσο στο Μουντιάλ που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Γερμανία, το θέαμα δεν λείπει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καταπληκτικό γκολ του Μεξικό στον αγώνα εναντίον της Αγγλίας, με δυνατό σουτ αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή. Το βίντεο μιλάει από μόνο του...
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ταλιμπάν εισέβαλαν στο Intercontinental στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ όπου συγκρούστηκαν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Ο Μοχάμαντ Ζαχίρ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, είπε ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά...


δεν διευκρίνισε πόσοι. Σύμφωνα με τον Ζαχίρ, τρεις βομβιστές μπήκαν στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στα δυτικά της πόλης. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς ενώ κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Tolo μετέδωσε ότι οι δράστες ήταν έξι και η επίθεση ξεκίνησε στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα. Το κανάλι, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και τραυματίες.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, είπε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και ότι στόχος της ήταν οι ξένοι πελάτες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Βενιζέλος και οι αγανακτισμένοι

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους "Αγανακτισμένους" ζητώντας τους να έρθουν σε επαφή μαζί τους.. Συγκεκριμένα έγραψε "Θα ήθελα πολύ με...




απόλυτο σεβασμό να μιλήσω με τους "Αγανακτισμένους" και τους καλώ να έρθουν να μιλήσουμε σοβαρά στο Υπ. Οικονομικών"..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δεκαοχτώ μαθητές δημοτικού σκοτώθηκαν από κεραυνό!

Δεκαοχτώ μαθητές του δημοτικού βρήκαν ακαριαίο θάνατο και 51 ακόμη φέρουν σοβαρά εγκαύματα όταν κεραυνός έπεσε χθες το απόγευμα στο σχολείο τους στη βόρεια Ουγκάντα. Ο κεραυνός έπληξε στο δημοτικό σχολείο Ρανιάνια, σχεδόν 250 χλμ. από την Καμπάλα, καθώς τα παιδιά....


περίμεναν να περάσει η ισχυρή βροχόπτωση για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την εφημερίδα The New Vision.

Μέλη των δυνάμεων της τάξης και εθελοντές μετέφεραν τα τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο αλλά ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τον επιθεωρητή παιδείας της περιοχής Εντουαρντ Κίρια.

"Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι χαοτική, με την αστυνομία να προσπαθεί να κρατήσει μακριά τους γονείς που αγωνίζονται να μπουν στο νοσοκομείο", τόνισε. Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από πτώση κεραυνών έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό στην Ουγκάντα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σε μικρή κούπα ο καφές!!

ΕΠΙΔΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Μικρές ποσότητες, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι σε μία υπερμεγέθη κούπα άπαξ το πρωί είναι ο σωστός τρόπος για να πίνουμε τον καφέ μας , σύμφωνα με νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου, επιστήμονες από το...



Πανεπιστήμιο Ρας του Σικάγου πραγματοποίησαν τη μελέτη τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μία τεράστια κούπα καφέ το πρωί «ξυπνάει» καλύτερα τον εγκέφαλο απ΄ ό,τι το να πίνει κανείς λίγο καφέ (δυο-τρεις γουλιές) ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο εγχείρημα συμμετείχαν 16 νέα και υγιή άτομα τα οποία οι επιστήμονες έκλεισαν επί 29 ημέρες σε δωμάτια δίχως παράθυρα και ρολόγια, ώστε να μη γνωρίζουν ποια ώρα της ημέρας είναι. Οι ερευνητές κράτησαν τους εθελοντές ξύπνιους επί 42 ώρες, ώστε να εξαντληθούν και να χάσουν εντελώς την αίσθηση του χρόνου. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ορισμένα τεστ αξιολόγησης νοητικών λειτουργιών.

Όσοι εθελοντές έπιναν μια μικρή δόση καφέ, κάθε μία ώρα κατά τις 42 ώρες που έμειναν άυπνοι, απέδωσαν πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι οι συνομήλικοί τους, οι οποίοι ήπιαν μια μεγάλη δόση καφέ κατά την έναρξη της αγρυπνίας... Οι πρώτοι εθελοντές είχαν επίσης λιγότερες παρενέργειες, αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Sleep», εξηγώντας ότι οι εθελοντές που ήπιαν άπαξ τον καφέ κατανάλωσαν την ποσότητα της καφεΐνης που οι άλλοι ήπιαν σε 42 δόσεις.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Google Plus, το επόμενο Facebook

H Google επιχειρεί να ανταγωνιστεί το Facebook στο δικός του γήπεδο, λανσάροντας...
το “Google+” στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων.
Η νέα κοινωνική υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες, μηνύματα και σχόλια, τους διευκολύνει να δημιουργούν επιλεκτικές επαφές στο εσωτερικό επιμέρους μικρών ομάδων, ενώ ενσωματώνει τους χάρτες και τις εικόνες της...



Η Google είχε προσπαθήσει και άλλες φορές στο παρελθόν (με τα Google Wave και Google Buzz, που δεν «έπιασαν» στους χρήστες), να εισχωρήσει στα «χωράφια» του Facebook, αλλά χωρίς επιτυχία ως τώρα. Το Google+ είναι δοκιμαστικά διαθέσιμο για ένα μικρό μόνο αριθμό χρηστών, όμως σύντομα, όπως είπε η εταιρία, το νέο κοινωνικό δίκτυο θα είναι διαθέσιμο για τα εκατομμύρια των χρηστών της.

Αρκετοί αναλυτές, πάντως, προβλέπουν ότι η Google θα δυσκολευτεί να αποσπάσει «πιστούς» από το Facebook. «Οι άνθρωποι έχουν τους κοινωνικούς κύκλους τους στο Facebook. Δεν θα είναι εύκολο να τους ζητήσεις να δημιουργήσουν ένα άλλο κοινωνικό κύκλο», δήλωσε η αναλύτρια Ντέμπρα Άχο Γουίλιαμσον της εταιρίας ερευνών eMarketer.

Το Facebook διαθέτει πλέον πάνω από 500 εκατ. μέλη διεθνώς, ενώ περίπου δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις ‘περνάνε’ μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Google.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ποινή κάθειρξης 21 ετών για απόπειρα φόνου μέσω του Facebook

Σε κάθειρξη 21 ετών καταδικάστηκε ένας 25χρονος από τη Μελβούρνη, γιατί έδειρε, βίασε, περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο είχε γνωρίσει στο Facebook. Πρόκειται για τον Μάικλ Χερμογένις, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του και είπε ότι...


προσπάθησε να δολοφονήσει το άτυχο κορίτσι, το οποίο επέζησε παρά τα σοβαρά εγκαύματα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρέπει να μείνει στη φυλακή 16 χρόνια πριν αποκτήσει to δικαίωμα υποβολής έφεσης για πρόωρη αποφυλάκιση, είπε ότι επισκέφτηκε το ανήλικο κορίτσι, που ήταν μόνο του, στο σπίτι του. Αφού είδαν ταινίες και αλληλοφωτογραφήθηκαν, στη συνέχεια την έδειρε και τη βίασε, αφήνοντάς την γυμνή και αναίσθητη μέσα στο μπάνιο. Στη συνέχεια πήγε σε ένα πρατήριο καυσίμων, αγόρασε βενζίνη και επέστρεψε στο σπίτι του θύματος, την περιέλουσε και έβαλε φωτιά. Για κακή του τύχη όμως, κάηκε και ο ίδιος και με σοβαρά εγκαύματα στα πόδια διέφυγε με το αυτοκίνητό του.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, ψάχνοντας στο Facebook πάνω από 500 φίλους του θύματος, ενώ το άτυχο κορίτσι, παρέμεινε ένα χρόνο στο νοσοκομείο και οι γιατροί κρίνουν πλέον αμφίβολη την ικανότητά της να εργαστεί στο μέλλον.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ελληνικό: Κλέβουν τη γέφυρα!

Στο μάτι έχουν βάλει τα σίδερα του έργου αδίστακτοι κλέφτες...
Κομμάτι - κομμάτι κλέβουν τη... γέφυρα του Ταυρωνίτη στα Χανιά άγνωστοι εδώ και μερικές ημέρες. Τουλάχιστον δύο καταγγελίες για κλοπή μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας έχουν γίνει το τελευταίο...



εικοσαήμερο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δράστες είναι γνωστοί στην γύρω περιοχή και κλέβουν τα σίδερα προκειμένου να τα πουλήσουν σε μάντρες οικοδομικών υλικών, όπως δημοσιεύουν τα Χανιώτικα Νέα.

Η γέφυρα είχε ανακατασκευαστεί πλήρως κοστίζοντας 120 εκ. δραχμές πριν από μια 10ετία περίπου, από τον τότε Δήμο Βουκολιών καθώς αποτελεί ιστορικό μνημείο αφού πάνω αλλά και κοντά σε αυτήν πραγματοποιήθηκαν σκληρές μάχες στο πλαίσιο της προσπάθειας κατάληψης του αεροδρομίου του Μάλεμε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1941.

Πάντως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αναφερθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και άλλες κλοπές που αφορούν μεταλλικά αντικείμενα. Τα αντικείμενα αυτά πουλιούνται στη συνέχεια σε μάντρες με οικοδομικά υλικά και τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ συνηθισμένα τα περιστατικά τέτοιων κλοπών.

24wro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δεκάδες νεκρά ψάρια στον Πηνειό

Δεκάδες νεκρά ψάρια έκαναν την εμφάνιση τους στον Πηνειό, σε ακτίνα 2χλμ στο δημοτικό διαμέρισμα Νομής του Δήμο Φαρκαδόνας στα Φάρσαλα. Η αιτία του φαινομένου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, αλλά όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρ. Μιχαλάκης, τρείς μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες: είτε το γεγονός ότι...


κατέβηκε σημαντικά η στάθμη του νερού, είτε κάποιος ασυνείδητος αγρότης «ξέπλυνε» το ψεκαστικό του μηχάνημα από φυτοφάρμακα στο συγκεκριμένο σημείο, είτε έπεσαν λήμματα στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προέβη σε δειγματοληψία, τόσων των νερών όσο και των ψαριών, τα οποία έχει στείλει για ανάλυση και βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων προκειμένου να αποφασίσει για τις περεταίρω ενέργειες της.

Όσο για τα ψόφια ψάρια, ακολουθείται μία «φυσική» διαδικασία καθαρισμού, καθώς πτηνά της περιοχής έχουν αναλάβει να απαλλάξουν το ποτάμι.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η τούμπα της Rihanna

Τούμπες δεν τρώει μόνο η Lady Gaga.. Άτυχη στιγμή είχε η Rihanna στην σκηνή, όταν σκόνταψε και έπεσε!! Δείτε το βίντεο..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

40% αύξηση στα συσσίτια, το 60% είναι Έλληνες πολίτες!


Μία νέα συγκλονιστική και δραματική πραγματικότητα αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας που έγιναν για τη ΜΚΟ "Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδας".

Η συμμετοχή στα
συσσίτια της Αποστολής αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά 40% με τους Έλληνες πια να είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους μετανάστες! Επιπλέον αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι ηλικίας από από 31 έως 50 ετών που ζητούν να πάρουν συσσίτιο από την Αποστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Αποστολής στην Αθήνα, στα συσσίτια εμφανίζονται καθημερινά 5000 άνθρωποι από τους οποίους 2414 είναι οι άνδρες, 2312 οι γυναίκες και 274 τα παιδιά!
 
Το 60% είναι οι Έλληνες με τους μετανάστες από αφρικανικές χώρες να ακολουθούν με ποσοστό 16,6%!
 
1574 άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών, της πιο δημιουργικής ίσως ηλικίας, τρέφονται μέσω της Εκκλησίας.

Σοκαριστική όμως είναι και η
“γεωγραφία” των περιοχών όπου μοοιράζονται συσσίτια. Το 65,5 % όσων συμμετέχουν προέρχεται από το κέντρο της Αθήνας, όμως πλέον περιλαμβάνοντα το Χαλάνδρι, η Αγ.Παρασκευή, ο Χολαργός, το Ν.Ψυχικό, η Ηλιούπολη!

“Η ανθρωπογεωγραφία των νεόπτωχων της Αθήνας αλλάζει καθημερινά δραματικά”,υποστηρίζει ο
Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή Κωστής Δήμτσας. “Μέσα σε δύο χρόνια υπάρχει πλήρης ανατροπή των δεδομένων, οι Έλληνες επικρατούν των ξένων στις τράπεζες αγάπης. Περιοχές που στο παρελθόν θεωρούνταν αριστοκρατικές σήμερα βιώνουν την ασφυκτική οικονομική πίεση. Οι ανάγκες αυξάνονται δραματικά. 10.000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση και 1.500 δέματα το μήνα με τρόφιμα σε ελληνικές οικογένειες δεν εξυπηρετούν τα αιτήματα βοήθειας. Οι Έλληνες των Αθηνών υποφέρουν και εμείς στην «Αποστολή» το ζούμε καθημερινά. Δυστυχώς το βαρέλι της φτώχειας δεν έχει πάτο στην πρωτεύουσα”, λέει ο κ. Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη. Οι συναντήσεις άρχισαν από την εποχή που ο κ.Μπεγλίτης ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος του είχε ζητήσει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και έτσι είχε παραχωρηθεί αποθήκη του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ. Στις συναντήσεις αυτές είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραχωρεί ο στρατός όσες μερίδες φαγητού μπορεί. Το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών του στρατού, ωστόσο τώρα η ανάγκη να συμβάλει και ο στρατός μοιάζει επιτακτική.

Πηγή: onalert.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Προφυλακτικό με... χερούλι! (Βίντεο)

 
 

Πόσες φορές δυσκολευτήκατε να βάλετε το προφυλακτικό ή πόσες φορές το έχετε βάλει...ανάποδα;

Τώρα η λύση υπάρχει και φαίνεται πως είναι και πολύ πρακτική ειδικά αν...βιάζεστε και θέλετε να έρθετε σε συνουσία. Ανοίγετε και σε κλάσματα δευτερολέπτου φοράτε το προφυλακτικό και αρχίζετε!
 
Ο Μπο Τόμσον είναι ο εφευρέτης αυτού του προφυλακτικού και είναι πολύ χαρούμενος. Μάλιστα βγήκε στα μπαρ και στα καφέ της Νέας Υόρκης για να κάνει επίδειξη του συγκεκριμένου προφυλακτικού το όποιο μέχρι τώρα έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια τέτοια κομμάτια!
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σύγκρουση αυτοκινήτου με... άλογο στην Εύβοια!

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου όταν είδαν στο παρμπρίζ το ζωντανό.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην περιοχή Χλανια Αυλωναρίου! Ο οδηγός και οι δύο επιβάτες ενός Yaris ξαφνιάστηκαν όταν είδαν ένα αφηνιασμένο άλογο να πέφτει με δύμανη επάνω στο αυτοκίνητο.

Το ζώο μετά την σύγκρουση έστριψε και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, σύμφωνα με το dete.gr, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Ευτυχώς, κανένας από τος επιβάτες του οχήματος δεν τραυματίστηκε παρά μόνο ξαφνιάστηκαν!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δροσερός ο καιρός σήμερα – Ξανά καλοκαίρι από 3 Ιουλίου

 
 

Τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, και πιθανώς τα υπόλοιπα ορεινά. Εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση
 
Μακεδονία, Θράκη
 
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.
 
Αττική
 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
 
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.
 
 
Τετάρτη 29-06-2011
 
καιρός: στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Στη νησιωτική χωρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στην Κρήτη .
 
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά και νοτια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα βορειοανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 4.
 
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
 
 
Πέμπτη 30-06, Παρασκευή 01-07 και Σάββατο 02-07-2011
 
καιρός: στη βόρεια Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, οπου πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.
 
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: στα βόρεια χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στις υπόλοιπες περιοχές μικρή άνοδος.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jennifer Lopez: Έκανε θυσίες ζώων για να σώσει τον γάμο της;

Άφωνους μας άφησε για ακόμα μία φορά ο πρώην σύζυγος της Jennifer... Lopez: αφού δεν του βγήκε να κυκλοφορήσει σε DVD τις ερωτικές τους στιγμές, ο Ojani Noa αποκάλυψε ότι πήραν μέρος σε θυσίες ζώων για να σώσουν τον γάμο τους!

«Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 συμμετείχαμε σε θυσίες κοτόπουλων και χηνών», είπε ο Noa, προσθέτοντας πως επρόκειτο για τελετουργίες της θρησκείας Santeria, κατόπιν προτροπής της γιαγιάς του.

Το πάλαι ποτέ ζευγάρι επισκέφθηκε λοιπόν έναν γκουρού στο Λος Άντζελες, προκειμένου να σώσει τον γάμο του μετά τις απιστίες της 41χρονης σταρ με τον P. Diddy και τον Chris Paciello.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον πρώην σύζυγο, η Lopez δεν δίστασε να πλυθεί με το αίμα μιας χήνας, για να εξαγνιστεί το σώμα και η ψυχή της...

Το ότι τελικά Noa και Lopez πήραν διαζύγιο και η JLo είναι μια χαρά με τον Marc Anthony, μάλλον σημαίνει ότι τζάμπα τόσες σφαγές πτηνών και πανικός!!! Φτερά και πούπουλα... κυριολεκτικά!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σοκάρει με τον Eminem η Ελληνίδα Sasha Grey

Σοκάρει με τον Eminem η Ελληνίδα Sasha Grey
O Eminem θα συνεργαστεί στο νέο album του «Recovery» με μια από τις ...καλύτερες πορνοστάρ διεθνώς, την Ελληνίδα Sasha Grey! Θα συνεργαστούν στο νέο videoclip του, «Space Bound» με τις σκηνές να… σοκάρουν. Ο τραγουδιστής ανακαλύπτει πως η κοπέλα του τον απατά. Την βρίσκει και την στραγγαλίζει. Στην συνέχεια αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά ήταν μέρος παραισθήσεων και για να τιμωρήσει τον εαυτό του αυτοκτονεί.
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το Facebook προσέλαβε διάσημο χάκερ!

Πιθανώς για να αποφύγει τους χάκερς, το Facebook προσέλαβε έναν εξ αυτών...
τον Τζορτζ Χοτζ, σύμφωνα με πηγές του TechUnwrapped.

Γνωστός με το ψευδώνυμο ‘Geohot’ ο νεαρός χάκερ έχει καταφέρει στο παρελθόν να εισβάλει στο λογισμικό της Apple και της Sony...

Στη σελίδα του στο Facebook ο Χοτζ αναφέρει: «Το Facebook είναι πραγματικά καταπληκτικό μέρος για να δουλεύεις…μόλις τελείωσε ο πρώτος μαραθώνιος χάκινγκ».

Το 2007, ‘έσπασε’ το iPhone και επέτρεψε στους χρήστες του να το χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τηλεφωνικό δίκτυο. Το 2010 συνέχισε με την κονσόλα του PlayStation 3, δημοσιεύοντας τον τρόπο που το έκανε. Σε αυτό η Sony απάντησε με αγωγή στις αρχές του 2011. Παρόλο που η διαμάχη λύθηκε εκτός δικαστηρίου, οι διάφορες ‘επιθέσεις’ στο δίκτυο του PlayStation έκαναν την Sony να απενεργοποιήσει ολόκληρο το δίκτυο για πολλές εβδομάδες.

apolitistosteki.blogspot.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΔΕΙΤΕ: Ένα συγκλονιστικό βίντεο για να πάρετε αλλιώς τη ζωή...


Ένα συγκλονιστικό βίντεο για να δείτε αλλιώς τη ζωή...
Επειδή πολλές φορές ξεχνάμε τι μας έχει δοθεί απλόχερα...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μετά τον Ιησού, ο... Στηβ

Ο απίστευτος ταχυδακτυλουργός Dynamo άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό όταν κατάφερε να περπατήσει πάνω σε νερό. Διάσημος και αγαπητός ανάμεσα στους σταρ. Άφωνοι οι περαστικοί (Pic+Vid)

Οι περισσότεροι ταχυδακτυλουργοί και μάγοι κάνουν απίστευτα πράγματα αλλά πόσοι έχουν απίστευτα πόδια; Ο Dynamo, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Στηβ Φρέιν, μπορεί και περπατά πάνω στο νερό!
Ο 28χρονος ταχυδακτυλουργός από το Μπράντφορντ κατάφερε να περπατήσει τη μισή διαδρομή πάνω στο ποτάμι μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Λονδίνου πριν το περισυλλέξει το λιμενικό.

 Με ανοιχτό το στόμα οι περαστικοί τον παρακολούθησαν καθώς το σόου του καταγραφόταν από τις τηλεοπτικές κάμερες της εκπομπής του "Dynamo: Magician Impossible".
Ο Dynamo έχει γίνει γνωστός στον περίγυρο των celebrities, ενθουσιάζοντας τους με τα κόλπα του. Ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν στις ικανότητές του είναι οι Jay-Z, Coldplay, Will Smith, Busta Rhymes και η Paris Hilton.
Μερικά από τα κόλπα που έχει κάνει είναι να μετατρέψει λαχεία σε μετρητά μπροστά στους Robbie Williams και Davina McCall αλλά και έκανε τον σταρ Matt Lucas να αιωρείται πάνω από το κοινό του στο στάδιο Arsenal's Emirates.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι σταρ που έχουν συμμετάσχει σε διάφορα κόλπα του όπως η  Natalie Imbruglia.
Ο Dynamo έχει κυκλοφορήσει και δύο Dvd, το Underground Magic και το Concrete Playground.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η υποθαλάσσια χώρα των θαυμάτων

Έμπειροι δύτες κατάφεραν να μπουν στο υποβρύχιο δαιδαλώδες σπήλαιο στα βάθη της Ρωσίας και να μας προσφέρουν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Ένα εγχείρημα επικίνδυνο και συνάμα μαγευτικό (Pics)

Ένα μοναδικό σκηνικό αντίκρισαν όσοι καταδύθηκαν σε υποβρύχια σπήλαιο στα βάθη της Ρωσίας. Μοιάζει με ταινία δράσης του Hollywood, αλλά είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθαλάσσιες σπηλιές κρυστάλλων γύψου στον κόσμο.
Μία τολμηρή ομάδα δυτών κατέβηκε στο σπήλαιο Orda, στην περιοχή των Δυτικών Ουραλίων. Πρόκειται για μία περιοχή τριών μιλίων που διαθέτει εντυπωσιακά φυσικά κανάλια και καθαρά νερά, τόσο ώστε οι άνθρωποιπουκαταδύθηκαν μπορούσαν να δουν 50 μέτρα μακριά.

 Για πάνω από 6 μήνες, η ομάδα με επικεφαλής το δημοσιογράφο και φωτογράφο Victor Lyagushkin, 40 ετών, εξερευνούσε το σπήλαιο και τις γεμάτες με νερό σήραγγες σε θερμοκρασίες μόλις λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν.
''Το σπήλαιο Orda είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης'' εξηγεί ο Lyagushkin. ''Μπορεί οι φωτογραφίες να μαγεύουν, αλλά για εμάς ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, ιδιαίτερα επικίνδυνο'', συμπληρώνει ο ίδιος.

 Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια εκπαίδευσης και βαρύς, ακριβός εξοπλισμός για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την εξερεύνησή τους. Εκτός από τις εικόνες, βιντεοσκόπησαν το υποβρύχιο ταξίδι τους για να παρουσιάσουν στον κόσμο το μαγευτικό σκηνικό και να τους ευαισθητοποιήσουν για την ομορφιά και την ευπάθεια αυτού του φυσικού τοπίου.
Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί, για αυτό και η ομάδα έπρεπε να λάβει όλα εκείνα τα κατάλληλα μέτρα για να γίνουν όλα σωστά. ''Έπρεπε να έχουμε επίγνωση του κάθε βήματός μας, στην αντίθετη περίπτωση ήμασταν πολύ κοντά στο θάνατο'' δηλώνει ένας από τους δύτες.

 Για εκατομμύρια χρόνια κανείς δεν είχε επισκεφθεί αυτό το καταπληκτικό μέρος και για την ομάδα ήταν μία μοναδική ευκαιρία να βρεθούν σε αυτό το υποβρύχιο παλάτι. ''Είχαμε όλοι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, νομίζω ότι κάτι ανάλογο αισθάνονται και οι κοσμοναύτες στη Σελήνη'' δηλώνει ο Lyagushkin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Oι αρχαίοι Αιγύπτιοι ζούσαν με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης;

Μελέτη, που έγινε σε μούμιες, έδειξε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ζούσαν με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η νέα έρευνα έχει αποκαλύψει τα στοιχεία των σωματιδίων, στον ιστό των πνευμόνων τους, και δείχνει πως οι μούμιες συνδέονταν με σύγχρονες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων..



των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Οι ερευνητές, που ερευνούσαν την υγεία των αρχαίων Αιγυπτίων, βρήκαν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα, από τις εκπομπές ρύπων του αέρα, σαν αυτές που υπάρχουν σήμερα, σύμφωνα με το LiveScience. Αν και η "αρχαία" ατμοσφαιρική ρύπανση δεν προήλθε από τα αίτια της ρύπανσης του "σήμερα", τα αποτελέσματα στο σώμα ήταν εξίσου προφανή, και σε πολλές περιπτώσεις εξίσου θανατηφόρα.

O Ρότζερ Μοντγκόμερι, υποψήφιος διδάκτωρ στο Κέντρο Βιοϊατρικής Αιγυπτιολογίας KNH, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, αποκάλυψε τα στοιχεία των σωματιδίων στον πνευμονικό ιστό 15 διαφορετικών μουμιών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των αρχόντων και ιερέων, σύμφωνα με την Daily Mail. Τα αιωρούμενα σωματίδια είναι μικροσκοπικά σωματίδια που έχουν συνδεθεί με μια ποικιλία από σύγχρονες ασθένειες, όπως και των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Οπως είπε, οι μούμιες προέρχονταν από όλα τα στρώματα της αιγυπτιακής κοινωνίας. Μερικες εξ' αυτών ήταν οι εργαζόμενοι που έζησε περίπου 1.800 χρόνια πριν, σε μια απομακρυσμένη περιοχή που ονομάζεται Oasis Dakhleh, ενώ άλλοι ανήκαν σε ανώτερη τάξη των ευγενών και ιερέων.

"Ο καθένας φαίνεται να έχει μια κοινωνική θέση. Η ανάπτυξη των σωματιδίων δεν φαίνεται να περιορίζονται σε μία κοινωνική ομάδα", τόνισε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Στην απομόνωση για ένα τζιν

Σοκαρισμένος είναι μαθητής στη Βρετανία καθώς αναγκάστηκε από τη δασκάλα του να μελετήσει χωριστά από τους συμμαθητές του για μια ολόκληρη ημέρα επειδή δεν φόρεσε το σωστό παντελόνι στο σχολείο. Ο Λιούις Κόμπερ, ηλικίας 15 ετών, αντί να φορέσει την ενδυμασία που προβλέπει ο κανονισμός του σχολείου, φόρεσε ένα τζιν παντελόνι χρώματος γκρι μιας και η...



μητέρα του είχε βάλει τη στολή για πλύσιμο. Η μητέρα του μαθητή απέστειλε μάλιστα και γράμμα στην δασκάλα του εξηγώντας τους λόγους που ο γιος της φόρεσε το συγκεκριμένο παντελόνι, ωστόσο εκείνη την αγνόησε.

Στη συνέχεια η μητέρα απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου από την οποία έλαβε την εξής απάντηση: «Οι υπεύθυνοι του σχολείου θεωρούν ότι το να φοράει κανείς στολή στο σχολείο αποτελεί μέρος των κανόνων ηθικής και η πλειοψηφία των γονέων το κατανοούν και μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας αυτή.

Όταν ένας μαθητής έρχεται στο σχολείο φορώντας ρούχα που δεν αρμόζουν στην περίσταση υποβιβάζει τα δεδομένα του σχολείου και υποχρεώνει το προσωπικό να σπαταλάει χρόνο καθώς ασχολείται με ένα τέτοιο θέμα».

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS